X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ale fajnie ze jesteście już razem. A gin mówił że może się zacząć w każdej chwili... ;)

pati87 lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratuluję :) :)

pati87 lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratulacje!
    A tak się martwilas że chyba nigdy nie urodzisz... a tu proszę jaka niespodzianka :-)

Dużo zdrówka dla Was!

A ja dzis chyba pochodzę po schodach trochę i poskacze na piłce... do tego jadę na ktg... zobaczymy co tam słychać.
    Wczoraj Mała była taka aktywna że aż brzuch mnie bolał z tego napięcia i przesuwania się... dzis póki co cisza, chyba leniuszek jeszcze śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 09:48

eforts, pati87 lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    To kto został poza mną? Pati, jagah, aniolkowa?

Jeszcze ja !! Ja sie czuje jak cykajaca bomba. Na jutro termin,a mały jakos sie nie spieszy. Imprezuje sobie w brzuszku. Chcieć zauwazylam ze przez swieta zrobił sie troche spokojniejszy...ZERO objawów oprocz twardnienia brzuszka

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratulacje !!

pati87 lubi tę wiadomość

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • atat Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, gratulacje!
    Znów sprawdza sie ze gmeranie ginow przyspiesza poród.

Duzo nas juz sie rozpakowało!
    Jak u mamusiek ze snem? Co ile dziecko sie budzi? Moj jak w zegarku co 3h ale od rana zaczyna sie koncert płaczu i trzeba nosić lub suszyć suszarka. Po 18 juz sie uspokaja.

pati87 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, miałyśmy się spotkać w szpitalu, a mnie chyba maj zastanie :D Śmieje się, że odrabiam pierwszą ważną lekcję macierzyństwa pt. "Anielska cierpliwość" ;-) Poza konkretnymi straszakami cisza i spokój, wczoraj miałam wrażenie, że chyba coś się dzieje, ale jednak nie... Jeśli dalej nic się nie ruszy to w piątek do szpitala.

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Gratulacje <3 <3

pati87 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • ilae Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy dzis do domciu :) :) :)

Reni1982, Kjopa3, Omon, nutella_, Taśka22, misKolorowy, Jagah, eforts, Vero, pati87, mada87, IGA.G, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, niania.ogg, vitae13, sallvie, lis87, Lokokoko, Marsylia lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnych mam :*

Nie odzywałam się od piątku, bo w piątek nie było kiedy, potem święta i dopiero teraz nadrobiłam. Pisałam w skrócie na fb, ale wiem, że nie każda stąd tam jest, więc już tutaj opowiem wszystko.

W piątek byłam na wizycie, położyłam się do USG, lekarz najpierw zbadał brzuch rękoma - zawsze tak robi, cały czas myślałam, że po prostu sprawdza położenie, żeby głowicą nie szukać. Ale po chwili mi mówi, że nie urodzę, nie ma żadnych szans. Wziął moją rękę i pokazał mi w którym miejscu jest główka (dosłownie szerokość dłoni pod pępkiem), pokazał jak duża jest główka a potem przesunął moją rękę do spojenia łonowego, żebym zobaczyła ile tam jest miejsca - nie ma fizycznej możliwości, żeby główka wstawiła się w kanał.
    Później USG, Wojtuś waży 3600, USG tylko potwierdziło to co powiedział i pokazał lekarz - główka duża i wysoko. Na poprzedniej wizycie był wstawiony w kanał rodny, ale tak skrótowo z tego co na chłopski rozum wytłumaczył lekarz - dziecko cały czas rosło, w kanale rodnym robiło mu się coraz ciaśniej, więc w pewnym momencie miał dwa wyjścia - ewakuować się albo wycofać. No i zdecydował się wycofać. Przez kilka dni czułam w dole ciężki do zniesienia ucisk i to był prawdopodobnie ten moment, gdy robiło się ciasno. Wojtek przesunął się wyżej i ból ustał. Ale teraz już nie ma absolutnie żadnych szans żeby wstawił się z powrotem, bo się zwyczajnie nie zmieści.
    Z racji tego, że jestem po terminie, to mój prowadzący powiedział, że robiłby cięcie nawet zaraz. Sugerował nie czekać, mimo, że święta, bo zwiększa się ryzyko zgonu okołoporodowego, więc czekanie nie ma żadnego sensu. Ale wspomniał też, że okres świąteczny i wszystko będzie zależało od tego na kogo trafię w szpitalu.
    Więc pojechaliśmy do Wojewódzkiego, powiedziałam, że mam skierowanie do cięcia. Położna położyła mnie na KTG, potem zbadała szyjkę - skurczy brak, szyjka zachowana. "Ale przecież Pani jeszcze nie rodzi". Serio?
    Przychodzi lekarz i robi ze mnie idiotkę, która przyszła z ulicy, bo sobie nagle wymyśliła, że chce cesarkę. Mówię, że to nie moje widzimisię, tylko zalecenie lekarza, konkretne wskazanie i rada, żeby nie czekać. Chyba każda kobieta słysząc "ryzyko zgonu" rzucałaby wszystko i jechała. Co słyszę? "Skoro dr K. taki mądry, to czemu sam cięcia nie zrobił?".
    No co za pytanie?! Mój lekarz zrobiłby cięcie jeszcze w piątek, tylko w tej klinice to koszt 3 tys. Lekarz z wojewódzkiego albo ma coś do mojego lekarza albo chciał powiedzieć, że skoro ciążę prowadziłam prywatnie to rodzić też mam prywatnie.
    Potem wyjaśnił, że cięcia nie zrobi, bo nie widzi wskazań, mam się zgłosić jak coś się zacznie dziać i wtedy będziemy próbować sn, bo decyzja o cc jest ZAWSZE podejmowana dopiero jak poród sn nie postępuje. Lekarz mnie nawet nie zbadał, spojrzał tylko na zapis ktg i na tej podstawie mnie odesłał.

Zadzwoniłam jeszcze do szpitala powiatowego, w którym bardzo nie chciałam rodzić. Lekarz powiedział, że nie robią planowych cesarek, bo mają za mało personelu, a podczas świąt to tym bardziej. Zapytał mnie o wagę dziecka - mówię, że 3600 i słyszę odpowiedź "nie takie dzieci się siłami natury rodziły". Wiem, że rodzą się dużo większe, ale skoro mój lekarz mnie badał i wyraźnie, z pełnym przekonaniem powiedział, że główka jest za duża w stosunku do mojej miednicy, to chyba wiedział co mów?
    Ostatecznie do powiatowego mam się zgłosić jutro. Więc pojadę rano i zobaczymy co powiedzą.
    Rozmawiałam z moją mamą, która pracowała tam kilkanaście lat i powiedziała, że absolutnie mam się na próby sn nie zgadzać, bo się napatrzyła na komplikacje... Prosiłam ją, żeby pojechała ze mną - na pewno pracują jeszcze położne, który pracowały te 15 lat temu a wiadomo, że inaczej się patrzy na przypadkową pacjentkę a inaczej na córkę koleżanki z pracy. Ale ona nie pojedzie.

Jak będą chcieli jutro wywoływać sn, to nie mam pojęcia co zrobię :/ Gdybyśmy mieli teraz gotówkę to nie zastanawialibyśmy się i pojechalibyśmy na cięcie do prywatnej kliniki, ale weź wytrzaśnij na już 3 tys.

ilae, pati87 lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon niechcacy polubilam :(

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Misiu, miałyśmy się spotkać w szpitalu, a mnie chyba maj zastanie :D Śmieje się, że odrabiam pierwszą ważną lekcję macierzyństwa pt. "Anielska cierpliwość" ;-) Poza konkretnymi straszakami cisza i spokój, wczoraj miałam wrażenie, że chyba coś się dzieje, ale jednak nie... Jeśli dalej nic się nie ruszy to w piątek do szpitala.
    Oj to mam nadzieję, że coś się ruszy, bo z tym wywolywaniem na kamieńskiego to zależy na jakiego lekarza się trafi, ale trzymam kciuki, żeby poszło wszytko naturalnie i czekam na informacje od ciebie :)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon współczuję ci sytuacji :( może spróbuj pojechać jeszcze raz do szpitala z tym skierowaniem, może trafisz na innego lekarza, który podejdzie poważniej do twojej sytuacji? Albo zadzwoń do prowadzącego co masz zrobić, może on ma jakiegoś znajomego w szpitalu i ci pomoże? A mama to właściwie czemu nie chce z tobą jechać?

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, możesz mi napisać coś więcej o wywoływaniu na Kamieńskiego? Nie mam żadnych informacji na ten temat :( A tak to może wiedziałabym czego sie spodziewać, zawsze jest też opcja zmiany szpitala.

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat moja dzisiaj dała nam pospać w nocy 4h! To był rekord zazwyczaj budzi sie co 3h w nocy w ciagu dnia co 2.5 a dzisiaj proszę ładnie spanie 4h;)

Co do dnia nie mogę narzekać, nie zawsze zasypia od razu trzeba troszkę ponosić lub pokołysać, ale to w godzinach kiedy była aktywna w brzuszku, rano nie spi do 10 tylko świat ogląda wiec wtedy daje ja na brzuszek lub pokazuje książeczki czarno białe ( mata bedzie w przyszłym tygodniu ) ale nie płacze poki co mogę powiedziec złote dzieciątko :) oby nam tak zostało.

Ja staram sie isc spać koło 22.00 wtedy mąż do 1 zajmuje sie mała w weekendy a ja biorę resztę "warty";) lub zdrzemnąć sie godzinkę w ciagu dnia ale narzekać nie mogę!!

atat lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Ale drobinka. Gratulacje :)

Katka Kurczę poród jak w filmie. Aczkolwiek na żywo taki zwrot akcji przeraża. Dobrze, że złapałas główkę. Serdeczne gratulacje.

She Wolf Super, że Iza jest już z Wami, ale zmartwilo mnie te pierwsze zdanie.

Życzę dużo zdrowia i samych cudownych chwil wszystkim nowonarodzonym maluchom.

pati87, She Wolf lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero- tak mi sie teraz rzucila data w Twoim podpisie, i Wasza Zosia konczy dzisiaj miesiac, oooooj to moc czulosci z okazji pierwszej miesiecznicy :D

ilea- a jednak, poniedzialki moga byc piekne :D Powodzenia i duzo spokoju, nie ma to jak dom! :)

Omon- jestem w szoku, rozumiem, ze sa Swieta Wielkanocne, ale sytuacja wymaga konkretnego podejscia, a nie pitu-pitu i glupiego gdybania o SN, zwlaszcza bez wykonania USG i pomiarow miednicy :/ Zabierz Meza i Mame pod pache i wbij sie na kolejna zmiane dyzuru lekarzy albo faktycznie, skontaktuj sie ze swoim ginem i powiedz wprost, ze robia Ci problemy z wykonaniem CC, moze On moglby cos zaradzic, moze ma dodatkowe kontakty i wplywy w szpitalu. Wojtek ma konkretne wymiary, kontroluj ruchy i sprobuj nie wpadac w panike, na pewno znajdzie sie rozwiazanie w tej sytuacji i wszystko dobrze sie skonczy, trzymaj sie cieplo! :* Jesli doszloby do CC chocby dzis/jutro to powodzenia i kciuki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 12:24

ilae, Vero lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, gratulacje :)

ja też jeszcze nie urodziłam ;) jutro wieczorem mam wizytę, mam nadzieję, że coś się ruszy do tego czasu i oszczędzę te 200 zł :P poza tym mąż od jutra do końca kwietnia ma wolne, więc byłoby idealnie :) ale póki co poza twardnieniem brzucha co chwila i bólami jak na okres co jakiś czas nic się nie zapowiada...

pati87 lubi tę wiadomość

atdcqps62brd8znj.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, dwa tygodnie po porodzie a ja mam nawał pokarmu! wcześniej był problem z ilością a teraz mała nie nadąża jesć. co robic? piersi bolą. odciągać laktatorem? nie pobudzi to jeszcze bardziej laktacji?

karmię piersią np lewą a z prawej leci fontanna!

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA- przystawiaj dziecko, a jesli nakarmione to przy nastepnej probie - odciagaj male ilosci, tyle zeby poczuc ulge w piersiach, a jednoczesnie nie dawac sygnalu, by produkowaly wieksza ilosc mleka. No i zdecydowanie zimne oklady z kapusty po karmieniu, przyniosa ulge i spowolnia rozwoj laktacji. Trzymaj sie, i oby szybko przeszlo i ten proces sie ustabilizowal :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 12:31

IGA.G lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
‹‹ 2087 2088 2089 2090 2091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ