X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Dziewczyny zamierzam kupic sobie poduszke ciazowa taka jak na tym zdjeciu ponizej. Moje pytanie czy do karmienia jest taka poduszka wygodna? Chodzi mi o karmienie w domu. Bo w opisie producenta pisze ze nadaje sie do karmienia. Czy ktos was lub waszych znajomych z takich korzystal?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/676fad97d62c.jpg

Ja swoja poduszke sprzedalam bo nie moglam na tym spac ale pani w SR mowila, ze wlasnie taka duza jest lepsza do karmienia niz male ksiezyce. Jak jest w praktyce nie wiem. Ja mam do karmienia ta mniejsza.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Vero Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli ktoras ma ochote ciekawa oferta :) sa dla chlopca i dziewczynki

http://allegro.pl/body-r68-petit-bateau-i6697797430.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 16:15

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadla mi w ręce gazetka tchibo i są bardzo fajne artykuły niemowlęce od dzisiaj,ciuszki,pościel,śpiworki. W tchibo dobra jakośc,ja akurat już prawie wszystko mam.więc nie idę ale może Wam się coś przyda:)

mada87 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dziewczyny wpadla mi w ręce gazetka tchibo i są bardzo fajne artykuły niemowlęce od dzisiaj,ciuszki,pościel,śpiworki. W tchibo dobra jakośc,ja akurat już prawie wszystko mam.więc nie idę ale może Wam się coś przyda:)

Uwielbiam tchibo zaraz zajrze do netu :-)

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Uwielbiam tchibo zaraz zajrze do netu :-)
    Moja koleżanka polecala te śpiworki do spania,jej synek ponoć spal w takim dopóki się już rozmiary skończyły;))trraz już ma 4 lata:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kochamy ulice czeresniowa :)
    Ja bardzo polecam nieprzeczytane.pl też można w kiosku za 4 zł odebrać i zazwyczaj mają najtaniej.
    Teraz zamawialam jakieś książki dla młodego do nauki mowy to dorzuciłem o nocniku :)
    Od połowy lutego zabieram młodego że żłobka to ściągnę mu na stałe pieluche :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi polozna ostatnio pokazywala jak ta duza poduszke ciazowa zwinac, żeby zrobic z niej potem taka do karmienia. Powiedziala ze spokojnie bliźniaki na niej nawet dwa naraz wykarmie.

Szybkie pytanie! Jakie rozmiary kombinezonow kupujecie? Ja nie wiem, czy lepiej większe 62, bo może na jesień jeszcze będą, czy lepiej 56,długo w nich nie pochodzą przecież. Ja chcę takie zwykłe z cienkiego polara, przejściówki.

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka- a kupowalas kiedys w Tchibo posciel, moglabys cos ocenic? My mamy dwie koldry 140x200, bo ja owijam sie w ciasny kokon :P

karolyn- dzieki za ksiazki i strony, z pierwszego przegladu Kicia Kocia zapowiada sie ciekawie, bo lubimy krotkie ksiazeczki z przekazem.

U nas najlepiej sprawdzila sie seria z empiku: Pierwsza Encyklopedia. Moj dzien/Zwierzeta. Do czytania jest bardzo niewiele, ale swietnie poszerza zasob slow, kazdy rozdzial tlumaczy i wyjasnia poszczegolny watek dnia, etc. Fajne sa tez ksiazeczki z wyd. Biblioteczka Przedszkolaka - ladne ilustracje, krotkie wierszyki, fajna cena. U nas dlugie bajki i opowiadania odpadaja, bo staramy sie przed snem spedzic max 20 minut na czytaniu, im dluzszy czas - tym gorzej idzie zasypianie. W ciagu dnia lubi poczytac o 101 Dalmatynczykach albo Krolu Lwie :D No i rymowanki tez lubimy :D No i wiersze ciagle w obiegu, Lokomotywa, Zosia Samosia, Idzie Grzes, etc ;)

eforts, karolyn lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinezon to mój drugi problem po kocykach. Z jednej strony lepiej 62 bo pewniejsze - każde dziecko sie w niego zmieści :) ale z drugiej strony mam obawy że jak mała będzie mała to mi się utopia w tym kombinezonie w drodze ze szpitala.
    Natomiast nie łudzę się że starczy do jesieni :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam kombinezon niby 56 ale jest większy. Jakas dziwna rozmiarówka była. Lepiej kupić 62. ale wątpie, żeby 62 na jesien była jeszcze dobra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 17:25

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:26

Awf3p2.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nikt mi nie chce przepisac antybiotyku a kaszle z tchawicy mecze sue strasznie ataki dosc intensywne i gin i rodiznna twierdza ze sama sie wykuruje..ciekawe jak ?! W poneidzialek ide na steryd do szpitala jakos trgo nie widze:/ czym ja moge wyleczyc ten straszny kaszel. Gin kazal kupic acodin a wszedzie info zeby go nie stosowac wiec nie kupilam

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Kurde nikt mi nie chce przepisac antybiotyku a kaszle z tchawicy mecze sue strasznie ataki dosc intensywne i gin i rodiznna twierdza ze sama sie wykuruje..ciekawe jak ?! W poneidzialek ide na steryd do szpitala jakos trgo nie widze:/ czym ja moge wyleczyc ten straszny kaszel. Gin kazal kupic acodin a wszedzie info zeby go nie stosowac wiec nie kupilam
    Stodal można i syrop prawoślazowy

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _tika wrote:
    Dziewczyny mi polozna ostatnio pokazywala jak ta duza poduszke ciazowa zwinac, żeby zrobic z niej potem taka do karmienia. Powiedziala ze spokojnie bliźniaki na niej nawet dwa naraz wykarmie.

Szybkie pytanie! Jakie rozmiary kombinezonow kupujecie? Ja nie wiem, czy lepiej większe 62, bo może na jesień jeszcze będą, czy lepiej 56,długo w nich nie pochodzą przecież. Ja chcę takie zwykłe z cienkiego polara, przejściówki.

Ja kupilam 62 ale to jakies wielkie w porownaniu z 62 kolezanki....

ataeb lubi tę wiadomość

• Vero Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kilka rzeczy z tchibo i naprawde fajne :)

kurcze ja nie mam zadnego kombinezonu musze jeden dokupic ale nie wiem jaki przeciez w kwietniu nie bedzie az tak cieplo zeby kupowac zmowy :/

Czy ktoras z was latala w 29 tygodniu ciazy, lot krotki 55minut... ?

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Antonelka- a kupowalas kiedys w Tchibo posciel, moglabys cos ocenic? My mamy dwie koldry 140x200, bo ja owijam sie w ciasny kokon :P

Nie kupowalam - powciel kupuje w Ikea albow Zara Home. Tez mam dwie koldry i uwazam to za super rozwiazanie :-)

Jagah lubi tę wiadomość

• Vero Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zdecydowana przeciwniczka dwoch kolder :D oczywiscie co kto lubi ale ja lubie spac czujac meza zawsze dwie koldry kojarza mi sie z moimi dziadkami nawet w hotelach zawsze jedna daje na bok mowiac ze pod dwoma to sie jeszcze na starosc wyspimy hahah ale rozumiem ze to dla waszej wygody ;)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:26

Awf3p2.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika acodinu bym nie kupowała. Tak się zawsze stresujesz a antybiotyku się nie boisz..? Przecież skoro dwóch lekarzy Ci odradza to muszą mieć jakieś podstawy do tego... a steryd masz mieć na wszelki wypadek? Chyba wszytsko było ok prawda?

U nas też zdecydowanie 1 kołdra :) Ja się muszę tulić do męża.
    Vero, zapomniałam wspomnieć, że mnie zmartwiłąś tą lidlowską sukienką :P Moja dopiero wyszła z prania i nie ubierałam jeszcze... eh...

Kombinezony mam 2 takie zimowe, 56 i 62 oraz dwa takie misie 62/68. Dostałam to mam :P Mam też grube pajacyki. Jeszcze nie myślałam co wezmę na wyjście bo to nie wiadomo jaka pogoda będzie. Może na sam przejazd do domu ten "zimowy" bo nie mamy żadnego śpiworka kupione tylko nie wiem jak w tym zapnę małą w foteliku choć nie powinno być problemu wielkiego, jest taki hmm.. że można rozpiąc na 2 osobne nóżki. Z szpitala do domu mamy chyba z 10-15 minut.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 18:12

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Wy Kochane dojrzejecie na starosc do osobnych kolder a ja bede "zaawansowana" i beda oddzielne lozka hi hi hi albo sypialnie....jak u krola i krolowej he he he

atat, Vero, Donia12, eforts, karolyn, ilae, Milka1991 lubią tę wiadomość

‹‹ 1508 1509 1510 1511 1512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ