X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:24

Misiu2017 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mileczko Poproś może położną jak przystawić dziecko do piersi mi nawet przy moim trzecim porodzie pomagali co i jak , bo miałam duże sutki i Gabrysia nie mogła złapać odciągnęłam a tam nic w końcu mm jej podali od razu wypiła całą butelkę, i tak cały czas ją karmili w szpitalu , ja nie miałam nic a nic pokarmu nie rozpaczalam z, tego powodu najważniejsze , że się najadała tym mm szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko i wy kochana się dotrzecie .

Koko widzę na suwaczku że daleko masz wizytę , może jakby co zadzwoń do gina i mu powiedz, o tym ja to ciśnienie mam oki nigdy nie miałam problemów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 17:55

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj badał i mam 1 cm rozwarcia ale stwierdzil ze raczej przed 37 tc nie urodzę takze mam nadzieje ze dzis tylko sie tak kiepsko czuje i ze do 25 marca wytrzymam

Monna, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka dacie rade. My tez uczymy sie siebie dopiero. Ale te piekne oczy wpatrzone we mnie w srodku nocy - coś cudownego poprostu.Mój mały ma już swoje zwyczaje niestety ciężko jest go obudzić na karmienie.
    Doswiadczone mamy jakieś rady? Jak go miziam i laskocze to ten sie uśmiecha i dalej śpi..

Szczęśliwa Mamusia, misKolorowy, Milka1991, agadana, Marsylia lubią tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Jak go miziam i laskocze to ten sie uśmiecha i dalej śpi..

Gakin rozczulilas mnie. <3 ,<3<3<3<3

Szczęśliwa Mamusia, Gakin lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mileczko Nie ma sprawy. Cieszcie się sobą, a ja swoje oczekiwanie na Kornelkę będę umilać sobie notowaniem waszych porodów ! ;)
    Wszystkie są zapisane w moim "notesie" i Lisek , annak i Ty :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Lis, Annak zapomnialam Wam pogratulować ;)
    Zdrówka dla Was i Waszych maluszków ♡♡♡

Sallvie zacznij proszę notowAć rozpakowania od liska ;)

Kordonku no bo wlasnie u mnie problemem była ekspresowa akcja i bardzo szybki nacisk główki małej na szyjke. Ta szyjka przez to się tak posypala. Miałam opłacona położna i nie żałuję. Dziękuję mężowi że mnie namówił. Była ze mną cały czas i bardzo bardzo mi pomogła ;)

Iga miałam niby znieczulenie ale szybko przestało działać. A ze szycia mieli dużo, całą szyjke praktycznie, to się nacierpialam. Czulam kazda igle no ale tez przeżyłam. Ten szok chyba usmierza ból ;)

Bobas dzięki za info. Zlamamy obojczyk niestety. Ma dostawać przeciwbólowe leki i mam być ostrozna przy braniu, kladzeniu itd...oby szybko Jej się ładnie zroslo. Jej ból to jak mój ból razy tysiąc. Tak to teraz odbieram...

Drugie przystawienie też klapa. Mała bardzo płakała i nie mogła złapać piersi. Zadzwoniłam po położna. Dała jej mleko z kubeczka. Kolejne karmienie mam spróbować sama i mam nadzieję że już będzie lepiej ;)
    Ten płacz maleństwa jest okropny. Czuję się strasznie bezradna. Oj czeka nas dużo nauki przy poznawaniu siebie ;)
    Dobrze ze dadzą przeciwbólowe. Mojemu nie dawali. Niestety też nie chciał się przestawić do piersi bo i chwytania jego było utrudnione. Poproś położna aby pokazała pozycję spod pachy. I niech pediatra zbada wiezidelko. Koniecznie. będzie dobrze . Trzymam kciuki;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin Takie male cudności są przekochane :*:*:*:*. Co do budzenia może bardziej tak połaskocz albo rozbudź go , widać każde maleństwo jest inne ja np Gabrysię to mm karmiłam i starałam się aby tak prawidłowo w ciągu dnia jaki w nocy systematycznie dawać jej mm , choć też tak robiłam że karmiłam na żądanie bo widać było że jeszcze się domagała , miała duży apetyt potrafiła mi od razu na raz wypić aż 220 ml tego mm dobrze że miałam jeszcze taką butelkę 330 ml , a to już ciężko taką znaleźć .

Gakin lubi tę wiadomość

• Korcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka jeszcze raz serdecznie gratulacje dla was!

Annak ale cudownie! Gratulacje dla was!

Ale wam zazdroszcze kochane! Macie ogromne szczęście!

Ja dalej na patologii, ciśnienie opanowane. Ale coś ordynator nie chce wypuszczac także hoje się xe będę tu aż do porodu. Ehhh

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka szybko się siebie nauczycie i laktacja też się rozkręci, jesteś dzielna to i z tym sobie poradzisz :)

Gakin rozczulił mnie twój post ❤ już nie mogę się doczekać takich chwil :)

Monna ja bóle jak podczas miesiączki miałam już około 25 tygodnia, brałam na to nospe i magnez i odopuściły, pojawiły się ponownie jakieś 3 tygodnie temu, lekarz kazał brać magnez 6X dziennie już bez nospy, ale bóle mam nadal, jednego dnia jest ich mniej, a następnego znowu więcej i codziennie budzi mnie ten ból, ale na tym etapie to chyba normalne ;)

Bobas ja tam zamierzam słuchać się swojej położnej ;)

Dziewczyny do tej pory czułam jak maluszek wypina mi z prawej strony plecki, a z lewej nóżki/rączki (dokładnie tak był ułożony na ostatnim usg w 32t, główka na dole), a od wczoraj czuje go zupełnie inaczej wypinanie (chyba plecy) z lewej i na środku, a nóżki z prawej i czkawka tak bardzo nisko prawie na spojeniu z lewej, a do tej pory czułam ją na wysokości pępka po prawej, to możliwe, że na tym etapie Michaś, aż tak się obrócił? Mam nadzieję, że nadal jest ułożony główkowo...

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna ciekawa jestem co na to powie twój lekarz, daj znać jak będziesz po wizycie ;) ja tam jeszcze bym nie chciała rodzić, wolałabym dotrwać do tego kwietnia, dlatego biorę grzecznie magnez, ale ty już 38 tydzień to ciąża donoszona, więc życzę żebyś szybko urodziła :D

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś widzę ze jesteśmy w tym samym tygodniu i dniu, jesli mi się uda to spotkajmy się na porodowce

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

misKolorowy, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny jakie tu tempo!
    Gratulacje dla wszystkich dzielnych mam i wszystkich maleńkich cudów!

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero po dzisiejszym dniu to wszystkiego się człowiek może spodziewać hehe.. w takim razie trzymam kciuki za Wasz dwupak ;)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku, byłam tu ostatnio wczoraj wieczorem teraz wchodzę a tu takie wieści! gratulacje dla świeżo upieczonych mam :D szybko wszystko się dzieje a jeszcze kwietnia nie ma :D

Ja dziś po wizycie, nic się nie dzieje, KTG dobre, niedawno co wróciłam do domu a czuje bóle jak na miesiączkę...a podczas badania nic mi nie dolegało :)

2nn3gov3vlkkz390.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka ja kiedyś miałam szycie i też znieczulenie kiepsko działało, też czułam każdą igłe. ale ważne że jesteś już po i że tulisz Kornelkę :) niedługo się lepiej poznacie, wdrożycie do karmienia, usypiania... ach zazdroszczę :) niech mi już chlusną te wody ;p

ja dzisiaj cała obolała jestem, miałam tyle spraw do załatwienia na mieście, a teraz cierpię - boli dosłownie cały szkielet i żebra i kręgosłup i biorda, kolana... kąpiel niewiele dała. mam nadzieje, że usnę i rano będzie lepiej.

moja siostra dzisiaj do szpitala poszła, będą jej zakladać szew bo szyjka nie trzyma. może już jej dzisiaj założyli, później zadzwonię do niej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 19:08

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu Kochana ja nawet nie wiem jak jest ułożone nasze 4 szczęście , jak kiedyś badał tętno moj Pan gin to widziałam , że jest ułożone pośladkowo i mam takie wrażenie , że nadal tak jest jak byłam na KTG to tętno bicie serduszka było z prawej strony , chyba to nóżki czuję cały czas przy biodrze rączki po drugiej stronie i po żołądku mnie kopie , po pęcherzu . W mojej drugiej ciąży córeczka , do samego porodu była ułożona pośladkowo na takim ostatnim USG , a to było w szpitalu już leżała tak jak trzeba .

misKolorowy lubi tę wiadomość

• _tika Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Milka! Gratuluję!
    Annak, Gratuluję!

Ale się gorąco na tym wątku robi!
    Takiego porodu 3,5h to zyczę nam wszystkim!
    Duże dziewczyny sie urodziły? Nie wiem czy przegapilam.

Poproszę duzo takich pokrzepiających opisów porodów.

Dzis odebrałam wynik d-dimerow. 1300 przy normie 500. W ciazy i na clexane to normalne????????

Ja miałam 2800 ostatnio. Ponoć od 2000w ciąży podają heparyne, albo zwiększają dawkę jeśli już jest. Także chyba to ok.

atat lubi tę wiadomość

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
‹‹ 1826 1827 1828 1829 1830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ