Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny my nadal w dwupaku i w szpitalu. Synek ma się dobrze, waży 2450
. Zostajemy tu jeszcze dzień lub dwa. Ciśnienie zbili na tyle ze mam 100/50 i ciągle śpię. Opuchlizna schodzi ale waga nie.
Mam aniołków gratuluję i zdrówkaMilka1991, Szczęśliwa Mamusia, Lokokoko, sallvie, kasieniaczek, lis87, Jagah, mada87, stowtotka, nutella_, niania.ogg lubią tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Wszystkiego dobrego dziewczyny z okazji naszego święta :*
niania dostaniesz najpiękniejszy prezenttrzymam kciuki.
Dziewczyny szpitalne trzymajcie się jeszcze w dwupaku.niania.ogg lubi tę wiadomość
-
Witam się w ten piękny dzień
Na początek składam Wam najlepsze życzenia z okazji Dnia Kobiet !
mamaaniołków jeszcze raz serdeczne gratulacje !
cieszymy się że Tymek cały i zdrowy jest już z nami
jagah już zacieram rączkimam nadzieję, że zdążę wpisać jak najwięcej dziewczyn przed moim finałem, ale jak mnie dopadnie to mam posterunkową sallvie
sunshine trzymam kciuki za dziecię żeby jeszcze zdążyło podrosnąćdawaj znać jak coś się dowiesz co dalej
Agga jak tam ?
Wanda i za Ciebie trzymam kciuki
Iga o kurdeja się teraz boję, niby możemy itd. ale nie mogę się przemóc, jakiś taki dyskomfort we mnie siedzi, no ale kto wie co ciężarnej jeszcze strzeli do głowy
Niebieska przybijam piątkę za początek 37tc w zdrowym dwupaku
piękne żonkile, szkoda tylko że tak szybko więdną...
aniołkowa już się robiświetny wybór
niania aaa. trzymamy kciukii już nie możemy się doczekać wieści
IGA.G, Szczęśliwa Mamusia, Niebieskaa, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Milka Dokładnie czuwam razem z Tobą !!
IGA.G, Lokokoko, Milka1991 lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Gakin wrote:Moje nie ustapily sa caly czas. Zdrzemnelam sie wiec nie wiem jak teraz. Nie byly bolesne, niektore tylko tak coly, trwaly wszystkie kolo minuty czasem dluzej. Od rana boli brzuch ale mnie codziennie boli.
ojeju jej trzymam kciuki!!!Gakin lubi tę wiadomość
-
koniczynkaa jeszcze wrócę do karuzeli. Pytałam sprzedającego kiedyś o ten pałąk ale mnie olał a Ty na nowo zasiałaś ziarno niepewności, więc napisałam raz jeszcze ii.... karuzela ma plastikowy pałąk
Nie wiem czy z takim beżowym pokrowcem jak oryginalna, ale dla mnie to nieistotne bo i tak zastanawiałam się czy go nie zdejmę
Kurde, fajny temat dzisiaj w SR o pozycjach wertykalnych, ale nie dam rady.. żałujęPołożna mówi, że to na 100% będzie rwa u mnie, ja już sama nie wiem, oby! Bo zaczęłam się bać poważniejszych kontuzji a rwa przynajmniej przejdzie po porodzie.
Mój Tymek wieczorami jest tak aktywny, że mam wrażenie, że za chwilę wyjdzie. Czasami czuję jak odpycha się od żebra i automatycznie ciśnie mnie w pęcherz albo w szyjkę. Nawet i pojedyncze lekkie skurcze poczułam, co było dla mnie zupełną nowością. Czasem było takie przewlekłe ćmienie w podbrzuszu jak na okres a ostatnio kilka razy krótkie i pojedyncze spięcia tak nad kością łonową, że musiałam wziąć kilka głębszych wdechów.. oby nareszcie coś się działo!aż zmotywowałam się by oporządzić broszkę
Bo jakoś z trudem mi to przychodzi.. nie widzę nic, w dodatku stanie mnie męczy, nie mówiąc już o dziwnych pozycjach, które czasem trzeba przyjąć by dostać się i tu i tam
Po wyjściu spod prysznica szłam do łóżka prawie na czworaka, tak mi się to biodro dało we znaki
mamaaniołków jak ja Ci zazdroszczę! Serdeczne gratulacje!!! Powiedz jak się czujesz? Poród sn czy cc? Z synkiem wszystko dobrze? Wymaga jeszcze inkubatora? Boże, cieszę się tak, jakbym własne urodziła
Ja już się nie mogę doczekać wizyty, baaardzo liczę na to, że Pani doktor powie, ze rodzęŻe szyjka krótka, ze rozwarcie, że dziecko nisko.. a tu jeszcze caały tydzień
sunshine ale ze jak to? Co to jest zamartwica? Że łożysko nie domaga? U którejś z dziewczyn też podejrzewano hipotrofię a dzidziuś urodził się jak malowany, bądź dobrej myśli, choć wiem, że ciężko.
Agga jak doszłaś do tego, że to jednak wody skoro paski pokazywały co innego? Pisałaś, ze zabarwiały się na żółto, prawda? Teraz już na niebiesko? Kontaktowałaś się z lekarzem?
Wanda trzymam mocno kciuki abyś dotrwałaA czemu akurat do 12 marca? To jeszcze chyba nie jest ciąża donoszona?
u mnie torba niby spakowana ale ciągle brakuje kilku rzeczy tak na "tip top". Miałam wziąć dwie halki na połóg, ale wydają się średnio wygodne, materiał sztuczny, ramiączka nieelastyczne, ciężko zdjąć, więc domówiłam dwie koszule. Biustonosz do karmienia mam spakowany tylko jeden więc muszę domówić chociaż drugi. Nie mam jeszcze nic słodkiego w torbie na poród ani butów dla męża.. to konieczne? Mam dla niego takie ochraniacze bo zajmują mniej miejsca ale położna mówiła, że już dawno się ich nie używa i by mieć wygodne obuwie.. Spakować muszę jeszcze dokumenty z badaniami i kartą ciąży ale chciałam je jakoś posegregować od najstarszych po najświeższe no i zrobić jeszcze takie "końcowe".. nie mam jeszcze spakowanych żadnych sztućcy, talerzyków.. na liście wyprawkowej ze szpitala ich nie mam a położna w SR mówiła by mieć. Myślałam kupić jakiś plastikowy zestaw, więc czekam do piątku, bo wtedy wyjdę z domu do lekarza i może zrobimy od razu jakieś zakupy. Kapci nie mam, mam tylko japonki pod prysznic. Nie naszykowałam jeszcze ubrania na wyjście ani dla siebie ani dla dziecka. Szykujecie komplety na 56 czy na 62 na wyjście?
Nie wiem czy nie przesadzam z ilością toreb ale skoro szpital wymaga i podkładów i podspasek i pampersów a dochodzą jeszcze koszule dla mnie, ręczniki, woda itp no to wychodzi, że będę mieć taką walizkę na kółkach dla siebie (a czytam, że czasem szpitale mają jakieś ograniczenia co do wielkości toreb), na porodówkę mam torbę z wózka i na rzeczy Tymka mam plecak. Przesada? W sumie ubranek nie mam napisanych by mieć, ale w rozmowie z położną zasugerowała, że dobrze mieć swoje, więc chyba nie mam się co twardo trzymać tej ich listy skoro później okazuje się, ze to i tamto warto mieć. Wzięłam też cienki kocyk, zajmuje mało miejsca.
niania miałabyś piękny prezent z okazji Dnia Kobietmoja szwagierka ma dzisiaj urodziny
ależ nadałyście tempo!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 10:54
niania.ogg lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
My już po wizycie.
Wikusia waży około 2700gwaga odpowiada 35t2d, więc tydzień do przodu.
kolejna wizyta za 3 tygodnie (37t2d), następna 39t2d i na tej następne usg, kolejne już przy przyjęciu na oddział. Położenie główkowe, szyjka długa, bez rozwarcia, ale już zmiękła. Pobrany mam wymaz na GBS z dwóch dziurek. Mam przykaz oszczędzania się jeszcze przez 2 tygodnie, a później jak coś się zacznie to nikt nic nie będzie hamował. Ale jak pytałam o współżycie, to mówił, że skoro mam ochotę, to on przeciwwskazań nie widzi, więc mąż się dziś ucieszy
No i dziś przyjeżdża moja mama! Co prawda na 2 dni, ale przyjeżdżapóźniej widzimy się już po narodzinach na dłużej.
Yammi krótkie pytanko. Mam 11 dni urlopu z 2016 roku. Umowa (na umowie najniższa krajowa) kończy mi się z dniem porodu. Ekwiwalent za urlop z 2016 roku będę miała wypłacony po stawce 1850zł brutto czy już po tej podniesionej do 2000zł brutto? Orientujesz się może?sallvie, IGA.G, Lokokoko, Marsylia, Szczęśliwa Mamusia, Korcia, Milka1991, lis87, Jagah, mada87, Taśka22, vitae13, Donia12, stowtotka, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNina Trzymam kochana mocno kciuki :-* :-* , bedziesz miec najpiękniejszy prezent na Dzien Kobiet :-* :-* :-* .
mamaaniołków Kochana z całego serca Wam gratuluję :-* :-* :-* , witaj słonko na świecie :-* :-* :-* . Wracaj szybciutko do pełni sił , w wolnej chwili opowiedz Nam co i jak :-* :-* .
Trzymam mocno kciuki , za wizyty Wasze dzisiejsze :*:*:* .
Wszystkiego najlepszego moje drogie z okazji Dnia Kobiet :-* :-* , niech nasi mężczyźni o nas dbają do końca życia i rozpieszczają nie tylko przy okazji:-* .
Ponarzekam wam trochęwyspać się nie wyspałam wstałam juz o 3 nad ranem , mam schizy i za każdym razem jak idę siku to zaraz myślę że wody mi odejdą skąd takie rzeczy mi przychodzą do głowy
, moje dziewczynki w kółko się pytają kiedy dzidzia będzie :-* :-* , w przedszkolu u Marysi wychowawczynie też się pytają to kiedy Pani rodzi , tak samo jaki z moijej rodziny , a co ja wróżka same wiecie że to nie od nas zależy . Plecy trochę mnie bolą , mam znów nawał śluzu oby nasze szczęście za długo tam nie siedziało , chyba męża dziś zmolestuję
. Byłam dziś na mieście , na pocztę musiałam iść potem do UP już mam dość tego chodzenia .
A to cosik dla was :-* :-* .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc52f3df59b.jpgMarsylia, Lokokoko, Milka1991, sallvie, Jagah, stowtotka, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Niania trzymam kciuki za was! Super,że masz cc jak chciałaś.
Sunshine,dobrze że jestes w szpitalu pod opieką. Jak coś się będzie działo to szybko zadziałają.
Vero,a czemu tak szybko chcą rozwiązać ciążę? Rozumiem,że masz skurcze,ale tylko z tego powodu?
niania.ogg lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Przeczytałam posty i już żałuję,że trafiłam na forum taaak późno
Aktualnie jestem w 35 tc i najprawdopodobniej czeka mnie drugie cc - czy któraś z Was miała podobnie?
O ile do tej pory nie czułam zdenerwowania - tak od początku marca mam straszne mieszane uczucia.
To moje drugie słoneczko - synuś ma już 3 lata. I tysiące myśli w głowie od tego czy dam radę z dwójką urwisów na obawach o zdrowie drugiego synka skończywszy. Chyba hormony biorą górę nad zdrowym rozsądkiem
Czy któraś z Was rodzi na Śląsku?
Wszystkiego najlepszego w dniu naszego świętkasieniaczek, Milka1991, Lokokoko, Jagah, sallvie, Taśka22, misKolorowy, stowtotka, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny