Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni, moj maz postudiowal poradniki.
Wziął młodego za karktak delikatnie oczywiście, po czym nadział na brodawkę. O dziwo młody dobrze zlapal
Pózniej i tak mnie pogryzł ale jest co ćwiczyć.
Maz mowi - bez pierdzielenia zanim sie bedzie pierdzielil trzeba go szybko nadziacDonia12, Teklaa, niania.ogg lubią tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
nick nieaktualnyWłaśnie zauważyłam, że mojemu Franiowi wyszedł ząb! Już wcześniej wydawało mi się, że rośnie mu ząbek, ale stwierdziłam, że to niemożliwe. Co dziwne, ząbek wyszedł mu z prawej strony z boku. Z tego co wiem, to najpierw jedynki powinny wyjść. Mało tego z lewej strony tez wychodzi mu ząbek!
-
Peg wrote:Właśnie zauważyłam, że mojemu Franiowi wyszedł ząb! Już wcześniej wydawało mi się, że rośnie mu ząbek, ale stwierdziłam, że to niemożliwe. Co dziwne, ząbek wyszedł mu z prawej strony z boku. Z tego co wiem, to najpierw jedynki powinny wyjść. Mało tego z lewej strony tez wychodzi mu ząbek!
Teklaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mo atat ja też chwytam za główkę i czekam aż właściwie otworzy buzię szeroko i ładuje jego buzię do cycka. Na popękane brodawki pomógł octenisept i bepanthen. Przed każdym karmieniem odciągsm laktatorem brodawke i dzięki temu lepiej ją łapie.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Atat dokładnie tak pokazywały mi położne. Mam sztywno trzymać kark, bo Lilka macha głową na wszystkie strony i nadziać jak szeroko buzię otworzy. Nawet jak trochę płacze, to chwilę przytrzymać może zalapie. Z tym ostatnim to byłam przerażona, że coś na siłę, ale ten sposób też działa. Oczywiście trzeba tu wyczucia, ale to jedyna metoda, jak mi dziecko histerii dostaje, bo jest głodna, a nie może się zassac. Do tej pory jeśli się udawało, to tymi dwoma metodami. Teraz młoda sama się koryguje jeśli źle złapie. Ewidentnie zakumala, że pierś służy do jedzenia, a nie ciumkania.
-
atat wrote:Reni, moj maz postudiowal poradniki.
Wziął młodego za karktak delikatnie oczywiście, po czym nadział na brodawkę. O dziwo młody dobrze zlapal
Pózniej i tak mnie pogryzł ale jest co ćwiczyć.
Maz mowi - bez pierdzielenia zanim sie bedzie pierdzielil trzeba go szybko nadziacMyHappy lubi tę wiadomość
-
Lokokoko wrote:Powiedziałam ze nie chce karmić i tyle. To sie oburzylt als zrozumiały. Szxzesliwa jestem
-
ja uczyłam sie przystawiac to najlepiej nam szło jak mała zaczynała płakać bo otwierała szeroko buzie
ja tez mocno trzymam za kark i nadziewam szybko na piers i na siłę na trzymam aby zassała i nie puszczała. wychodzi nam coraz lepiej na zdrowej piersi. na chorej gorzej ale to moja wina bo boje sie bolu i odwlekam przystawianie...
-
Smiesznie dziewuszki czytac Was na fb pod imionami i nazwiskami, a tu nagle znowu nicki:)
A ja znowu z pytaniem o piersi...cale dnie kreca sie wokol cyca:P
Mialam nieczynna jedna piers, ktora od wczoraj znowu jest czynna dla ssaczka. Ale!ale ta lewa piers ktora odciagalam troche laktatorem..jest duzo mniejsza od prawej (sprawnej)...
i teraz glupie pytanie...czy mi tak zostanie? bo czytalam ze tak moze byc:( jak mam zrownac wielkosc piersi? przystawiam Malutka do tej mniejszej piersi, zeby rozkrecila laktacje..boli dalej,ale juz nie tak bardzo ze leca lzy..wiec przystawiam...hmm oby to sie zrownalo:(
Loko, dasz rade! nie przekresjal tak szybko karmienia piersia:)
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Atat mi tak samo pokazywały na początku było to dla mnie drastyczne ale szybko zauważyłam ze dobrze ama
zatem trzymam kciuki
Help!
Mam ręczny laktator z pąpką lovi przed chwila pierwszy raz użyłam i kurczę zeszło z 10ml ale dalej nie próbowałam bo ta pompka mi jakoś nie napełniala się powietrzemmusiałam ręcznie ją odpowietrzyć nie wiem czy tak ma być czy nie
czy głupim pomysłem jest podawanie mieszanki kiedy cały dzień i pół nocy mnie nie będzie niż ściągać pokarm? Już mam stresa ze nie uzbieram dla niego pokarmu i ze coś zrobię sobie z sutkami tym laktatoren
Albo jak kupię inny to i tak kasa w błoto
Edit
Mam Lovi Laktator Ręczny Silikonowy 9/201Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 19:22
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Vero ja piję dwa, trzy razy dziennie. położna mówiła, żebym ja piła :)nie wiem czy działa, ciężko powiedzieć. piję około tygodnia, od trzech dni mamy lepsze dni z brzuszkiem, ale regularnie masuje i daje biogaję
Teklaa a nie możesz dać laktatora na reklamacje? -
Niebieskaa wrote:Smiesznie dziewuszki czytac Was na fb pod imionami i nazwiskami, a tu nagle znowu nicki:)
A ja znowu z pytaniem o piersi...cale dnie kreca sie wokol cyca:P
Mialam nieczynna jedna piers, ktora od wczoraj znowu jest czynna dla ssaczka. Ale!ale ta lewa piers ktora odciagalam troche laktatorem..jest duzo mniejsza od prawej (sprawnej)...
i teraz glupie pytanie...czy mi tak zostanie? bo czytalam ze tak moze byc:( jak mam zrownac wielkosc piersi? przystawiam Malutka do tej mniejszej piersi, zeby rozkrecila laktacje..boli dalej,ale juz nie tak bardzo ze leca lzy..wiec przystawiam...hmm oby to sie zrownalo:(
Loko, dasz rade! nie przekresjal tak szybko karmienia piersia:)
u mnie też wszystko kręci się wokół cyca ;p o dziwo u mnie większy jest ten mniej aktywny cyc. i też się głowię jak to wyrównaćNiebieskaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybobas2015 wrote:Peg ale wyczuwasz twardego zęba? Czasem to takie jakby białe aftty dzieciom wychodzą. Najwcześniej spotkałam się z zebem u 3.5 miesięcznego dziecka.