X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie.
    Rozwarcie mam na 1cm ale szyjka ma 3.5cm. Dobrze by bylo zeby corcia jeszcze chociaz tydzień wytrzymala bo waga jest niska 2405g w dodatku przez ostatnie 21dni uroslq tylko 340g czym jestem zmartwiona. Najbardziej oczywiście brzuszek odstaje wymiarami.
    Gin mi kazał przez tydzien nic w domu nie robić, zadnego seksu itp.
    Bo w razie gdybym juz urodzila to by corcia musiala byc dłużej w szpitalu ze wzgledu na wagę.

Czy wasze dzieci tez malo ostatnio przybraly na wadze bo jestem zmartwiona bardzo. Wychodzi u mnie 110g na tydzień tylko.

karolyn lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• atat Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Dziękuję za rady.
    Ja nie jestem w UK, tylko w Pl, w Wawie ;-) :-D
    I mamy tu doradców. Biorę pod uwagę taką poradę. Ale na razie był postęp, więc próbowałam sama. Może niepotrzebnie tracę czas i trzeba było od razu zwrócić się o pomoc. Tylko, że teraz problemem nie jest ssanie i przystawianie, tylko wybudzanie. Hmm...
    Poczekam jeszcze, może inne dziewczyny na forum miały podobne doświadczenia i będą moimi wirtualnymi doradczyniami ;-)

Mi bardzo pomogła doradca ale nadal nie jest super. Choć nawet ona nie mogła Ola wybudzić :)
    Ja tez nie wiem czy wystarczajaco duzo wypija doradca kazała odciągać przed karmieniem i potem dopychac tym odcisgnietym.
    Polecam doradce, znają duzo trików moze cos akurat wam bedzie odpowiadać.
    Pokazywała nam, co prawda nieudany w naszym przypadku, patent budzenia - takie rolowanie dzieckiem na lewo i prawo trzymając je przedramionami.
    Chlapanie mlekiem po ustach i nosku.
    U mnie najtrudniej jest z pozycja, wciąż ciezko miesięcznice nawet na kołku wiec duzo pozycji odpada.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga dobrze wiedziec ze nie tylko moje dziecko ma takie akcje.
    Najgorsze co moglam zrobic to czytac internety. Sama siebie nakrecilam :/

Jagah to prawda, musze wyluzowac. Z tego wszystkiego przespalam cale popoludnie, co nie zdazylo mi sie od poczatkow cazy.
    Smutny masz koniec ciazy, bardzo Ci wspolczuje. Dobrze ze maz juz wraca. Na pewno poczujesz sie bezpieczniej w jego ramionach.

Jejku, ja tez bede pytala o kp na biezaco, bo i tak pewnie zapomne o czym piszecie.
    A pieluchy mam zamiar kupowac ekologiczne. Troche drozej wyjda, ale jesli mala nie bedzie na nie uczulona, to wole zeby jej cialko nie bylo od poczatku narazone na chemie.

Jagah lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati nie pomogę bo u mnie w druga stronę tydzień temu miał ponad 2800. A odzywiasz się dobrze? Tzn dostarczasz odpowiednią ilość kalorii?
    Dziewczyny Wy tu piszecie o dobudzaniu dziecka a u mnie było tak ze chciał jeść ciągle i nieustannie tylko cycek był be bo za wolno leciało i się mega wkurzal i darł okropnie... marze o śpiący m dziecku; )

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She wolf ja za pierwszym razem była wystraszona, a że była to noc i byłam sama to wstrzymywałam się z jechaniem na ip. i powiem ci, że od tamtego tygodnia Anielka duzo śpi, a później akcja długiej aktywności - zwłaszcza w nocy i wieczorem co mi spać nie daje... zauważyłam, że jak wieczorem zjem coś przed snem, a jeszcze jak jest to słodkie to ją bardzo pobudzam tym... a tak bym zjadła kanapeczkę z miodem teraz :)

Pati nie pomogę, bo moja rośnie dość szybko. mam nadzieje, że zwolniła trochę bo wymiarami jest dośc duża

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, mi ostatnie 3 usg pokazały duże rozbieżności. Lekarz mówił ze na tym etapie trudno złapać dobry wymiar. Główka juz tak jest obrócona ze ciezkozlapac optymalnie. Nie przytoczę teraz dokładnych wymiarów ale przez trzy tygodnie co tydzień robiłam usg . I tez mi wychodziło ze mocno zwolnił. Wiec spoko oszczędzaj sie i wypoczywaj

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis mi odszedł kawałek czopu , czuje sie podejrzanie mam nadzieje ze jak mnie ruszy to nad ranem a nie w środku nocy .

Milka1991, Lokokoko, karolyn, Kjopa3, misKolorowy lubią tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odzywiam sie bardzo dobrze i nawet gdzies od okolo miesiaca mam wiekszy apetyt. Dlatego nawet przez ostatnie 3 tygodnie prxytylam 2kg. A to sporo tym bardziej ze od poczatku ciazy mam +7.5kg.

Gin mierzył corcie 2razy i 2razy wyszedl ten sam pomiar.

Milka1991, aniab2205 lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga ja czesto przed snem jem cos slodkiego (np lody) i nigdy az tak aktywna nie byla.
    Mnie martwia kazde odstepstwa od reguly, juz tak mam. Ale mam nadzieje, ze te ostatnie tygodnie moje dziecko bedzie grzeczne, bo atak serca murowany :P

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to juz nie wazne kiedy urodzę ale aby corcia miala chociaz te 2700g - 2800g. Wiadomo ze USG nie zawsze mówi prawdę ale tez nie wiadomo w która stronę oszukuje.

Tylko jesli pomiary byly dobre i nadal będzie malo przyrastala to żeby osiagnela ta wagę to trzeba jeszcze 3 tygodni.
    A wg gina na 99% urodzę do świąt przez to rozwarcie. Chociaz jak mowil czasami sie zdarza ze i z rozwarciem takim mozna i urodzic po tp tzn chodzic kilka tygodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 20:31

Lokokoko lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, bardzo dobrze, że nie leciałaś... ja leciałam raz w ciąży, jeden z samolotów odwołany, zamieszanie itp. itd. więcej stresu byś się najadła.. a będąc z mężem w Polsce też na pewno więcej emocji... mąż na pewno nie będzie miał Ci za złe, że nie było Cię przy nim. Na pewno troszczy się o Waszą dzidzię. Z drugiej strony bardzo dobrze, że poleciał i mógł się pożegnać.

Pati ja mam kolejne USG w przyszłą środę i dopiero wtedy Ci mogę powiedzieć jak teraz rośnie mała ALE ostatnio ważyła 2300 i mój lekarz mówił, że nie byłoby żadnego problemu jakbym teraz urodziła.. (oczywiście mówił to żebym była spokojna a nie żebym przyspieszała poród). A dlaczego masz urodzić do świąt? Mówiłaś o długiej szyjce, rozwarcie to tam nie przesądza jeszcze przecież. Niektóre dziewczyny pisały, że z 4 cm chodziły kilka tygodni!!

Kjopa, poproszę o przepis na eklerki ale taki dokładny jak masz bo nigdy nie robiłam :D U mnie ostatnio często muffinki bo są proste i szybkie. Ostatnio jogurtowo-cytrynowe :)

Milka, dziękuję za opinię o pieluchach. Póki co mam Pampers premium protection ( to nie te Premium care chyba ale nie ważne). Wypróbujemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 20:44

Milka1991, Jagah, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa chwalisz się tyle to teraz proszę mi dać przepis na ciasto!! Nie ma to tamto!:-D

Kjopa3 lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa mama
    Niby gin przez to rozwarcie na 1cm mowi ze chyba do świat urodzę.
    Co do tej wagi 2400g to gdybym teraz urodzila to niby gin powiedział ze corcia pewnie by musiala z 2 tygodnie zostać w szitalu bo po 2 czy 3dniach waga by byla jeszcze mniejsza i by czekali az corcia nabierze odpowiedniej wagi.
    Tylko nie spytałam ile to odpowiednia waga.
    No ale gin mowil ze dobrze żeby przy porodxie chociaz 2700g wazyla.

Dla mnie 1cm rozwarcia to malo tym bardziej przy szyjce 3.5cm.
    No ale z ginem nie będę sie sprzeczać.
    I przez tydzien się pooszczedzam bo corcia wymiarowo jest mala.
    W czwartek ten tez mam wizytę u ginki na nfz. Zobaczę co ona mi powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 20:52

iv09df9hp0ju3od9.png

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Ja to juz nie wazne kiedy urodzę ale aby corcia miala chociaz te 2700g - 2800g. Wiadomo ze USG nie zawsze mówi prawdę ale tez nie wiadomo w która stronę oszukuje.

Tylko jesli pomiary byly dobre i nadal będzie malo przyrastala to żeby osiagnela ta wagę to trzeba jeszcze 3 tygodni.
    A wg gina na 99% urodzę do świąt przez to rozwarcie. Chociaz jak mowil czasami sie zdarza ze i z rozwarciem takim mozna i urodzic po tp tzn chodzic kilka tygodni.

Kochana no właśnie różnie to jest :) moja koleżanka miała dwa centmetry chyba z miesiąc (od 38-42) i widzisz. A niektóre dziewczyny mają tak,ze tutaj jedna z sali przeszla tylko na ktg i już 3, cm. Każdy jest inny :)

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Filipek wazy około 2450 i też lekarz stwierdził że to mało :) i tak samo jak u Ciebie Pat mówił że lepiej żebym ja teraz polezala parę dni, niz później z dzidziusiem być długo na oddziale ;)

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak dziewczyny, u mnie też może być inaczej :) Wiadomo, lepiej się oszczędzać w takim razie niż siedzieć w szpitalu. nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia i wizyty. Pewnie ostatni raz zobaczę małą na USG.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • atat Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Aniolkowa mama
    Niby gin przez to rozwarcie na 1cm mowi ze chyba do świat urodzę.
    Co do tej wagi 2400g to gdybym teraz urodzila to niby gin powiedział ze corcia pewnie by musiala z 2 tygodnie zostać w szitalu bo po 2 czy 3dniach waga by byla jeszcze mniejsza i by czekali az corcia nabierze odpowiedniej wagi.
    Tylko nie spytałam ile to odpowiednia waga.
    No ale gin mowil ze dobrze żeby przy porodxie chociaz 2700g wazyla.

Dla mnie 1cm rozwarcia to malo tym bardziej przy szyjce 3.5cm.
    No ale z ginem nie będę sie sprzeczać.
    I przez tydzien się pooszczedzam bo corcia wymiarowo jest mala.
    W czwartek ten tez mam wizytę u ginki na nfz. Zobaczę co ona mi powie.

Oj ja tydzień temu w poniedziałek miałam rozwarcie 2cm i szyjkę długa i twarda. 12 godzin pózniej miałam rozwarcie 9 cm, i za godzinę młody był z nami. Wiec z ta szyjka nie ma reguły. Moja nie puściła do końca a dziecko szło.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...alez mam od kilku dni nastroj...nastroj oczekiwania... ale tez taki kiedy czekalam na slub..albo na jakas swietna impreze w liceum... ze jest podniecenie, wszystko swedzi z radosci, dni sie dluza...troche strachu, troche ekscytacji.

Pamietam dokladnie moja pierwsza impreze osiemnastkowa..mialam 16 lat i poszlam na ta impreze z przyjaciolka. Impreza w genialnym klubie we Wroclawiu, ktory juz nie istnieje (Wroclawianki, pamietacie klub 7 grzechow?)...

pamietam dokladnie, ze mialam na sobie spodnice pozyczona od przyjaciolki i bluzke z koronki z koralikami od siostry... i perfumy Gucci rush II pozyczone od przyjaciolki (ten zapach stoi u mnie w lazience takie wywoluje wspomnienia!)... pamietam ta ekscytacje...tanczenie az do skurczu w lydkach...zachlysniecie sie ta atmosfera... ten paraliz ciala jak widzialam chlopaka, ktory podobal mi sie w liceum...emocje na najwyzszym poziomie!

I od paru dni opanowuje mnie podobna ekscytacja:) mam ochote wystroic sie jak na najlepsza impreze, sto razy piluje paznokcie, reguluje brwi, gole nogi... robilam to calkiem automatycznie, az sie zlapalam na tym, ze mam tryb szykowania sie na impreze gdzie wlasnie spotkam milosc swojego zycia:) fascynujace uczucie... zmeczenie i bol kregoslupa laczy sie z jakas dziwna, dzika energia...ze mam ochote wszystkich ucalowac i tanczyc przed domem...:)))

aniołkowa mama, Lokokoko, Jagah, mada87, kasieniaczek, nutella_, Kjopa3, misKolorowy, Milka1991, Marsylia, aniab2205, koniczynkaa, eforts, agadana lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Niebieska ja w 38plus 6 o 23.30 odeszły mi wody a o 4 Krzyś był ze mną ;) hihi

Niebieskaa lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati- z moich obserwacji wagi dziecka wynika, ze najlepiej na wzrost wagi dziala cukier oraz weglowodany ;) W lutym mialam detoks od slodyczy i w tych tygodniach Panna Orzeszkowa zdecydowanie przybierala duzo mniej. Jesli chcesz troche napedzic swoje dziecko to jedz wiekszy posilek na noc, tylko prosze tej rady nie traktowac jako pozwolenie na rzucenie sie na paczke chrupek badz calej tabliczki czekolady ;)

Niebieskaa- wlasnie taka ekscytacje i wewnetrzne oczekiwanie mialam przed pierwszym porodem ;) Wiedzialam, ze czeka mnie cos niezwyklego i zarazem tajemniczego, niby ogladalam te wszystkie porodowki i slyszalam opowiesci znajomych o ich przygodach, ale tak naprawde to czekalam na swoja chwile i wlasny rozdzial o macierzynstwie ;) Wiesz, tak sobie mysle i zycze Ci bardzo, zeby ten porod SN byl dla Ciebie dobrym wspomnieniem <3

Tak swoja droga - to dobrze, ze nastapil podzial w porodach, bo bedziemy sie teraz wzajemnie wymieniac informacjami, przyjdzie problem i od razu znajda sie zlote rady. Acha, i pamietajcie, ze pomimo rozwiazania, ciazowe zacmienie mozgu ;) moze sie utrzymywac przez nawet pol roku, wiec spoko, wybaczmy sobie z gory powtarzalnosc pytan w temacie karmienia, kupy, snu, etc ;)

Niebieskaa, Milka1991, eforts lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
‹‹ 1938 1939 1940 1941 1942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ