X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelko, boskie ciuszki! Mam taka sama kiecunie z kappahla.

Haha tez spodobały Ci sie gadżety z donebydeer:) mam jeszcze taka zabawkę z tej firmy co przyczepia sie do wózka. Leży zapakowana jak prezent w szafie. Po drugim poronieniu kupiłam ten prezent dla dziecka, ktore sie narodzi i ktore juz mnie nie opuści w czasie ciąży:)

Antonelka, Gakin, misKolorowy lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie juz dzis szlak jasny trafi. Ja chyba ciazy do kwietnia nie odnoszę.
    Przyszedl kolejny dlug od komornika tym razem kwota wyjściowa z 2008 byla 233zl a jak juz poszlo to do sadu w 2011 to bylo 820. Obecnie okolo 2500zl.
    No zesz cholera dzwonilam do meza i go z nerwow opierdolilam co to i dlaczego i czy go nie bylo go naprawde stac na zaplate 233zl skoro wtedy pracowal?
    Powiedzial ze była żonę to chyba za cycki powiesi. Bo to pewnie jakis rachunek np za tel czy tv nie zapłacony a on jej dawal kasę na rachunki. A ja mu powoedzialam to nie mogles sprawdzac czy placi, odp ze duzo pracowal a poza tym jej ufal. Zreszta mówiąc szczerze ja tez w domu wszystkie rachunki robie i mnie maz nie sprawdza czy je zrobilam.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna 8921 wrote:
    Dokładnie. Ja jestem za szczepieniem ale to moje dzieci więc nic mi do innych. Chodzi mi tylko o to że np jeśli któraś z Was ma już zaplanowany plan działania (która szczepionka kiedy, choć wiadomo że potem zależy od dziecka wszystko) to mogłaby się podzielić. Staram się czytać o tym ale nadal wydaje mi się że jestem zielona. Z chęcią zapoznalabym się z tym jak to widzą inni. Przecież nie ttzeba korzystać z tego.
    W pierwszej ciąży byłam młoda i zagubiona i lekarka tak podchodziła do tego że nie decyduje się na skojarzone (nie było mnie stać) że było mi głupio przed własnym dzieckiem że przez to że nie mam kasy musi być klute większą ilość razy. Teraz nawet za darmo bym nie chciała skojarzonych. Ale to tylko moje zdanie
    Ok. Wrzucę kalendarz szczepień starszaka ale wieczorem jak będę przed komputerem

vitae13, Szczęśliwa Mamusia, stowtotka lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 11:07

Awf3p2.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:
    Ostra dyskusja. Dziewczyny dobrze, że każda ma swoje zdanie jednak najważniejsze jest by nikomu się nie narzucać.

Tak swoją droga ciekawa jestem jakby wyglądał świat za kilkanaście lat gdyby wycofano z obiegu wszystkie możliwe szczepionki.
    Aktualnie jest tak, że większość jest szczepiona i dzięki temu te nieszczepione są "bezpieczne.

Każdy zrobi tak jak uważa, że będzie najlepiej dla jego dziecka. Bo tego właśnie każda matka chce - żeby jej dziecko było zdrowe i bezpieczne.

Ktoś pisał o silnych wiatrach dziś, u mnie tak wieje, że w nocy spać nie mogłam, po balkonie wszystko się przesuwało.

No koniczynka fakt- w krk pizdzi jak w kieleckim hahhahaa ale za to jakie powietrze mamy,można bez maski pochodzić:)))

vitae13 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwodząc od tematy szczepień. Czy u was tez tłusty piatek ? :)

Omon lubi tę wiadomość

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha zapomniałam Wam już wczoraj z tych popaczkowych mdłości napisać że byliśmy w szkole.rodzenia i było o pielęgnacji dzidziusia.
    Z rzeczy które nie wiedziałam a zanotowałam to np to,ze buźke normalnie przemywamy w trakcie kąpieli w wanience,do wanienki lejemy normalnie wodę z kranu i co do toalety buźki to oczka przeżywamy wacikiem jedynie wtedy kiedy jest potrzeba czyli np.jakąś wydzielina się pojawia to wtedy waciki i sól fizjologiczna.
    Jeśli też skóra ciałka jest po wytarxiu nawilżona dobrzr i nieprzesuszona to nie ma potrzeby smarować jej czymkolwiek.czyli u nas podejście takie absolutne minimum i w sumie podoba mi się.

mada87, Wanda1986, misKolorowy, Marsylia lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Mnie juz dzis szlak jasny trafi. Ja chyba ciazy do kwietnia nie odnoszę.
    Przyszedl kolejny dlug od komornika tym razem kwota wyjściowa z 2008 byla 233zl a jak juz poszlo to do sadu w 2011 to bylo 820. Obecnie okolo 2500zl.
    No zesz cholera dzwonilam do meza i go z nerwow opierdolilam co to i dlaczego i czy go nie bylo go naprawde stac na zaplate 233zl skoro wtedy pracowal?
    Powiedzial ze była żonę to chyba za cycki powiesi. Bo to pewnie jakis rachunek np za tel czy tv nie zapłacony a on jej dawal kasę na rachunki. A ja mu powoedzialam to nie mogles sprawdzac czy placi, odp ze duzo pracowal a poza tym jej ufal. Zreszta mówiąc szczerze ja tez w domu wszystkie rachunki robie i mnie maz nie sprawdza czy je zrobilam.

Pati pewnie juz po ptakach ale czy nie mozna zglosic sie do jakiejs instytucji np BIK aby spr czy nie bedzie jakis niespodzianek.
    Biedna jestes...bardzo Ci wspolczuje.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień kochane to wydaje mi się że nie warto dalej drążyć tego tematu. Już raz poszła dyskusja na temat szczepień i zamiast się wspierać zaczęłyśmy narzucać swoje racje niepotrzebnie.
    Każda z nas wie co dla jej maluszka jest dobre i każda zrobi jak uważa :)
    Ja osobiście szczepić planuje ale to mój pierwszy maluch i chciałabym wszystkie szczepionki konsultować z moja znajomą położną żeby przypadkiem nie podawać malej czegos zbędnego albo wiedzieć kiedy na co zaszczepić :)
    pati strasznie Ci wspolczuje sytuacji z byla żona męża. Ja bym chyba ją osobiście rozszarpala za to wszystko.

Reni1982 lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrzuccie na luz z tymi szczepieniami. W koncu juz nie raz szczepienia wywolaly tu kwasy. Potrzebne Wam to?
    Kazda zrobi po swojemu. Az przykro sie to czyta :/

ilae, sallvie, mada87, Niebieskaa, Antonelka, Gakin, pati87, Justyna Sz, Taśka22, Szczęśliwa Mamusia, misKolorowy lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    A gdzie rozliczasz się z podatków? Jeżeli w mieście, w którym mieszkasz, to może to potwierdzić, że rzeczywiście powinni Cię zarejestrować tutaj. Znajomej uznali taki argument, bo skoro płaci tu podatki, to i zarejestrowanie jej się tu należy. Jeśli masz US te 350 km od siebie, to niestety do rejestracji wymagają stałego lub czasowego zameldowania.

a widzisz o tym nie pomyslalam....dopytam o to jeszcze...
    Nie wiem do konca gdzie bede sie rozliczac, bo niby podawalam US w moim rodzinnym miescie, w 2 Pitach mam wpisane tu gdzie obecnie mieszkam :/, a 3 przyjdzie wlasnie na inny US...wiec znów będę latać i wyjasniać...

kasieniaczek lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    Odwodząc od tematy szczepień. Czy u was tez tłusty piatek ? :)

U mnie tak, chociaz na razie tylko 1 pączka zjadłam, ale jeszcze jeden czeka ;)

lis87 lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro, że brakuje szacunku do odmiennych zdań, które tutaj mamy. Przytaczanie argumentów, które uderzają w osobę, a kompletnie nie odnoszą się do konkretów, moim zdaniem są bardzo nie na miejscu.

A jak byłoby fajnie, gdybyśmy potrafiły nauczyć nasze maluchy szacunku do innych i dyskusji podpartej argumentami :-)

Antonelka, karolyn, misKolorowy lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wczoraj bylam na SR. Ostatnie zajecia. Bardzo ciekawe i oczywiscie nacisk na naturalna pielegnacje, duzo tulenia i karmienie na zadanie :)
    Przyszli tatusiowie mieli tez pogadanke miedzy soba w osobnej grupie :)
    Dowiedzialam sie ze chcac rodzic w wodzie, moge dostac jednak znieczulenie. Meptyd domiesniowo :) wiec uspokoilo mnie to i nie nastawiam sie juz na zaden epidural :)
    W poniedzialek mam spotkanie z polozna i chyba bedziemy opracowywaly plan porodu. Robi sie goraco ;)

Przedwczoraj za to bylismy na takim małym evencie dla przyszlych rodzicow w Mothercare. Myslalam ze bedzie wiecej o opiece nad dzieckiem, a tu sie okazalo ze to bardziej jest nastawione na sprzedaz. No ale dostalismy torbe z prezantami i vouchery na zakupy, wiec za 2 tyg kupujemy dostawke do lozka Snuzpod i oczywiscie zakochalam sie w nowej kolekcji ubranek,wiec musze kilka z nich miec :)

ilae, misKolorowy lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj...zaraz Was nadrabiam. Tymczasem mala aktualizacja.

Wrocilam ze szpitala i Marianka ma sie swietnie w brzuchu u Niebieskiej:) Jest owszem troszke mniejsz niz przecietne dziecko...oni tutaj tak opisuja dzieci..ze np. 15%mniejsze od sredniej (wniosek prywatnego gina) albo 6%mniejsze od sredniej (wniosek z dzisiejszego badania). Ale polozna mowi, ze najwazniejsze, ze proporcjonalnie rosnie. A brzuchem mam sie nie przejmowac, bo mowi, ze Malutka juz sie szykuje do wyjscia i sie ladnie ustawila glowkowo i ten brzuch nie bedzie mi juz mocno rosl w gore. Polozna mowi, ze po tym jak ja wygladam to w zyciu nie spodziewalaby sie, ze bede miala wielki brzuch i urodze 4kilogramowego bobasa.

Chrupinka Marianka wazy 2300, wod jest sporo i jak na nia patrzylam to mialam az lzy w oczach. Chyba jej sie jeszcze podoba w brzuchu:) Lapka sobie machala przy twarzy i w ogole bardzo jest ruchliwa. Mam zdrowo jesc i odpoczywac i kolejna kontrola za 3 tygodnie, a potem 2 dni przed terminem. Ta kontrola za 3 tyg nie jest konieczna, ale chca dla pewnosci sprawdzic czy Marianka dalej proporcjonalnie rosnie:)

A oto moj dzisiejszy brzucholek z Chrupka w srodku:
    cceb4bb31914ad81med.jpg

Różowy_Kordonek, Antonelka, Korcia, sunshine, Kjopa3, Justyna 8921, lis87, ilae, AniaStaraczka85, Milka1991, pati87, kasieniaczek, mada87, sallvie, Justyna Sz, vitae13, Taśka22, stowtotka, Venice, Omon, misKolorowy, Donia12, Marsylia, flowerygirl, agadana, Jagah lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka dzięki za odpowiedzi ;) Hmm.. ja idąc na szkołę rodzenia podpisałam już deklaracje położnej i ta położna ze SR ma mi składać wizyty patronażowe, więc oprócz tego jeszcze będzie przychodziła położna z przychodni? Musze dopytać tej mojej jak to wygląda. Myślałam, że tylko o wezwania do szczepień chodzi. W każdym razie teraz nic nie załatwiam tak? Dopiero jak dziecko się urodzi mówię w szpitalu, gdzie je zapiszę i po powrocie do domu ja albo mąż idziemy zapisać dziecko do zdeklarowanej przychodni?

bobas, niania dzięki wielkie ;) Rozjaśniłyście mi sytuację :)

Wiecie co.. co dzień mam wrażenie spuchniętych nóg, zwłaszcza "podeszwy". Jak wstaję rano to pierwsze co, nogi mi się uginają bo nie jestem w stanie normalnie stopy postawić na podłodze. Ale to uczucie po jakimś czasie przechodzi. Zazwyczaj ta opuchlizna jest tylko odczuwalna, wizualnie wydaje się być ok. No ale dzisiaj.. Dzisiaj moje stopy nie są moimi :( Jeszcze od rana stoję przy desce i prasuję resztę ciuszków. Całe szczęście, że poprasowałam już wszystko!!! W przyszłym tygodniu wezmę się za ogarnianie torby do szpitala :) W ogóle od tego stania zaczyna mnie boleć krzyż i biodra, mam wrażenie jakby (dosłownie!) nogi wlazły mi do tyłka.. Całe nogi też bolą jakbym dzień wcześniej zdobywała jakieś szczyty.. Czy to już normalne na tym etapie czy po prostu taka słaba jestem? :/

Kjopa ja nawet nie wiem co to pracownicza książeczka ubezpieczeniowa.. Muszę o takową poprosić w pracy? Kurcze miałam dopytać kierowniczki o to jak będę zanosiła L4 ale akurat jej nie zastałam. Ginekologa też zapomniałam zapytać :/

Pati ale nie wiesz jak dzieci przeszłyby krztusiec bez tej szczepionki. Skoro po szczepionce było ciężko to bez szczepionki mogłoby się to w ogóle skończyć tragicznie, pomyślałaś w ten sposób? Czy ta szczepionka w jakiś sposób tym dzieciom zaszkodziła?

Szczęśliwa mamusia może nie na temat, ale czy pod brzuszkiem masz bliznę po cesarce? Na każdym zdjęciu zwraca moją uwagę :)

kasieniaczek no w szoku jestem :/ Z igłą zostawić pacjenta? Plaster na probówkę można nakleić "po całej robocie".. Może jakaś nowa? Dzięki za info odnośnie przychodni :)

mada dzięki za link ;) Własnie też myślałam, że wystarczy EWUS ale zdziwiłam się, że ta karta ciągle widnieje na liście dokumentów, które mam zabrać do szpitala.Na IP też była nieprzyjemna babka i strach było dociekać.

ja w SR miałam teraz temat chustonoszenia. Cieszę się, że zdążyłam nadrobić zajęcia bo zaraz na początku musiałam ten temat opuścić. Kobieta bardzo fajna, wzięłam wizytówkę i wiem, że skorzystam z jej pomocy :) Przyszła ze swoim 6 tygodniowym dzieciątkiem, raaany! Wszyscy wzdychali ;D Zdeklarowała, ze chętnie pomoże przy wyborze odpowiedniej chusty nieodpłatnie, mailowo, bo wcale nie poleca tych polskich firm, o których najgłośniej np. Little Frog bo dużo lepsze można kupić z firm zagranicznych. Tak samo ze słynnymi nosidłami ergonomicznymi Tula, nie rozumie ich popularności bo są raczej przeciętne.. Wszystkie nosidła ergonomiczne tylko dla dzieci siedzących bo rozstaw nóżek jest szeroki i dziecku automatycznie prostuje się kręgosłup a noworodkowi musimy zapewnić tą krzywiznę C.

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku, a polecała jakiekolwiek nosidła? Np lennylamb?
    Ja mam chusty Yaro i Lennylamb

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wszystkie nosidła dopiero kiedy dziecko siedzi. Nawet te ergonomiczne. Niestety co do konkretnej firmy, nie pamiętam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 14:31

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy Kordonku teraz to chyba nie ma już tych książeczek ubezpieczeniowych.Jak rodziłam 8 lat temu to chyba już rzadko kiedy się ją podbijało.

Już nie wspomnę,że nie powinni niczego wymagać bo ciężarna a tym bardziej rodząca ma zapewnioną opiekę medyczną nawet bez ubezpieczenia.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    ojejku wszystkie nosidła dopiero kiedy dziecko siedzi. Nawet te ergonomiczne. Niestety co do konkretnej firmy, nie pamiętam :(
    a n tak, to tez słyszałam, że dopiero jak siedzi. Niby producenci mają jakieś wkładki dla niemowlaków, ale to do mnie nie przemawia, chusta będzie lepsza.
    Własnie wyjęłam chusty, pogniecione jak nie wiem co, to się prasuje w ogóle?

‹‹ 1655 1656 1657 1658 1659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ