WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Agga Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, różowy kordonek paski wczoraj były żółte ale ciągle coś się lało i lało więc postanowiłam zadzwonić do giną- u niego pasek już się zabarwiony na odcień niebieskiego i zanim coś tam zobaczył musiał trochę wysuszyć. Na usg wody w normie, dzisiaj też wizyta żeby sprawdzic. Poszukuje po aptekach testu na odpływ wód plodowych ale narazić bezskutecznie.badania rano zrobiłam, jeszcze idę ok 17 oddać żeby mieć porównanie do wczorajszych. No i wczoraj wieczorem domowe paski kolor zmieniły, żółte już nie są. W nocy jak do dziecka wstawałam to całą podpaskę mi zalalo. Będę jeszcze walczyć o każdy dzień w brzuszku jeśli wody będą ok i stanu zapalnego dalej nie będzie. Mąż ma dziś spotkanie po pracy potem jedziemy do giną. Torbę wczoraj spakowałam, dzisiaj kupiłam koszule do porodu i kosmetyki mini.

Kobitki wszystkiego najlepszego!

Milka1991 lubi tę wiadomość

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Agga Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivona12 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Przeczytałam posty i już żałuję,że trafiłam na forum taaak późno ;)
    Aktualnie jestem w 35 tc i najprawdopodobniej czeka mnie drugie cc - czy któraś z Was miała podobnie?
    O ile do tej pory nie czułam zdenerwowania - tak od początku marca mam straszne mieszane uczucia.
    To moje drugie słoneczko - synuś ma już 3 lata. I tysiące myśli w głowie od tego czy dam radę z dwójką urwisów na obawach o zdrowie drugiego synka skończywszy. Chyba hormony biorą górę nad zdrowym rozsądkiem ;)
    Czy któraś z Was rodzi na Śląsku?
    Wszystkiego najlepszego w dniu naszego święt :)
    Ja rodzę w Katowicach. Też dopadły mnie obawy, których wcześniej nie miałam.

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga ważne, że już jesteś w bezpiecznym terminie! ale trzymam kciuki, żebyć jeszcze nogi zacisnęła :)

co do czopu ja nie wiem czy to czop czy nie, zobaczymy co będzie dalej. ale podobno czop bez krwi może odchodzić dłuuugo. na to liczę, że jeszcze chociaż tydzień, dwa Anielka posiedzi w brzuszku. niech rośnie i mądrzeje;p

kasieniaczek, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Agga ważne, że już jesteś w bezpiecznym terminie! ale trzymam kciuki, żebyć jeszcze nogi zacisnęła :)

co do czopu ja nie wiem czy to czop czy nie, zobaczymy co będzie dalej. ale podobno czop bez krwi może odchodzić dłuuugo. na to liczę, że jeszcze chociaż tydzień, dwa Anielka posiedzi w brzuszku. niech rośnie i mądrzeje;p
    Zaciskam z całych sił! :) dziękuje wam za wsparcie w ostatnich dniach! :*****

Milka1991, aniab2205 lubią tę wiadomość

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae tak jak Pati napisała. Do ekwiwalentu wezmą minimalne z tego roku.

Sporo już waży Wiktoria. Ja wizyte mam po 16 i się doczekać nie mogę.

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • Ivona12 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga trzymam mocno kciuki :)
    W pierwszej ciąży miałam rozwarcie 1cm i podobno czop nie odszedł jeszcze.
    Z takim rozwarciem chodziłam jakieś 1,5tyg.
    Ale byłam już wtedy w szpitalu i pod opieką lekarzy.
    Położne twierdziły,że gdyby wody płodowe odeszły w całości to na pewno bym to zauważyła - bo wylało by się sporo wody.
    W domu używałam testów Clearblue.

ckaihqvkg3tvj3yx.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika, nie jedna a wiele z nas bierze heparynę drobnocząsteczkową (zwykle Clexane, Fraxiparine bądź inne odpowiedniki). Gdyby nie to ja bym w ogóle prawdopodobnie nie mogła mieć dziecka :) A nie mam pojęcia o żadnych zagrożeniach, to ma pomóc a nie szkodzić :) wiadomo jakieś zagrożenia jakieś pewnie są przy absolutnie wszystkim... nawet przy zwykłych witaminkach.

stowtotka lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • ilae Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivona ja rodzę na śląsku, w Raciborzu :)

pati chodzi mi głównie o to, czy kasę za urlop z 2016 roku będę miała liczoną po stawce podniesionej najniższej krajowej.
    I w sumie dzięki, bo dowiedziałam się, że nie liczy się tego po stawce godzinowej, tylko inaczej :D

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Ivona12 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae ja rodzę w Tychach :)
    Co do obliczeń - to z racji tego,że jest to urlop zaległy tj. za 2016 to wydaje mi się, że obliczona będzie po stawce za ten właśnie rok. Nowa obowiazuje w 2017. Chyba, że mówisz o urlopie przypadającym na obecny rok finansowy to wyższa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 12:18

ckaihqvkg3tvj3yx.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivona12 wrote:
    Agga trzymam mocno kciuki :)
    W pierwszej ciąży miałam rozwarcie 1cm i podobno czop nie odszedł jeszcze.
    Z takim rozwarciem chodziłam jakieś 1,5tyg.
    Ale byłam już wtedy w szpitalu i pod opieką lekarzy.
    Położne twierdziły,że gdyby wody płodowe odeszły w całości to na pewno bym to zauważyła - bo wylało by się sporo wody.
    W domu używałam testów Clearblue.
    My wody najprawdopodobniej wyciekaja bo szyjkę trzyma pessar jeszcze częściowo, ale jakieś rozwarcie na palec ponoć już jest. Czop siedzi pewnie tylko dlatego że pessar podtrzymuje. Gdzie rodzisz?

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga to dopakuj wszystko w razie w jakbyś już musiała zostać :) na tym etapie to już rzadko się odsyła kobiety jak coś się dzieje ;)

Ja się właśnie umówiłam z położną na spotkanie przed porodem. Mam nadzieję że Jej pomoc przy porodzie będzie warta swojej ceny :D
    Na SR wydawała się mega fajną kobitką i zrobiła na mnie super wrażenie ;)

Iga to raczej nie czop, ja mam tak samo, a szyjka jest zamknięta na cztery spusty. codziennie wylatuje ze mnie taka wydzielina jak u Ciebie :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Ivona12 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga - Tychy :)
    Najlepiej zrób sobie domowy test i będziesz spokojna. W moim przypadku, pomimo obaw, okazało się że to nie były wody. A byłam pewna,że coś wycieka.
    Najlepiej zrób sobie domowy test i będziesz spokojna :)
    Co do torby do szpitala - to miej spakowaną - ja również jak już tam trafiłam - to wyszłam z Synusiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 12:23

ckaihqvkg3tvj3yx.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Agga to dopakuj wszystko w razie w jakbyś już musiała zostać :) na tym etapie to już rzadko się odsyła kobiety jak coś się dzieje ;)

Ja się właśnie umówiłam z położną na spotkanie przed porodem. Mam nadzieję że Jej pomoc przy porodzie będzie warta swojej ceny :D
    Na SR wydawała się mega fajną kobitką i zrobiła na mnie super wrażenie ;)

Iga to raczej nie czop, ja mam tak samo, a szyjka jest zamknięta na cztery spusty. codziennie wylatuje ze mnie taka wydzielina jak u Ciebie :)
    Jadę do gabinetu, nie do szpitala dzisiaj. Przynajmniej taki jest plan :)

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czopu to właśnie t a moja znajoma była wczoraj przerażona, bo odeszły jej ody płodowe z krwią. A co sid później okazało były to wody płodowe z czopem.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wydaje mi się że u Ciebie to już muszą być wody no bo ci innego może zalać Ci całą podpaske? Daj znać po wizycie.

Witaj Ivona!! Nic się nie martw, damy radę z urwisami :) a co do cc to lekarze wiedzą co robią :)

Kad na szczęście tylko ma trzy dni i nawet nie doluje mnie fakt że go nie ma tylko że jesteśmy zamknięci w domu, nie nawidze nie móc wychodzić. No i współczuję Ci samotnego tygodnia :/

Iga mi czop odszedł na dwa razy chyba ale to w postaci takich małych jajek :)
    A z tydzień albo dwa przed porodem po badaniu położnej, poszła mi krew i jaralam się że zaraz urodze a tu nici :)

Niebieska ja tam mogę z Tobą kawkę na spokojnie do maja nawet popijać i czytać o kolejnych dzidziach na świecie :)

Ivona12 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga ja dzisiaj też do gabinetu ale nie wiadomo czy potem nie do szpitala ;) lepiej sie przygotowac. Ja caly czas mam wrażenie że wielu rzeczy brakuje w mojej torbie

Filipek - 09.03.17 :)
  • _tika Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, mi nie chodzilo o zagrożenia przy hparynie tylko przy wysokim poziomie d dimerow

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek no w sumie ja te rzeczy co mam w torbie do porodu zmieściłabym z moimi rzeczami w walizce ale wiele z Was pisało, że to później niewygodna dla męża latać wszędzie z tą walizkę a nie zawsze pozwalają zostawić w depozycie. I tylko z tego względu rozdzieliłam.. Może mnie nie wygonią, w sumie najpierw przyjdę tylko z małą torebką do porodu, po porodzie mąż to zgarnie a z bagażnika weźmie torbę dla mnie i plecak dla dziecka, więc nie jest tez tak, że zrobię wejście z 3 torbami ;) ewentualnie jak zapakuję moją torbę na tip top to zobaczę czy nie zmieszczę tam dziecięcych rzeczy, ale to chyba będzie niewygodne.. a przecież rzeczy będzie w szpitalu ubywać a nie przybywać, bo pampersy, podkłady itp zaraz się powyciąga :) U mnie każą zabrać to samo co u Ciebie plus 2 opakowania podpasek poporoodwych i 2 opakowania podkładów o_O Wezmę po jednym a mąż dowiezie. Rożka nie biorę, fizycznie nie dam rady.. wezmę tylko cieńszy kocyk. No ale rożka u mnie nie wymagali, po prostu "mogę mieć jeśli chcę" :)

Cały czas słyszę "mlaskanie", o którym Wam kiedyś pisałam. Nie wiem czy pytać gina o co chodzi, zobaczę co sama mi powie na wizycie.

Druga rzecz.. czy Wasze wargi sromowe też są jakby obrzęknięte? Nie wiem czy to efekt masażu krocza, czy natura tak to sobie wymyśliła, ale w pewnym momencie przestraszyłam się sama siebie ;D

Ivona Witaj! Szkoda, że późno ale zdążysz nadrobić ;D Ja rodzę w B-B :)

Agga o kurcze, ale numer z tymi paskami. Człowiek spokojny a tu się okazuje, że jeszcze kolor mogą zmienić. A może taki wynik jest niewiarygodny tak jak w przypadku testu ciążowego, który należy odczytać w ciągu 5 minut? a jak Twój wynik GBS? Bo jeśli pęcherz płodowy jest nieszczelny to to chyba istotne.

Ja mam tp na początek kwietnia, wiec jako jedna z pierwszych, a czytając Was mam dziwne wrażenie, że będę jedną z ostatnich ;D Zaczekajcie do wiosny, jeszcze za zimno! ;)

Ivona12 lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wpadnie ktg i mam pytanie. Bo widzę monitor i tętno dziecka jest tak 120-160 czyli ok. Tylko ze czasem zupełnie znika. Nie ze zwalnia, tylkko znika. NP jest 128,znika i za chwile pojawia się np 89, i zaraz np 148. Co to znaczy? Polozna mi raczej nic nie powie jak zapytam. Na lekarza ciężko polować. Musze czekać do obchodu.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Ivona ja rodzę na śląsku, w Raciborzu :)

pati chodzi mi głównie o to, czy kasę za urlop z 2016 roku będę miała liczoną po stawce podniesionej najniższej krajowej.
    I w sumie dzięki, bo dowiedziałam się, że nie liczy się tego po stawce godzinowej, tylko inaczej :D
    Bedziesz miala liczona podstawę z tego roku czyli 2000zl

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

‹‹ 1748 1749 1750 1751 1752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ