Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMileczko Poproś może położną jak przystawić dziecko do piersi mi nawet przy moim trzecim porodzie pomagali co i jak , bo miałam duże sutki i Gabrysia nie mogła złapać odciągnęłam a tam nic w końcu mm jej podali od razu wypiła całą butelkę, i tak cały czas ją karmili w szpitalu , ja nie miałam nic a nic pokarmu nie rozpaczalam z, tego powodu najważniejsze , że się najadała tym mm szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko i wy kochana się dotrzecie .
Koko widzę na suwaczku że daleko masz wizytę , może jakby co zadzwoń do gina i mu powiedz, o tym ja to ciśnienie mam oki nigdy nie miałam problemówWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 17:55
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Milka dacie rade. My tez uczymy sie siebie dopiero. Ale te piekne oczy wpatrzone we mnie w srodku nocy - coś cudownego poprostu.Mój mały ma już swoje zwyczaje niestety ciężko jest go obudzić na karmienie.
Doswiadczone mamy jakieś rady? Jak go miziam i laskocze to ten sie uśmiecha i dalej śpi..Szczęśliwa Mamusia, misKolorowy, Milka1991, agadana, Marsylia lubią tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
Mileczko Nie ma sprawy. Cieszcie się sobą, a ja swoje oczekiwanie na Kornelkę będę umilać sobie notowaniem waszych porodów !
Wszystkie są zapisane w moim "notesie" i Lisek , annak i TyMilka1991 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Milka1991 wrote:Lis, Annak zapomnialam Wam pogratulować
Zdrówka dla Was i Waszych maluszków ♡♡♡
Sallvie zacznij proszę notowAć rozpakowania od liska
Kordonku no bo wlasnie u mnie problemem była ekspresowa akcja i bardzo szybki nacisk główki małej na szyjke. Ta szyjka przez to się tak posypala. Miałam opłacona położna i nie żałuję. Dziękuję mężowi że mnie namówił. Była ze mną cały czas i bardzo bardzo mi pomogła
Iga miałam niby znieczulenie ale szybko przestało działać. A ze szycia mieli dużo, całą szyjke praktycznie, to się nacierpialam. Czulam kazda igle no ale tez przeżyłam. Ten szok chyba usmierza ból
Bobas dzięki za info. Zlamamy obojczyk niestety. Ma dostawać przeciwbólowe leki i mam być ostrozna przy braniu, kladzeniu itd...oby szybko Jej się ładnie zroslo. Jej ból to jak mój ból razy tysiąc. Tak to teraz odbieram...
Drugie przystawienie też klapa. Mała bardzo płakała i nie mogła złapać piersi. Zadzwoniłam po położna. Dała jej mleko z kubeczka. Kolejne karmienie mam spróbować sama i mam nadzieję że już będzie lepiej
Ten płacz maleństwa jest okropny. Czuję się strasznie bezradna. Oj czeka nas dużo nauki przy poznawaniu siebieMilka1991 lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
nick nieaktualnyGakin Takie male cudności są przekochane :*:*:*:*. Co do budzenia może bardziej tak połaskocz albo rozbudź go , widać każde maleństwo jest inne ja np Gabrysię to mm karmiłam i starałam się aby tak prawidłowo w ciągu dnia jaki w nocy systematycznie dawać jej mm , choć też tak robiłam że karmiłam na żądanie bo widać było że jeszcze się domagała , miała duży apetyt potrafiła mi od razu na raz wypić aż 220 ml tego mm dobrze że miałam jeszcze taką butelkę 330 ml , a to już ciężko taką znaleźć .
Gakin lubi tę wiadomość
-
Milka jeszcze raz serdecznie gratulacje dla was!
Annak ale cudownie! Gratulacje dla was!
Ale wam zazdroszcze kochane! Macie ogromne szczęście!
Ja dalej na patologii, ciśnienie opanowane. Ale coś ordynator nie chce wypuszczac także hoje się xe będę tu aż do porodu. EhhhMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Milka szybko się siebie nauczycie i laktacja też się rozkręci, jesteś dzielna to i z tym sobie poradzisz
Gakin rozczulił mnie twój post ❤ już nie mogę się doczekać takich chwil
Monna ja bóle jak podczas miesiączki miałam już około 25 tygodnia, brałam na to nospe i magnez i odopuściły, pojawiły się ponownie jakieś 3 tygodnie temu, lekarz kazał brać magnez 6X dziennie już bez nospy, ale bóle mam nadal, jednego dnia jest ich mniej, a następnego znowu więcej i codziennie budzi mnie ten ból, ale na tym etapie to chyba normalne
Bobas ja tam zamierzam słuchać się swojej położnej
Dziewczyny do tej pory czułam jak maluszek wypina mi z prawej strony plecki, a z lewej nóżki/rączki (dokładnie tak był ułożony na ostatnim usg w 32t, główka na dole), a od wczoraj czuje go zupełnie inaczej wypinanie (chyba plecy) z lewej i na środku, a nóżki z prawej i czkawka tak bardzo nisko prawie na spojeniu z lewej, a do tej pory czułam ją na wysokości pępka po prawej, to możliwe, że na tym etapie Michaś, aż tak się obrócił? Mam nadzieję, że nadal jest ułożony główkowo...Milka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Monna ciekawa jestem co na to powie twój lekarz, daj znać jak będziesz po wizycie
ja tam jeszcze bym nie chciała rodzić, wolałabym dotrwać do tego kwietnia, dlatego biorę grzecznie magnez, ale ty już 38 tydzień to ciąża donoszona, więc życzę żebyś szybko urodziła
-
nick nieaktualny
-
O jejku, byłam tu ostatnio wczoraj wieczorem teraz wchodzę a tu takie wieści! gratulacje dla świeżo upieczonych mam
szybko wszystko się dzieje a jeszcze kwietnia nie ma
Ja dziś po wizycie, nic się nie dzieje, KTG dobre, niedawno co wróciłam do domu a czuje bóle jak na miesiączkę...a podczas badania nic mi nie dolegało
-
Milka ja kiedyś miałam szycie i też znieczulenie kiepsko działało, też czułam każdą igłe. ale ważne że jesteś już po i że tulisz Kornelkę
niedługo się lepiej poznacie, wdrożycie do karmienia, usypiania... ach zazdroszczę
niech mi już chlusną te wody ;p
ja dzisiaj cała obolała jestem, miałam tyle spraw do załatwienia na mieście, a teraz cierpię - boli dosłownie cały szkielet i żebra i kręgosłup i biorda, kolana... kąpiel niewiele dała. mam nadzieje, że usnę i rano będzie lepiej.
moja siostra dzisiaj do szpitala poszła, będą jej zakladać szew bo szyjka nie trzyma. może już jej dzisiaj założyli, później zadzwonię do niejWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 19:08
-
nick nieaktualnyMisiu Kochana ja nawet nie wiem jak jest ułożone nasze 4 szczęście , jak kiedyś badał tętno moj Pan gin to widziałam , że jest ułożone pośladkowo i mam takie wrażenie , że nadal tak jest jak byłam na KTG to tętno bicie serduszka było z prawej strony , chyba to nóżki czuję cały czas przy biodrze rączki po drugiej stronie i po żołądku mnie kopie , po pęcherzu . W mojej drugiej ciąży córeczka , do samego porodu była ułożona pośladkowo na takim ostatnim USG , a to było w szpitalu już leżała tak jak trzeba .
misKolorowy lubi tę wiadomość
-
atat wrote:Milka! Gratuluję!
Annak, Gratuluję!
Ale się gorąco na tym wątku robi!
Takiego porodu 3,5h to zyczę nam wszystkim!
Duże dziewczyny sie urodziły? Nie wiem czy przegapilam.
Poproszę duzo takich pokrzepiających opisów porodów.
Dzis odebrałam wynik d-dimerow. 1300 przy normie 500. W ciazy i na clexane to normalne????????
Ja miałam 2800 ostatnio. Ponoć od 2000w ciąży podają heparyne, albo zwiększają dawkę jeśli już jest. Także chyba to ok.atat lubi tę wiadomość