Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki czytam ze sporo was musi mieć clexane ja mam w lodówce opakowanie -3 zastrzyki jeżeli jakąś potrzebuję A nie ma.refundacji z chęci oddam lub wyśle
Bo mi już nie potrzebne używałam jak miałam peknieta rzepke Ale miałam siniaki na brzuchu ;p i zrezygnowalamBalbinka0406 -
Hej dziewczyny nie mogę już spać. Nie wiem czy obsereujecie mameginekolog? Wczoraj wyznała, że była w ciąży chyba podobny czas jak my i właśnie odkryła, że serduszko już nie bije. Mimo, że jak sama przyznała, jest jak co czwarta z nas, którą to spotkało, to znowu mnie to przeraziło. Jest lekarzem i w jej ocenie do tej pory wszystko rozwijało się dobrze, a to spadło jak grom z jasnego nieba. Zaraz wciagnelam detektor tętna i chyba z tego stresu nie mogłam znaleźć, ale jednak mi się udało. Dzidzia musiała się schować, ale jest i to mi pozwoliło zasnąć. Ja to chyba nigdy nie przestanę się bać. Nic nie wiemy na 100% i chyba dlatego jesteśmy "przy nadziei".13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
-
Dzień dobry. Moje dziecię dzisiaj wstal o 6.40
z katarem do tego. 3 tygodnie chodził do przedszkola i chyba będzie juz koniec. Zastanawiam się czy juz dzwonić po mamę... mieszka w innym mieście i jeżeli miał by się rozłożyć to ona musi przyjechać bo ja w tym tygodniu musze być w pracy. Niby to na razie tylko katar i kaszel od niego, ale jutro już może być zdecydowanie gorzej...
W piątek wreszcie usg! Z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej mam obawy. Boje się ze będzie tak jak opisała na fejsie mama ginekolog. -
Peg wrote:Zgodnie z prawem powinnaś dostawać średnia z 12 miesięcy. Dopytaj dlaczego dostajesz tak mało...skoro wynagrodzenie miałaś wyższe. Ja w zeszłym roku byłam w ciąży i tez miałam zwolnienie. Dostałam wypłatę i od razu mi się wydawało, że coś za mało...zadzwoniłam do kadr i miałam rację.Pensje od razu mi wyrównali.
-
Biszkopciki, też czytałam. Jak widać każdego może to spotkać
U mnie w city była taka świetna ginekolog. Tłumy do niej waliły. I znalazła sobie mini gózka w piersi. Po roku już jej nie było, bo trafiła jej się najzłośliwsza franca i pomimo, że szybko znaleziona. Lekarz też człowiek
-
Balbinka0406 wrote:Hej dziewczynki czytam ze sporo was musi mieć clexane ja mam w lodówce opakowanie -3 zastrzyki jeżeli jakąś potrzebuję A nie ma.refundacji z chęci oddam lub wyśle
Bo mi już nie potrzebne używałam jak miałam peknieta rzepke Ale miałam siniaki na brzuchu ;p i zrezygnowalamA w jakiej dawce masz?
-
Dziewczyny a nie lepiej Wam po prostu takiego czegoś nie czytać??? Po co Wam ten dodatkowy stres. Jak i dla Was tak i dla dzieci to nie wskazane. Ja osobiście tego nie czytam wolę żyć normalnie nie myśląc. Wtedy to bym miala mózg większy niż czaszka. Pozdrawiam Was serdecznie.
karolyn, Teklaa, Kjopa3 lubią tę wiadomość
[img][/img]
-
Nie szukam w internecie złych historii. Obserwuje jej profil, bo wrzuca dużo wiedzy medycznej w przystępny sposób i lubię ją. Nie da się nie słyszeć tych przykrych sytuacji chociazby nawet z otoczenia. A ja nie umiem udawać, że nie widzę i nie słyszę.
kahaśka, Omon lubią tę wiadomość
13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡ -
Czasem nie trzeba czytać, czasem takie rzeczy się zdarzają - dziewczynom z tego forum albo kobietom obok. Siostra mojej koleżanki miała termin na 7 kwietnia. Na pierwszym prenatalnym okazało się że serduszko nie bije. A tydzień wczesniej obie się ściskałyśmy gratulując sobie wzajemnie. Dlatego ja czekam na 14.10 jak na szpilkach. Ciągle mam z tylu Glowy świadomość ze wszystko może się stać. Dlatego ciągle jeszcze Nic nie mówiłam dzieciom o dzidziusiu, powiem właśnie po badaniach. Ja się nie stresuję, nie przejmuje, ale takie wieści po prostu uświadamiają mnie, ze wszystko się może stać i trzeba być dobrej myśli, a jednocześnie przygotowanym na wszystko.
PS. Witam sie w moim 12 tygodniuja to ciągnę tyły, u większości już drugi trymestr sie zaczął, takie poważne tygodnie -14, a nawet 15!!
16.09 dwa centymetry człowieka
14.10 - usg prenatalne
8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK
[/ur
-
Ja też się czuję trochę "do tyłu" w porównaniu chyba z większością z nas. Ktoś prowadzi statystyki ile z nas ma termin na początek, a ile na koniec kwietnia? Ja niby pierwsza połowa, a jakoś w ogonie13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
-
A widzicie.. ostatnio mi własnie znajoma z pracy mówiła, że do L4 jest wszystko liczone, razem z dodatkiem regulaminowym i premiami i że ona korzystniej na tym finansowo wychodziła niż siedząc w pracy. później się zastanawiałam czy jej się z macierzyńskim nie pomyliła do L4 tylko podstawa, ale z tego co piszecie miła rację. Gdybym wcześniej wiedziała to bym ten wrzesień już do pracy nie przyszła hehe
Chociaż ja akurat dużo więcej mieć nie będę, premie były ale nie jakieś fantastyczne, poza tym podwyżkę też dostałam stosunkowo niedawno, więc dużo mi nie "dżwignie". No ale.. zawsze to 100 zł zostaje w kieszeni bo chociaż na dojazdy do pracy nie muszę liczyc
annak - super, że polecasz bo już się bałam, że za niską ceną będzie stało jakieś "ale"
ja tez obserwuję mamaginekolog, ale tego wpisu jeszcze nie widziałam. I potwierdzam, ze wcale nie trzeba wyszukiwać smutnych historii aby się z tym zetknąć. Wczoraj np. koleżanka z pracy robiła pożegnalną imprezę i też wspomniała o znajomej, która poroniła w 5 miesiącu bo lekarka jej za bardzo obniżyła euthyrox a ona miała niedoczynność jak jaCałe szczęście, że moja zostawiła mi jeszcze tą 100 tak jak brałam, uznając, że na tym etapie jest zbyt duże zapotrzebowanie byśmy teraz schodziły z dawki, bo inaczej już bym się denerwowała tym faktem..
Najbliższa wizyta 15.03
-
Ja też się boję, choć staram się być dobrej myśli. W ciąży z synkiem dopiero po genetycznym związałam się psychicznie z dzieckiem, tak bardzo bałam się, że coś się stanie złego i będę znów cierpieć.
Ta ciąża jest nieco spokojniejsza ale też stresująca.
Ja nie mam premii itp. tzn czasami na święta ale tak to mam stałą pensje.
Teraz i tak jestem do przodu bo nie muszę płacić za paliwo czyli z minimum 200 zł zostaję miesięcznie (mam 11 km w jedną stronę).
Ale za to muszę gotować obiady, a tam śniadania, obiady, podwieczorki miałam za darmo. (Pracuję w przedszkolu).
Miłej i spokojnej niedzieli dziewczyny -
aaa ija też jestem za Wami mocno do tyłu
termin na 26 kwietnia ale z doświadczenia wiem, że bywa róznie. Jedne przenoszą, drugie rodzą szybciej (oby tylko nie za szybko) . Z Synem miałam termin na 2 września urodziłam 26 sierpnia, a już pchał się na świat początkiem sierpnia. Także z tą ciążą różnie może być mam nadzieję tylko, że dotrwamy jak najdłużej minimum 35 tc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 09:55
-
Witam was
Mi tydzien temu przeszedl bol zatok i katar. A od wczorajszego wieczoru boli mnie gardlo. Zaraz wychodze do apteki. Czytalam ze sinulan direct jest bezpieczny wiec chyba go kupie.
Chyba ze macie cos innego skutecznego co mozecie polecic? -
pati87 wrote:Witam was
Mi tydzien temu przeszedl bol zatok i katar. A od wczorajszego wieczoru boli mnie gardlo. Zaraz wychodze do apteki. Czytalam ze sinulan direct jest bezpieczny wiec chyba go kupie.
Chyba ze macie cos innego skutecznego co mozecie polecic?