Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja o seks pytałam lekarki - przeciwwskazań nie ma, ale "niezbyt intensywny" ma być
Tylko co mi z braku tego zakazu jak ja wieczorem się kładę i mnie brzuch bobolewa, to zainteresowania seksem brak.
Pati - sukienka szaleństwoJak to się prasuje???
pati87 lubi tę wiadomość
-
annak super jak sa mdlosci to epwnie ejst wszystko ok. U mnie wlasnie jest tak, że byly mdlosci dosc duze jesc nic ie moglam ale jakos od 2 dni ich nie ma:(wczoraj bylam zalamana alewieczorkiem troszke wrocily wiec troszke odetchlam. cyce dalej jak glazy co trzyma mnie przy nadziei:)
wlasnie dlatego chcialam was zapytac ale nikt mi nieodpisal, macie codzienie coraz bardziej intensywniejsze te mdlosci i objawy?
Monika34 -
Antonelka wrote:Dziewczyny,
Czy ktoras z Was juz zaliczyla wizyte u stomatologa w I trymestrze.
Zrobilam sobie maly przeglad i widze dziurke.
Jutro pojde do stomatologa i zapytam co i jak. Wiem, ze lepiej przelczyc niz zwlekac i wiem, ze sa znieczulenia dla kobiet w ciazy ale pytanien czy juz praktykowalyscie?
ja też mam małą dziurkę, ale czekam jeszcze do końca 1 trymestru - ale tylko dlatego, że ja się bardzo stresuję wizytą u denstysty i gin mi powiedziała żebym poczekała, aż ciąża będzie starsza -
Monika, u mnie cycki tylko twarde i bolesne ale ciężko stwierdzić czy coraz bardziej czy nie. Chyba się już do nich przyzwyczaiłam i nie przeszkadzają mi jak na początku. Poza tym u mnie nic więcej. Mam słaby apetyt (jupi!) i nie ciągnie mnie do słodyczy (jupi! jupi!) i to by było na tyle.
-
nick nieaktualnyMonika34 Ja mam praktycznie cały czas mdłości zwykle są takie same , nie wymiotuje niczym , tylko się budzę i tak mnie mdli , co do piersi to ja też mam niczym kamienie. A co do objawów to jednego dnia jest tak drugiego inaczej, kiedyś z rana mnie mdłości nie obudziły , i cieszyłam się jak szalona , a na następny dzien powróciły , raz się nasilają raz słabną , a od czego to zależy to ja nie wiem , każda z nas ciążę przechodzi inaczej.
Angelika Dobrze zrobiłaś :* .
A i dzwoniłam do laboratorium , e tam ceny nie takie straszne, tam cukier na czczo 6 zł , morfologia 7 i analiza moczu 8
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 12:08
-
Monika34 wrote:annak super jak sa mdlosci to epwnie ejst wszystko ok. U mnie wlasnie jest tak, że byly mdlosci dosc duze jesc nic ie moglam ale jakos od 2 dni ich nie ma:(wczoraj bylam zalamana alewieczorkiem troszke wrocily wiec troszke odetchlam. cyce dalej jak glazy co trzyma mnie przy nadziei:)
wlasnie dlatego chcialam was zapytac ale nikt mi nieodpisal, macie codzienie coraz bardziej intensywniejsze te mdlosci i objawy?
Nie. I w tej ciąży i w poprzedniej było tak, że jeden dzień lepszy, drugi gorszy, dwa dni przerwy i od nowa, jak w kalejdoskopie. To normalne. I nie, nie zauważyłam takiej prawidlowosci, aby się wzmagala intensywność wraz ze wzrostem ciąży.Szczęśliwa Mamusia, Teklaa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Monika34 wrote:jak ubieracie spodnie czujecie ze was sciskaja ja dopinam ale sciskaja mnie juz musze czasem odpinac
mnie już wszystkie cisnąprzeszkadza mi to. mam jedne spodnie materiałowe, które były na mnie za luźne i teraz w nich chodzę. dzisiaj zamówiłam sobie legginsy ciążowe będę nosiła do jakiś sukienek czy tunik od września w pracy.
-
a co do seksu - u mnie na razie jest za duży lęk... długo się staraliśmy o to maleństwo i oboje się obawiamy, dzisiaj mamy wizyte i zapytamy co i jak. ale czuje, że nawet jak nie będzie przeciwskazań to się wstrzymamy do końca trymestru
i tak by nam nie sprawiało to przyjemności jakbyśmy myśleli tylko o dziecku
a co do mdłości - raz je mam, raz nie a co za tym idzie mega apetyt ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 12:06
-
nick nieaktualnyMonika34 wrote:jak ubieracie spodnie czujecie ze was sciskaja ja dopinam ale sciskaja mnie juz musze czasem odpinac
Mnie spodnie już sie nie dopinajachodzę w leginsach. Mam strasznie wzdęty brzuch...a przytyłam tylko pół kilograma.
Co do objawów to praktycznie nie mam żadnych. Jedynie brzuch mnie czasami pobolewa. W zeszłym roku byłam w ciąży to od samego początku czulam sie tragicznie, cały czas wymiotowalam. Potrafiłam wymiotowac nawet w środku nocy!Jak widać każda ciąża jest innaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 12:14
-
nick nieaktualny