Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyVero wrote:Moja tez główka w dół była w zeszłym tygodniu zobaczymy w piątek czy sie cos zmieniło
Mam pytanie jak usuwacie metki z wewnątrz ubranek ? Tak zeby nie drażniły maluszka
Ja wszystkie usywam a raczej obcinam.
Ja tez jestem strasznie ciekawa jak nasze szczęście jest ułożone , tak się kreci że nie wiem sama co gdzie ma. Jeszcze trochę do wizyty no nic trzeba poczekać
.
-
Taśka22 wrote:Dziewczęta tak na koniec dnia dogrzebałam sie do ciekawego artykułu o tym zwolnieniu od lekarza dla męża/partnera po porodzie. Może którejś z Was się przyda
http://mamadu.pl/125127,twojemu-partnerowi-przysluguje-14-dni-wolnego-po-narodzinach-dziecka-nie-daj-sie-zwiesc-lekarzom
Pewnie czesc panow moze isc do rodzinnego i na "przeziebienie" uzyskac pare dni wolnego omijajac tym samym papierologie do zus7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Taśka22 wrote:Dziewczęta tak na koniec dnia dogrzebałam sie do ciekawego artykułu o tym zwolnieniu od lekarza dla męża/partnera po porodzie. Może którejś z Was się przyda
http://mamadu.pl/125127,twojemu-partnerowi-przysluguje-14-dni-wolnego-po-narodzinach-dziecka-nie-daj-sie-zwiesc-lekarzom -
A na dobranoc dzisiejszy dialog z moim mężem:
ja: Kochanie, ugotowałam rosół, kupiłeś natkę pietruszki do niego jak prosiłam?
mąż: Nie.
ja: dlaczego?
mąż: bo nie wiem, jak wygląda pietruszka.
DobranocmisKolorowy, Vero, lis87, kahaśka, Justyna Sz, Korcia, Niebieskaa, Szczęśliwa Mamusia, Magni, sunshine, Antonelka, stowtotka, Yammi, sallvie, Milka1991, Taśka22, Karolczyk, ilae, Marsylia, Omon lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Hahah Aniołkowa zapytaj Szwajcara jak wyglada pietruszka mówię o korzeniu
większość z nich tez nie ma pojęcia
A ze zmienię temat Aniołkowa moje koleżanki piją na laktację rivelle czerwona moze Ci sie przyda ja zamierzam kupićaniołkowa mama lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Mam koleżankę na marcówkach i ona już od ponad tygodnia rozpakowana. Niby cc ale akcja sama się zaczęła. U nas tez tylko patrzeć jak zaczną się wykluwać
Tez polecam pieluszki z f&f. Zresztą nie tylko pieluszki. Lubię ich ubranka a najbardziej body i pajace
-
Co do biżuterii na palcach to polecam zdjąć, jeśli któraś jeszcze nie zdjęła. Pod koniec ciąży można spuchnąć nagle. Moja kuzynka parę dni przed cc grała do jubilera żeby przeciąć obrączkę, bo nie było opcji jej zdjąć domowymi metodami.
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
hej wszystkim:) ja swoja biżuterię musiałam już zdjąć jakieś dwa miesiące temu, bo zaczęły mi puchnąc palce. Obrączkę założyłam ostatnio do sesji brzuszkowej, bo mój mąż nalegał ( ma bzika na punkcie noszenia obrączki, ale w kacu zobaczył ze nie mogę jej na razie nosić, bo nie mogłam jej zdjąć i strasznie bolało )... aniolkowa mama uśmiałam się z ta pietruszka... ale mężczyźni już tak maja.... jak kazałam mojemu M ugotować kalafiora na obiad to dzwonił i się pytał jak to wygląda... a krupnik ugotował z kasza pęczak i się dziwił ze jego mamie wychodziło jakoś inaczej...
Szczęśliwa Mamusia, aniołkowa mama lubią tę wiadomość
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
A ja dzisiaj w nocy dostałam szkołę od mojego malucha. Przygotowuje mnie do bycia mamą i co 1,5h budził mnie takimi kopniakami i mocnymi bólami ze spać się nie dało. Jakbym.niemowlę już miała. Trochę się wystraszylam nawet bo ruchy były takk intensywne że przy każdym bolało podbrzusze. Od 5nie śpimy bo on dalej bawi się w najlepsze
Ja też podczytywalam wczoraj marcowe mamusie i wiecie co? Strach mnie obleciał. Już 35tydz i w każdej chwili tak naprawdę może się coś zacząć. Boję się że mam cc a zacznie się wcześniej i co wtedy? Mie daje mi to spokoju. Już ich nie będę czytała bo tylko się zestresowałam.Filipek - 09.03.17 -
aniołkowa mama wrote:A na dobranoc dzisiejszy dialog z moim mężem:
Dobranoc
Mój tez tak zrobil, tylko chodzilo o korzeń pietruszki. I nie wiedział jak obrać selera
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Korcia wrote:Super duży chlopak
A co Ci lekarz powiedział nt ułożenia synka? Mówił coś o cc? Masz czekasz jeszcze czy się odwróci?
młody ma jeszcze z 1,5 tygodnia by się odwrócić bo potem juz miejsca nie bedzie miał - jak się nie odwróci cc
a ciśnienie nadal duże... zobaczymy co powie tez z nfz lekarzMoje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
Czesc a propos wykluwania...
Powiedzcie, że wy też macie bóle od pępka w dół takie skórczowe? Nie regularne . na domiar złego nie pamiętam o braniu witamimoże to brak magnezu? Na pewno reaguje na dotyk ucisk i jeszcze bardziej się kurczuy. Pamietając z porodu córki lekarz szczypal mbie po brzuchu przy skurczu zeby go wzmocnic. Xx
Na ostatniej wizycie 2tyg temu mowilam ze co raz czesciej mi brzuch twarnieje.sprawdzil szyjke ze juz jest miekka i powiedzial ze tak moze juz byc. Wtedy konczylam 32tydz . -
kahaśka wrote:Co do biżuterii na palcach to polecam zdjąć, jeśli któraś jeszcze nie zdjęła. Pod koniec ciąży można spuchnąć nagle. Moja kuzynka parę dni przed cc grała do jubilera żeby przeciąć obrączkę, bo nie było opcji jej zdjąć domowymi metodami.
A mi pierścionki dalej spadająmam drobne palce i jeszcze ciąża ich nie zmieniła. Nigdzie nie mam żadnych opuchnięć. Z jakiego powodu robią sie te opuchnięcia? Kiedyś przed okresem miałam tendencje do zatrzymywania sie wody w organizmie.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Hej.
My też już na nogach,zaraz śmigam.na badania bo jutro wizyta. Hurra
Mój mały ostatnio troszkę leniwy, czuję lekkie przemieszczanie,napieranie.
Mamaaniolkow dzięki. To mnie trochę pocieszylas,że jest jeszcze trochę czasu. A Ty Chcesz cc czy Wolisz SN?
Hashija ja czasem mam takie bóle, ale wezmę magnez i mi przechodzi. Mam też takie mrowienie pod zebrami, jakby inna skóra, okropne uczucie. -
aniołkowa mama wrote:A na dobranoc dzisiejszy dialog z moim mężem:
Dobranocaniołkowa mama lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Justyna Sz wrote:mnie bardzo kuje tam na dole i często mi twardnieje brzuch... wizytę mam dopiero we wtorek wiec ciekawe jak tam moja szyjka... czy ma któraś z was białe bezwonne upławy??
Ja, szczegolnie rano...a posiew czysciutki....7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Niebieskaa dlaczego odstawiasz clexane? Twój lekarz tak zarządził?
Mój odstawi mi tylko acard a resztę po porodzie.
Justyna Sz ja upławy czy też duże ilości bezwonnego śluzu mam przez całą ciążę. W SR mówili, że czop śluzowy będzie bardziej rożowy lub nawet z do mieszką krwi.
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR