Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mamaaniołków3 wrote:wrrr jak się nie wnerwić nastawia się człowiek na dany szpital a na SR się dowiadujesz że ogólnie to nie masz szans w nim rodzić ;/
przez to że dostałam insulinę plus moje wahania ciśnienia musze wybrać szpital tzw wyższej kategorii i zamiast rodzić w Gdynia będę musiała się udac do Gdańska do szpitala jak gdzieś wyczytałam w opinii "śmierdzącego komuną"
Tak samo nastawiłam się na poród SN a tu guzik wskazania CC
Nie wygłupiaj się, nieważne kolorowe ściany tylko dobro dziecka. Słyszałam, że Redłowo jest po remoncie, ale przecież Zaspa teżDomyślam się, że Ty piszesz o Klinicznej... Tu przyjeżdżają najtrudniejsze przypadki z całego województwa, dostać się ot tak z ulicy to wcale nie jest tak łatwo.. Korytarze, izba przyjęć - no...jest obskurnie
ale już sale, łazienki, sale porodowe są ok, normalny standard. Bardzo dobrzy lekarze. Bardzo dobry oddział neonatologiczny.
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
eforts wrote:Atat ale chyba nie powinnaś się tym martwić? Pamiętam że moja koleżanka tak miała ale nic z tego nie wynikało.
Jak Roszkowski mowi ze nie ma czym to sie nie martwię.
Bardziej mnie wkurza ze poprzedni lekarz w lux med wpisał sobie - pępowina trojnaczyniowa a widać tego nie sprawdził.
To był jakiś jedyny wolny lekarz ale kurde No tak sie nie robi!ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Teklaa wrote:Dziewczyny fajny ten roan bass soft i ten kolor co pan pokazuje na filmie, całościowo prezentuje sie obiecująco az mam ochote kupić
My wzięliśmy właśnie ten kolor no ale nie zrobiłam zdjęcia w sklepie a na swój musimy poczekać od 4-6 tygodni inaczej pokazałabym Wam takie realne fotki a nie z katalogu, może łatwiej byłoby Wam ocenić to i owo
eforts oczywiście wiem, ze nie namawiaszAle Twoje spostrzeżenia były trafne. Jednak myślę nad tym i chyba i tak zostaniemy przy pasach. Co innego gdybym jeździła autem, wtedy częściej z dzieckiem gdzieś do sklepu bym podskoczyła itp. więc taka baza byłaby pomocna. Na razie na nasze potrzeby chyba pasy wystarczą
Monika34 szukając sprzedającego na allegro musisz sobie w wyszukiwarce zmienić kryteria wyszukiwania na "użytkownicy" bo inaczej szuka Ci dane hasło wśród aukcjiNajbliższa wizyta 15.03
-
Bobas, u nas z fotelikiem podobnie - w gondolce beczała, a w dużym jest wyżej i jest o wiele, wiele lepiej. Mój plan minimum wożenia jej tyłem to do 3 roku życia. Nie ma takiej opcji żeby wcześniej jeździła przodem, choćby miała ryczeć i kwiczeć.https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Różowy Kordonej Ja sie napaliłam na używany emmaljunga, a ostatnio mutsy a teraz spodobał mi sie ten Roan bass soft
musze w końcu wybrać sie do sklepu i na żywo zmacac, widze ze fotelik cybex do niego pasuje, widziałaś jakieś minusy na temat wózka na ktore zwrócić uwagę? To jest nowy model i znajduje tylko opinie na temat wcześniejszego modelu i sa pozytywne, wiec jestem ciekawa
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Niania org zgadza sie
zaspa czy kliniczna jak najbardziej w takim wypadku, ale zastanawiam sie czy mama aniołków nie wkurzyła sie bo psychicznie zaczęła sie nastawiać na redlowo plus sr jest tam płatna
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
niania.ogg wrote:Bobas, u nas z fotelikiem podobnie - w gondolce beczała, a w dużym jest wyżej i jest o wiele, wiele lepiej. Mój plan minimum wożenia jej tyłem to do 3 roku życia. Nie ma takiej opcji żeby wcześniej jeździła przodem, choćby miała ryczeć i kwiczeć.
Teklaa lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
atat wrote:Jak Roszkowski mowi ze nie ma czym to sie nie martwię.
Bardziej mnie wkurza ze poprzedni lekarz w lux med wpisał sobie - pępowina trojnaczyniowa a widać tego nie sprawdził.
To był jakiś jedyny wolny lekarz ale kurde No tak sie nie robi!
-
Bobas masz racje tez ostatnio do tego doszłam, do tego na wczorajszych warsztatach dowiedziałam sie ze jest cos takiego jak data ważności fotelika i nie jest to chwyt marketingowy na spodzie maja daty produkcji, nie zaleca się też używanych z tego względu że zużywa się system zapięć, dziecko które siedziało wgniotło w swój sposób materiały z których wykonuje się foteliki jak plastik i styropian, ale jak mamy pewne źródło to ok, bo lepiej mieć roczny fotelik dla niemowlaka z atestem od rodziny, albo nasz po wcześniejszym dziecku, niż nowy fotelik ale bez atestu. Normalna koleją rzeczy jest fakt, że materiały zużywają się i po kilku latach nie mają już tych samych właściwości. Terminy ważności odpowiednio: 4 lata dla fotelika z kategorii wagowej 0-13 kg, 6 lat dla kategorii wagowej 9-18 kg i 9 lat dla fotelików 15-36 kg
Atat ja już nikomu nie wierzę po pobycie w szpitalu, dziecko dzień po dniu ważyło raz 500 raz 700 g, łożysko miałam już chyba na każdej ścianie macicy, przodowało albo nie, miało stopień 0 albo 1, zależy kto badał. Wszyscy Ci lekarze mają nas głęboko... na względzie.
-
Ps. Ogólnie fajne te warsztaty i jeszcze na koniec wylosowałam poduszkę gniazdko do karmienia, a chciałam taka miec zapomniałam sie pochwalić
sunshine, kahaśka, Antonelka, Jagah, kasieniaczek, misKolorowy lubią tę wiadomość
Aniołkowa mamo Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin
Pati witam w klubie. Zawiozłam synka do szkoły a w niej złapała mnie aura przed migreną. Wystraszyłam się bardzo bo ostatnio ból był niesamowity i wymioty przez kilka godzin a w ciąży żadnych leków na migrene nie można. Na szczęście dojechałam do domu,zasłoniłam rolety i straszny ból dziś nie przyszedł. Wzięłam panadol i wieczorem drugi. Oby rano nie wruciło.
Mamaaniołków ale Kliniczna też była remontowana rok czy dwa lata temu. Ja tam rodziłam 8lat temu to było inaczej.
Różowy Kordonku śliczny wózek.
Gratuluję udanych wizyt i źe szyjki ładnie się trzymają.
Do nas pod wieczór zadzwonił znajomy żeby oddać nam wózek jane slalom pro trzy kołowy. Mój P od razu się zgodził. Nie lubię za bardzo trzy kołowych ale fakt jest lekki i materiał też super. Więc chyba mój niebieski baby designe pójdzie w odstawkę.
A takie dzieci to chyba mają już chorobe lokomocyjną? Ja sobie nie wyobrażałam jazdy tyłem. Zawsze się martwiłam,że mój synek też będzie miał.
Korcia, aniołkowa mama lubią tę wiadomość
-
Kordonku, wiesz w sklepie bobas, mozna wybrac kolor stelaza, dlatego pytam o ta raczke. My chyba wezmiemy ten jasny szaro bialy. Szara gora, bialy dol i rama.
Wogole co to za sredniowiecze, ze w sklepie internetowym nie mozna zaplacic karta! Bede musiala kombinowac z wysylaniem pezelewu do mamy i oba zaplaci.
Ja tez raczej bede uzywala fotelika ze stelazem sporadycznie, ale i tak podoba mi sie funkcja rozkladanego oparcia.
Wogole to witam w 8 miesiacu, z 3 na liczniku.
Ja to dzis przeszlam sama siebie. Umylam glowe zelem do ciala a cialo szamponem! I sie dziwilam czemu szampon sie nie pieni! Zdazylam sie cala umyc zanim sie zorientowalamkalafior ciazowy cala para. C
Milka1991, Jagah, ilae, kasieniaczek lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Hej kochane
! Gratuluje wszystkim dzidziolkow
Jestem mamą listopadowa 2016;) mój synek postanowił wcześniej wyskoczyć i zostało mi 19 sztuk zastrzyków CLEXANE (niestety nie miałam ich refundowanych ;() jeśli któraś z mamus ma taki problem i potrzebuje, to niech napisze do mnie prywatna wiadomość
oczywiście sprzedam taniej niż w aptece ;*
Wszystkim życzę nudnych ciąży bez komplikacji i szyvciutkich, bezbolesnych porodów! Buziaki;)!!
-
atat wrote:Ja sie zastanawiam czy tego nie zareklamować.
Gotowce wpisują sobie a to są dosyć poważne sprawy i ma być dobrze wpisane.
Fabryka wstrętna.
Dla niektórych to jedyne usg!
No wkurzyłam sie. -
Kordonku ja nie potrzebuje stelaza (mamy 3pok mieszkanie i mala lazienke nie mam na to miejsca z synem tez nie mialam)
na poczatku pewnie bede kapac na stole w salonie a potem bede dawac wanienke do brodzika;) mi bylo tak wygodnie. Przygotowywalam wszystko na kanapke tjnppdklad reczniczek ubranka. Moglabym w sumie tez klasc przewijak na pralce ale to jak bedzie ciut wiekszy...zobacze jeszcze;)
-
Witam was z rana
Noc dzis byla kijowa bo co chwile sie budzilam ze wzgledu na bol bioder. Od miesiaca juz mnie bola te biodra ale fo tej pory budzilam sie kilka razy aby sie przekrecic na 2 bok. A dzis naprawdę z 20 razy to na pewno sie przekrecalam i dodam ze tej nocy bol byl mocniejszy dlatego mnie wybudzal.
Dodam ze problemy z biodrem juz kiedys mialam. Pod koniec ciąży 11lat temu kulalam bo tak mnie biodro bolalo.
Oczywiście sie nie wyspalalam bo najpierw mnie mąż wybudzil po 6ej. Nie zdazylam zasnac gdy juz budzik zadzwonil moich dziewczynek bo do szkoly na rano chodzą.
-
Pati za mną też okropna noc. Ja sie przekrecalam chyba z 50 razy. Nie dość że biodra to jeszcze chyba zespol niespokojnych nóg mi się zalaczyl. Poduszka między nogami nawet mi pomaga przy biodrach ale przy ciągłym przekrecaniu bardzo mnie już draznila...