Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Czytam i niewierze!!!
mamoaniolkow serdeczne gratulacje, jak tylko będziesz miała chwile zdaj relacje i wstaw zdjęcie swojego małego cudu- wszystkie ciotki pewnie czekają i nie mogą się doczekać
Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne dziewczyny... może już nie długo następna będzie tulić swoje maleństwo o ile to już jest gotowe na ten świat:)
Dziewczyny które maja jeszcze nie donoszone ciąże ściskajcie mocno nogiZaczynam się stresować, bo mam uczucie jakby mi się ciągle chciało kupę, a wczoraj w toalecie byłam cztery razy choć ja jestem z tych cierpiących na straszne zaparcia ( sorka za dosłowność ), kuje mnie non stop w szyjce, brzuch mi opadł, mam bóle jak na miesiączkę. Zaciskam nogi, bo donoszona ciąże mam dopiero od 24 marca... Przez moja wagę bardzo bolą mnie plecy... od początku ciąży przytyłam...uwaga... 23 KG!!!!!!! Brzuch mam ogromny... ciężko mi żyć sama ze sobą... Pracować będę do 20 marca... dzięki pracy troszkę mi łatwiej przetrwać stres związany z porodem itp... później jak jeszcze będę w dwupaku będę musiała sobie znaleźć jakieś zajęcie:) Milego bezstresowego dnia dziewczyny:)
P.S Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet dla was dziewczyny i waszych małych kobietek w waszych brzuszkach:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 06:54
Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, stowtotka lubią tę wiadomość
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Jestem dziewczyny, jeszcze w dwupaku choć nie znam dnia ani godziny, bo czop nadał odchodzi i wody mogą odejść w każdej chwili. Nie ruszam tyłka z łóżka, szydelkuje trzy serwetki naraz i skreśla godziny każdego dnia. Lepiej by było żeby panna Emilia posiedziala jeszcze bo we wczorajszym badaniu miała 2100-2300. To jeszcze niewiele. Poza tym chciałabym rodzic ze swoją polozna a ona nie uczestniczy w porodach wczesniaczych. Wiec nadal proszę o Wasze kciuki, plan na teraz to dotrwac do 12 marca a potem się zobaczy.
Jagah, Różowy_Kordonek, stowtotka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mamaaniołków gratuluje synka! przytul i ucałuj Tymka od forumowych ciotek!
Ilae też mi się wydawało, że zapakowanie torby to chwilka ;p u mnie w szpitalu wszystko zapewniają, ale ja wolałam spakować co nieco dla siebie i małej - kilka podkładów, kilka pieluch itp żeby nie biegać i nie prosić np w nocy. wolę być niezależna
Sunshine trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
Lis moja wczorajsza wizyta to raczej była jakaś psychoterapia przed porodem ;p miałam milion pytań i lekarz mnie uspokajałjuż czuje napięcie jak myślę, że to lada chwila
Wanda Emilka ma zakaz od nas na wyjście z brzuszka do 12 marca przynajmniej
Monna ja usg miałam wczoraj, czyli 36t2di to ostatnie.
Justyna pocieszę cię, że tak od 34 tc mam takie objawy jak ty - częste biegunki, kłucia w szyjce, coraz mocniejsze skurczelekarz twierdzi, że na tym etapie to norma
ja po wczorajszej wizycie zaszalałam z mężem, koniec celibatuJustyna Sz, Donia12 lubią tę wiadomość
-
Gakin wrote:Ja przetrwalam noc choć dalej z regularnymibskurczami. Przyklad Vero daje mi nadzieje że nie muszą od razu oznaczac porodu, lekarrz kazal spokojnie czekać.po południu mam wizyte ale na 99% jutro szpital, tak sugerowal przez telefon zeby iutro rano jechac. Ufff jeszcze troche.
Lis moje hormonybtez wczoraj sie uaktywnily a konkretniej strach że ja nie chce już
Agaa daj znać jak u ciebie. Ja wczoraj szybko dopakowywalam torby a teraz myślę że butelki nie spakowalam i smoczka
Gakin kochana, czy skurcze samoistnie Ci ustapily? Jak bys ocenil bol w skali 1-10?
Czesto je miewasz?
Sory za glupie pytania, ale jestem zalamana.. w nocy dopadly mnie i trzymaly z 3 godziny, ale regularnie co parenascie minut nachodzila fala bolu.. W koncu ustapily chyba same bo wydaje mi sie, ze zasnelam. Ból był mocny jak na okres. Ja jestem zielona nie mam pojecia jak je oceniac i kiedy moga oznaczac porod
-
Donia cieszę się bardzo
dzięki temu, że ciąża już prawie donoszona nie miałam stresu.
Mrik nie do mnie pytanie, ale odpowiem też. ja mam czasem dość częste skurcze, kilka na godzinę z bólem brzucha jak na okres. a wczoraj rano to bolało nawet bardziej... taki bardzo silny ból okresowy przez pół godziny. skurcze mijają same po jakimś czasie. podobno dobrze jest zmienić pozycję, wziąć prysznicmrik lubi tę wiadomość
-
IGA.G wrote:Donia cieszę się bardzo
dzięki temu, że ciąża już prawie donoszona nie miałam stresu.
Mrik nie do mnie pytanie, ale odpowiem też. ja mam czasem dość częste skurcze, kilka na godzinę z bólem brzucha jak na okres. a wczoraj rano to bolało nawet bardziej... taki bardzo silny ból okresowy przez pół godziny. skurcze mijają same po jakimś czasie. podobno dobrze jest zmienić pozycję, wziąć prysznic
Dzieki kochana, kazda informacja na wage zlota, ja juz panikuje, bo nie wiem jak reagowac i co robicja wlasnie mam podobnie jak Ty, ale tak dlugo jak zeszlej nocy jeszcze nie mialam, tak dokladnie, taki bol okresowy, gdzie najwyzszy bol pojawia sie i trzyma kilkanascie-kilkadziesiat sekund potem delikatnie odpuszcza, ale nadal jest, no i za 10-20 min kolejna fala, to samo... Zmienialam pozycje ale bol nie ustapil, dopiero po jakims czasie,samoistniej, bo zasnelam na troche. Teraz jest ok, brzuch nadal twardnieje, a ja siedze nieruchomo jak jakis kamien.
-
Mamaaniołków gratuluję i życzę samych pięknych chwil na Twojej macierzyńskiej drodze.
Pati, nic nie poradzisz na takie głupie zachowania. Mój mąż pyta mnie wczoraj: słyszałaś o tej kobiecie, co przyszła do niej położna, a ona pijana karmiła 6 dniowe dziecko; mąż też pod wpływem?
Nóż mi się w kieszeni otwiera... Jaką przyszłość mają takie dzieci?
Gakin, sunshine, oby udało się jeszcze trochę sprawę przeciągnąć. Trzymam kciuki.
U mnie torba wczoraj przepakowana, bo jakiś ścisk tam miałam. Na wielu porodówkach dają pieluchy, podkłady etc. U mnie jest wymóg, że mam mieć swoje. Jak będę na pierwszym ktg, to jeszcze podpytam co i jak. Np. mam wątpliwości co do tej koszuli do porodu, czy mają swoje, czy muszę wziąć, a jeśli tak, to jaka będzie najwygodniejsza- normalna koszula do spania, taka rozpinana (bo potem kładą na chwilę dziecko na piersi), czy może jakiś dłuższy t-shirt, jak to niekiedy sugerują poradniki.
Tak poza tym, brzuch napięty, mały miał wczoraj spadek aktywności, ale skórczy brak.Ostatnio szyjkę ocenił na 2cm, a kolejna wizyta za tydzień, to zobaczymy.
No a na dobry początek dnia:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOBIETKI!!! Życzę Wam spełnienia się w roli mam i tego, by mężczyźni (nie tylko Wasi) doceniali Was w codziennym życiu, a nie tylko od święta.Milka1991 lubi tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry dziewczynki. Wszystkiego dobrego z okazji naszego święta :* Dla tych małych damulek w brzuszkach również
My od 6 nie śpimyZnaczy ja. Bo mała jeszcze śpi ale lada moment pewnie się obudzi
Teraz człowiek wstaje i się zastanawia czy na świecie nie ma kolejnego maluszkaWczoraj jak powiedziałam mamie, że jedna dziewczyna urodziła praktycznie miesiąc wcześniej to ta zrobiła takie wielkie oczy i mówi "To łóżeczko trzeba w końcu zamówić" haha
Milka1991 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Ojej ale tu się dzieje!!! Dopiero 8 marca a tu takie zagęszczenie akcji.
Mama aniołków gratulacje!! Całuski dla Tymka.
Za wszystkie dziewczyny w szpitalu trzymam kciuki, niech maluchy jeszcze poczekają.
Ja dziewczyny podczytuje Was cały czas. U mnie w domu remont na całego. Od rana do wieczora latam ze szmatą. Ehhh. U mnie wszystko w pudłach, workach. Mam już koszmary, że zaczynam rodzic a nic nie mam przygotowane.
U Miłosza wszystko ok. Tydzień temu ważył 1890 g. Niech siedzi w brzuchu. Ja pierwsze ktg mam dopiero 22 marca i wtedy wymaz na gbs.
Milka1991, kasieniaczek lubią tę wiadomość
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Monna, ja bym już nie robiła, skoro nic się nie dzieje. Przy porodzie i tak chyba jeszcze robią, żeby się upewnić jak dziecko jest ułożone (czy nie jest pośladkowo).
Katka80 lubi tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
O wow!
Mama aniołków wszystkiego najlepszego dla waszej powiększonej gromadki! Brawo dla mamusi, że była taka dzielna, niech synek rośnie zdrowo! Odpoczywajcie :* ❤️
Sunshine trzymam kciuki wszystko bedzie dobrze musi byc! Myśl pozytywnie i nie stresuj się ❤️
Wszystkiego co najlepsze z okazji DNIA KOBIETaby wiele milych sytuacji i gestów Was dziś spotkało
Ja mam wizyte za tydzień w czwartek bedzie to 36tc i tez sie zastanawiałam czy bedzie kolejna hmmm ... w szkole rodzenia zostały dwa zajęcia na temat laktacji i niemowlaczków, zaczynam ogarniać torbę do szpitalachce byc minimalistyczna i mam nadzieje ze uda sie zabrać tylko to co potrzeba stawiam na mini produkty i opakowania
Milka1991 lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Aa dziewczyny z 3miasta zapisałam się na bezpłatne ktg ktore bedzie na dniach otwartych w mama i ja, pani zapisała mnie na wykład a potem mam ktg wiec fajnie nie bede musiała czekać xx godzin
Katka80 u mnie w weekend było malowanie, teraz bede robic meeega czystkę w rzeczach i dokumentachmam zamiar wyrzucić 3/4
motywuje mnie wiosna i syndrom wicia gniazda, nie przemęczaj się za duzo lepiej cos zrobic dłużej a spokojniej
Lece myć włosy i ogarnąć sie na dzien kobitek aaaa co!ostatnio mam ochote w końcu ładnie wygladac
aniab2205 lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171