X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Agga Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Agga, Milka, AniuK :))))) Ogromne gratulacje :)

Kciuki za dziewczyny w szpitalach.

Cieszę się, że jestem już po tej stronie, gdybym czytała o waszych porodach i czekała na własny... to chyba byłby już stres i przebieranie nogami ;)

Te ciężarówki, które czekają na cc chciałabym poinformować, że przyjście na świat mojego dziecka było absolutnie bezbolesne i mogłabym przeżywać ten dzień co i rusz od nowa. Chociaż...No nie, bo za Helenką bym się zatęskniła. Pionizacja po 6 godzinach - bajka. Także proszę się nie bać ;)

edit. Siostra poznała brata. Najpierw się bardzo krępowała, ale potem podbiegała i całowała łóżeczko, głaskała kocyk.. Kilka razy pogłaskała w główkę, ale na takie pieszczoty nie możemy się zgadzać, bo tak średnio jest delikatna.

Niania kiedy planujesz zaczac podnosic corke? bo sie zastanawiam kiedy to uczynic, zeby nie narobic sobie szkody w postaci przepukliny czy czegos innego

u nas starsza siostra wchodzi do lozeczka mlodszej. glaska ja, caluje po raczkach, mowi na dobranoc papa i ciagle dzidzi dzidzi :D ciekawa jestem jak to bedzie jak sama z nimi zostane.

Marsylia lubi tę wiadomość

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Agga Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha w wypisie ze szpitala okreslenie szczepienie nieokreslone to jest witamina K ;)

Gakin lubi tę wiadomość

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga mi przy wypisie ze szpitala mówili, że mogę dźwigać tyle ile waży dziecko. Czyli wynikałoby, że dziecko na spokojnie po cc można podnosić.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia wrote:
    Agga mi przy wypisie ze szpitala mówili, że mogę dźwigać tyle ile waży dziecko. Czyli wynikałoby, że dziecko na spokojnie po cc można podnosić.
    chodzi mi o starsza corke, ktora wazy ok 13kg ;)

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa :) To nie wiem jak ze starszą. Miałaś już szwy ściągane? Bo można by podpytać w szpitalu przy zdjęciu jak to z tym dźwiganiem ;)

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie uzmysłowiłam sobie, że dobrze byłoby do torby spakować euthyrox ;P Przecież nie ma tego na żadnej liście wyprawkowej a brać trzeba ;) Także tarczycowe dziewczyny.. nie zapomnijcie! ;)

ojejku, bobas2015, Lokokoko, Karolczyk, vitae13 lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje największe szczęście

48f907dc9d0b1c22m.jpg

kasieniaczek, misKolorowy, atat, Marsylia, Reni1982, sallvie, bobas2015, Taśka22, mada87, Kjopa3, agadana, _tika, Vero, Donia12, slodka100, sy__la, Kleopatra, kahaśka, Misiu2017, flowerygirl, Milka1991, Monna, Niebieskaa, Teklaa, Lokokoko, aniab2205, pati87, Justyna 8921, Korcia, Jagah, Mamaela86, eforts, IGA.G, Katka80, Karmin, nutella_, Gabi 19, aniołkowa mama, Ivona12, Aga1991, vitae13, koniczynkaa, ilae, AmyLeah lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Moje największe szczęście

48f907dc9d0b1c22m.jpg

Przygarnęłabym! <3

eforts lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis śliczny ten wasz Michałek, buziaki od forumowej cioci :*

Kordonku na mojej liście jest punkt "przyjmowane leki", więc już mam spakowany i witaminki z dha też ;)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    własnie uzmysłowiłam sobie, że dobrze byłoby do torby spakować euthyrox ;P Przecież nie ma tego na żadnej liście wyprawkowej a brać trzeba ;) Także tarczycowe dziewczyny.. nie zapomnijcie! ;)
    Pamiętamy ;) teraz biorę 100 w pierwszej ciąży tez tak brałam ale po porodzie lekarka kazała brać tak jak przed ciążą czyli u mnie 25. W pierwszej dobie pp porodzie moje tsh wynosiło 26! Tak tarczyca oszalała...

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magni wrote:
    lokoko, ja też przeziębiona, boli mnie gardło i mięśnie :( Na gardło polecam płukanie rozcieńczoną wodą utlenioną.

Patrzałam na listę na fb i chyba dawno SY_la się nie odzywała. czy coś pominęłam?

Magni bardzo mi miło, że zapytalas o mnie. Tak to prawda, ostatnimi czasy mało a wręcz bardzo mało się udzielam na forum. Staram się za to czytać w miarę na bieżąco jednakże też nie zawsze mi to wychodzi. Na moje usprawiedliwienie mam tylko tyle, że jesteśmy po remoncie i strasznie dużo czasu pochłania nam sprzątanie, rozpakowaniu pudeł, wybieranie i skręcanie mebli a do tego 2 razy w tyg po 2 h szkoła rodzenia. Doba jest baaaardzo krótka dla mnie. A jeszcze teraz tyle tu się dzieje, same porody to trochę się przerazilam, że nie mam jeszcze nic gotowe dla Córci i zaczęłam prac ubranka, pieluszki, kocyki itp. do tego prasowanie, układanie ... same wiecie. Na dodatek dziś spakowalam torbę dla mnie i małej na salę porodowa, bo też nie miałam. Jutro postaram się o torbę już na salę poporodowa... także cały czas coś i po prostu nie jestem w stanie tak duzo się udzielać. A strony mnożą się z godziny na godzinę ;-)

A u mnie póki co żadnych objawów porodu (tak jak u naszej Milki)... jedynie to od 1,5 tyg mam ból w kroczu jakby mocne zakwasy po intensywnym wysiłku, do tego czasami ból pleców no i Marysia tak zaczęła intensywnie wariowac że mam wrażenie iż ona w ogóle nie śpi. Powiedziałam o tych wzmozonych ruchach i lekarz mnie wyslal na ktg ale wszystko w porządku, skurczy żadnych nie zapisało. Także czekam z niecierpliwością aż zacznie się poród, bo szczerze to zazdroszczę tym, które już mają swoje szczęścia przy sobie i mogą je tulić do siebie. No ale cóż, na każdą z nas przyjdzie odpowiedni czas.

Milka, Annak, Lisku- gratulacje!! Kolejne forumowe Dzieciaczki dołączyły do grona malych ludzikow po tej stronie brzuszka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 23:46

Milka1991, misKolorowy lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la a gdzie zamierzasz rodzic? I kiedy? ;)

sy__la lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Sy_la a gdzie zamierzasz rodzic? I kiedy? ;)
    Termin z USG mam na 16.04 , z ostatniej miesiaczki na 13.04 ale mam wielką nadzieję, że Mała będzie chciała wyjść nieco wcześniej- zobaczymy. Będę rodzić w szpitalu Profamilia.

A Ty kiedy masz termin i gdzie rodzisz?
    Coś nie mogę wejść w naszą tabelkę na 1 stronie, żeby podejrzeć skąd jesteś bo nie pamiętam ... albo tabelka została usunięta? (taki mi pokazuje komunikat)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 01:30

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • atat Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z bólami spojenia, kiedy macie nasilenie bólu?
    Wieczorem, rano, w nocy? Przy jakich ruchach? Czy możecie chodzić?

Ja czekam na drugie usg spojenia, wydaje mi sie ze jeszcze sie pogorszylo. Najgorzej jest wieczorem i w nocy.

No i te porody zaczeły być takie namacalne. Mam uczucie, że jestem kompletnie nieprzygotowana, nie znam szpitala, nie wiem jak rodzic, czy dam rade. Czy Młody bedzie zdrowy? czy ja mu krzywdy nie zrobie?

Co z ta polożną z POZ? To faktycznie trzeba podawac w szpitalu? ja nalezę do jakiegos przypadkowego POZ, gdzie musialam na szybko sie zapisac, zeby dostac na CITO skierowanie - pomogły w tym Panie z recepcji prywatnej kliniki. Nawet adresu tej przychodni nie pamietam. Muszę tam jechac i sie dowiedziec?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Termin z USG mam na 16.04 , z ostatniej miesiaczki na 13.04 ale mam wielką nadzieję, że Mała będzie chciała wyjść nieco wcześniej- zobaczymy. Będę rodzić w szpitalu Profamilia.

A Ty kiedy masz termin i gdzie rodzisz?
    Coś nie mogę wejść w naszą tabelkę na 1 stronie, żeby podejrzeć skąd jesteś bo nie pamiętam ... albo tabelka została usunięta? (taki mi pokazuje komunikat)
    U mnie termin z usg 19, z om 21. Mój plan to Salve bo tam dojadę w 5 min :) Byliśmy z mężem w środę w profamilii- robi wrażenie... Nawet już mąż glosnio się zaczął zastanawiać że może jednak tam? Ale mu wytłumaczyłam że jak będzie musiał po coś do domu podjechać to ja zdążę już urodzić :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat, d-dimery w 3 trymestrze mogą być do 1800-2000 także spokojnie ;)

Co do spojenia to mnie boli najbardziej wieczorem i w nocy jak się przekręcam i wstaję. Na szczęście taki ból, że nie mogłam chodzić miałam tylko raz.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny , czy Wam tez tak strasznie szybko czas leci ?

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Agadana nie stosowalam żadnych specyfików i wspomagaczy ;)

Atat mnie pytali tylko o przychodnie :) może położna sama się zgłosi ;)

Witam po pierwszej nieprzespanej ale wspaniałej nocy z córeczką ;)

flowerygirl, Niebieskaa, Monna, Teklaa, Kjopa3, Jagah, Mamaela86, atat, sallvie, misKolorowy, Marsylia, Misiu2017, nutella_, kasieniaczek, Donia12, Gakin, Aga1991, ilae, mada87 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:24

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna oj tak. Zwłaszcza że mała dalej nie jest zainteresowana piersią. No ale co ma się wysilać jak leci parę kropel. Czekam na słynny nawał, może będzie chetniejsza. Na razie dostaje co 3h kieliszeczek mleka ;) kupki już robiła 3 :) W nocy nie chciała spać. Cały czas marudzila i płakała w łóżeczku. Ale znalazłam patent czemu tak jest. Ona potrzebuje mega dużo dotyku i czułości. Od razu się uspokaja jak ja dotykam i przytulam więc ja zgarnelam do siebie na łóżko. Przytulilysmy się i od tamtej pory malutka już pięknie spala i nawet ja się zdrzemnelam chwilę ;) miałam okropny sen że jakoś z powrotem weszła w mój brzuch, a tam ani wod ani łożyska...No kosZmar. Tak strasznie chciałam ja z powrotem wyciągnąć i nie wiedziałam jak. Na szczęście obudziła mnie pacnieciem rączki i te jej oczka wynagrodzily zły sen ;)

Teklaa, Szczęśliwa Mamusia, agadana, Monna, Mamaela86, majju, Niebieskaa, sallvie, atat, misKolorowy, Korcia, Marsylia, kasieniaczek, Gakin, Aga1991, Justyna Sz, vitae13 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
‹‹ 1828 1829 1830 1831 1832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ