WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah dobrze ze wszystko ok. Dzięki za wsparcie... z tym bólem będę walczyć pewnie już do końca.. w poniedziałek kolejna wizyta u osceopaty..
    A tam ogólnie świetnie wygladasz ja ma tym samym etapie a patrząc ma Ciebie to ja mam w brzuchu gryzli misia lub bluzniaki ;)
    5eb6165fd7c02f4dmed.jpg

Jagah, Kjopa3, ilae, nutella_, sallvie, Korcia, Niebieskaa, IGA.G, Omon lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • _tika Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja też jestem zdania, że nawet na przekor dziewczynkom powinnaś zapisać je na inne zajęcia. Może być tak, że corka przyrodnia jest takim typem, który lubi rywalizować(znam takich z teorii osobowosci) i zapisze się na wszystko co a Twoja cora, żeby udowodnić, że jest najlepsza. Taka osoba wszystkie siły wkład da w tworzenie wizerunku. Dla dobra córki, która do takich nie należy, powinna znaleźć coś tylko dla siebie, to na pewno poprawi jej samoocenę. Niemożliwe, żeby dwie dziewczyny miały wszystkie zamilowania takie same.

Antonelka tyle kocykow to ja dla mojej trójki nie będę miała :D

pati87 lubi tę wiadomość

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika jeste swiadoma swojeg grzechu... he he he....
    Nie moglam sie zdecydowac....i kupilam wszystko co mi sie podobalo....ale po co to nie wiem ...
    Ale zawsze moge powiedziec ze jeden to wozka, drugi do lozeczka na dole, trzeci do lozeczka na gorze...itd ....
    A i zapomnialam o kocyku z kapturkiem...

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam trzy kocyki na dwoje :D

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, jestes rozgrzeszona, bo "kazdy ma jakiegos bzika... " :)

Poza tym dzieki temu, ze kazdy kocyk sprawdzilas moglas nam doradzac. To byla wyzsza potrzeba :)

Antonelka, Niebieskaa lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah super,że jesteś w domku i nic złego się nie działo.

Pati tak jak dziewczyny piszą może na inne zajęcia albo np.taniec ale w całkiem innej grupie.Przecież nie muszą być na wszystkich zajęciach w tej samej grupie,można je trochę rozdzeluć.

Jagah, pati87 lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Agga Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konkretna waga, ja sie urodzilam majac 2,6kg a cora pierwsza miala 3860 i teraz widze porownywalna waga mi sie szykuje przy moim 1,5m wzrostu :D znowu bedzie talia bąka :D

agadana, Jagah, eforts, Milka1991, pati87 lubią tę wiadomość

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • ilae Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misKolorowy wrote:
    Nie wiem, czy ktoś ci odpowiedział, bo nadrabiam was dopiero i przede mną jeszcze parę stron...
    Ja zamawiałam te body i uważam, że są dobre jakościowo, z takiej grubszej bawełny, po praniu mięciutkie i przyjemne :)

A i komplet do wózka też zamierzam kupić, bo chcę go używać do kosza Mojżesza tzn na początku sam kocyk, ale jeszcze nie znalazlam wzoru, który by mi odpowiadał, a przekopałam chyba całe allegro ;)

A jaki masz rozmiar? Ten 50/56cm? On jest bardziej jak większość 56 czy bliższy mniejszym bodziakom? Nie wiem czy nie będą za małe :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misKolorowy wrote:
    Nie wiem, czy ktoś ci odpowiedział, bo nadrabiam was dopiero i przede mną jeszcze parę stron...
    Ja zamawiałam te body i uważam, że są dobre jakościowo, z takiej grubszej bawełny, po praniu mięciutkie i przyjemne :)

A i komplet do wózka też zamierzam kupić, bo chcę go używać do kosza Mojżesza tzn na początku sam kocyk, ale jeszcze nie znalazlam wzoru, który by mi odpowiadał, a przekopałam chyba całe allegro ;)
    Jesli nadal szukasz to ja mogę ci pomóc :) jesli chcesz to odezwij się do mnie na priv.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat wyprawka, a przynajmniej zamówienia z Polski zakończony :D właśnie zrobiłam 2 ostatnie zamówienia. Rodzice i tak toną w tych rzeczach :P:P JUuuupiii. Ale będę miała "gwiazdkę" jak mi to wszystko przyślą. :D Mam nadzieję, że w 20 kg paczuchę zmieszczą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 23:49

Antonelka, Niebieskaa, kasieniaczek lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie współczuję wam tych chorób, zdrowiejcie szybciutko :* :)

Jagah dobrze, że wszystko w porządku, Hania napędziła nam stracha, niech siedzi jeszcze grzecznie w brzuszku :)
    Ilae zamówiłam ten sam rozmiar i są porównywalne do rozmiaru 56 zakupionego w smyku, nawet te ze smyka troszkę węższe wychodzą, a na dlugość prawie identyczne

Nutella tak właśnie pomyślałam, że może ty byś coś fajnego dla naszego Michasia stworzyła, dlatego zaprosiłam cię do przyjaciółek :) jutro odezwę się na priv ;)

Marsylia odezwij się co u Was?

A tak odnośnie pakowania toreb, to pytałam ostatnio na SR kiedy dostaniemy listę, co trzeba mieć w naszym szpitalu i położna powiedziała, że spokojnie przy okazji tematu "symptomy zbliżającego się porodu", później sprawdziłam kiedy mamy ten temat i uwaga 20.03! wtedy to ja kończę 37 tydzień, więc na pakowanie może być za późno... Muszę poprosić ich o tą listę wcześniej i o zwiedzanie porodowki też, bo ja nie wiem, czy dotrwamy do tp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 01:03

Jagah lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i w końcu zamówiliśmy wózek :D któraś z dziewczyn polecała sklep megaurwis na żmigrodzkiej i właśnie tam go zamówiliśmy, mają super obsługę, dodatkowo pan dał nam rabat i zamówiliśmy tam też materacyk do kosza mojżesza (kokosowy), więc dwa problemy z głowy, a wózek wybraliśmy bebetto holand, wahałam się między 3 modelami bebetto, pan przekonał nas akurat do tego, tylko fotelik wzięliśmy inny, bo ten z zestawu owszem atestowany, ale jest do 10kg, a my wybraliśmy taki do 13,5kg, żeby spokojnie maluszek mógł w nim podróżować zanim zacznie sam stabilnie siedzieć, wtedy kupimy ten większy, więc fotelik już mamy, a na wózek czekamy do 4 tygodni :)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • agadana Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga wrote:
    konkretna waga, ja sie urodzilam majac 2,6kg a cora pierwsza miala 3860 i teraz widze porownywalna waga mi sie szykuje przy moim 1,5m wzrostu :D znowu bedzie talia bąka :D

Polubiłam za talię bąka :D Agga a czy pierwszą córkę rodziłaś SN czy CC ? Dziewczyny powiedzcie w ogóle czy jest jakiś limit wagi od którego jest ona wskazaniem do CC? Mój Syn prawdopodobnie również będzie spory, myślę że spokojnie ok 4kg- jeśli patrzeć na uwarunkowania genetyczne (waga moja i rodzeństwa) to może nawet grubo ponad 4kg i tak mnie kilka osób straszy, żebym się raczej na CC przygotowała z taką wagą. Lekarz nic nie mówi narazie ale on usg ostatnie mi robił w 19tc, potem byłam prywatnie u innego- w 28tc mieliśmy 1400g...

Agga lubi tę wiadomość

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Annak wyspowiadam sie jak w konfesjonale :-)

- 2xbawelniane color stories male - rozowy i granatowy
    - 1xbawelniany poofi - szary
    - 1xwelna merynosow colorstories
    - 1xkocyk bawelniany starszaka color stories - rozowy
    - cienkie minky sambioo z kosmicznym krolkiem hi hi hi
    - pink no more - grubszy ala kolderka
    - minky la millou - kolderka
    - velvet la millou - maly i sredni...
    Wiecej grzechow nie pamietam.....

Bardzo dziękuję za szczegółowe sprawozdanie.
    Mistrzyni nie dogonię, ale zawsze dobrze wiedzieć, do czego się dąży ;-)

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Teklaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja wczoraj pierwsze zajęcia w SR redlowo i jestesmy pozytywnie nastawieni, nie moge doczekać sie kolejnych, dostałam m.in. plan porodu do wypełnienia ktory omowimy prawdopodobny na kolejnych zajęciach, ćwiczenia z których skorzystam, listę rzeczy do szpitala, moze zahaczymy o nowa sale SR bo maja kończyć remont i czekają na meble, ale z pewnością będziemy rodzic juz w nowych salach i Pani była szczęśliwa że mogła to nam przekazać szkoda tylko ze ilosc miejsc sie zmniejsza.

Jagah odpoczywajcie! Dobrze ze to fałszywy alarm

Pati zgadzam sie z dziewczynami, musisz rozdzielić zajęcia tak aby córka chodziła indywidualnie, a przyrodniej siostrze wytłumaczyć ze nie moze chodzić na tyle dodatkowych,

Jagah, pati87, mamaaniołków3 lubią tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • annak Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,
    Zgadzam się z dziewczynami-przedmówczyniami, że Waszym dziewczynkom chyba najlepiej zrobiłaby częściowa rozłąka. Tak byłoby dla nich zdrowiej. Nie chodzi już nawet o tę potencjalną rywalizację, ale też o sam fakt, że one (jak rozumiem z Twoich opowiadań) spędzają razem właściwie 100% czasu. Ta sama klasa, te same zajęcia pozalekcyjne, ten sam dom. Nie mają więc zbytnio takich obszarów, o których mogłyby sobie poopowiadać, którymi mogłyby się dzielić, jako czymś nowym i innym.
    Wydaje mi się, że takie coś by im się przydało.

To też może być ważne pod kątem odnalezienia się w nowej sytuacji, kiedy pojawi się siostrzyczka. Żeby np. tutaj nie wkroczyła rywalizacja (która z nas lepiej zajmuje się dzieckiem).

Na pewno dobrze byłoby też porozmawiać z mężem, żeby może on delikatnie wybadał swoją biologiczną córkę, czy ona jakoś nie peszy Twojej, jakie ma podejście do tego bycia najlepszą, etc.

pati87 lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Nie noooo tak się poddajesz bez walki? To takie niekorporacyjne ;) powinnaś pokazać że możesz być jeszcze lepsza :P
    Ja gotuje właśnie dziecku śniadanie. Odwioze do przedszkola i jadę na zakupy bo w piątek rano to ludzi jeszcze nie ma nigdzie :) Mała coś mi się słabo rusza już trzeci dzień i od rana rozważam czy nie jechać gdzieś na usg prywatnie...

Antonelka lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agadana mój syn przed porodem wychodził 4 kg, lekarz mierzył mi go bardzo dokładnie i pokrylo się z waga po pogodowa (4080 G). Robił to dokładnie bo brał pod uwagę cc. Generalnie bardzo ważny jest rozstaw macicy ale to zmierza Ci w szpitalu. Możesz nawet poprosić o to położna na zwiedzaniu porodowki, tak żeby wcześniej mieć pogląd.
    Ja bardzo chciałam rodzic sn i lekarz powiedział że dziurę w brzuchu zawsze zdarzymy zrobić. No i mimo że jestem szczupła, poród był stosunkowo łatwy (o ile można tak mówić o porodzie :)).
    Oczywiście nie namawiam, mówię tylko jak było u mnie.

agadana, kasieniaczek lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    He he he ....taka ze mnistrzyni, ze jeden sobie dodalam a go nie mam...mam nadzieje, ze nie oznacza to budzenia sie potrzeby....ha ha...ha

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuewczyny dziękuję za wszystkie rady. Na pewno są mi bardzo pomocne.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

‹‹ 1528 1529 1530 1531 1532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ