Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Antonelka wrote:Koko
jeszcze troszke musisz poczekac - miesnie trzymaja Twoj brzuszek w ryzach
U mnie juz widac tak:
Antonelka super!! Uwielbiam zgrabnr brzuszki!!
Sadze, ze ja jak bede w 11 tyg to tez bede taki miala.
Pozyjemy zobaczymy
Mi tylko bardzo zalezy zeby sie nie roztyc. Slyszalam, ze niektore to i po 30kg tyja... I boje sie, ze to nie bedzie zalezne ode mnie.. Ze nie mam wplywu.Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
nick nieaktualny
-
Ja tez przytylam
A wiesz co u mnie tez tak rano mniej wieczor wiecej. :* i wieczor mi duszno sie robi jakos.
Laski chce zaczac robic soki takie domowe. Nie wiecir ile kosztuje sokowirowka? I czy w ogole polecacir?Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
nick nieaktualnyKoko Mąż mój bawi się w robienie soków domowych mamy jabłka , śliwkę , gruszki pod koniec chyba września beda winogrona , ostatnio wyciągał sok z pomarańczy jakiś kiepski ten sok był , z jabłek też, bo straszna paćka wyszła zamiast sokowirówki , kupił wyciągarkę do soku z owoców i średnio to się sprawdza.
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
Lokokoko wrote:Ja tez przytylam
A wiesz co u mnie tez tak rano mniej wieczor wiecej. :* i wieczor mi duszno sie robi jakos.
Laski chce zaczac robic soki takie domowe. Nie wiecir ile kosztuje sokowirowka? I czy w ogole polecacir?
Ja pare dni temu kupilam wyciskarke wolnoobrotowa-slimakowa hurom.
Jej atut to calkiem znosny rozmiar,cicha praca, super wyciska owoce - zostaje niewiele odpadu.
Na razie cwicze soki pomarancz, grejpfrut, imbir, ananas, jablko, pieruszka, mieta. Typowo zielonych nie lubie.
Cena niestety - 2,3 tys ale z czystem sumieniem moge polecic.
Czyszczenie - no to tak jak kazda wyciskarka czy sokowirowka.
Sokowirówki są znacznie tańsze i zwykle mniejsze, wyciskarki wolnoobrotowe większe i cięższe, do tego dużo droższe.
Sokowirowka tnie warzywa i rozdrabnia, ostrza i szybka praca powoduje, ze warzywo oraz owoc traci troche wartosci.
Wyciskarka zgniata i przeciska owoc stad traci sok. Wyciskarka ma mniej elementow metalowych wiec nie maja kontaku z sokiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 16:50
Lokokoko lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Hmmm kurcze 2,3 tysie to troszke za duzo jak dla mnie. Chyba kupie najtansza sokowirowke za 120zl.
boo to tylko dla mnie, bratowa moja tez ma ta za 120 zl i sobie chwali
Dzieki za infokiedy jak juz bede bogata to sobie nabede takie cacuszko. Hahahaha
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Lokokoko wrote:Ja tez przytylam
Laski chce zaczac robic soki takie domowe. Nie wiecir ile kosztuje sokowirowka? I czy w ogole polecacir?
ja robię soki własnej roboty, kupiliśmy z mężem wyciskarkę wolnoobrotową ślimakową (koszt ~1500 zł), ale warto na prawdę. Jestem strasznie zachwycona i zadowolona. Mycie jest bardzo szybkie i proste. Sokowirówka nie jest dobra, bo rozrywa wszystko na kawałki i nie ma już tylu właściwości sok.
Edit: robię soki warzywne + zielenina jak i owocowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 17:29
Antonelka lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Witam i ja po weekendzie
Milka co u Ciebie?
Fufka ja na pierwszej wizycie miałam odklejony trofoblast to był 6t6d. W sobotę byłam na wizycie sprawdzić bo okazało się że muszę się kłuć w brzuch więc chciałam mieć pewność czy jest w miarę ok. i trofoblast niby już jest przyklejony. To był inny lekarz i mówił,że on nic nie widzi. Cały tydzień leżałam i brałam Dupka i luteinę. Będzie dobrze.
Wy tu piszecie o ćwiczeniach a ja muszę leżeć moje ćwiczenia to stawanie do kibelka i do jedzeniaMdłości miałam a teraz od kilku dni nie mam ale za to od razu odruch wymiotny. Na szczęście nie wymiotowałam i mam nadzieję,że tak zostanie
A tu mój bebzun:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/219544471ec2.jpgLokokoko, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Maniuś, kahaśka lubią tę wiadomość
-
Milka trzymam kciuki!! A co do USG to powinni dzis. Chociaz z ta sluzba zdrowia to nigdy nic nie wiadomom tak czy siak uszy do gory!!! :*
Sy_la. Kurcze wlasnie wiem, ze rozrywa owoce... Alr chyba daje chociaz czesc tych wlasciwosci? Jak dla mnie to troszke za duzonie mam tylu,
[ -
Hej dziewczyny. Chciałabym do Was nieśmiało dołączyć. Czytam forum już od jakiegoś czasu. Chyba potrzebuję wsparcia. Z OM termin mam na 13 kwietnia. Jeszcze nie mam karty ciąży. W 6 tygodniu widać było serduszko, a następna wizyta dopiero za tydzień. Czekam na nią z wielką niecierpliwością. Nie umiem być optymistką, chociaż nie miałam jak na razie problemów z ciążą. Po prostu nie mogę przestać się martwić, czy dzidzia żyje i jest zdrowa. To dziecko jest bardzo upragnione i można powiedzieć, że jest Darem od Boga, ponieważ udało się nam w pierwszym cyklu starań, a w czwartym cyklu po moim 1 pierwszym porodzie. Widzę, że Wasze brzuszki już rosną, mój się nie zmienia i objawy bardzo zmalały. W 1 ciąży czułam się inaczej (gorzej) i wiedziałam chociaż, że jest ok, skoro są mdłości itd. W sumie nie wiem na co liczę, chciałabym się podzielić moimi zmartwieniami i dostać może jakieś słowo otuchy.
Antonelka, Kjopa3, Lokokoko lubią tę wiadomość
13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡ -
Lokokoko wrote:O i mam pytanir czy w sokowirowce mozna tez zielenine robuc??
Co do sokowirowki to nie wiem ale pewnie tak - tyle, ze nie wycisnie soku a poszatkuje.
Jesli natomiast masz zamiar wyciskac same cytrusy to tez sa takie male elektryczne wyciskarki/sqeezery i bardzo fajnie sie sprawdzaja.
Jesli szerszy repertuar no to juz wyciskarka/sokowirowka.Lokokoko lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Kurde no mam dylemat teraz. Blender mam
jejciuniu... E tam raz kozie. Kupie ta sokowirowke i git.
niech strace.
Bo mam jeszcze sokownik, ale on robi na cieplo.. Robir w nim sok z malin, aroni. Winogron i chowam na zimelol.
Biszkopciku, witamy,!!! I z tego co wiem zamartiwanie sir nic nie dajetakze przestan, glowa do gory i ciesz sie cudem jaki masz w sobie!!! Zreszta zamartwianir nic nie da. W niczym nie pomoze... A pomoze pozytuwne myslenie. Zreszta babki z nas fajne to zawsze pomozemy, wysluchamy!!
[ -
Antonelka wrote:To jest fajny pomysl
No tylko wydaje mi sie, ze z blendera to wyjdzie taka konsystencja musu. Moge sie mylic, bo nigdy nie probowalam i nie wiem.
Antonelka no wlasnie chce ten szerszy repertuarno nic nabede sokowirowe i niech se biedna bedzie. Zawsze to lepszy taki sok niz ze sklepca.
[