Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gakin wrote:Zastanawiam sie tylko czy skoro ja nigdy nie leczylam sie psychiatrycznie to jak to zrobić. Pójdę do obcego faceta jako nowa pacjentka i powoem dzień dobry, za dwa miesiące rodze panicznie się boję, potrzebuję skierowanua?
Ja bym mogła tak iść nawet poklamac że były rozmowy z psychologiem tylko czy bym uzyskała coś w ten sposób. Bo może to trzeba już jakiś czas korzystać z pomocy takiego lekarza.
Gakin,
Formalnie nie jest potrzebna żadna historia leczenia. Wystarczy jedna wizyta i już na niej lekarz może wystawić takie zaświadczenie. Podejrzewam, że w pewnym stopniu może to zależeć od konkretnej osoby (psychiatry), czy da taki papier czy nie. Ale formalnie nie jest potrzebna żadna historia. -
Aniołkowa Mamo,
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
Życzę Ci spełnienia marzeń, nie tylko tych związanych z ciążą, ale także wszystkich innych.
No i żeby w kwietniu zaczęła się najpiękniejsza przygoda Twojego życia!aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
sallvie wrote:Krucha Kochana podobno córeczka ale nie mamy 100% pewności bo mała jest ciągle plecami ułożona i ciężko cokolwiek u niej sprawdzić czy zbadać
Czy się cieszępierwszy dzień przeplakalam bo chciałam synka i córkę ciężko zaakceptować mi było ale na dzień dzisiejszy to jest całym moim światem i nie wyobrazam sobie że moglabym ją stracić.
Salvie tez sie popłakałam po wizycie, jak lekarz powiedział ze na 80% chłopiec, a to było usg prenatalne, wiec miałam sporo czasu zeby sie oswoić z ta myślązreszta ja od poczatku czułam ze bedzie syn, tylko sie tak łudziłam, ze moze jednak
Teraz juz siebie nie wyobrażam innej opcjiAlek tak czy inaczej chciałabym miec kiedys jeszcze corke
Szczęśliwa Mamusia, sallvie, stowtotka lubią tę wiadomość
-
AniaStaraczka85 wrote:Dobrze że są takie osoby jak ja:)jutro idę do neurochirurga że swoim kręgosłupem i rezonansem.być może okaże się że stan jego nie pozwala na poród SN bo jakieś zmiany mam.ale myślę że nie będzie robił problemów nawet jeśli by się okazało że nie.
Pożyczyła mi koleżanka laktatora medela mini electric i znalazłam w jednym sklepie cały taki zestaw części zamiennych za 79 zł i laktator jest jak nowy,użyje tylko silniczka od koleżanki a tak to zaworki,butelka i membrana jest nowa:)a to 80 zł a jie 300:) -
nick nieaktualnyKrucha wrote:Aniołkowa stolatów!!!
:*
Szczęśliwa mamusiu a masz jakies preferencje co do płci? Czy wszystko jedno?
Ogólnie tak skrycie to chciałabym , aby był synek , dwie córeczki już mamy , Grześ tak bardzo chciałby mieć braciszka , ale to już płeć nie ode mnie zależy , bardzo przeżyłam poronienie , najważniejsze jest dla nas aby było maleństwo zdrowe .
-
Krucha Ja też bym chciała jeszcze kiedyś synka tego swojego wymarzonego. Ale teraz najważniejsza jest Kornelka.
Teraz miała od soboty do wczoraj takie ciche dni że miałam już najgorsze scenariusze w głowie. Już jechałam na IP a ile łez wylałam. Nie ma w ogóle w mojej głowie opcji że mojej córeczki by nie było
Kochana ksiezniczka moja
Wiesz też inaczej bym podeszła do tematu płci na pewno gdybym szybciej ją znała. No i gdybym sama sobie nie wmawiala że syn i konieca tak to trochę się poczulam jakby mi dziecko ukradli albo podmienili na poczatku
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
był temat koszul to pokażę wam co ja kupiłam
ogólnie jestem z niej bardzo zadowolona i na pewno będę używała już po ciąży i nawet po karmieniu. Mam taką zwykłą z jakąś żyrafą czy misiem ją planuję mieć awaryjnie gdyby bardzo ze mnie leciało, jedną gładką szarą do karmienia jeszcze zamówię. Ta bardzo fajnie leży, rękawki nie odstają nie jest wielka jak namiot. Wziełam rozm. s no i cóz - Filip się mieści ale już ledwo ledwo
dlatego nie będzie w niej spał
W ogóle zastanawiam się czy nie kupić czarnych spodni od piżamy/legginsów i mieć koszulkę na ramiączkach na połóg bo nawet jak mam zwykły okres to w nocy nienawidzę spać w koszulkach, muszę mieć spodnie wtedy czuję się bezpieczniej a co dopiero po porodzie. I chyba tak zrobię, jak mnie wyklną w szpitalu za spodnie to będą koszule, trudno.
Korcia, misKolorowy lubią tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
Aniołkowa, wspaniałości i cudownosci życzę :*
Dzisiaj byłam u kumpeli,mamy córcie w tym samym wieku i teraz między chlopakami jest 10 dni różnicy. Potem przedszkole,balet,zakupy i padam. Na szczęście kąpiel pomogła ale zabrała resztę sił.
Gratuluję udanych wizytAle te nasze dzieci już duże.
PrzysLa paczka od justinex,wszysko.ok. Dzięki wam zakupiłam pieluszke bambusowa i jestem.zachwycona. Jesteście nieocenione. Czekam teraz tylko na szlaflok z dolce sonno. Ciekawe,kiedy będzieaniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:A gdzie kupiłaś części? Też mam mini electtric już teraz będzie przy 3 dziecku i chętnie bym wymieniła części. Osobiście używałam laktatora już w szpitalu więc moim zdaniem warto mieć przed porodem. Ja miałam cc i bardzo walczyłam o laktację bo kazali mi dokarmiać w szpitalu. Więc przystawiałam i odciągałam na zmianę
Kleopatra lubi tę wiadomość
-
MEGI81 wrote:Jestem Majówką
Oglądałam z Mężem ten wózek. Mi osobiście nie podobał się materiał, z którego był wykonany - oglądałam granatowo-biało-czerwony. materiał był taki lekko błyszczący, trochę w słońcu się mienił. Prowadził mi się dobrze, ma dobre amortyzatory, sporą gondolę, łatwo się składa.
Dzieki. Chyba jednak dobrze ze wybralam inny wozek25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Monika ja nie interesuje się wyprawką ale JustineX (czy jak to się pisze) przewinął się już tu milion razy.
Anotelko cyclo 3 forte. Nic narzazie będę łykać jak mi nie pomoże to zastrzyki, których sobie nie wyobrażam
Caroline nawet nie wiesz jak się z Toba nie zgadzam!! Normalnie całą sobąw kwestii jazdy. Moje dzieck jak każde inne od pierwszego dnia jeździło tyłem do kierunku jazdy czego serdecznie nie znosiło!! Z racji, że dużo jeździmy to były naprawdę kiepskie czasy pod tym względem. Jak tylko mgłam przesadziłam go na wiekszy fotelik, przodm do kierunku jazdy.
Było lepiej ale nadal unieruchomienie nie było komfortowe dla naszego dziecka.
I wiem, że tyłem jest bezpieczniej ale chyba bysmy wszyscy troje oszaleli gdyby to miało trwać dłużej.
Kordonku wg mnie baza ma sens przy pierwszym foteliku, który wpinasz i wypinasz na kilk. Robisz to często bo zabierasz fotelik z dzzieckiem. Przy kolejnym uważam, że szkoda kasy bo foteik jest zamntowany ,,na stałe'' więc nie ma znaczenia czy pasem czy bazą. Tzn ewentualnie ze względów bezpieczeństwa, na pewno nei wygody.
Moja koleżanka np ma fotelik któy można zamontować tylko na bazie więc jak chcą jechać innym autem to koniecznie z isofixem. Strasznie to upierdliwe