X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, ale niesety w ciazy nie mozna. Jedynie lekkie pasty wybirlajaca na przemian ze zwyklymi... :/

sunshine lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytalam opinie w necie a takze kolezanek i jednak jesli lozysko jest na tylniej sciane to szybciej i wyrazniej czuc ruchy w poczatkowej fazie bo poznoej jak dzidzius duzy to juz raczej bez roznicy:)

Zazdroszcze posiadaczka thermomixa:) mialam kupic ale zdecydowalam sie jednak na robota kenwood prospero;) tez wygoda :) bardzo sie polubilismy;)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • itania Ekspertka

Wysłany: 2 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Itania ja sie przymierzam do kupna tego cuda ;)

Super!!:) aż zazdroszczę tego powiewu świeżości, jak nowy sprzęt staje się nasza własnością ;) :D

16.09 dwa centymetry człowieka <3
    14.10 - usg prenatalne
    8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
    28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK <3
    l428zga.pngiri742v.png[/ur
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Iiii... Chyba padnę! Mam to samo!! :-D

Hehe, tam są obrączki? Ale się musiałam przyjrzeć... dla mnie też tam zawsze był kurczak... ;)

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja juz nie śpię. Synuś przyszedł do nas o 5.40 i jakoś mi się za ciasno łóżku zrobiło. Przeniosłam się teraz do niego ale już nie opłaca się zasypiać bo zaraz trzeba do roboty wstawać.
    Trzymam kciuki za wizytujacace dzisiaj a tym, które wizytuja w tym tygodniu życzę żeby czas szybko zleciał :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja wczoraj zwymiotowalam te śledzie ...a dawno nie miałam wymiotow a od 2dni nawet nie miałam już mdłości a tu masz :) nawet myślam że coś nie tak z nimi ale wszystkim smakowaly i nikomu nic po nich nie było.
    Posiadaczki derektora jak często go uzywacie ?
    Ogólnie trudno mi uwierzyć że jestem z wami w 14dc ale dalej się boję jak fix. Wczoraj impreza rodzinna ale nie mówiłam nic trzy osoby same się domyslily.
    Ogólnie powiem wam, że uwielbiam święta bożego narodzenia wiem daleko jeszcze ale jakos mnie na sentymenty wzięło. Zimno się robi to się święta kojarzą hehhe i jeśli dotrwam to będą jedne z najpiękniejszych świat w życiu:)
    aha jeszcze kupowalyscie spodnie ciazowe na necie ? macie jakieś sprawdzone ?

Milka1991 lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od 4. Mojemu dziecku zachciało się... bawić.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka o 6. Ja chora,gorączka,boli gardło. Masakra.
    Trzymam kciuki za wasze wizyty!

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    umordował mnie ten weekend strasznie. przez wyjazd musiałam przełożyć endokrynologa :/ usg dalej nie mam zaklepanego, jutro pójde prywatnie bo to ostatni dzwonek.
    W niedziele byłam na obiedzie u Teściowej i jeszcze do tej pory boli mnie głowa, Nie wiem czy tylko ja mam teściową które tak działa mi na nerwy.

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Balbinka0406 Znajoma

Wysłany: 3 października 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba Ja mam gorzej gorzej teściowa ;p codziennie 5 telefonów dziennie jak się czuje czy jem zdrowo i td masakra.
    A jeszcze przedemna bhp szkolenia od 9 do 14 masakra 5h słuchania i bezpieczeństwie pracy a najgorzej ze me za mnie mdłości ; (

Balbinka0406
  • Balbinka0406 Znajoma

Wysłany: 3 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrzeprasZam za błędy Ale to uroki mojego telefonu ☺

Balbinka0406
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś wcześnie wstałam, bo małżon obudził małą o 6 :/ Potem pojechałam do Lidla, bo dziś buciki zimowe dla maluchów. Co tam się działo. Ludzie jak wściekli. Mało się nie potratowali :O Na szczęście udało mi się złapać to co chciałam i wyszłam jak najprędzej.
    Powodzenia na wizytach :)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja mam wizytę 14 października. Musze odebrać wyniki z pappy i zrobić badania krwi i moczu. U nas dzisiaj leje a ja 13 idę z młodym do logopedy

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbinka0406 o matko codziennych telefonów to bym nie zniosła :) na szczęście nie mam aż tak bliskich relacji z moja i do siebie nie dzwonimy.
    Słuchanie jeszcze przez telefon tych głupot i przytakiwanie było by już przesadą. Raz na ruski rok grzecznie posłucham i pokiwam głową.
    Balbinka0406 ja dziś w pracy też do 14 :( więc rozumiem

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Ja mam detektor od piątku. Używałam już kilka razy, ale nie częściej niż 2 razy na dzień. Najpierw test, potem demonstracja tatusiowi i rodzinie itd. Mam postanowienie, żeby nie używać za często. Teraz nie zamierzam włączać go "bez powodu". Mam Sonoline B z Allegro i w instrukcji nie jest napisane jak często można bezpiecznie używać, ale w instrukcji AngelSounds jest napisane, że 3 razy dziennie po 10 min. Ja bym nie przesadzała, nie wiadomo czy to nie ma jakiegoś wpływu na dzieciątko.

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • duśkaaa Znajoma

Wysłany: 3 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    hej ja wczoraj zwymiotowalam te śledzie ...a dawno nie miałam wymiotow a od 2dni nawet nie miałam już mdłości a tu masz :) nawet myślam że coś nie tak z nimi ale wszystkim smakowaly i nikomu nic po nich nie było.
    Ogólnie trudno mi uwierzyć że jestem z wami w 14dc ale dalej się boję jak fix. Wczoraj impreza rodzinna ale nie mówiłam nic trzy osoby same się domyslily.
    Ogólnie powiem wam, że uwielbiam święta bożego narodzenia wiem daleko jeszcze ale jakos mnie na sentymenty wzięło. Zimno się robi to się święta kojarzą hehhe i jeśli dotrwam to będą jedne z najpiękniejszych świat w życiu:)
    aha jeszcze kupowalyscie spodnie ciazowe na necie ? macie jakieś sprawdzone ?
    U mnie to zalezy od nastroju. Tak co dwa dni ale czasem to i dwa razybdziennie mi sie zdarza. Dzisiaj mam prenatalne na 13 wiec wczoraj z detektorem witalam sie dwa razy bo szaleje:)

Milka1991 lubi tę wiadomość

xnw4flw18yb2haq8.png
  • duśkaaa Znajoma

Wysłany: 3 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was tez juz meczy bol plecow? Mnie juz nawet w nocy dopada... gin uprzedzal ze beda bolec z racji tego ze mam te 172 cm wzrostu ale nie myslalam ze tak wczesnie mnie to dopadnie. Ogolnie mam problemy z plecami ale teraz to juz przesada. No ale dla malenstwa zniese wdzystko:) milego dnia. Trzymajcie za mije prenatalne kciuki

xnw4flw18yb2haq8.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duśkaaa wrote:
    Dziewczyny czy Was tez juz meczy bol plecow? Mnie juz nawet w nocy dopada... gin uprzedzal ze beda bolec z racji tego ze mam te 172 cm wzrostu ale nie myslalam ze tak wczesnie mnie to dopadnie. Ogolnie mam problemy z plecami ale teraz to juz przesada. No ale dla malenstwa zniese wdzystko:) milego dnia. Trzymajcie za mije prenatalne kciuki
    Tu chyba wzrost nie ma tak wiele do rzeczy, bo ja mam 170cm czyli niewiele mniej, a nie bolały mnie plecy cała pierwszą ciążę, teraz też na razie nie bolą. Zapytaj lekarza czy możesz korzystać z piłki do ćwiczeń. Są fajne ćwiczenia relaksacyjne, zbawienie dla pleców. Wielkość piłki trzeba dopasować do wzrostu, ja mam chyba 60cm i po półmetku planuję ją znowu nadmuchać i ćwiczyć. Jedynie kiedy plecy mnie bolały to, gdy leżałam zbyt długo na plecach, a macica była już ciężka i uciskała.

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko34 Ja wcale nie używam , od kiedy mnie maleństwo łaskocze , to nie widzę potrzeby aby używać jest to się przyda ;) .

Nie nadrobię was znowu , trzymam mocno kciukasy za wizyty i za wasze szczęścia :*:*:*:*:*.

Ale pogoda strasznie mrzy , kupiłam chleb z rana i do domu apetyt w miarę , głowa trochę mnie boli , a Marysia ma kaszel skąd jej to się wzięło to nie wiem , ostatnio to ciepło było pewnie spociła się zawiało ją , i znowu to samo tym razem to kaszel z chrypą , zapisałam się do dentystki ale przygoda mnie spotkała ja chciałam coś przegryźć , i cały ząb i to przednia jedynka mi się ułamała , także strasznie wyglądam bez tego zęba , a jak byłam w Sobotę na wizycie to przedemną była taka Pani i ona tam mi mówi że mają 6 letnią córeczkę , że starają się o rodzeństwo dla niej tam mnie się pyta która to ciąża itp , tam wchodzi ta Pani na wiztę potem ja wchodzę i tam kładę się na kozetkę i tam w komputerze było USG tej Pani , co była przedemną i nie uwierzycie co widziałam na USG tej Pani dwa pęcherzyki ciążowe , ale się pewnie musiała ucieszyć , piękny to był widok :*:*:*:*:*:*.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 09:54

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa o kurcze podwójne szczęście. Mi się ostatnio ulamala trójka. Oslably mi zęby tak że szok.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ