X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • annak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Zastanawiam sie tylko czy skoro ja nigdy nie leczylam sie psychiatrycznie to jak to zrobić. Pójdę do obcego faceta jako nowa pacjentka i powoem dzień dobry, za dwa miesiące rodze panicznie się boję, potrzebuję skierowanua?
    Ja bym mogła tak iść nawet poklamac że były rozmowy z psychologiem tylko czy bym uzyskała coś w ten sposób. Bo może to trzeba już jakiś czas korzystać z pomocy takiego lekarza.

Gakin,
    Formalnie nie jest potrzebna żadna historia leczenia. Wystarczy jedna wizyta i już na niej lekarz może wystawić takie zaświadczenie. Podejrzewam, że w pewnym stopniu może to zależeć od konkretnej osoby (psychiatry), czy da taki papier czy nie. Ale formalnie nie jest potrzebna żadna historia.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa Mamo,
    Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
    Życzę Ci spełnienia marzeń, nie tylko tych związanych z ciążą, ale także wszystkich innych.
    No i żeby w kwietniu zaczęła się najpiękniejsza przygoda Twojego życia! :-)

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 17:17

She Wolf lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Krucha Kochana podobno córeczka ale nie mamy 100% pewności bo mała jest ciągle plecami ułożona i ciężko cokolwiek u niej sprawdzić czy zbadać :)
    Czy się cieszę :) pierwszy dzień przeplakalam bo chciałam synka i córkę ciężko zaakceptować mi było ale na dzień dzisiejszy to jest całym moim światem i nie wyobrazam sobie że moglabym ją stracić.

Salvie tez sie popłakałam po wizycie, jak lekarz powiedział ze na 80% chłopiec, a to było usg prenatalne, wiec miałam sporo czasu zeby sie oswoić z ta myślą :) zreszta ja od poczatku czułam ze bedzie syn, tylko sie tak łudziłam, ze moze jednak ;)

Teraz juz siebie nie wyobrażam innej opcji :) Alek tak czy inaczej chciałabym miec kiedys jeszcze corke ;)

Szczęśliwa Mamusia, sallvie, stowtotka lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dobrze że są takie osoby jak ja:)jutro idę do neurochirurga że swoim kręgosłupem i rezonansem.być może okaże się że stan jego nie pozwala na poród SN bo jakieś zmiany mam.ale myślę że nie będzie robił problemów nawet jeśli by się okazało że nie.

Pożyczyła mi koleżanka laktatora medela mini electric i znalazłam w jednym sklepie cały taki zestaw części zamiennych za 79 zł i laktator jest jak nowy,użyje tylko silniczka od koleżanki a tak to zaworki,butelka i membrana jest nowa:)a to 80 zł a jie 300:)
    A gdzie kupiłaś części? Też mam mini electtric już teraz będzie przy 3 dziecku i chętnie bym wymieniła części. Osobiście używałam laktatora już w szpitalu więc moim zdaniem warto mieć przed porodem. Ja miałam cc i bardzo walczyłam o laktację bo kazali mi dokarmiać w szpitalu. Więc przystawiałam i odciągałam na zmianę :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha wrote:
    Aniołkowa stolatów!!! :) :*

Szczęśliwa mamusiu a masz jakies preferencje co do płci? Czy wszystko jedno?:)

Ogólnie tak skrycie to chciałabym , aby był synek , dwie córeczki już mamy , Grześ tak bardzo chciałby mieć braciszka , ale to już płeć nie ode mnie zależy , bardzo przeżyłam poronienie , najważniejsze jest dla nas aby było maleństwo zdrowe .

• Vero Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin maja promocje w esotique teraz ;) moze tam cos znajdziesz so usztywanianie I ładnie wyglądają, :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha Ja też bym chciała jeszcze kiedyś synka tego swojego wymarzonego. Ale teraz najważniejsza jest Kornelka.
    Teraz miała od soboty do wczoraj takie ciche dni że miałam już najgorsze scenariusze w głowie. Już jechałam na IP a ile łez wylałam. Nie ma w ogóle w mojej głowie opcji że mojej córeczki by nie było :)
    Kochana ksiezniczka moja :)

Wiesz też inaczej bym podeszła do tematu płci na pewno gdybym szybciej ją znała. No i gdybym sama sobie nie wmawiala że syn i koniec :D a tak to trochę się poczulam jakby mi dziecko ukradli albo podmienili na poczatku :D

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dziś dotarła przesyłka z Gemini. Zapłaciłam w poniedziałek w nocy a dziś kurier przywiózł. Szybsi są od przeciągu hehe. Zawsze zajmowało im parę dni spakowanie. Teraz już mogę rodzić ;)

Antonelka, Milka1991 lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Gakin Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    był temat koszul to pokażę wam co ja kupiłam :D ogólnie jestem z niej bardzo zadowolona i na pewno będę używała już po ciąży i nawet po karmieniu. Mam taką zwykłą z jakąś żyrafą czy misiem ją planuję mieć awaryjnie gdyby bardzo ze mnie leciało, jedną gładką szarą do karmienia jeszcze zamówię. Ta bardzo fajnie leży, rękawki nie odstają nie jest wielka jak namiot. Wziełam rozm. s no i cóz - Filip się mieści ale już ledwo ledwo ;) dlatego nie będzie w niej spał :)
    W ogóle zastanawiam się czy nie kupić czarnych spodni od piżamy/legginsów i mieć koszulkę na ramiączkach na połóg bo nawet jak mam zwykły okres to w nocy nienawidzę spać w koszulkach, muszę mieć spodnie wtedy czuję się bezpieczniej a co dopiero po porodzie. I chyba tak zrobię, jak mnie wyklną w szpitalu za spodnie to będą koszule, trudno.
    0a8ddf8e3d9396cem.jpg

Korcia, misKolorowy lubią tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa, wspaniałości i cudownosci życzę :*

Dzisiaj byłam u kumpeli,mamy córcie w tym samym wieku i teraz między chlopakami jest 10 dni różnicy. Potem przedszkole,balet,zakupy i padam. Na szczęście kąpiel pomogła ale zabrała resztę sił.

Gratuluję udanych wizyt :) Ale te nasze dzieci już duże.

PrzysLa paczka od justinex,wszysko.ok. Dzięki wam zakupiłam pieluszke bambusowa i jestem.zachwycona. Jesteście nieocenione. Czekam teraz tylko na szlaflok z dolce sonno. Ciekawe,kiedy będzie

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    A gdzie kupiłaś części? Też mam mini electtric już teraz będzie przy 3 dziecku i chętnie bym wymieniła części. Osobiście używałam laktatora już w szpitalu więc moim zdaniem warto mieć przed porodem. Ja miałam cc i bardzo walczyłam o laktację bo kazali mi dokarmiać w szpitalu. Więc przystawiałam i odciągałam na zmianę :)
    Kubus-kids.pl:) proszę

Kleopatra lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelko jak powiesimy na ścianach wszystko to oczywiście wyślę fotkę:)

Antonelka lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero a gdzie masz ślub w Krakowie:))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin na szykownamama.pl mają dużo staników i w takich cenach też widziałam

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewcyzny polecacie jakiegos sprzedawce na allegro ktorego mozna kupic kilka rzeczy dla maluszka?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska znasz juz płec??? :)

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Jestem Majówką :)
    Oglądałam z Mężem ten wózek. Mi osobiście nie podobał się materiał, z którego był wykonany - oglądałam granatowo-biało-czerwony. materiał był taki lekko błyszczący, trochę w słońcu się mienił. Prowadził mi się dobrze, ma dobre amortyzatory, sporą gondolę, łatwo się składa.

Dzieki. Chyba jednak dobrze ze wybralam inny wozek :)

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • eforts Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja nie interesuje się wyprawką ale JustineX (czy jak to się pisze) przewinął się już tu milion razy.

Anotelko cyclo 3 forte. Nic narzazie będę łykać jak mi nie pomoże to zastrzyki, których sobie nie wyobrażam :/

Caroline nawet nie wiesz jak się z Toba nie zgadzam!! Normalnie całą sobą :) w kwestii jazdy. Moje dzieck jak każde inne od pierwszego dnia jeździło tyłem do kierunku jazdy czego serdecznie nie znosiło!! Z racji, że dużo jeździmy to były naprawdę kiepskie czasy pod tym względem. Jak tylko mgłam przesadziłam go na wiekszy fotelik, przodm do kierunku jazdy.
    Było lepiej ale nadal unieruchomienie nie było komfortowe dla naszego dziecka.
    I wiem, że tyłem jest bezpieczniej ale chyba bysmy wszyscy troje oszaleli gdyby to miało trwać dłużej.

Kordonku wg mnie baza ma sens przy pierwszym foteliku, który wpinasz i wypinasz na kilk. Robisz to często bo zabierasz fotelik z dzzieckiem. Przy kolejnym uważam, że szkoda kasy bo foteik jest zamntowany ,,na stałe'' więc nie ma znaczenia czy pasem czy bazą. Tzn ewentualnie ze względów bezpieczeństwa, na pewno nei wygody.
    Moja koleżanka np ma fotelik któy można zamontować tylko na bazie więc jak chcą jechać innym autem to koniecznie z isofixem. Strasznie to upierdliwe :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie wpisalam juz dawno to na allegro i nic nie wyskoczylo chyba zle wpisuje;/

Justyna Sz lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 1472 1473 1474 1475 1476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ