Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagah może cos w tym jest aczkolwiek ja moje dzieci tuczylam mięsem najwięcej.. i banany ; ) dziś obudziłam się za to o 2 i mówię.. zjem cos.. i weszło pół tabliczki czekolady i szklanka soku z pomarańczy .. oj zgaga była okropna;))
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Dziewczyny mam pytanko z innej tematyki. Właśnie się zabrałam do zrealizowania koszyka w Aptece Gemini i już mam wszystko skompletowane, ale stanęłam na witaminach. Z tego co pisałyście to po porodzie macie zamiar brać witaminy z DHA i były polecane Omegamed Pregna DHA
Moje pytanie czy wystarczy samo DHA czy lepiej wziąć zestaw Omegamed Optima + Omegamed DHA?
-
Jagah
Ja od poltora miesiaca jem słodkie codziennie ale nie dużo. To sprobuje wiecej słodkiego najlepiej jakieś ciasta domowe jesc bo przynajmniej chemii duzo nie zawierają.
-
Yammi wrote:Dziewczyny mam pytanko z innej tematyki. Właśnie się zabrałam do zrealizowania koszyka w Aptece Gemini i już mam wszystko skompletowane, ale stanęłam na witaminach. Z tego co pisałyście to po porodzie macie zamiar brać witaminy z DHA i były polecane Omegamed Pregna DHA
Moje pytanie czy wystarczy samo DHA czy lepiej wziąć zestaw Omegamed Optima + Omegamed DHA?
Noe wiem jak teraz ale kiedys przy kp gin mi kazal brac witaminy i dha. -
pati87 wrote:Omegamed optima sa to witaminy z dha. Wiec nie ma sensu kolejnego samego dha dokupowac.
Noe wiem jak teraz ale kiedys przy kp gin mi kazal brac witaminy i dha.
W Optimie są dwa rodzaje kapsułek w opakowaniu: jedne z witaminami a drugie z DHA. Przynajmniej tak to zrozumiałam.
https://www.aptekagemini.pl/omegamed-optima-30-30-kapsulek.html
Czyli lepiej brać witaminy + DHA niż samo DHA (które jest w Omegamed Pregna)?
-
bobas- banany super, polecam - z kolei mieso daje sile i sytosc, ale moze i u chlopcow powoduje wzrost masy, posilku potreningowe maja juz w brzuchu, hehe
Powiem szczerze, ze podziwiam w ogole opcje jedzenia slodyczy w nocy
W tej ciazy mam takie okresy, gdzie czuje wieksze zapotrzebowanie na slodkosci, ale to trwa kilka dni i przechodzi. Za to u mnie rzadza kanapki, moge nawet zrezygnowac z obiadow na rzecz swiezego pieczywa z maslem, no pychotka
pati- jesli masz ochote na ciasto to polecam drozdzowe badz kruche z owocamiMusli z jogurtem i owocami, a jesli lubisz to wieczorem banany badz siemie lniane jest dobre i ma wyzsza kalorycznosc
Yammi- u mnie najlepiej sprawdza sie VitaMiner Prenatal DHA, to sa odrebne witaminy plus DHA.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 22:16
-
Ja mam dobra metode na sciagniecie wiekszej ilosci pokarmu - czytanie forum. Jak nie zagladam do butelki to wiecej leci
U mnie nie ma problemu z rozbudzaniem bo Nina zarlok - budzi sie niemal z zegarkiem reku lub wczesniej. Mm z tego co wiem mozna podawac co 3h wiec to co sciagne gromadze na wrzask.
Ale wczesniaki tak maja, ze trzeba je wybudzac bo to leniuszki.ilae, niania.ogg, Milka1991, Niebieskaa, Kjopa3, aniab2205 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Jagah ja ogólnie słodycze średnio ale ja się ciągle budzę głodna kolo 3 i musze cos zjeść bo padne zazwyczaj t o banan ale ze nie było to weszła czekolada.. na plusie kolo 13 kg wiec luz myślę że do 14 dobije identyczne jak z pierwszym synem. Wtedy udało się wrócić do wagi w 2 tyg.. zobaczymy czy teraz tez;) po połogu będę prowadzić intensywnie treningi cardio bo bardzo chciałabym jeszcze tego lata zaliczyć kilka maratonów rowerowych ale czy się uda..
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Witam was serdecznie… tyyyle nadrabiania
Po pierwsze gratulacje dla wszystkich mam! To piekny czas ja placze ze wzruszenia srednio 3 razy na dzien, gdy widze ta moja kruszynke .
Niebieska - ja poki co nie moga karmic piersia , strasznie to przezywalam bo kontakt i, bliskosc itd, ale laktator idzie w ruch i mala dostaje moje mleczko, ale poki co z butelki ( lekarz zalecil skupic sie na tym zeby najpierw jej waga poszla w gore a gdzies za dwa tyg mozemy zaczac probowac kp, gdyz wczesniaki traca duzo energii przy tym) . Poki co daje jej pomiziac piers zeby sie przyzwyczajala, na poczatku plakalam ze nie moge karmic i ze nasz kontakt bedzie inny … ale tak nie jest wazne ze dostaje mleko matki i rosnie prawidlowo.
Antonelka lacze sie z Toba, ja odciagam co 3 – 4 h, karmienie co 2.5. Mleko na szczescie mialam od razu po cc i mam do teraz dosyc sporo , tylko nie moge karmic bo Zosia sie meczy poki co za bardzo wiec trzeba odciagac. Na szczescie budzi sie tez sama co 2.5- 3h wiec je coraz wiecej.
Aniolkowa co do pieluch hm moja Zosia przebierana jest miedzy karmieniami wic mniej wiecej co 2.5h plus zawsze cos wiec ok 10-13 sztuka, na pierwszy tydzien mielismy micro pampers, teraz mamy 0 – sensitive pampers te biale i tez nie uczulaja na szczescie.
Wolf – moja do konca bardzo sie ruszala i lekarz stwierdzil ze tak poprostu ma.
Na mnie laktacja tak dziala ze non stop bym jadlapo brzuszku prawie nie ma sladu zostaly 4kg na plusie, po cc nadal czuje sie bardzo dobrze i znowu moge spac na brzuchu, a Zosia wrocila do wagi porodowej z czego sie bardzo cieszymy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 22:50
Milka1991, Niebieskaa, Kjopa3, Marsylia, aniab2205, aniołkowa mama, Antonelka, mada87, eforts lubią tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
pati87 wrote:Aniolkowa mama
Niby gin przez to rozwarcie na 1cm mowi ze chyba do świat urodzę.
Co do tej wagi 2400g to gdybym teraz urodzila to niby gin powiedział ze corcia pewnie by musiala z 2 tygodnie zostać w szitalu bo po 2 czy 3dniach waga by byla jeszcze mniejsza i by czekali az corcia nabierze odpowiedniej wagi.
Tylko nie spytałam ile to odpowiednia waga.
No ale gin mowil ze dobrze żeby przy porodxie chociaz 2700g wazyla.
Dla mnie 1cm rozwarcia to malo tym bardziej przy szyjce 3.5cm.
No ale z ginem nie będę sie sprzeczać.
I przez tydzien się pooszczedzam bo corcia wymiarowo jest mala.
W czwartek ten tez mam wizytę u ginki na nfz. Zobaczę co ona mi powie.
No co ty, nie sądzę żeby z powodu takiej wagi ktoś chciał was trzymać w szpitalu 2 tygodnie... Corka 2345 kg miała być w szpitalu 5 dni, byla 7, bo miała żółtaczkę i była naświetlana, wypuszczona z wagą 2200. Syn 2310 identyczna sytuacja tyle, że on w dniu wypisu miał 2300. Nie martw się ta wagą na zapas.pati87 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
bylam dzis na wizycie. Mialam pobany gbs ale wyniki beda za 5 dni. Nie wiem czy sie na nie doczekam. Ponoc mam juz jakis male rozwarcie. Nastepna wizyta w piatek. Czuje sie juz lepiej za to zaczelo rozkladac mojego meza
https://www.maluchy.pl/sl-72637.png
-
Ale.tu cisza a ja spać nie moge bo był sex i od ok.23.00 mam skurcze nieregularne takie jak na okres plus bol ledzwi.
Wzielam 2x nospe 40min temu ale narazie nie pomaga. Czekam jeszcze moze z 20min i jak nie zacznie działać to chyba szpital bo mam 1h drogi i musze miec antybiotyk na paciorkowca.
Mam nadzieje ze to.falszywy alarm bo chcialabym najpierw wyzdrowiec by miec sily na porod.aniab2205 lubi tę wiadomość
-
Słodka dawaj znać jak coś.
Przepis na eklery robię te:
http://www.mojewypieki.com/przepis/eklerki
Do środka daję budyń nie za rzadki żeby nie wypływał i polewę na górę.
Ciasto :
http://www.mojewypieki.com/przepis/tarta-z-cytrynowym-kremem-i-truskawkami
I też daję budyń na wierzch truskawki i smaruję galaretką delikatnie owoce żeby nie wyschły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 01:22
Lokokoko, aniołkowa mama lubią tę wiadomość
-
Narazie jeszcze czekam patrzę co ile te skurcze i chyba co 7min tylko teraz ciezko określić ich sile bo bola tak ze nie moge zasnac ale nie zwijam sie jakos z bolu. Promieniuja tez troche na odbyt no i miedzy skurczami co 7min mam czasem takie cmienia na okres ale tego nie licze.
Najlepszy moj maz budze go delikatnie i pytam Kiedy jedziemy do szpitala? A on pozniej. A ja ze mam skurcze a ten usypia smiechawaMilka1991, Lokokoko, pati87, Omon lubią tę wiadomość
-
pati87 wrote:Ja juz po wizycie.
Rozwarcie mam na 1cm ale szyjka ma 3.5cm. Dobrze by bylo zeby corcia jeszcze chociaz tydzień wytrzymala bo waga jest niska 2405g w dodatku przez ostatnie 21dni uroslq tylko 340g czym jestem zmartwiona. Najbardziej oczywiście brzuszek odstaje wymiarami.
Gin mi kazał przez tydzien nic w domu nie robić, zadnego seksu itp.
Bo w razie gdybym juz urodzila to by corcia musiala byc dłużej w szpitalu ze wzgledu na wagę.
Czy wasze dzieci tez malo ostatnio przybraly na wadze bo jestem zmartwiona bardzo. Wychodzi u mnie 110g na tydzień tylko.
Pati ja urodziłam w 37+3. Wagę synka szacowali wtedy na jakieś 2300-2400. Urodził się z wagą 2580. W szpitalu spędziliśmy 3 dni. Spadł najbardziej do 2344, a potem waga skoczyła do 2377. Przez tte 3 dni miał duzo wiecej badań niż inne dzieci. Był badany przez specjalistów od hipotrofii. Stwierdzili, ze po prostu urodziłam sobie kruszynkę, poza tym to jeszcze troszkę wcześniaczek.pati87 lubi tę wiadomość
-
Druga noc minęła mi z nowymi objawami: mocno napiętym brzuchem i bólami okresowymi, ale to nie były skurcze... juz myślałam ze ten ból sie nasili, ale minął około 1 w nocy..moze nie minął, ale zasnęłam i nie czułam. Oby cos niedługo ruszyło naprawdę
)) moze brzuch juz ćwiczy...
Słodka, myślałam, ze Ty juz na porodówce:)
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017