X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie wszystkie kosze mojzesza wyglądają moim zdaniem fajnie. Niektore to jak zwykłe kosze troche jakby na pranie:)
    Mi się już lepiej podobają kołyski albo białe albo taka, którą pozycza nam kuzynka.
    Mam dzis jakiś dzien nerwow, wyzywam się tylko telefonicznie na mezu;/

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    No właśnie nie rozumiem tych rozmiarów lidlowych staników,ja teraz w ciąży mam 80 w obwodzie a rozmiary zaczynają się od 85 a po porodzie pewnie wrócę do swojego 75 więc odpada a szkoda bo ładne i dobre jakościowo

A moze to jest inna rozmiarowka bo 85 to na wieksza kobietke...pomijam fakt, ze czesto kobiety zawyzaja sobie rozmiar i kupuja za duze.
    Np eur 70 = 85 francuskiemu rozmiarowi - wlasnie to sprawdzilam na biustonoszu

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak sobie myślę tylko się nie gniewajcie bo ja nie krytykuje absolutnie i każda z nas ma swoje preferencje ale czy nie uważacie że kosz mojzesza i gondola z wózka to prawie to samo??:)chyba że bierzecie go pod uwagę zamiast łóżeczka??

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka22 wrote:
    Dziewczyny a wiecie, że dziewczyny z Marcówek zaczynają sie rozpakowywać? Zerkam czasami do nich i takich informacji sie doczytałam.

U nas czesc - np ja - ma termin na marzec...wiec u nas tez jakies szybkie i niespodziewane akcje moga wkrotce byc....Koncowka marca i poczatek kwietnia musi sie pilnowac.....

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Z tymi cyckami to mnie oszukali wszyscy. Z dużego B poszło na małe C. Gdzie moje chociaż D ja się pytam?! :D
    Nie martw się, zaczniesz karmić to się powiększą ;) U mnie cała ciąża bez zmian czyli 70B, były tylko trochę takie jakby bardziej pełne. Teraz mam 70E i cały czas w górę idzie, oby nie za bardzo bo już ciężkie te piesi się zrobiły.

ilae lubi tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    No niestety nie wszystkie kosze mojzesza wyglądają moim zdaniem fajnie. Niektore to jak zwykłe kosze troche jakby na pranie:)
    Mi się już lepiej podobają kołyski albo białe albo taka, którą pozycza nam kuzynka.
    Mam dzis jakiś dzien nerwow, wyzywam się tylko telefonicznie na mezu;/

Mnie kosze srednio podobaja sie... chcialam tylko do przenoszenia dziecka po schodach dla mnie i dla dziadkow.
    Jako male lozeczko mobilne mamy chicco next2me wiec to mial byc taki ulatwiacz ale do bani byl

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dziewczyny tak sobie myślę tylko się nie gniewajcie bo ja nie krytykuje absolutnie i każda z nas ma swoje preferencje ale czy nie uważacie że kosz mojzesza i gondola z wózka to prawie to samo??:)chyba że bierzecie go pod uwagę zamiast łóżeczka??

Ja akurat dlatego chcialam kosz mojzesza bo ma uszy i chodzilo mi o mobilnosc. A gondoli raczej jedna reke nie przeniose.
    Poza tym kosz mojzesza spelnia funkcje malego lozeczka przy lozku rodzicow ....wiec postawic gondole przy lozku....hmmm???

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... czyli trzeba brac naprawde pod uwage wczesniejszy porod. Ja mam jakies przeczucie, ze u mnie nie bedzie przed terminem. No zobaczymy, o to bynajmniej prosze Marianke, bo bardzo chce jechac na 2dniowy zjazd ze specjalizacji 23 marca, a potem moj maz jedzie na jakis kurs 27 marca... chociaz on powaznie bierze pod uwage rezygnacje z tego kursu.

Alez dzis leniuchuje od rana, kregoslup boli i dolaczam sie do zle spiacych dzis w nocy. Tak na marginesie to przez cale zycie nie mialam tylu snow o tresci seksualnej jak w ciazy...posucha robi swoje:)

A tak w ogole to milego dnia, dziewczynki!

ilae lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Ja akurat dlatego chcialam kosz mojzesza bo ma uszy i chodzilo mi o mobilnosc. A gondoli raczej jedna reke nie przeniose.
    Poza tym kosz mojzesza spelnia funkcje malego lozeczka przy lozku rodzicow ....wiec postawic gondole przy lozku....hmmm???
    No biorąc pod uwagę fakt że kosz rozumiem ma jakiś stelaż do stania to oczywiście masz rację:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:19

Awf3p2.png

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska jesteś lekarzem??jaka robisz specjalizacje??:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moich lipcówkach pierwsze poszły dwie pary bliźniaków w maju. Potem parę sztuk w czerwcu i reszta w lipcu. Nikt nie został na sierpień. Także może się zdarzyć, że i teraz któreś maleństwo stwierdzi, że już na nie pora ;)
    Ja też będę marcówką na bank, bo tp 1.04 a cc gin mówił 38/39 tydzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 13:08

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Mnie kosze srednio podobaja sie... chcialam tylko do przenoszenia dziecka po schodach dla mnie i dla dziadkow.
    Jako male lozeczko mobilne mamy chicco next2me wiec to mial byc taki ulatwiacz ale do bani byl

Jak masz chicco next2me to nie uwazasz,ze kosz to juz chyba tylko zagraci Wam mieszkanie? Powiem Ci, ze tez jakos nieszczegolnie mi ten kosz przypadl do gustu jak go widzialam na zywo.

Antonelko,a kupilas w koncu jakas chuste czy cokolwiek takiego? ja zdecydowalam sie na nosidelko ergobaby (po ogladaniu w sklepie), ale zostawie to dla mojej siostry jako prezent dla nas, poza tym nosidla i tak uzywa sie pozniej. Czytalam i slyszalam, ze te wkladki newborn to marketingowy bajer, a nic dobrego dla dziecka. To co w takim razie na poczatek? a moze nic?

Na ulotce ze szpitala jest informacja o tym, ze zalecaja wziac do szpitala taki jakby top...ktory zaklada sie na nagie cialo i pod ten top wklada sie dziecko, ze to wzmacnia bliskosc, zapewnia kontakt skora do skory itd. Ale ja przeciez nie bede tego uzywac w domu:P nie widze tego w praktyce, poza tym mieszkam w No, a jestem zmarzluchem...nie bede latac w takim czyms, a na to nie wiem..bluza..sweter..

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    No biorąc pod uwagę fakt że kosz rozumiem ma jakiś stelaż do stania to oczywiście masz rację:)

Moga byc ze stelażem drewnianym lub bez. Ja akurat bralam pod uwage tylko sam kosz. Smieje sie, ze w torbe z imea wsadze....:-) duza i gleboka :-)
    Awaryjnie jest fotelik samochodowy wiec tragedii nie ma :-)

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:20

Awf3p2.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Niebieska jesteś lekarzem??jaka robisz specjalizacje??:)
    zawsze sie wzbranialam przed pisaniem o sobie..w sensie takim bardziej szczegolowym, z roznych powodow, glownie z takich, ze np. na moim pierwszym watku ovufriend byly nieprzyjemne sytuacje w duzej mierze spowodowane, ze pewna osoba ujawnila, ze jest lekarzem i mysle, ze ta informacja spowodowala w duzej mierze dalsze nieprzyjemne wymiany zdan. Ok niewazne, nie jestem lekarzem, ale lecze:)bynajmniej tak to sie nazywa po norwesku, specj. z psych. klinicznej doroslych.

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero jakim cudem Ty masz 80 w obwodzie jak ja jestem 3 razy większa od Ciebie i mam 75?! Przed ciążą 60D bo to czego zdzierżyć nie mogę to przesuwający się stanik :/

Antonelka gondole mają teraz w budzie schowaną taką rączkę do przenoszenia, więc myślę, że dałabyś radę jedną ręką, choć pewnie może ważyć więcej niż taki kosz :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przeczytalam dzis posta superstyler i oswiecila mnie z jedna kwestia: piersi po porodzie i ich dobre traktowanie w nocy. Otoz ta blogerka ma osobne staniki na noc! nie wpadlabym na ten pomysl, kojarze tylko, ze moja przyjaciolka zaklada chyba taka koszulke do karmienia plus te wkladki takie laktacyjne...

Chyba skocze zrobic jakis research w sklepie.. myslalyscie o zakladaniu topu lub stanika na noc? to moze jest tez wazne, ze wzgledu na zachowanie ladnego ksztaltu piersi? a moze nie ma to zadnego znaczenia...no nie wiem.. Ja nie przytylam duzo, mieszcze sie w sporo moich ubran (chodzi mi o pupe, biodra i uda), ale piersi to odlot..sa wieksze i ponoc po porodzie beda jeszcze wieksze...zastanawiam sie jak najlepiej o nie zadbac.

Antonelka lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szybko.Później jeszcze napiszę.

Byłam w Lidlu po staniki właśnie i nie wzięłam. Jak dla mnie może jakość może ok.ale cycki to będą dołem uciekać i stanik raczej ich nie utrzyma. Na rozmiarówkę moim zdaniem nie patrzcie bo jest zawyżona. Ja mam 75c około a tam patrzałam 85D i mooooże byłby dobry ale zrezygnowałam. No i odpinanie całej miseczki-ja miałam przy pierwszym takie,że był na piersi jeszcze taki materiał delikatny przytrzymujący i zasłaniający pierś.
    Coś takiego :
    http://oczekujac.pl/wp-content/uploads/2012/08/mamabel21.jpg

Za to kupiłam piżamę 3 cz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 13:25

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa dla mnie oczywiste było kupienie stanika sportowego na noc. Chcę żeby był miękki i wygodny bez fiszbin a i wkładki laktacyjne łatwiej wsadzić. Też mam te koszulki do karmienia z takim jakby wbudowanym topem, ale zbyt to dla mnie "ruchliwe" bo ta gumka pod biustem nie jest fajnie dopasowana :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
‹‹ 1477 1478 1479 1480 1481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ