X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Koko :-) jeszcze troszke musisz poczekac - miesnie trzymaja Twoj brzuszek w ryzach :-)

U mnie juz widac tak:

1zcip2o.jpg

Antonelka super!! Uwielbiam zgrabnr brzuszki!! :)
    Sadze, ze ja jak bede w 11 tyg to tez bede taki miala.
    Pozyjemy zobaczymy :)
    Mi tylko bardzo zalezy zeby sie nie roztyc. Slyszalam, ze niektore to i po 30kg tyja... I boje sie, ze to nie bedzie zalezne ode mnie.. Ze nie mam wplywu.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko Dziękuję :* :* :* .

Antonelka Piękny masz brzuszek :* :* :* :* .

Antonelka lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko ja przytylam juz 2 kg takze ten.... :-) No i wieczorem brzuszek wiekszy niz rano ....

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przytylam :D
    A wiesz co u mnie tez tak rano mniej wieczor wiecej. :* i wieczor mi duszno sie robi jakos. :)
    Laski chce zaczac robic soki takie domowe. Nie wiecir ile kosztuje sokowirowka? I czy w ogole polecacir? :)

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko Mąż mój bawi się w robienie soków domowych mamy jabłka , śliwkę , gruszki pod koniec chyba września beda winogrona , ostatnio wyciągał sok z pomarańczy jakiś kiepski ten sok był , z jabłek też, bo straszna paćka wyszła zamiast sokowirówki , kupił wyciągarkę do soku z owoców i średnio to się sprawdza.

Lokokoko lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    A wiesz co u mnie tez tak rano mniej wieczor wiecej. :* i wieczor mi duszno sie robi jakos. :)
    Laski chce zaczac robic soki takie domowe. Nie wiecir ile kosztuje sokowirowka? I czy w ogole polecacir? :)

Ja pare dni temu kupilam wyciskarke wolnoobrotowa-slimakowa hurom.
    Jej atut to calkiem znosny rozmiar,cicha praca, super wyciska owoce - zostaje niewiele odpadu.
    Na razie cwicze soki pomarancz, grejpfrut, imbir, ananas, jablko, pieruszka, mieta. Typowo zielonych nie lubie.
    Cena niestety - 2,3 tys ale z czystem sumieniem moge polecic.
    Czyszczenie - no to tak jak kazda wyciskarka czy sokowirowka.

Sokowirówki są znacznie tańsze i zwykle mniejsze, wyciskarki wolnoobrotowe większe i cięższe, do tego dużo droższe.
    Sokowirowka tnie warzywa i rozdrabnia, ostrza i szybka praca powoduje, ze warzywo oraz owoc traci troche wartosci.
    Wyciskarka zgniata i przeciska owoc stad traci sok. Wyciskarka ma mniej elementow metalowych wiec nie maja kontaku z sokiem.

o6fp08.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 16:50

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm kurcze 2,3 tysie to troszke za duzo jak dla mnie. Chyba kupie najtansza sokowirowke za 120zl.:) boo to tylko dla mnie, bratowa moja tez ma ta za 120 zl i sobie chwali :)
    Dzieki za info :D kiedy jak juz bede bogata to sobie nabede takie cacuszko. Hahahaha :-P

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mnie głowa boli.

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Gabi mnie tez... Masakrycznie. Zrobilam sobie slaba kawke i troszke przeszlo. :)
    Gabi a tak z Ciekawosci masz 19 lat?? Czy to po prostu taki nick?

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne brzuszki :*

Ja na szpitalnym łóżeczku czekam na lekarza. Mam nadzieję że jeszcze dzisiaj mi zrobi usg ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:

ja robię soki własnej roboty, kupiliśmy z mężem wyciskarkę wolnoobrotową ślimakową (koszt ~1500 zł), ale warto na prawdę. Jestem strasznie zachwycona i zadowolona. Mycie jest bardzo szybkie i proste. Sokowirówka nie jest dobra, bo rozrywa wszystko na kawałki i nie ma już tylu właściwości sok.

Edit: robię soki warzywne + zielenina jak i owocowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 17:29

Antonelka lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja po weekendzie :-)

Milka co u Ciebie?

Fufka ja na pierwszej wizycie miałam odklejony trofoblast to był 6t6d. W sobotę byłam na wizycie sprawdzić bo okazało się że muszę się kłuć w brzuch więc chciałam mieć pewność czy jest w miarę ok. i trofoblast niby już jest przyklejony. To był inny lekarz i mówił,że on nic nie widzi. Cały tydzień leżałam i brałam Dupka i luteinę. Będzie dobrze.

Wy tu piszecie o ćwiczeniach a ja muszę leżeć moje ćwiczenia to stawanie do kibelka i do jedzenia ;-) Mdłości miałam a teraz od kilku dni nie mam ale za to od razu odruch wymiotny. Na szczęście nie wymiotowałam i mam nadzieję,że tak zostanie :-)

A tu mój bebzun:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/219544471ec2.jpg

Lokokoko, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Maniuś, kahaśka lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka trzymam kciuki!! A co do USG to powinni dzis. Chociaz z ta sluzba zdrowia to nigdy nic nie wiadomom tak czy siak uszy do gory!!! :*

Sy_la. Kurcze wlasnie wiem, ze rozrywa owoce... Alr chyba daje chociaz czesc tych wlasciwosci? Jak dla mnie to troszke za duzo :) nie mam tylu, :-D

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i mam pytanir czy w sokowirowce mozna tez zielenine robuc??

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Chciałabym do Was nieśmiało dołączyć. Czytam forum już od jakiegoś czasu. Chyba potrzebuję wsparcia. Z OM termin mam na 13 kwietnia. Jeszcze nie mam karty ciąży. W 6 tygodniu widać było serduszko, a następna wizyta dopiero za tydzień. Czekam na nią z wielką niecierpliwością. Nie umiem być optymistką, chociaż nie miałam jak na razie problemów z ciążą. Po prostu nie mogę przestać się martwić, czy dzidzia żyje i jest zdrowa. To dziecko jest bardzo upragnione i można powiedzieć, że jest Darem od Boga, ponieważ udało się nam w pierwszym cyklu starań, a w czwartym cyklu po moim 1 pierwszym porodzie. Widzę, że Wasze brzuszki już rosną, mój się nie zmienia i objawy bardzo zmalały. W 1 ciąży czułam się inaczej (gorzej) i wiedziałam chociaż, że jest ok, skoro są mdłości itd. W sumie nie wiem na co liczę, chciałabym się podzielić moimi zmartwieniami i dostać może jakieś słowo otuchy.

Antonelka, Kjopa3, Lokokoko lubią tę wiadomość

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może już lepiej blender niż sokowirówkę?

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    O i mam pytanir czy w sokowirowce mozna tez zielenine robuc??

Co do sokowirowki to nie wiem ale pewnie tak - tyle, ze nie wycisnie soku a poszatkuje.
    Jesli natomiast masz zamiar wyciskac same cytrusy to tez sa takie male elektryczne wyciskarki/sqeezery i bardzo fajnie sie sprawdzaja.
    Jesli szerszy repertuar no to juz wyciskarka/sokowirowka.

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no mam dylemat teraz. Blender mam :-D jejciuniu... E tam raz kozie. Kupie ta sokowirowke i git. :-D niech strace.
    Bo mam jeszcze sokownik, ale on robi na cieplo.. Robir w nim sok z malin, aroni. Winogron i chowam na zime :D lol.

Biszkopciku, witamy,!!! I z tego co wiem zamartiwanie sir nic nie daje :) takze przestan, glowa do gory i ciesz sie cudem jaki masz w sobie!!! Zreszta zamartwianir nic nie da. W niczym nie pomoze... A pomoze pozytuwne myslenie. Zreszta babki z nas fajne to zawsze pomozemy, wysluchamy!! :)

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    to może już lepiej blender niż sokowirówkę?

To jest fajny pomysl :-)

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    To jest fajny pomysl :-)

No tylko wydaje mi sie, ze z blendera to wyjdzie taka konsystencja musu. Moge sie mylic, bo nigdy nie probowalam i nie wiem.
    Antonelka no wlasnie chce ten szerszy repertuar :) no nic nabede sokowirowe i niech se biedna bedzie. Zawsze to lepszy taki sok niz ze sklepca.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ