Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gakin wrote:Milka dacie rade. My tez uczymy sie siebie dopiero. Ale te piekne oczy wpatrzone we mnie w srodku nocy - coś cudownego poprostu.Mój mały ma już swoje zwyczaje niestety ciężko jest go obudzić na karmienie.
Doswiadczone mamy jakieś rady? Jak go miziam i laskocze to ten sie uśmiecha i dalej śpi..
Ja próbowałam dobudzać małego, bo ciągle zasypial.Tez go mizialam po plecach i policzku a w końcu położna kazała go karmić bez ubranka albo w samym body z gołymi nóżkami,bo jak mu było za cieplutko to zaraz usypial.gadałam tez do niego, ale to nie zawsze działalo. Nawet laskotalam w stopki.Gakin, Monna lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ktore urodzily i pokazaly swoje szczescia... jak patrze na te Wasze dzieciaczki to mi to daje taka dzika sile, ze czuje ze chyba jednak dam rade przejsc przez porod.
No ja tez chce taka kruszynke tulic!!!Milka1991, sallvie, Taśka22, Szczęśliwa Mamusia, aniab2205, Marsylia, misKolorowy, nutella_, mada87, Mamaela86 lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Ja tak wlasnie licze i tp mam na 20.04 moj gin z tego co bylo kiedyś to wywolywal porod najpóźniej 10dni po tp.
Wiec tak czy siak do konca kwietnia urodzę.
Oczywiście postanowilam ze jak samo sie wszystko zacznie to chce sn, a jeslu będzie po tp inic sie nie bedzie dzialo to nie chce wywolanego porodu tylko cc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 20:24
-
nick nieaktualnyNiebieskaa Słońce dziś jak byłam po Marysię w przedszkolu , jest tam taka grupa 3/4 latki przechodze obok drzwi tej grupy i jedna Pani woła , do dziewczynki Marianka od razu Ty kochana , mi do głowy przyszłaś też będziecie mieć córeczkę o tak pięknym imieniu :*:*:*:*.
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
boże, kupiłam falbankę do łóżeczka, co się namordowałam z prasowaniem a i tak wygląda jak psu z gardła wyjęta
Ehh.. nie wiem co mnie podkusiło kupić falbankę z plisami zamiast marszczoną. Wydawało mi się, że będzie łatwiej prasować a tu dupa. Kupiłam też kokon (jednak!) i.. jakoś nic mi teraz do siebie nie pasuje xD Kokon oczywiście docelowo w łóżeczku nie będzie, kupiłam go aby synek mógł leżeć obok nas w łóżku bez obawy, ze spadnie czy któreś z nas go przygniecie
Najbliższa wizyta 15.03
-
Jejku cały dzień mnie tu nie było,a tu takie wspaniałe wieści. Wszystkim świeżo upieczonym mamusią i dzidziusiom dużo zdrówka życzę, buziaczki dla Was
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 20:31
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Gakin ja też rozbieralam młodego do samego bodziaka.
Milka kochana nie martw się mlekiem, pojawi się, przystawiaj regularnie małą i w końcu poleci!!!
I proś położne o pomoc.
Ja to jak nie mogłam się doprosic położnej to w końcu rozryczalam się to chyba cała kadra szpitalna pomagała mi karmić synaMilka1991 lubi tę wiadomość
-
trochhe sie zmartwialm 2 wazyla 2700 a dzis tylko 2900 ;/ na ktg wszystko ok na usg tez jutro kolejne ktg nie mam jzu wizyty po prostu wkocu termi cc poda. ponoc mega ruchliwa jest aja nie cuzje polowy ruchow do tego mam ponoc skurcze i twardy brzuch oczym niewiem b nie czuje
Monika34 -
A ja wstawilam chyba ostatnie pranie!!
A chociaż jeszcze na koniec marca będzie mnie czekać pranie i prasowanie jak koleżanka odda mi ciuchy po synku
No i postanowiłam w ciągu tygodnia spakować torbę
I postanowiłam bezwzględnie rodzic w terminie, przyjedzie do mnie siostra z mężem i synem na święta więc byłoby komu zająć się starszakiem i nie trzeba by go nikomu podrzucac!!! -
Wikunia dzisiaj cały dzień je z butelki. Lekarze proponowali pielęgniarkom żeby jej nie męczyć i na zmianę butelka/sonda, ale butelka jej bardzo pasuje. Nawet pozwolili mi ją o 18 nakarmić
Muszę ją pochwalić, mimo że miałam problem żeby ją dobrze podnieść (pielęgniarka mi ją prawidłowo później ułożyła na ręce), to przyssała się do smoczka jak trzeba
Taka mała rzecz a siedzę i się uśmiecham cały czas
Niebieskaa, IGA.G, Gakin, sallvie, Lokokoko, Milka1991, misKolorowy, Kjopa3, Taśka22, Donia12, Szczęśliwa Mamusia, Aga1991, Venice, Teklaa, aniab2205, pati87, vitae13, mamaaniołków3 lubią tę wiadomość
-
Agga, Milka, AniuK
)))) Ogromne gratulacje
Kciuki za dziewczyny w szpitalach.
Cieszę się, że jestem już po tej stronie, gdybym czytała o waszych porodach i czekała na własny... to chyba byłby już stres i przebieranie nogami
Te ciężarówki, które czekają na cc chciałabym poinformować, że przyjście na świat mojego dziecka było absolutnie bezbolesne i mogłabym przeżywać ten dzień co i rusz od nowa. Chociaż...No nie, bo za Helenką bym się zatęskniła. Pionizacja po 6 godzinach - bajka. Także proszę się nie bać
edit. Siostra poznała brata. Najpierw się bardzo krępowała, ale potem podbiegała i całowała łóżeczko, głaskała kocyk.. Kilka razy pogłaskała w główkę, ale na takie pieszczoty nie możemy się zgadzać, bo tak średnio jest delikatna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 21:28
Donia12, Kjopa3, Jagah, Gakin, Marsylia, Aga1991, misKolorowy, aniab2205, pati87, nutella_, vitae13, AmyLeah lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Annak Gratuluję
Atat ja miałam d-dimery koło 1300 ale też inne parametry poza normą i dawkę większą dostałam na 0,6 ale to przez Anty-xa. Potem też koło 1300 a dziś 999 więc zareagowały d-dimery, za to białko S spadło na 38 norma od 60 a Anty-xa w normie.
Aniołkowa mamo więc lekarka była bardzo zadowolona z wyników i powiedziała,że to ostatnia wizytę. Mam brać do porodu 0,6 Clexane a w połogu 0,4 przez 6tyg. Mogę zrobić badanie d-dimerów 4 tyg. po porodzie i jak będą w normie to mogę zakończyć zastrzyki. -
nianiu cudowne wieści, że już cała rodzina w komplecie. Helenka oswaja się z bratem
Moja mama do dziś wspomina jak jej pomagałam pieluchy siostrze zmieniać. Między mną a siostrą jest różnica 1 roku i 5 miesięcy. Mama miała taki stos wyprasowanych tetrowych pieluch, a że ja koniecznie chciałam się na coś przydać, to jej podałam pieluchę - pierwszą od dołu. Reszta wylądowała na podłodzeDonia12, Lokokoko, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
aniołkowa mama wrote:Bardzo dziękuję za informację Kjopa. To teraz nie będę się stresować, że tylko ja nadal się kłuję w połogu
Też planujesz karmić piersią?
Tak,pierwszego też karmiłam piersią i mam nadzieję, że teraz też się uda.
Niania super,że rodzeństwo się poznałoJa też coś czuję, że będę musiała pilnować starszego bo z delikatnością u niego słabo.
-
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych Mam i ich Dzieciaczków! Wszystkie-nie ważne czy poród odbył się sn czy przez cc- jesteście wyjątkowe i cudowne!
Milka a ja mam do Ciebie pytanie, które chyba jeszcze się nie pojawiło. Wiem, że schody i mycie okien działa w przeważającej ilości przypadków ale czy stosowałaś jeszcze dodatkowe metody czyli wiesiołka, liście malin? Przepraszam, jeśli o tym wspomniałaś, może mi gdzieś umknęło...