X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    No tylko wydaje mi sie, ze z blendera to wyjdzie taka konsystencja musu. Moge sie mylic, bo nigdy nie probowalam i nie wiem.
    Antonelka no wlasnie chce ten szerszy repertuar :) no nic nabede sokowirowe i niech se biedna bedzie. Zawsze to lepszy taki sok niz ze sklepca.

Mozesz dodac troche soku, wody minerlanej :-)
    Ale jak masz blender to mozesz potestowac :-)

Lokokoko lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Ojejciu, to twoj babelek juz spory bedzie jak osiagnie to 4,5 cm *: moj ma dopiero 95mm... Widac juz brzusio??

widać, widać :) ja założę obcisłą bluzeczkę brzuszek już wystaje :)

Szczęśliwa Mamusia, Lokokoko, Maniuś lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:

IGA - a czemu zapisalas sie tak wczesnie? Pytam bo mi prenatalne wypadna w 11t6d i tez martwie sie, czy bedzie mial odpowiednie wymiary, ale mnie tylko zapytano o date odtatniej @ i sami mi termin narzucili, wiec nam nadzieje, ze wiedza co robia. Osobiscie wolalabym isc kilka dni pozniej, chociaz do tej pory dzidzia zawsze osiagala te wyzsze wartosci, na ostatnim USG nawet 2 dni starsza, wiec moze bedzie ok.

tylko taki termin miał lekarz, który ma dobre opinie i certyfikaty więc chaiłam sparwdzić u dobrego lekarza, moja lekarka sama przyznała, że nie robi prenatalnych. ale myślę , że dzidziuś będzie miał 4,5 jak trzy tyg miał 2 cm :) też miał więcej, ciąża o 3-4 dni starsza

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sylwia_31 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Ja mam wyciskarka hurom i jestem z niej zadowolona chociąż duzo soków robie z jabłek i wtedy dużo zależy od ich jakosci. Czasami wychodzi papka

c5b5161985.png
    https://www.maluchy.pl/li-72729.png
    Wizyta 18.10
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Swoja droga nie piszecie dziewczyny o tym, wiec zacznę, albo jestem jedyna, ale ja np. mam problem związany z wypróżnieniem i jestem bardzo zdziwiona, praktycznie kilka tygodni od pojawienia sie II na teście. Przed ciąża pięknie regularnie zawsze rano, a teraz co dwa dni jak dobrze pójdzie i nie znam dnia, ani godziny. Teraz czuje że mi się chce, ale pójdę do toalety i cisza, przez mdłości nie jem tak regularnie, ale jeszcze przed nimi kiedy jadłam normalnie już pojawiły się problemy z zaparciami. Wyczytałam że kiwi pomaga, ale potrafię miec po nim skutek żaden, albo odwrotny ehh staram sie zwiekszyć ilośc wody (jak nie mdli) i pije z rana ciepła wode z cytryna, ale szału nie ma :/

ja też miałam probelmy, nie wypróżniałam się dwa trzy dni, ale zaczęła codziennie jeść jabłka (2lub więcej) i piłam dużo wody, a przed obiadem z pół godziny chociaż ciepłą herbatkę i na razie działa. i oczywiście nie jem rzeczy ciężkostrawnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 18:08

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia_31 wrote:
    Hej dziewczynki. Ja mam wyciskarka hurom i jestem z niej zadowolona chociąż duzo soków robie z jabłek i wtedy dużo zależy od ich jakosci. Czasami wychodzi papka

Pani w sklepie mi wykasniala, ze najlepiej wybierac twarde jablka wtedy wyjdzie sok a nie mus :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z badania wychodzi że jest wszystko Oki. Krwiak dalej jest ale nie zagraża. Zaraz mi pobiorą krew do badań. Dzidzia ma 4,1 cm ;)
    Zobaczymy co dalej. Czeka mnie noc w szpitalu i jutro rano wpadnie do mnie mój lekarz :)

kasieniaczek, Lokokoko, sy__la, Omon, Kjopa3, Szczęśliwa Mamusia, Donia12, pati87, Niebieskaa, Antonelka, Maniuś, niania.ogg lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka tak się cieszę słoneczko że wszystko jets oki

Milka1991 lubi tę wiadomość

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam usg i widzialam dzidziolka. Lekarz powiedział widzisz ma dwie rączki i dwie nóżki a jak ładnie fika.

Lokokoko, Milka1991, kasieniaczek, Niebieskaa, Antonelka, Maniuś, niania.ogg, Zośkaaa lubią tę wiadomość

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przeziębiona na maxa boli mnie głowa i mam katar. Jutro w aptece kupuję serie lekow prenalen...

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo bede kombinowac cos.

Milka mowilam Ci, ze wszystko bedzie dobrze :**

Moja bratowa mnie tak wkur.wia ze skisne.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka no całe szczęście, że wszystko w porządeczku z Bobaskiem ;)
    Dobrze, że pojechałaś - przynajmniej jesteś spokojna, że te skurcze i bóle nie wróżą nic złego <3
    A co za badania będą Ci robić, wiesz?

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie no obyś jak najszybciej pozbyła się przeziębienia. Szkoda że w ciąży nie można brać nic normalnego...

Koko a co znowu wymodziła ? ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla nie mam pojęcia ;) pewnie jakieś podstawowe, kurczę nie wiem

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja po wizycie dzidziuś bardzo ładny jak stwierdził gin :) długość 45,2mm więc większa niż powinna być teoretycznie, wg usg to 11t 5d, przezierność idealna wręcz 1,3mm, tętno 170, jestem szczęśliwa

Milka1991, Lokokoko, Kjopa3, bobas2015, sy__la, Donia12, nutella_, pati87, kahaśka, Antonelka, Maniuś, niania.ogg, misKolorowy, Omon lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo bo od 6 lat jej rzeczy zalegaja w jednym z naszych pokoi... Serio pokoj od lodlogi po sufit. Nie wyolbrzymiam. Naprawde torba na torbie.
    No i przyszedl czas w ktorym stwierdzilismy, ze ten pokoj sie nam przyda. Zrobimy w nim garderobe.
    Moja bratowa mieszka tak, ze jestesmy nablizszymi sasiadami, no doslownie od jej drzwi do naszych jest 10 krokow. Mamy domy na tym samym podworku. No i moja mamcia informowala ja od Lipca, ze we wrzesniu bedziemy to wynosic no i ona ze spoko. Spoko loko. No ii nadszedl sadny dzien. Zabieramy sie za porzadki. Z czego moj tata znosil od nasni wynosil do niej... I ona w pewnym momencir stwierdzila, ze musi jechać odebrac kolezankr z dworca. Pojechala o 12 a o 15 byla w domu. Bo jak sie pozniek dowiedzielismy siedziala i pila sobie kawke w mcdonaldzid jakby nigdy nic. I mowila tej kolezance(ta jej kolezanka jest rowniez moja kolezanka i przyjaciolka mojego brata) no a my w miedzy czasie juz prawie wszystko zdążylysmy zrobic...
    I jak przyjechala to jeszcze pranie wieszala, setki innych zajec. I jal sie teraz dowiedzialam to mowila do tej swojej kolezanki tak "Marysce robia garderobe, akurat wtedy kiedy ja mam wolne. Ksiezniczce jal zwykle sienw dup.e poprzewracalo"
    Hmmm... Jakby nie patrzyc wiedziala o tym od dwoch miesiecy.
    Po drugie to moj dom.
    Po trzecie prawie nic nie zrobila...
    Hahahaha a najbardziej rozwalil mnie tekst z tym wolnym. Pracuje 2 razy w tygodniu. A tak do odwozi nalego do przedszkola i spi od 10-16 w domu ma syf, gorszy niz na wysypisku. I znowu nie wyolbrzymiam.
    I juz zalila sie mojemu narzeczonem, ze tak sie urobila, ze juteo sie nie ruszy. A ja jak zwykle lezalam. Ul Ciekawe, bo ja mam na blysk w domu... A ona. No coz.
    Sorry za to "opowiadanir" ale musialam :D

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko - z obserwacji pacjentów widzę, że niestety mętny mocz mało kiedy jest prawidłowy., Zazwyczaj znaczy to, że "coś w nim pływa" albo bakterie, albo białko, albo duża liczba leukocytów lub erytrocytów. Ja np. tez miałam lekko mętny i mam bakterie, które teraz leczę antybiotykiem. Prawidłowy mocz jest klarowny a to co zjesz może jedynie wpłynąć na kolor. Zrobiłabym na Twoim miejscu badanie moczu, kosztuje śmieszne pieniądze :) a propo brzuszka rozbawił mnie tekst, ze "zaokrąglił się" ;D Ja takiego nawet długo przed ciążą nie miałam ;} zazdroszczę :)

Milka - super, że wszystko dobrze :) Nie dopuszczałam innej myśli. Czy wiek Twojej dzidzi zgadza się z om? Pytam bo w tym samym okresie, w którym jesteś, ja będę robić prenatalne i wymiar płodu 4,1 mnie do nich nie zakwalifikuje :(

Co do zachcianek kulinarnych mnie ciągle trzyma z dala od mięsa a chętniej jem jogurty, serki wiejskie, maślanki itp. Po części pewnie wynika to z faktu, że przy antybiotykach muszę osłonowo pić jogurty, ale i smaka większego mam choć do tej pory baaardzo rzadko po jogurty sięgałam.

Śniło mi się dzisiaj całą noc, że chodziłam po sklepach i szukałam piwa bezalkoholowego 0% bo większość niestety ma 0,5% ;D Wieczorem przed snem mówiłam do mojego męża, że taak bym się zimnego piwka napiła! hehe.. wiedziałyście, że kefir też ma w składzie alkohol?! Na skutek fermentacji.. niby logiczne ale nie wpadłabym na to. Przyznam, że czasami zdarzyło mi się zjeść cukierka i dopiero później przeczytać, że w składzie jest alkohol, ale chyba nie ma co popadać w paranoje? Nawet te małe rogaliki seven days mają alkohol w składzie, mąż mi kupił na przegryzkę w trasie samochodowej ale przeczytałam w porę i musiałam szukać sklepu za jakimś sucharem ;D

Szczęśliwa Mamusia - Ty masz taki brzuszek przy kolejnej ciąży a ja przy pierwszej! ;( Zawsze podobały mi się ciążowe brzuszki, uważałam, że są strasznie kobiece i seksowne ale sama czuję się po prostu opasła. Może dlatego, że inni wiedząc, ze jesteś w ciąży myślą "ojej.. dzidziuś" a ja wiem, ze to jeszcze nie dzidziuś tylko flaki i tłuszcz ;D Czasami w labie podziwiałam ciężarne, że takie szczuplutkie a tylko brzuszek okrągły a mi idzie wszędzie, w tyłek, uda itd.. rosnę cała ale sama sobie jestem winna, nie umiem opanować apetytu :/

sy_la - jakiej firmy masz wyciskarkę, bo też wolałabym zamiast sokowirówki a podana przez Ciebie cena jest dość przystępna :) Myśleliśmy ostatnio nad tym z mężem i w wolnej chwili mieliśmy poczytać opinie i komentarze co do konkretnych modeli :)

Kjopa, Antonelka - super brzuszki :)

mirka14 - gratuluję pomyślnych wieści :) ale to chyba jeszcze nie były prenatalne skoro 10t3d?

Lokokoko, Kjopa3, Antonelka lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też myślałam że za wcześnie ale dzidek musi mieć minimum 45 mm, a mój ma 45,2 więc już się kwalifikował do prenatalnych :)

a co do piwa 0% to szukaj piwa bavaria ja je odkryłam w ostatni dzień mojej pierwszej ciąży i potem piłam też na laktację :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonku ja mam firmy Philipiak - ta sama firma co produkują dobrej jakości Garnki i inne rzeczy. Hehe ogólnie to była śmieszna akcja - w wakacje odwiedziliśmy z mężem moją Babcię, która mieszka w Bieszczadach. Od dawna już chcieliśmy wyciskarkę, ale jakoś nie było czasu pojechać i się rozeznać. I babcia w czasie kiedy my byliśmy u niej dostała zaproszenie na ich prezentację, a że my byliśmy to pojechaliśmy z nią. Powiem szczerze, że produkty mają naprawdę wysokiej jakości, ale niestety nie za te pieniądze co oferują - oczywiście jak się zdecydują ludzie na zakup na zakończenie prezentacji to są duże rabaty, ale wg mnie to tylko marketing i po prostu może te wszystkie rzeczy w rzeczywistości są warte tyle ile po rabacie.
    Ta nasza wyciskarka jest bardzo dobra, szybko się myje, łatwa w obsłudze. Do tego mamy jeszcze kilka innych nakładek, np. do mielenia mięsa (też ślimakowa) - wypróbowałam już i super się sprawdza a przy tym wiem co jem :-D, do tego jeszcze jest nakładka na szatkowania warzyw na surówki, mizerie itp. Także polecam jakby ktoś chciał. Cena bez prezentacji była coś ponad 3000 zł haha.. no tyle to bym nie dała, ale 1500 to uważam, że nie tak dużo a warto. Oczywiście za udział w prezentacji i zakup dostaliśmy jeszcze upominki typu: blender, obieraczkę ceramiczną, czajnik, kawiarkę i taką poduszkę pod tyłek i plecy na krzesło z wełny - cieplusie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 19:33

Antonelka lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy_la - dzięki za info :) Akurat sprzęt wielofunkcyjny niekoniecznie jest mi potrzebny bo te wszystkie nakładki mam w maszynce do mielenia mięsa :) Spokojnie zetrę w niej ziemniaki na placki czy warzywa do zupy :) ale poczytam o ten wyciskarce, dziękuję :)

A to My...

v4a1x4.jpg

Przepraszam za negliż, ale mierzyłam ciuchy w przymierzalni i uznałam, ze w domu nie mam takiego dużego lustra, więc dobra okazja ;D

Szczęśliwa Mamusia, IGA.G, Lokokoko, Milka1991, Donia12, Antonelka, Kjopa3, Maniuś, niania.ogg, Omon lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ