X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę pod ktg Skurcze regularne. Muszę wstrzymać do 2 dawki leku na gbs. Mówią że już raczej samą nie wyjdę..

karolyn, Biszkopciki, vitae13, aniab2205 lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • aprilova Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ej i jeszcze ja się turlam w dwupaku. A moja szyjka dwa dni temu miała całe 22mm ;)

pati87 lubi tę wiadomość

Liliana
    40tc - 3,6kg
    jspytbd.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin,
    Właśnie miałam Ci napisać o naszej koleżance z Ovu, ale sy__la mnie wyprzedziła.
    U Martynki też wstępne wyniki wychodziły źle, a potem okazało się, że wszystko jest dobrze.

Chciałam jeszcze dodać, że moja Ava też nie reaguje na dźwięki tak zerojedynkowo (raczej wybiórczo, tak jakby sama wybierała, co chce słyszeć a czego nie), a wyniki pierwszego badania słuchu wyszły jej dobre. Czyli nie zawsze te testy domowe są wskaźnikiem stanu rzeczy. Dlatego nie martw się, że Filip czasem nie zareaguje na dźwięk, który mu emitujesz.

sy__la lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin u nas to samo, mała reaguje na dźwięki wybiórczo.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dodam nie z swojego doświadczenia tylko z książki o noworodkach, że tylko niektóre w ciągu 1 miesiąca reagują na wszystkie dźwięki :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy on w ogole reaguje. Czasem mam wrażenie ze tak ale nie wiem czy to nie jest tak ze ja po prostu chce w to uwierzyć. Dalyście nadzieję pozostaje czekac na następne badania. Z nerwow osiwieje.

Filipek - 09.03.17 :)
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula GRATULACJE :) napisz coś więcej jak znajdziesz chwilę :)

Peg mój mąż już właśnie wrócił do pracy i też jestem sama, dlatego tak wyczekuję mamy. Też słyszałam o tej herbatce z koperku, miałam ją kupić ale pomogło nam regularne dokładne odbijanie, masaż brzuszka i espumisan :)
    Spać 3H bez przerwy? szaleństwo :D

Loko no jak tam te Twoje skurcze?

Kjopa wierzyć się nie chce, dranie jedne, ech...zbieraj siły na kolejne podejście ;)

Bobas to ciekawa noc przed Tobą ;) powodzenia !
    Dzięki mojej córeczce która ni pierona nie chce spać w nocy, będę tu zaglądać i wypatrywać jakiegoś maluszka :)
    Bobas wychodzi na to że Twój będzie niedługo ;)

Dziewczyny skrócę listę oczekujących mamusiek na pierwszej, usunę osoby które się w ogóle nie odzywają od dawna, wydaje mi się że wiem, które to dziewczyny, bo jestem tu na bieżąco.
    Jeśli któraś z tych osób się przypomni to będzie miło i wtedy przywrócę ją na listę a i chętnie zapiszę rozpakowaną mamę :)

Taśka22, Lokokoko, Niebieskaa, sallvie, Justyna Sz lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin kochana na pewno będzie dobrze :)

Bobasku cudownie !!:) Rodzisz bez znieczulenia no nie ?

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka jak szybko przyszły tak szybko poszły... ;)haha.

Ale to boli a gdzie tam do porodowych haha :-D
    Musimy z Filipkiem doczkac do środy. Bo cce z doktor pogadać o tym bólu spojenia niech mi zrobi usg bo lewo chodzę

Milka1991 lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas trzymamy kciuki, powodzenia!

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula- serdeczne gratulacje i witamy Zosiaczka na swiecie! <3 Duuuzo zdrowka, usciskow i szybkiego powrotu do domku :) Napisz w wolnej chwili, jak poszedl porod oraz przywitanie siostrzyczki ;)

5,iss6309048,kartka-gratulacyjna-z-okazji-narodzin-coreczki.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 21:49

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas trzymamy kciuki! Bedzie dobrze :)

Mi sie zaczal brzuch spinac i mocne bole okresowe sie pojawily. Wczesniej co okolo 5-7 minut, ale leze dluzsza chwile i zrobily sie rzadsze. Czuje tez dziwne przelewanie w brzuchu jakby mnie mialo przeczyscic, ale poki co cisza ;D mala tylko jakos bardzo niespokojna, chyba jej sie udziela moj podswiadomy stres.
    Nie mysle o jutrze, abstrakcja jakas dla mnie :D nie dociera to do mnie :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • derven Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin,

Może to zabrzmi dziwnie, ale miałam już okazję widzieć moją mamę (pediatrę) jak znienacka uderzała ręką raz w stół niedaleko nowego członka naszej rodziny :)
    Podejrzewam, że chodzi o zbadanie odruchów, prawdopodobnie słuchu. Tak się wydaje, że jest to inny rodzaj bodźca niż grzechotka i klaskanie. Bardziej naglący, więc instynkt powinien zadziałać.
    Nie proponuję robić tego wielokrotnie, ale raz a zdecydowanie nie powinno zaszkodzić. To tak z obserwacji :)

tb739vvjwl5m8tlh.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg.
    Mam pytanko (trochę wyczytałaś mi w myślach i poruszyłaś tutaj wątek, który chciałam zgłębić).
    Czy te zaparcia u Was zostały jakoś zdiagnozowane przez lekarza, czy to Wasza intuicja, że prężenia oznaczają właśnie tę dolegliwość?
    Pytam, bo moja córynka też się tak często pręży, stęka, jęczy, wygina, czasem nawet krzyknie przy tym. Wygląda to właśnie tak, jakby próbowała zrobić kupkę, ale nie mogła. Pediatra mi powiedziała, że to normalne zachowanie u takiego malutkiego dziecka. Bo ma ono nierozwinięty jeszcze układ pokarmowy i taki jest tego efekt. I że mam się tym nie przejmować.
    A ja się oczywiście przejmuję, bo wydaje mi się, że dziecina cierpi strasznie.
    Stąd moje pytanie, bo może jednak powinnam coś z tym zrobić?

Przy okazji to samo pytanie kieruję do innych dziewczyn doświadczonych macierzyńsko? Czy Wasze dzieci też robią / robiły takie cierpiętnicze wygibasy? I czy trzeba na to reagować, czy jednak jest to normalne?

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak moja Kornelia ma dokładnie takie same odruchy jak Twoja Ava i dużo innych dzidziusiów ;) też byłam u pediatry i opisałam jej zachowanie dokładnie tak jak Ty :) kazała mi zmienić dietę i doraźnie podawać espumisan, dodatkowo robię jej masaż brzuszka i często kładę na brzuszku i odbijam za każdym razem :) myślę że jest lepiej ale też nie całkowicie dobrze. to chyba kwestia czasu jak jej to samo przejdzie :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas będę wypatrywac relacji live z porodowki :)

Kjopa a u Ciebie to żart jakiś... Normalnie im zaburzasz pracę na porodowce- w grafik się im nie wpisalas chyba :/

Ilae ja pierdziele.... jutro szpital... no szok normalnie ... nie ma odwrotu! U mnie to więcej bóli i kłuć w szyjce było 3 tygodnie temu niż teraz :D Także poród się oddala

ilae, majju lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak moja mała też się pręży, położna mówiła, że o normalne, my chodzimy siadamy, kucami i dzięki temu się odgazowujemy. a taki maluch musie sobie poradzić inaczej. mowila zeby kłaść na brzuszku (i wtedy bączki lecą jedne za drugim :) ), masować brzuszek, można dawać espumisan w mniejszej dawce, bio gaję, aha i w szpitalu raz mi ją odgazowali kateterem - wkłada się do pupy i odgazowuje się nim. kupiłam taki do domu

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sie bala cokolwiek takiemu maluszkowi wkladac do pupy... Nawet z zalecen nigdy nie uzyje czegos takiego ani zadnych rurek windi. Uznawane to jest jako szkodliwa metoda walki z brakiem baczkow.

Potwierdza sie moj scenariusz - cisnienie 150/110 :P wzielam tabletki, zobaczymy czy spadnie czy jednak noc spedze w szpitalu. Ostatnia noc wolalabym jednak przespac w domu :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jak ciśnienie?

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Peg.
    Mam pytanko (trochę wyczytałaś mi w myślach i poruszyłaś tutaj wątek, który chciałam zgłębić).
    Czy te zaparcia u Was zostały jakoś zdiagnozowane przez lekarza, czy to Wasza intuicja, że prężenia oznaczają właśnie tę dolegliwość?
    Pytam, bo moja córynka też się tak często pręży, stęka, jęczy, wygina, czasem nawet krzyknie przy tym. Wygląda to właśnie tak, jakby próbowała zrobić kupkę, ale nie mogła. Pediatra mi powiedziała, że to normalne zachowanie u takiego malutkiego dziecka. Bo ma ono nierozwinięty jeszcze układ pokarmowy i taki jest tego efekt. I że mam się tym nie przejmować.
    A ja się oczywiście przejmuję, bo wydaje mi się, że dziecina cierpi strasznie.
    Stąd moje pytanie, bo może jednak powinnam coś z tym zrobić?

Przy okazji to samo pytanie kieruję do innych dziewczyn doświadczonych macierzyńsko? Czy Wasze dzieci też robią / robiły takie cierpiętnicze wygibasy? I czy trzeba na to reagować, czy jednak jest to normalne?

Mój też tak ma. Pomaga masowanie brzuszka (ja to robię po zmianie pieluszki), i jak piję siemię lniane/len mielony to też widzę różnicę.

atdc2n0at8s9ecys.png
‹‹ 2039 2040 2041 2042 2043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ