X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taki apetyt, że muszę się ograniczać... wcześniej miała troszkę mdłości i mnie odrzucało ale ostatnio zmieniło się to w apetyt. nawet jak mnie mdli rano to od 10 mogłabym zjeść już obiad ;p oczywiście tylko wybrane rzeczy najlepiej kiszone, słone, kwaśne :)

Milka1991, Teklaa, niania.ogg lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak leżę z laptopem albo przed tv to też spodnie rozpinam ;)
    Angelika myślę, że to dobra decyzja. Tyle czasu sobie bez niego radziłaś, że i teraz sobie poradzisz. A jak jeszcze alimenty zacznie na dzieci płacić to zawsze to lżej Ci będzie finansowo. Wierzę w Ciebie ;)

Mnie cały czas mdli, ale nie wymiotuję. Zmusiłam się dziś do kromki chałki z masłem, ale smakowała jak podeszwa :/ Teraz oglądałam Ranczo i napatrzyłam się na pierogi, więc może w końcu dziś coś na ciepło zjem ;)

Szczęśliwa Mamusia, Teklaa lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa no teraz Idę w piątek i położna mówiła że na pewno zleci teraz na badania u mnie w poradni kluje położna i wysyła badania

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Byłam dziś na pobraniu krwi - czy juz miałyście robione alloprzeciwciała?
    Ja miałam te allo, hiv, hcv, kiłe i hbv, tsf, morfologie, glukoze, mocz.
    tyle próbek, że po wyjsciu krecilo mi sie w glowie.
    Ile placilas za te badania wszystkie? Ja chyba podziele to na dwa razy bo tych próbek rzeczywiscie duzo a ja czuje sie tragicznie wiec sie boje.

Filipek - 09.03.17 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon Mamy takie same mdłości :) .

Angeliko To teraz czekać cierpliwie , na Piątek :) .

IGA. G Jak na kwaśne , słone i słodkie to ponoć na dziewczynkę ;) .

Co do ubierania się to ja chodzę w takich luźniejszych spodniach , mąż wczoraj mi ciążowe ogrodniczki ściągnął , muszę je przeprać będę mieć w czym chodzić ;) , w późniejszym etapie ciąży jak przebrnę , tą granicę to kupie sobie jeszcze z dwie pary spodni ciążowych :) .

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika TRZYMAM kciuki za ciebie i dzieci, i oczywiście to co napiszę to napiszę w dobrej wierze...
    opowiem ci jak wygląda sytuacja z perspektywy dziecka którego ojca nie było nigdy w domu...a jak wracał to z koleżkami, i często pijany, moja mama dwała kolejną i kolejną szansę, ale było coraz gorzej, nie dość że nie dawał na nas pieniędzy moja mama sama musiała utrzymać mieszkanie i trójkę dzieci, to jeszcze męczyło to wszystkich psychicznie, bo dziecko szybko odczuwa aytację rodzinną i cierpi, obwinia siebie za te sytuację, obawia się co będzie dalej... ogólnie nie było dobrze. ja miałam około 10 lat moja mam powiedziała dość i wywalczyła separację w sądzie, sprzeadała mieszkanie i kupiła mniejsze bo ciężko było utrzymać duże. i powiem ci że jako 10 letnie dziecko nie miałam żalu, ja się cieszyłam ze spokoju jaki zapanował w domu, mama była w końcu spokojna i szczęśliwa. poznała nowego mężczyznę z dzieckiem i mam w rezutacie nowego brata :) wszyscy jesteśmy już dorośli a ojciec zniknął z naszego życia, nie odwiedzał, nie pisał, a podobno tak kochał, ciągle to powtarzał

Teklaa lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie jestem z Ciebie dumna, bądź twarda! :)

Ja właśnie jadę po moje wyniki, mam nadzieję, że wszystko ok, i przy okazji kupię sobie ze dwa staniki, bo moje 80b na pewno zmieniło się już w 80c :D

Szczęśliwa dajesz mi nadzieję, bo ja słodyczy w ogóle nie jem, tylko kwaśne, słone, mięsne :)

A ja sobie od dziś obiecałam pohamować apetyt i ćwiczyć. Zobaczymy jak mi pójdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 12:26

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa oj marzy mi się dziewczynka :):):) mam tyle imion, że szok. z chłopcem troszkę gorzej. ale oczywiście i z chłopca będę szczęśliwa

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Ile placilas za te badania wszystkie? Ja chyba podziele to na dwa razy bo tych próbek rzeczywiscie duzo a ja czuje sie tragicznie wiec sie boje.

Nic nie placiłam, mam abonament w lux med.
    Morfologię, TSH, glukoze i mocz to juz drugi raz w ciazy mam robione.

Taki lęk mnie opanował przed tymi wynikami, ze masakra.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Taki lęk mnie opanował przed tymi wynikami, ze masakra.
    Ale czego się boisz?

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny od kilku dni kłuje mnie podbrzusze jak mam pełny pęcherz. Nawet w nocy muszę wstać i sie choc troszkę wysikać i przechodzi. W poprzedniej ciąży chyba tez tak miałam, ale nie jestem pewna. Macie tez tak? W ogóle duzo sikam teraz. Dzisiaj miałam bóle jak na miesiączkę dosyć mocne, w czwartek mam wizytę u gina, zobaczymy co powie. Ja na poczatku niby schudłam 3 kg (teraz juz 2) i w sumie nie wiem dlaczego bo normalnie jadłam, chyba ze stresu. Biust mnie zaczyna powoli bolec i sie powiększył :) ogólnie przeciwskazan do współżycia przy normalnej ciąży nie ma, ale szczerze my próbowaliśmy i sie wycofaliśmy, bo ja czułam jak mnie podbrzusze pobolewa, wszystko takie bardzo wrażliwe miałam i sie bałam.

Milka1991 mogłabyś przestawić moja datę porodu na 13.04? Tamta podałam z byle jakiego kalendarza ciąży a na kalendarzu Belly obliczyło mi na 13.04 i ta data raczej sie zgadza
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 12:41

Milka1991, Karolczyk lubią tę wiadomość

• Teklaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3 wrote:
    dziewczyny macie jakies rady na mdłości?? pomocy... od wczoraj rana mam masakre...

Ja również mam od wczoraj mdłości i faktycznie jak mam coś zjeść pasuje kwaśne - dziewczyny tu tak radziły - i akurat mi pasuje ciepłe, ale lody też były ok, aaaa i w małych ilościach, np. wczoraj starczył mi jeden krokiet z kapustką, później za jakiś czas 5 pierogów z kapustą i grzybami (takie świąteczne mniami) i ogórkowa

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1984 wrote:
    Pati suknia przepiękna...

Ja jestem po rozmowie z moim lub nie moim facetem. Mam za duży żal. I to skonczylam. Powiedział że nas kocha. Ale to nie wystarczy.

Badz dzielna...jesli kocha to powinien walczyc, postarac sie. Nie ulegnij mu za szybko...postawa swoje warunki. Jestes tego warta. Jestes Mama.

Teklaa lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    A ja chcialam napisać odwrotnie. W tym roku też brałam slub i mialam tego po dziurki w nosie. Ciągle tylko stres, bieganie, załatwianie :) ale zabawa... najlepsza na jakiej byłam. Całą noc do 5 rano udało mi się wytrzymać w sukni ślubnej. Pierwsza wyszlam na parkiet i ostatnia zeszlam :D wybawilam się za wszystkie czasy. I tobie Pati również życzę udanej zabawy :)

Mi raczej chodziło o to, że mogłabym przeżyć jeszcze raz, ale bez tych wszystkich przygotowań ;) też tańcowałam do samego rana ;D na ślubie najważniejsze jest, aby para młoda była ciągle na parkiecie, jak mój kuzyn brał ślub to właśnie non toper tańczyli i to było super, postanowiłam wziąć z nich przykład i mojemu ówczesnemu narzeczonemu mówiłam - non stop na parkiecie/obecni na sali, żadne łażenie i nie że nagle para młoda znika, tej nocy trzeba być wytrwałym ;)

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju nie wypisujcie tutaj tych wszystkich pysznych dań !!!! haha ja jak czytam to wszystko bym zjadła :P znów głodna jestem :P Non stop mogę jeść

Szczęśliwa Mamusia, Teklaa lubią tę wiadomość

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już rozmrażam pierogi - ktoś mi narobił ochoty ;p

Szczęśliwa Mamusia, Omon, Teklaa lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Ja również mam od wczoraj mdłości i faktycznie jak mam coś zjeść pasuje kwaśne - dziewczyny tu tak radziły - i akurat mi pasuje ciepłe, ale lody też były ok, aaaa i w małych ilościach, np. wczoraj starczył mi jeden krokiet z kapustką, później za jakiś czas 5 pierogów z kapustą i grzybami (takie świąteczne mniami) i ogórkowa
    Jak ja. Ci zazdroszczę ja nic w stanie przelknac nie jestem tak mnie mdli caly czas i w ogole dalej nie mam apetytu :( wczoraj zjadłam kapustę kiszoną bo kwaśna i szybko pozalowalam zreszta i wczoraj i dzis żałuję. Juz nie wiem co mam robić nie poszłam dzisiaj do pracy bo nie dałam rady.

Filipek - 09.03.17 :)
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo z pierogami! Zjadlabym pierogi z kapustą i grzybami! I zupę grzybową. Lodów o dziwo nie....

Antonelka, Teklaa lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad wrote:
    Hej dziewczyny od kilku dni kłuje mnie podbrzusze jak mam pełny pęcherz. Nawet w nocy muszę wstać i sie choc troszkę wysikać i przechodzi. W poprzedniej ciąży chyba tez tak miałam, ale nie jestem pewna. Macie tez tak? W ogóle duzo sikam teraz. Dzisiaj miałam bóle jak na miesiączkę dosyć mocne, w czwartek mam wizytę u gina, zobaczymy co powie. Ja na poczatku niby schudłam 3 kg (teraz juz 2) i w sumie nie wiem dlaczego bo normalnie jadłam, chyba ze stresu. Biust mnie zaczyna powoli bolec i sie powiększył :) ogólnie przeciwskazan do współżycia przy normalnej ciąży nie ma, ale szczerze my próbowaliśmy i sie wycofaliśmy, bo ja czułam jak mnie podbrzusze pobolewa, wszystko takie bardzo wrażliwe miałam i sie bałam.

Milka1991 mogłabyś przestawić moja datę porodu na 13.04? Tamta podałam z byle jakiego kalendarza ciąży a na kalendarzu Belly obliczyło mi na 13.04 i ta data raczej sie zgadza
    :)

ja tam mam - gdy mam pęcherz pełny troszkę mnie kłuje, a nawet piecze lekko, gdy się wysikam to przechodzi. dzisiaj mam wizyte to się podpytam o to

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Ale czego się boisz?

Ze wyjdzie mi jakis HIV czy cos - niby kiedys bylam honorowym dawca krwi, mąż tez jest ale taki lęk mam za kazdym razem takich badan.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ