X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Dziś pierwszy raz poczułam dziecię :) nie da się tego pomylić z bąbelkami. Ścisnęłam brzuch spodniami i dodatkowo siedzę w samochodzie :)
    Super,to cudowne uczucie, najlepsze.
    Dziewczyny,powodzenia na wizytach.
    U nas niestety chorobowo,starsza ma angine i czuje,że mnie coś bierze. Masakra jakaś. Znowu.juz nie wiem co robić. Martwię się o kropkę w brzuchu.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    ja jadłam sushi ale wzięliśmy z mężem tylko ryby grillowane.

a ja gdzieś czytałam, ze wędzonych i grillowanych też nie można. Może temperatura za słaba by zabić ewentualne badziewie..

pati87, AmyLeah lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska ale tzn że czulas te gilgotki na dole brzucha tak???

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och dziewczyny...piszecie o jablkach, ja kocham polskie Ligole, niestety u mnie w Norwegii takich nie ma, natomiast jest teraz sezon na prawdziwe norweskie jabluszka i tez sa pyszne. I mam na nie ciagle wielka ochote.

Smieje sama do siebie,a maz cyka mi fotki podczas obiadu. Ja uwielbiam np. sushi, w ogole kuchnie azjatycka, lubie rozne potrawy z rybami itd. ale tez tradycyjne polskie dania, natomiast malo jadalam takich dan jakimi zajadam sie teraz. Zrobilam sobie na pamiatke zdjecie dzisiejszego obiadu... moja mama jest w szoku ze rozsmakowuje sie w kotletach:D
    a4010e682444281fmed.jpg

Milka1991, nutella_, Teklaa, Antonelka lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska - obiad prawie jak mojego dziecka. Tylko on ma kotleta z kawałkami rybki :)
    Co do wędzony ryb - ponoć nie można tylko tych wędzonych na zimno. Jak są wędzone na gorąco to są chyba bezpieczne.
    A propos ryb- kupiłam sobie dzisiaj "śledzik na raz" jeden z cebulką i jeden w śmietanie :) I czekoladę nadziewana truskawkowa z wedla. Takie dwie potrzeby poczułam w biedronce :D

Antonelka lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    a ja gdzieś czytałam, ze wędzonych i grillowanych też nie można. Może temperatura za słaba by zabić ewentualne badziewie..
    Wedzone mozna ale tylko na goraco, tych wedzonych na zimno nie mozemy.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska piękny klasyczny polski obiadek ;)
    Pozdrawiam Was z jabluszkiem w ręku :D

Niebieskaa, Omon, Teklaa lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:

Myślę, ze nie ma co przesadzać. To już jest jakas obróbka termiczna więc jak zjesz 7 czy 10 kawalków sushi gdzie oprócz małego kawałka grillowanej ryby są jeszcze warzywa i ryz to nic się nie stanie. Trzeba mieć oczywiscie odpowiednie pH w żołądku i sprawne jelita bo to podstawa.
    Idąc takim tokiem jak napisalas to też nie powinno się jeść kiełbas czy grilla... Więc myślę ze wszystko w granicach rozsądku.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj pije tylko sprita. Dziś na obiad.mialam to samo co wyżej i sosik.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny myślę że znajdzie się w tym wątku jeszcze jedno miejsce na kwietniową mamusię :)
    Jesteśmy w 12 tygodniu (11tc, 2 dz) i nasz termin porodu to 22.04.2017r. :)
    Wcześniej czytałam troszkę wasz wątek ale bałam się szczerze mówiąc dołączyć. Chciałam poczekać aż minie okres największego ryzyka poronienia i minął!
    06.10 mamy USG genetyczne a 24.10 mamy wizytę u pani położnej i zwykłe USG u pana doktora. Liczymy że w tym miesiącu na 100% poznamy płeć naszego maluszka !

pati87, Milka1991, karolyn, nutella_, Omon, Donia12, Teklaa, niania.ogg, Antonelka, AmyLeah lubią tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Ja jutro wizyta o 8 rano i nie bede miec czasu na myślenie-oby;)
    Dzięki za informacje z jabłkami, strasznie mi sie smaki pozmieniały kiedyś jabłka były od swieta, nie interesowałam sie odmianami, a teraz szczególnie po "TYM" magicznym jabłku chce tylko je jesc ;) a wręcz musze! Dodam że byłam straszna, ale to straszna maniaczka słodkiego, typu nie kosteczka tylko cała czekolada, a teraz nie moge patrzeć na słodkie odrzuca mnie, nawet zjadłam tylko 2kostki ptasiego mleczka, na wiecej nie miałam ochoty, a i tak mam wrazenie ze o dwie za duzo, a normalnie zjadłabym całe :D chowając przed mezem :)
    Mam to samo, zawsze do słodyczy byłam pierwsza a teraz w ogóle mnie nie interesują :) Tak samo mięso, ale mięsa to akurat nigdy dużo nie jadłam. Za to masło orzechowe, pizzę i ziemniaki mogłabym codziennie ;)
    Strasznie mi brakuje wędzonego łososia i sushi. No i wina i piwa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 17:16

Teklaa lubi tę wiadomość

atdcqps62brd8znj.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas ja robię u dr Sosnowskiej na Górki, ma certyfikat i robiła mi wszystkie prenatalne w pierwszej ciąży.

Co do sushi to ja jakoś nie czuję do niego mięty, za to któraś z Was pisała o soi i narobiła mi apetyt na flaki sojowe :) Mam dziś na obiad, ale zjeździłam miasto szukając :)
    Rozmawiałam z moją ginekolog o rybach ostatnio bo ja smażonych nie mogę jeść a na gotowane wszystko mi się podnosi. Możemy wg niej jeść ryby wędzone na ciepło, na zimno nie, śledzie nie, bo są surowe i od czasu do czasu konserwę rybną ale pasteryzowaną albo sterylizowaną.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie zjadłam torcik hiszpański, biorą pod uwagę mój apetyt tzn.jego brak , mogę sobie pozwolić na małe co nie co. Z Synem przytyłam 7 kg z czego po porodzie zostało 2kg zgubione w 2 tyg.
    Niestety widzę, że w tej ciąży apetyt też nie dopisuje...z młodym wmuszałam w siebie nie raz jedzenie...to też nic przyjemnego.

Jestem ciekawa jak to będzie z ruchami malucha w drugiej ciąży. Jestem osobą bardzo szczupłą , z synem poczułam dokladnie w 15 tc i 2 dni, więc myślę, że jeśli łożysko będzie też na ścianie tylnej może być podobnie jak nie wcześniej:) nie mogę się doczekać :))))

Teklaa lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dziewczyny, zazdroszczę, że Wam się nie chce słodyczy, ja osiągnęłam już ten stan na diecie cukrzycowej, że w sklepie mam ochotę napadać na osoby, które mają ptasie mleczko w koszyku :D

Milka1991, Teklaa lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze o śledziach znowu czytałam, ze właśnie są polecane kobietom w ciąży.. Zwariować można :)

karolyn - ja mam w prenatalnych niby wpisane, że łożysko na tylnej ścianie i wysoko, to chyba dobrze? Nawet nie wiem kiedy je zbadała,a chciałam zobaczyć jak wygląda łożysko na USG, gdzie to widać?

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi mówił, że na tym etapie nie rozmawia się o łożysku. Jest dopiero ważny po 20 tygodniu. Chodzi o to, że ciąża teraz szybko się rozwija i łożysko "przemieszcza się". Jest tylko w jakimś tam miejscu na stałe przyczepione, ale rozciąga się. Nie umiem tego wytłumaczyć.
    Pytałam lekarza, bo mam na przedniej scianie. I niby na przedniej słabiej się czuje ruchy, ale to tylko teoretycznie.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nie uda mi się was dzisiaj nadrobić ... u mnie puki co 3 dzien bez wymiotów jutro usg prenatalne na godzine 14:30 ale sie boje....

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko musze z tymi sledziami poczytać bo mam te dwa rodzaje w lodówce i juz cała obsliniona jestem na samą myśl o nich

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja słyszałam że śledzie wolno :)

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytając tego posta on koncze jeść sledzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 18:33

Teklaa lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ