Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lokokoko - tak jak pisały dziewczyny, nie każdy gin ma taki sprzęt i umiejętności. Wszędzie czytałam, że na badania prenatalne warto się udać do lekarza, który ma certyfikat FMF. Tacy lekarze mają bardzo duże doświadczenie i badanie jest bardzo dokładne. Mi ten gin mówiła, że w okolicy jest wielu ale ta konkretna placówka, która mi poleciła, zawsze wydaje bardzo obszerny opis i to jest ważne, żeby było jak najwięcej
Sprawdziłam i Ci lekarze faktycznie mają te certyfikaty. Myślę, że jak już płacić to mieć pewność, że zrobił to ktoś fachowo.
Nas już na pierwszej wizycie poinformowała, że jest możliwość takiego badania i nie jest ono obowiązkowe i pozostawia nam to do przemyślenia, czy chcemy robić. Na drugiej wizycie właśnie ją dopytałam o te badania i dała mi namiary na placówkę polecaną przez nią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 22:04
Najbliższa wizyta 15.03
-
Lokokoko wrote:Niebieskaa wstaw zdjecie swojego brzusia.
Oto i on:) wybaczcie tylko ten wieczorny stroj:) na fotke nalozylam filtr, zeby uwidocznic brzuchola. Niby cos juz jest..ale zastanawiam sie czy po prostu nie przytylam z braku sportu. Chociaz watpie bo jem mniej niz wczesniej. Tak na marginesie to bylam dzisiaj na spinningu i bylo super. Pedalowalam na koncu sali, bez obciazenia, zwracajac uwage na to, zeby tetno nie skoczylo mocno. Przyjemnie sie zmeczylam, ale fakt, ze nie bylam tak spocona jak cala reszta. A co do brzucha..to moze to glupie co napisze..ale skoro dziecko jest w podbrzuszu to czemu niby juz mialby sie powiekszyc brzuch?ok...to chyba jednak tluszcz:)
Kjopa3, sy__la, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Lokokoko, Teklaa, Maniuś lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Dziewczyny kochane od początku was czytam na forum alee mało się udzielam,powiedzcie mi doradzcie czy ćwiczycie coś delikatnie w 1 trymestrze???? ja jestem w 8t2d i po nasluchaniu się otoczenia przestałam ćwiczyć do końca 1 trymestru,A czy wy czacie coś delikatnie w domu????? Proszę o poradę...bo już się poglubilam w różnych opiniach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 22:13
-
nick nieaktualnyKjopa3 wrote:Nutella nie smuć się. Czasem nasze najbliższe osoby nas zawodzą ale myśl o mężu i dziecku które macie i które jest w drodze. To Wasza miłość i szczęście są najważniejsze. A mama pewnie oswoi się i będzie lepiej.
Szczęśliwa mamusia a siostrze chodziło,że czwarte dziecko? Ja nie pojmuję,że komuś przeszkadza że ktoś inny ma gromadkę dzieci albo że tylko jedno. Miałam koleżankę gdzie było ich 11 lub 12. Jak sobie pomyślałam jak pięknie wyglądają święta to zawsze łzy w oczach miałam. No ale jest co robić
Angelika1984,Mirka super dzidzie i super,że wszystko ok.
Milka super,że wszystko ok.
Super brzuszki macie
Ogólnie wiesz mojej siostrze , chodziło że kolejna ciąża , że tak szybko itp itd , że dzieci to tylko wydatek itp itd , wiedziała wcześniej że poroniłam , ona uważa że nie dbam o zdrowie itp itd , że powinnam do pracy iść a nie siedzieć i nic nie robić , ta jasne siedzę i się opalam i na milonach śpię .. . Dodam że ona nie ma dzieci , i jest nerwową osobą , co nie wie co w nerwach mówi , jestem przyzwyczajona do jej charakteru to w końcu moja siostra , ale hello to nasza decyzja , nasze dziecko , nasze życie , a jej nic do tego .
Kjopa3 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny dawno mnie nie było ale czasy brak? Co tam słychać ciekawego? Ja w piątek o 13.30 mam badanie prenatalne pierwsze. Dokładnie 12.0 będzie
Milka1991, Niebieskaa, Lokokoko, Maniuś lubią tę wiadomość
6 CS pierwszy z clo i pregnyl
30.03.2017 - Aleksander ❤️
13.01.2015 - Anastazja ♡ -
Szczęśliwa wiesz ja współczuję takiego nastawienia Twojej rodzonej siostry. A może ona po prostu zazdrości Ci tego że masz dzieci. A nie za bardzo chce się do tego przyznać. Gdzieś musi być powód takiego uszczypliwego jej zachowania.
Swoją drogą znajoma baba z osiedla po 50 tce wczoraj do mnie a na co Ci to trzecie dziecko. Wkurza mnie takie pierdzielenie nikt mi ani moim dzieciom na chleb nie daje. Z chęcią bym jej powiedziała kilka słów ale mam szacunek do starszych choć nie powiem ale nerwy mnie ponoszą[img][/img]
-
Niebieskaa - brzusio marzenie, plaski zgrabny z charakterystycznym ciazowym wzgorkiem
dzidzia jest w podbrzuszu ale macica juz lekko wystaje bo jest wieksza a przy tym wypycha Ci w gore i do przodu inne narzady i jelita
Niebieskaa, Lokokoko lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Różowy_Kordonek wrote:Niebieskaa - brzusio marzenie, plaski zgrabny z charakterystycznym ciazowym wzgorkiem
dzidzia jest w podbrzuszu ale macica juz lekko wystaje bo jest wieksza a przy tym wypycha Ci w gore i do przodu inne narzady i jelita
Skoro dzieć się rozpycha na dole to flaczki idą do góryNiebieskaa lubi tę wiadomość
-
Różowy_Kordonek wrote:Niebieskaa - brzusio marzenie, plaski zgrabny z charakterystycznym ciazowym wzgorkiem
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Hello.
Niebieskaa dziewczyny maja racje, fajny, zgrabny brzuszeczek :*
Co do kwestii tej, ze ktos tam z osiedla pyta Was na co wam to trzecie dziecko ito. To u mnie jest inaczej. Na odwrot. Cioctki zawsze lubia informowac kiedy pora na kolejne dziecko. I sa przy tym tak uszczypliwe. Moj brat po slubie nie mogl miec dzieci 3 lata. To juz komentowaly. Ze skrajnosci w skrajnosc.
A tak w ogolw to milego dnia. Ide wieszac pranir!!Niebieskaa lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Ja na razie zrezygnowałam z ćwiczeń o ile na samym początku czułam power, tak teraz zmęczenie, nudności i duzo odpoczywam, ale jak w 2trymestrze bedzie lepiej pomyśle o jakis zajęciach/ćwiczeniach.
Dzień dobry!
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Witam serdecznie moje drogie Panie
To już dziśo 12.30 wizyta
Proszę o kciuki żeby wszystko było dobrze....
Za resztę wizytujacych dzisiaj i ja zaciskam kciukasySzczęśliwa Mamusia, Teklaa, Lokokoko, Taśka22, Donia12, Omon, nutella_, kahaśka, madlene88 lubią tę wiadomość
-
Mi nie pasuje wgl nic. Nie wiem cholera. Dziwna ta karta ciąży nie wpisany termin porodu. Nie rozumiem tego. Tam gdzie wynik moczu. Jest napisane ,, bez zmian '' .
Ocena piersi ,, bez zmian '' a kto mi te piersi badał. Na trzeźwo chodzę do lekarza i nic takiego nie miałam.[img][/img]
-
angelika1984 wrote:Trzymam kciukasy za wizytujace dziś.
Mam pytanie bo już poruszalyscie temat TSH. Ja mam TSH 2,478 co to znaczy???
Wg mojej endokrynolog masz juz ma granicy i powinnas zasiegnac porady u endokrynologa.
W I i II trymestrze powinno byc ponizej 2,5, FT4 w normie labo.
Taki wynik moze swiadczyc o nieodczynnosci tarczycy i byc moze trzeba bedzie pomoc tarczycy syntetycznym hormonem.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Mi lekarka mówiła ze ona odradza ćwiczeń w ciąży szczególnie w pierwszym i trzecim trymestrze. No chyba ze jakaś joga czy rozciągające. Tłumaczyła mi ze ciąża to czas szczególny i organizm jest już i tak osłabiony wiec po co osłabiać bardziej. Mówiła tez ze dzieci matek intensywnie ćwiczących rodzą się z mniejszą masa uridzebiowa o często przedwcześnie. Zaleciła spacery ćwiczenia oddechowe . Dodam że przed pierwszą ciąża jeździłam intensywnie w maratonach mtb na rowerku i dużo biegalam. Ciężko było to odstawić ale komplikacje mi nie w głowie. Mam nadzieje wrócić do formy po drugim dziecku bo to będzie raczej koniec mojego rozmnażania
madlene88 lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm