X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Koko :-) jeszcze troszke musisz poczekac - miesnie trzymaja Twoj brzuszek w ryzach :-)

U mnie juz widac tak:

1zcip2o.jpg

Antonelka super!! Uwielbiam zgrabnr brzuszki!! :)
    Sadze, ze ja jak bede w 11 tyg to tez bede taki miala.
    Pozyjemy zobaczymy :)
    Mi tylko bardzo zalezy zeby sie nie roztyc. Slyszalam, ze niektore to i po 30kg tyja... I boje sie, ze to nie bedzie zalezne ode mnie.. Ze nie mam wplywu.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko Dziękuję :* :* :* .

Antonelka Piękny masz brzuszek :* :* :* :* .

Antonelka lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko ja przytylam juz 2 kg takze ten.... :-) No i wieczorem brzuszek wiekszy niz rano ....

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przytylam :D
    A wiesz co u mnie tez tak rano mniej wieczor wiecej. :* i wieczor mi duszno sie robi jakos. :)
    Laski chce zaczac robic soki takie domowe. Nie wiecir ile kosztuje sokowirowka? I czy w ogole polecacir? :)

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko Mąż mój bawi się w robienie soków domowych mamy jabłka , śliwkę , gruszki pod koniec chyba września beda winogrona , ostatnio wyciągał sok z pomarańczy jakiś kiepski ten sok był , z jabłek też, bo straszna paćka wyszła zamiast sokowirówki , kupił wyciągarkę do soku z owoców i średnio to się sprawdza.

Lokokoko lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    A wiesz co u mnie tez tak rano mniej wieczor wiecej. :* i wieczor mi duszno sie robi jakos. :)
    Laski chce zaczac robic soki takie domowe. Nie wiecir ile kosztuje sokowirowka? I czy w ogole polecacir? :)

Ja pare dni temu kupilam wyciskarke wolnoobrotowa-slimakowa hurom.
    Jej atut to calkiem znosny rozmiar,cicha praca, super wyciska owoce - zostaje niewiele odpadu.
    Na razie cwicze soki pomarancz, grejpfrut, imbir, ananas, jablko, pieruszka, mieta. Typowo zielonych nie lubie.
    Cena niestety - 2,3 tys ale z czystem sumieniem moge polecic.
    Czyszczenie - no to tak jak kazda wyciskarka czy sokowirowka.

Sokowirówki są znacznie tańsze i zwykle mniejsze, wyciskarki wolnoobrotowe większe i cięższe, do tego dużo droższe.
    Sokowirowka tnie warzywa i rozdrabnia, ostrza i szybka praca powoduje, ze warzywo oraz owoc traci troche wartosci.
    Wyciskarka zgniata i przeciska owoc stad traci sok. Wyciskarka ma mniej elementow metalowych wiec nie maja kontaku z sokiem.

o6fp08.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 16:50

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm kurcze 2,3 tysie to troszke za duzo jak dla mnie. Chyba kupie najtansza sokowirowke za 120zl.:) boo to tylko dla mnie, bratowa moja tez ma ta za 120 zl i sobie chwali :)
    Dzieki za info :D kiedy jak juz bede bogata to sobie nabede takie cacuszko. Hahahaha :-P

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mnie głowa boli.

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Gabi mnie tez... Masakrycznie. Zrobilam sobie slaba kawke i troszke przeszlo. :)
    Gabi a tak z Ciekawosci masz 19 lat?? Czy to po prostu taki nick?

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne brzuszki :*

Ja na szpitalnym łóżeczku czekam na lekarza. Mam nadzieję że jeszcze dzisiaj mi zrobi usg ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:

ja robię soki własnej roboty, kupiliśmy z mężem wyciskarkę wolnoobrotową ślimakową (koszt ~1500 zł), ale warto na prawdę. Jestem strasznie zachwycona i zadowolona. Mycie jest bardzo szybkie i proste. Sokowirówka nie jest dobra, bo rozrywa wszystko na kawałki i nie ma już tylu właściwości sok.

Edit: robię soki warzywne + zielenina jak i owocowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 17:29

Antonelka lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja po weekendzie :-)

Milka co u Ciebie?

Fufka ja na pierwszej wizycie miałam odklejony trofoblast to był 6t6d. W sobotę byłam na wizycie sprawdzić bo okazało się że muszę się kłuć w brzuch więc chciałam mieć pewność czy jest w miarę ok. i trofoblast niby już jest przyklejony. To był inny lekarz i mówił,że on nic nie widzi. Cały tydzień leżałam i brałam Dupka i luteinę. Będzie dobrze.

Wy tu piszecie o ćwiczeniach a ja muszę leżeć moje ćwiczenia to stawanie do kibelka i do jedzenia ;-) Mdłości miałam a teraz od kilku dni nie mam ale za to od razu odruch wymiotny. Na szczęście nie wymiotowałam i mam nadzieję,że tak zostanie :-)

A tu mój bebzun:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/219544471ec2.jpg

Lokokoko, Milka1991, nick nieaktualny, Maniuś, kahaśka lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka trzymam kciuki!! A co do USG to powinni dzis. Chociaz z ta sluzba zdrowia to nigdy nic nie wiadomom tak czy siak uszy do gory!!! :*

Sy_la. Kurcze wlasnie wiem, ze rozrywa owoce... Alr chyba daje chociaz czesc tych wlasciwosci? Jak dla mnie to troszke za duzo :) nie mam tylu, :-D

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i mam pytanir czy w sokowirowce mozna tez zielenine robuc??

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Chciałabym do Was nieśmiało dołączyć. Czytam forum już od jakiegoś czasu. Chyba potrzebuję wsparcia. Z OM termin mam na 13 kwietnia. Jeszcze nie mam karty ciąży. W 6 tygodniu widać było serduszko, a następna wizyta dopiero za tydzień. Czekam na nią z wielką niecierpliwością. Nie umiem być optymistką, chociaż nie miałam jak na razie problemów z ciążą. Po prostu nie mogę przestać się martwić, czy dzidzia żyje i jest zdrowa. To dziecko jest bardzo upragnione i można powiedzieć, że jest Darem od Boga, ponieważ udało się nam w pierwszym cyklu starań, a w czwartym cyklu po moim 1 pierwszym porodzie. Widzę, że Wasze brzuszki już rosną, mój się nie zmienia i objawy bardzo zmalały. W 1 ciąży czułam się inaczej (gorzej) i wiedziałam chociaż, że jest ok, skoro są mdłości itd. W sumie nie wiem na co liczę, chciałabym się podzielić moimi zmartwieniami i dostać może jakieś słowo otuchy.

Antonelka, Kjopa3, Lokokoko lubią tę wiadomość

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może już lepiej blender niż sokowirówkę?

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    O i mam pytanir czy w sokowirowce mozna tez zielenine robuc??

Co do sokowirowki to nie wiem ale pewnie tak - tyle, ze nie wycisnie soku a poszatkuje.
    Jesli natomiast masz zamiar wyciskac same cytrusy to tez sa takie male elektryczne wyciskarki/sqeezery i bardzo fajnie sie sprawdzaja.
    Jesli szerszy repertuar no to juz wyciskarka/sokowirowka.

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no mam dylemat teraz. Blender mam :-D jejciuniu... E tam raz kozie. Kupie ta sokowirowke i git. :-D niech strace.
    Bo mam jeszcze sokownik, ale on robi na cieplo.. Robir w nim sok z malin, aroni. Winogron i chowam na zime :D lol.

Biszkopciku, witamy,!!! I z tego co wiem zamartiwanie sir nic nie daje :) takze przestan, glowa do gory i ciesz sie cudem jaki masz w sobie!!! Zreszta zamartwianir nic nie da. W niczym nie pomoze... A pomoze pozytuwne myslenie. Zreszta babki z nas fajne to zawsze pomozemy, wysluchamy!! :)

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    to może już lepiej blender niż sokowirówkę?

To jest fajny pomysl :-)

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    To jest fajny pomysl :-)

No tylko wydaje mi sie, ze z blendera to wyjdzie taka konsystencja musu. Moge sie mylic, bo nigdy nie probowalam i nie wiem.
    Antonelka no wlasnie chce ten szerszy repertuar :) no nic nabede sokowirowe i niech se biedna bedzie. Zawsze to lepszy taki sok niz ze sklepca.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ