Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Annak, Niebieska to u mnie identycznie ze spaniem!!Ciężkie noce na razie Kasieniaczekdzięki za info z przewijaniem. Uff... męża też uspokiłam, że to normalne bo on się strasznie stresuje jak mała tak krzyczy
Vero a jak mała śpi z Wami? po prostu obok? nam pediatra mówiła żeby tak nie robić bo jak zaśniemy mocno to nie przewidzimy naszych odruchów... ale ostatnie noce mała spała u mnie na brzuchu... inaczej się nie dało.
Gdzie kupiliście tą dmuchawę? Fajnie by było mieć nad przewijakiem taką lampę jak w szpitalu
U nas powiedzieli, że żadne werandowanie nie jest potrzebne... można iść na spacer i tyle...nawet od razu po wyjściu ze szpitala. Tylko mieć zawsze coś więcej do przykrycia na wszelki wypadek jak stópki zimne to przykryć kolejną warstwą.
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
atat wrote:Tula?
Takie cos z wkładka? Zobacz ofertę: TULA Nosidełko ergonomiczne WZORY +GRATIS Lublin
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6045117769
Bardzo fajne, jak w praktyce?w praktyce niestety nie wiem bo czekam na paczkę!
ale przyjaciółka ma i sobie zachwalała
-
No własnie tez rozważałam kupić to nosidełko Tula, model z tego roku nie potrzebuje juz wkładki..tylko ze jednak wszyscy mi odradzali dla takiego maluszka... sama juz nie wiem, ale czekam na close caboo.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Aniolkowa dokladnie ja tez nie werandowalam
Ta lampe mozesz kupic w mediamarkt I w fust:)
Ja jednak zdecydowalam sie na dnuchawe dyson tez w fust bo w lato moze sluzyc jako klimatyzacja ma opcje ciepla i zimna I mozna ja ustawiac pod katem co do spania pierwsze noce na moim brzuchu ale kregoslup mnie bolał teraz spi miedzy mną a next to me:) zasypia na mnie a ja ja przekładam lub w kokonie obok mnie ale nie miedzy namianiołkowa mama lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Dzieki za odpowiedzi co do werandowania.
Ja w ogole nie mam czasu na to werandowanie i chyba całkiem to sobie teraz daruje.aha zapomnialam ze ona wymyslila ze mam potem wietrzyc pomieszczenie i wnosic corki ubrane jak na dwor. A ja od pierwszego dnia wietrze im pokoj przed snem i wnosze ale bez podworkowych ubran:p
Ona ma duzo dziwnych pomyslow, trochę przesada. Ciekawe ktora mama blizniat odstawia taki cyrk z dziecmi:peforts, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Tika my też bez werandowania, na pierwszy spacer poszliśmy chyba po tygodniu tylko dlatego że wcześniej lało.
No laski co tam u Was? Rozkrecilo się coś?
myhappy? Loko?
Mi znowu młodzieniec się przesikal!!!
Atat ja się nie znam. Mam chuste i muszę chyba spróbować zamotać młodego.
MyHappy lubi tę wiadomość
-
Wiktor przechrzczony na Piotr urodzony o 0.50 masa trzymajcie się 4380. Urodziny SN. Tylko jeden szew bo lekko peklam. Ktoś mnie przebije?
Gakin, MyHappy, kasieniaczek, Niebieskaa, Donia12, Wanda1986, vitae13, lis87, karolyn, niania.ogg, koniczynkaa, Milka1991, eforts, Taśka22, Lokokoko, sallvie, Peg, Jagah, Vero, Reni1982, Monna, pati87, ilae, nutella_, aniołkowa mama, Kasialudek, She Wolf, Biszkopciki, Teklaa, Kjopa3, sy__la, Marsylia lubią tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Jestem w szpitalu. Mam skurcze non stop, a rozwarcie tylko na 1 cm. O polnocy bylo pol, czyli niewielki postep. Nie moge zmrozyc oka. Niedlugo ma przyjsc lekarz i bedziemy myslec dalej. Poki co, odpadlo sporo czopa i krwawilam. Pod prysznicem wylecialy 2 skrzepy. Ide pochodzic bo jak leżę to tylko gorzej.
Donia12, eforts, Lokokoko, sallvie, Jagah, pati87, nutella_, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
bobas2015 wrote:Wiktor przechrzczony na Piotr urodzony o 0.50 masa trzymajcie się 4380. Urodziny SN. Tylko jeden szew bo lekko peklam. Ktoś mnie przebije?
Wielkie gratulacje dzielna mamo! Jak tego dokonałaś... nie mam pojęcia:)
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Sama nie wiem jak tego dokonalam. Położne się z leciały oglądając dziecko o mnie w całości. Miał mieć max 3600. No ale ja wiedziałam że zanizaja mi dzieci. Spodziewałam się 4.. ale więcej nie... tym bardziej ze no hmm to 39 tydz
Justyna Sz, vitae13, Donia12, Lokokoko, sallvie, Niebieskaa, MyHappy, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Bobas gratulacje!
Atat nie mogę otworzyć linkow, ale podzielę się ogówny mi informacjami które zdobyłam jak rozmawiałam z ortopeda kiedy wybierałam przy Franku.
On.mówił ze dla noworodka tylko chusta, nosidełko broń Boże. Nosidla są dla siedzących dzieci a wkładka noworodkowa to pic na wodę stworzony na rynek amerykański który wszystko wchłonie. Ewentualnie jak ktoś całkiem nie czuje chust to polecał włoskie nosidełko Marsupi bo bardzo podobne do chusty. Aha i kazał zwrócić uwage jak juz dziecko będzie siedziało żeby nie kupić wisiadla tylko nosidlo ergonomiczne bo można maluchowi zrobić krzywdę. Ja mam chuste z Little Frog. Dla siedzącego dzieciątka chciałabym Tule ale póki co mnie nie stać -
MyHappy wrote:Jestem w szpitalu. Mam skurcze non stop, a rozwarcie tylko na 1 cm. O polnocy bylo pol, czyli niewielki postep. Nie moge zmrozyc oka. Niedlugo ma przyjsc lekarz i bedziemy myslec dalej. Poki co, odpadlo sporo czopa i krwawilam. Pod prysznicem wylecialy 2 skrzepy. Ide pochodzic bo jak leżę to tylko gorzej.
MyHappy lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm