X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaleństwo ! :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękna ;)

pati87 lubi tę wiadomość

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o seks pytałam lekarki - przeciwwskazań nie ma, ale "niezbyt intensywny" ma być :) Tylko co mi z braku tego zakazu jak ja wieczorem się kładę i mnie brzuch bobolewa, to zainteresowania seksem brak.

Pati - sukienka szaleństwo :) Jak to się prasuje??? :)

pati87 lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak super jak sa mdlosci to epwnie ejst wszystko ok. U mnie wlasnie jest tak, że byly mdlosci dosc duze jesc nic ie moglam ale jakos od 2 dni ich nie ma:(wczoraj bylam zalamana alewieczorkiem troszke wrocily wiec troszke odetchlam. cyce dalej jak glazy co trzyma mnie przy nadziei:)
    wlasnie dlatego chcialam was zapytac ale nikt mi nieodpisal, macie codzienie coraz bardziej intensywniejsze te mdlosci i objawy?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dziewczyny,
    Czy ktoras z Was juz zaliczyla wizyte u stomatologa w I trymestrze.
    Zrobilam sobie maly przeglad i widze dziurke.
    Jutro pojde do stomatologa i zapytam co i jak. Wiem, ze lepiej przelczyc niz zwlekac i wiem, ze sa znieczulenia dla kobiet w ciazy ale pytanien czy juz praktykowalyscie?

ja też mam małą dziurkę, ale czekam jeszcze do końca 1 trymestru - ale tylko dlatego, że ja się bardzo stresuję wizytą u denstysty i gin mi powiedziała żebym poczekała, aż ciąża będzie starsza

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, u mnie cycki tylko twarde i bolesne ale ciężko stwierdzić czy coraz bardziej czy nie. Chyba się już do nich przyzwyczaiłam i nie przeszkadzają mi jak na początku. Poza tym u mnie nic więcej. Mam słaby apetyt (jupi!) i nie ciągnie mnie do słodyczy (jupi! jupi!) i to by było na tyle.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Monika34 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ubieracie spodnie czujecie ze was sciskaja ja dopinam ale sciskaja mnie juz musze czasem odpinac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 12:00

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • atat Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na pobraniu krwi - czy juz miałyście robione alloprzeciwciała?
    Ja miałam te allo, hiv, hcv, kiłe i hbv, tsf, morfologie, glukoze, mocz.
    tyle próbek, że po wyjsciu krecilo mi sie w glowie.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati suknia przepiękna...

Ja jestem po rozmowie z moim lub nie moim facetem. Mam za duży żal. I to skonczylam. Powiedział że nas kocha. Ale to nie wystarczy.

Szczęśliwa Mamusia, pati87, sy__la, Camille87 lubią tę wiadomość

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 Ja mam praktycznie cały czas mdłości zwykle są takie same , nie wymiotuje niczym , tylko się budzę i tak mnie mdli , co do piersi to ja też mam niczym kamienie. A co do objawów to jednego dnia jest tak drugiego inaczej, kiedyś z rana mnie mdłości nie obudziły , i cieszyłam się jak szalona , a na następny dzien powróciły , raz się nasilają raz słabną , a od czego to zależy to ja nie wiem , każda z nas ciążę przechodzi inaczej.

Angelika Dobrze zrobiłaś :* .

A i dzwoniłam do laboratorium , e tam ceny nie takie straszne :) , tam cukier na czczo 6 zł , morfologia 7 i analiza moczu 8 :) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 12:08

• atat Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    jak ubieracie spodnie czujecie ze was sciskaja ja dopinam ale sciskaja mnie juz musze czasem odpinac

Tak, w pracy siedze w rozpiętych

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • niania.ogg Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    annak super jak sa mdlosci to epwnie ejst wszystko ok. U mnie wlasnie jest tak, że byly mdlosci dosc duze jesc nic ie moglam ale jakos od 2 dni ich nie ma:(wczoraj bylam zalamana alewieczorkiem troszke wrocily wiec troszke odetchlam. cyce dalej jak glazy co trzyma mnie przy nadziei:)
    wlasnie dlatego chcialam was zapytac ale nikt mi nieodpisal, macie codzienie coraz bardziej intensywniejsze te mdlosci i objawy?

Nie. I w tej ciąży i w poprzedniej było tak, że jeden dzień lepszy, drugi gorszy, dwa dni przerwy i od nowa, jak w kalejdoskopie. To normalne. I nie, nie zauważyłam takiej prawidlowosci, aby się wzmagala intensywność wraz ze wzrostem ciąży.

Szczęśliwa Mamusia, Teklaa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • IGA.G Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:

mnie już wszystkie cisną :( przeszkadza mi to. mam jedne spodnie materiałowe, które były na mnie za luźne i teraz w nich chodzę. dzisiaj zamówiłam sobie legginsy ciążowe będę nosiła do jakiś sukienek czy tunik od września w pracy.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam robione jeszcze żadnych badań krwi ani nic...

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do seksu - u mnie na razie jest za duży lęk... długo się staraliśmy o to maleństwo i oboje się obawiamy, dzisiaj mamy wizyte i zapytamy co i jak. ale czuje, że nawet jak nie będzie przeciwskazań to się wstrzymamy do końca trymestru :) i tak by nam nie sprawiało to przyjemności jakbyśmy myśleli tylko o dziecku

a co do mdłości - raz je mam, raz nie a co za tym idzie mega apetyt ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 12:06

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mi nic nie dolega. Ani bóle, ani mdłości. Mam tylko problem z przebraniem córki jak zrobi opcje 2.. wcześniej nie miałam z tym problemu, a teraz nie mogę.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:

Mnie spodnie już sie nie dopinaja :-( chodzę w leginsach. Mam strasznie wzdęty brzuch...a przytyłam tylko pół kilograma.

Co do objawów to praktycznie nie mam żadnych. Jedynie brzuch mnie czasami pobolewa. W zeszłym roku byłam w ciąży to od samego początku czulam sie tragicznie, cały czas wymiotowalam. Potrafiłam wymiotowac nawet w środku nocy!Jak widać każda ciąża jest inna ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 12:14

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do zeszłego tygodnia ważyłam tyle samo co przed ciążą. dzisiaj się zważyłam i kg do przodu

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angeliko1984 Może teraz na następnej wizycie Ci zaleci gin , abyś zrobiła dane badania :) .

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie kilogram do tylu. I szczerze to ta tendencja była by dla mnie najlepsza :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ