Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Justynka jak tam ?
My po karmieniu:) standardowo Zosia zasypia na moim brzuchu co do maty fisher price forest bardzo fajna kupiłam jeszcze ośmiorniczkę dla wcześniaków taka zabawka i książeczki biało czarne my poki co mamy tylko to ale chętnie poczytam co inne mamy polecająNiebieskaa lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Ja mam tą mate co Vero, na teraz polecam obrazki kontrastowe,zaraz jakąś grzechotke.
Justyna kurcze co 5 min?? Nie zdziwilabym się jakbyś już tulila synkaa ekipa na pewno będzie dobra, przecież wypadają nie spodziewane cesarki!!! Trzymam kciuki za Was!
Atat tak szybko.odciagacie stulejke? a to z jakiegoś szczególnego.powodu? U nas dopiero na bilansie dwu latka lekarka sciagnela młodemu skórkę. Wiem że są różne szkoły na ten temat ale tak szybko?
Niebieska slodziutka Chrupeczka
Ja mam świetna noc, pobudki wydluzyly się do prawie 2 h!!
Powodzenia dziewczyny na porodowkach /w szpitalach a tym w domu szybkiej ewakuacji na porodowke
Kochane nie dziwcie się że dziewczyny rezygnują z forum, taka kolej rzeczyz dnia na dzień zostanie nas garstka
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
atat wrote:No czekam na kolejne dzieci
Dzieje sie u nas oj dzieje!
Bobas, jakie uparte to Twoje dziecko! Niech sie zdecyduje w koncu , trzymam kciuki, żeby za bardzo Cie nie wymeczylo.
Dziewczyny szukam jakiś edukacyjnych zabawek dla Aleksandra. Już pytałam czy jakąs matę szczegolnie polecacie. Jakieś ksiazeczki, zabawki, znacie cos godnego polecenia?
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
dzięki dzirwczyny:)
Bobas, wła$nie przyszła do mnie położna. pozmieniała podkłady, ściągnęła cewnik. Wstałam i umyłam twarz letnia wodą. wspaniałe uczucie
postaram si€ zaraz napisać parę słów o cięciu bo nie było takie standardowe -
U mnie juz pobudka, cisnienie, siusiu, ktg, takie tam szpitalne procedury
chcialabym juz byc po, ciekawe za ktorym razem po oksy pusci szyjka... jakiegos dola podlapalam, ryczalam wczoraj, dzis tez nie lepiej. Ale dzis maz bedzie przy mnie jak tylko podlacza kroplowke
vitae13, Teklaa, Szczęśliwa Mamusia, sallvie lubią tę wiadomość
-
Maciej przyszedł na świat przez cc o 3.25. Waży 4280, ma 58 cm i dostał 10 punktów. Zdjęcie wstawilam na Facebooka bo nie potrafię przez telefon wrzucić na forum. Jak dojdę do siebie opiszę wszystko co i jak. Narazie żyje jak na innej planecie. Cudowne uczucie. Pozdrawiam i trzymam kciuki za resztę dziewczyn.
vitae13, ilae, Teklaa, Magni, Szczęśliwa Mamusia, Lokokoko, Donia12, Milka1991, koniczynkaa, pati87, Jagah, sallvie, aniołkowa mama, Biszkopciki, Peg, Taśka22, nutella_, atat, Jastin76, eforts, niania.ogg, Aga1991, sy__la, mada87, She Wolf, MyHappy, Omon, Kjopa3, Marsylia, AmyLeah lubią tę wiadomość
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Napisałam długiego posta i go zjadło:(
Tak po krótce, przeżyłam wczoraj mały horror potencjalnej operacji na żywca
Nie wiem jak pani anestezjolog to zrobila ale znieczulenie w kręgosłup nie zadziałało. Wcale! Finalnie uspiono mnie ogolnie ale byłam lekko przerażona.
Olek urodził się mniejszy niż szacowano. Ważył tylko 2700 ale jest dość silny. Wczoraj wieczorem położna pomogła mi go przystawić do piersi. Ladnie się zassał mimo moich kiepskich sutkow.
dzień dobry ciocie:) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59a312cda062.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 06:51
Teklaa, Magni, ilae, Szczęśliwa Mamusia, Lokokoko, pati87, Jagah, sallvie, aniołkowa mama, Biszkopciki, Peg, Justyna Sz, nutella_, atat, niania.ogg, Aga1991, sy__la, She Wolf, MyHappy, Omon, Kjopa3, Marsylia, aniab2205, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
Justyna gratulacje
) ❤️brawo dla dzielnej mamusi
Vitae jak sie czujesz po pełnym znieczuleniu? Kiedy wyczułaś ze cos nie halo? U mnie w razie cc moze byc ponoć własne pełne nie wiem sama, a miałaś planowane czy tak wyszło?
U nas noc przespana, zaobserwowałam teraz jedno dwa ściskanie sie brzusia, jak wczoraj i cisza, ale dopiero sie obudziłam w sumie już bo od kilku dni siusiu o 5/6 i zasypiałam do 9 a teraz nie chce mi sie, jednak spróbuje, mam cykora przed zbałamuceniem mężana noc powuedzialam ze nie chce, bo chce się ewentualnie wyspać, a po wczorajszym porannym przytulaniu były pierwsze bóle miesiączkowe i cos z pleców plus skurcze cały dzien w mix odstępach i znowu mam cykora :p ech te baby!
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Magni a Ty jak? W ogóle jestem mega głodna a położna w SR mówiła ze po czym poznać ze kobieta jeszcze nie rodzi? Ze chce jesc
nie wiem czy to prawda, zaczynaja mi sie skurcze tak jak wczoraj ale tylko z brzucha, plan mam jeszcze pospać, bo kurczenia nie sa takie bolesne, poprostu zaciskanie i puszczanie i pózniej pycha śniadanko i obserwacja ciała
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
nick nieaktualnyTeklaa Jedzie kochana do szpitala mi mój Pan gin powiedział że jak tylko poczuję skurcze mam przyjeżdżać .
Justynko.Sz Kochana gratuluję Wam z całego serca :-* :-* :-* :-* , witaj Maciusiu na swiecie :-* :-* :-* :-* :-* :-* .
Vitae Jaki cudny , mały książę :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
Ilae Trzymam mocno , kciuki kochana :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* .
vitae13 lubi tę wiadomość
-
Teklaa wrote:Magni a Ty jak? W ogóle jestem mega głodna a położna w SR mówiła ze po czym poznać ze kobieta jeszcze nie rodzi? Ze chce jesc
nie wiem czy to prawda, zaczynaja mi sie skurcze tak jak wczoraj ale tylko z brzucha, plan mam jeszcze pospać, bo kurczenia nie sa takie bolesne, poprostu zaciskanie i puszczanie i pózniej pycha śniadanko i obserwacja ciała
haha, zjadłabym konia z kopytamiwiec chyba nie rodzę
ogólnie to mam ciagle skurcze, ale to nie te porodowe, bo prawie nie bola. jutro lekarz. zobaczymy jaki plan na mnie ma, bo pewnie jakis ma
Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
Witam
Moj małżonek kochany poszedł do pracy, a ja leżę i sie zastanawiam bo zaś mi coś mokro w majtach. Dziś wizyta to dowiemy się o co chodzi.
Niebieska, ale Chrupink ma hipnotyzujące oczka. Ciągle bym na nią patrzyła. Odrywacie w ogóle od niej wzrok ?
Oh Vitae współczuję horror, moja koleżanka też tak miałaale Oluś jak laleczka-cudowny! Dzielna z Ciebie mamusia.
Justynko kochana gratuluję serdecznie!!Dobrze, ze Maciuś wita już nowy Świat po drugiej stronie brzusia.
Ilae oj biedaczku.Dokładnie tak jak bobas mówi atmosfera porodówki nie jest zbyt przyjemna i się odbija... ja pamiętam E przed wypisem na własne żądanie też wyłam jak głupia. I stwierdziłam,zs muszę wyjść żeby dojsc do jako takiej kondycji psychicznej.
Moje spojenie to dranat. Boli już nawet jak siedzęKochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
ilae wrote:U mnie juz pobudka, cisnienie, siusiu, ktg, takie tam szpitalne procedury
chcialabym juz byc po, ciekawe za ktorym razem po oksy pusci szyjka... jakiegos dola podlapalam, ryczalam wczoraj, dzis tez nie lepiej. Ale dzis maz bedzie przy mnie jak tylko podlacza kroplowke
Z małym miałam podejście co ma być to będzie i chyba lepiej mi to służyło
-
Teklaa, fizycznie dobrze. wydaje mi się nawet że czułam się lepiej niż po kręgosłupowym. Czymś natomiast nowym była senność do końca dnia. pogadałam chwilę i oczy mi się same zamykały.
Cc było planowane przez wcześniejsze cc i operację kręgosłupa. Cały czas czułam że jest nie tak. Normalnie ruszałam nogami i czułam każdy dotyk. Anestezjolog była nie mniej zaskoczona niż ja.. -
Vitae moja koleżanka rodziła w styczniu i miała dokładnie tak samo jak Ty! Z tym że ona zaczęła SN i chyba po 3 dawkach leków nadal skurcze były bardzo bolesne. Szyjka nie puszczała więc decyzja że na stół. Lekarze do cięcia a ona ze to boli... Więc anestezjolog powiedział dobranoc
-
Hej dziewczyny. U nas wszystko ok poza wzdęciami i kolkami. Właśnie się cyckujemy
Mój klocek zjada mega ilości i tyje szybko. Dla mnie to nowość po niejadku Basi
Vitae taki brak znieczulenia dość często się zdarza. Moją kuzynkę za pierwszym cc nakłuwali dwa razy a i tak nacięli na żywca, bo nie wierzyli wierzyli, że czuje. Jak im się wydarła to szybko podali ogólne. Przy drugim cc uprzedziła anestezjologa i czekali 15 minut aż zadziała. A u mnie w niecałą minutę zadziałało.Milka1991, niania.ogg lubią tę wiadomość