Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
niania.ogg wrote:Agga, Milka, AniuK
)))) Ogromne gratulacje
Kciuki za dziewczyny w szpitalach.
Cieszę się, że jestem już po tej stronie, gdybym czytała o waszych porodach i czekała na własny... to chyba byłby już stres i przebieranie nogami
Te ciężarówki, które czekają na cc chciałabym poinformować, że przyjście na świat mojego dziecka było absolutnie bezbolesne i mogłabym przeżywać ten dzień co i rusz od nowa. Chociaż...No nie, bo za Helenką bym się zatęskniła. Pionizacja po 6 godzinach - bajka. Także proszę się nie bać
edit. Siostra poznała brata. Najpierw się bardzo krępowała, ale potem podbiegała i całowała łóżeczko, głaskała kocyk.. Kilka razy pogłaskała w główkę, ale na takie pieszczoty nie możemy się zgadzać, bo tak średnio jest delikatna.
Niania kiedy planujesz zaczac podnosic corke? bo sie zastanawiam kiedy to uczynic, zeby nie narobic sobie szkody w postaci przepukliny czy czegos innego
u nas starsza siostra wchodzi do lozeczka mlodszej. glaska ja, caluje po raczkach, mowi na dobranoc papa i ciagle dzidzi dzidziciekawa jestem jak to bedzie jak sama z nimi zostane.
Marsylia lubi tę wiadomość
-
własnie uzmysłowiłam sobie, że dobrze byłoby do torby spakować euthyrox ;P Przecież nie ma tego na żadnej liście wyprawkowej a brać trzeba
Także tarczycowe dziewczyny.. nie zapomnijcie!
ojejku, bobas2015, Lokokoko, Karolczyk, vitae13 lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
kasieniaczek, misKolorowy, atat, Marsylia, Reni1982, sallvie, bobas2015, Taśka22, mada87, Kjopa3, agadana, _tika, Vero, Donia12, slodka100, sy__la, Kleopatra, kahaśka, Misiu2017, flowerygirl, Milka1991, Monna, Niebieskaa, Teklaa, Lokokoko, aniab2205, pati87, Justyna 8921, Korcia, Jagah, Mamaela86, eforts, IGA.G, Katka80, Karmin, nutella_, Gabi 19, aniołkowa mama, Ivona12, Aga1991, vitae13, koniczynkaa, ilae, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
Lis śliczny ten wasz Michałek, buziaki od forumowej cioci :*
Kordonku na mojej liście jest punkt "przyjmowane leki", więc już mam spakowany i witaminki z dha też -
Różowy_Kordonek wrote:własnie uzmysłowiłam sobie, że dobrze byłoby do torby spakować euthyrox ;P Przecież nie ma tego na żadnej liście wyprawkowej a brać trzeba
Także tarczycowe dziewczyny.. nie zapomnijcie!
teraz biorę 100 w pierwszej ciąży tez tak brałam ale po porodzie lekarka kazała brać tak jak przed ciążą czyli u mnie 25. W pierwszej dobie pp porodzie moje tsh wynosiło 26! Tak tarczyca oszalała...
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Magni wrote:lokoko, ja też przeziębiona, boli mnie gardło i mięśnie
Na gardło polecam płukanie rozcieńczoną wodą utlenioną.
Patrzałam na listę na fb i chyba dawno SY_la się nie odzywała. czy coś pominęłam?
Magni bardzo mi miło, że zapytalas o mnie. Tak to prawda, ostatnimi czasy mało a wręcz bardzo mało się udzielam na forum. Staram się za to czytać w miarę na bieżąco jednakże też nie zawsze mi to wychodzi. Na moje usprawiedliwienie mam tylko tyle, że jesteśmy po remoncie i strasznie dużo czasu pochłania nam sprzątanie, rozpakowaniu pudeł, wybieranie i skręcanie mebli a do tego 2 razy w tyg po 2 h szkoła rodzenia. Doba jest baaaardzo krótka dla mnie. A jeszcze teraz tyle tu się dzieje, same porody to trochę się przerazilam, że nie mam jeszcze nic gotowe dla Córci i zaczęłam prac ubranka, pieluszki, kocyki itp. do tego prasowanie, układanie ... same wiecie. Na dodatek dziś spakowalam torbę dla mnie i małej na salę porodowa, bo też nie miałam. Jutro postaram się o torbę już na salę poporodowa... także cały czas coś i po prostu nie jestem w stanie tak duzo się udzielać. A strony mnożą się z godziny na godzinę
A u mnie póki co żadnych objawów porodu (tak jak u naszej Milki)... jedynie to od 1,5 tyg mam ból w kroczu jakby mocne zakwasy po intensywnym wysiłku, do tego czasami ból pleców no i Marysia tak zaczęła intensywnie wariowac że mam wrażenie iż ona w ogóle nie śpi. Powiedziałam o tych wzmozonych ruchach i lekarz mnie wyslal na ktg ale wszystko w porządku, skurczy żadnych nie zapisało. Także czekam z niecierpliwością aż zacznie się poród, bo szczerze to zazdroszczę tym, które już mają swoje szczęścia przy sobie i mogą je tulić do siebie. No ale cóż, na każdą z nas przyjdzie odpowiedni czas.
Milka, Annak, Lisku- gratulacje!! Kolejne forumowe Dzieciaczki dołączyły do grona malych ludzikow po tej stronie brzuszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 23:46
Milka1991, misKolorowy lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Donia12 wrote:Sy_la a gdzie zamierzasz rodzic? I kiedy?
A Ty kiedy masz termin i gdzie rodzisz?
Coś nie mogę wejść w naszą tabelkę na 1 stronie, żeby podejrzeć skąd jesteś bo nie pamiętam ... albo tabelka została usunięta? (taki mi pokazuje komunikat)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 01:30
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Dziewczyny z bólami spojenia, kiedy macie nasilenie bólu?
Wieczorem, rano, w nocy? Przy jakich ruchach? Czy możecie chodzić?
Ja czekam na drugie usg spojenia, wydaje mi sie ze jeszcze sie pogorszylo. Najgorzej jest wieczorem i w nocy.
No i te porody zaczeły być takie namacalne. Mam uczucie, że jestem kompletnie nieprzygotowana, nie znam szpitala, nie wiem jak rodzic, czy dam rade. Czy Młody bedzie zdrowy? czy ja mu krzywdy nie zrobie?
Co z ta polożną z POZ? To faktycznie trzeba podawac w szpitalu? ja nalezę do jakiegos przypadkowego POZ, gdzie musialam na szybko sie zapisac, zeby dostac na CITO skierowanie - pomogły w tym Panie z recepcji prywatnej kliniki. Nawet adresu tej przychodni nie pamietam. Muszę tam jechac i sie dowiedziec?ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
sy__la wrote:Termin z USG mam na 16.04 , z ostatniej miesiaczki na 13.04 ale mam wielką nadzieję, że Mała będzie chciała wyjść nieco wcześniej- zobaczymy. Będę rodzić w szpitalu Profamilia.
A Ty kiedy masz termin i gdzie rodzisz?
Coś nie mogę wejść w naszą tabelkę na 1 stronie, żeby podejrzeć skąd jesteś bo nie pamiętam ... albo tabelka została usunięta? (taki mi pokazuje komunikat)Byliśmy z mężem w środę w profamilii- robi wrażenie... Nawet już mąż glosnio się zaczął zastanawiać że może jednak tam? Ale mu wytłumaczyłam że jak będzie musiał po coś do domu podjechać to ja zdążę już urodzić
-
Hej
Agadana nie stosowalam żadnych specyfików i wspomagaczy
Atat mnie pytali tylko o przychodniemoże położna sama się zgłosi
Witam po pierwszej nieprzespanej ale wspaniałej nocy z córeczkąflowerygirl, Niebieskaa, Monna, Teklaa, Kjopa3, Jagah, Mamaela86, atat, sallvie, misKolorowy, Marsylia, Misiu2017, nutella_, kasieniaczek, Donia12, Gakin, Aga1991, ilae, mada87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Monna oj tak. Zwłaszcza że mała dalej nie jest zainteresowana piersią. No ale co ma się wysilać jak leci parę kropel. Czekam na słynny nawał, może będzie chetniejsza. Na razie dostaje co 3h kieliszeczek mleka
kupki już robiła 3
W nocy nie chciała spać. Cały czas marudzila i płakała w łóżeczku. Ale znalazłam patent czemu tak jest. Ona potrzebuje mega dużo dotyku i czułości. Od razu się uspokaja jak ja dotykam i przytulam więc ja zgarnelam do siebie na łóżko. Przytulilysmy się i od tamtej pory malutka już pięknie spala i nawet ja się zdrzemnelam chwilę
miałam okropny sen że jakoś z powrotem weszła w mój brzuch, a tam ani wod ani łożyska...No kosZmar. Tak strasznie chciałam ja z powrotem wyciągnąć i nie wiedziałam jak. Na szczęście obudziła mnie pacnieciem rączki i te jej oczka wynagrodzily zły sen
Teklaa, Szczęśliwa Mamusia, agadana, Monna, Mamaela86, majju, Niebieskaa, sallvie, atat, misKolorowy, Korcia, Marsylia, kasieniaczek, Gakin, Aga1991, Justyna Sz, vitae13 lubią tę wiadomość