X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:00

Awf3p2.png
  • Balbinka0406 Znajoma

Wysłany: 1 października 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem wszystko wylicza z umowy o prace bo mam odprowadzane wszystkie składki

Balbinka0406
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Omon ja tez chcialam isc ale boje sie tlumu, przepychanek.
    Moze Rodzice pojda w moim imieniu :-) ja bede usprawiedliwiona.
    Moje przyjaciolki ida wiec godna reprezentacja.
    Ja byłam dziś na proteście w Warszawie, było bardzo spokojnie, żadnych przepychanek :)

A rano byłam na usg, płód 3,17cm, tętno 158/min, ręce i nogi ma, termin z usg 2 dni później niż z OM - 29.04. Ogólnie wszystko w jak najlepszym porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 20:01

Antonelka, kahaśka, Peg, niania.ogg, Omon, pati87, AmyLeah lubią tę wiadomość

atdcqps62brd8znj.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jak biorę clexane to jest sens robić d-dimery? Bo może bym sobie zrobiła przed wizytą u naczyniowego hmmm

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• sunshine Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Tez mi się wydaje że nie liczą premii...:(

Dziewczyny od paru dni potwornie boli mnie głowa, walczę ale codziennie muszę się faszerowac paracetamolem. Myślicie że to jakieś przesilenie pogodowe czy coś ? To normalne w ciazy ?

Milka, ja też miałam takie bóle głowy. Ponad tydzień bez przerwy. Teraz jest lepiej, ale nadal się zdarza, ale już nie całymi dniami. Położna powiedziała, że ma to związek z ciążą. U mnie dodatkowo odpowiedzialne było niskie ciśnienie.

Milka1991 lubi tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaśka właśnie tak myślałam żeby może dziewczyny które nie mają refundacji na Cleaxane zrobiły badanie ale białka S. Bo ono jak jest obniżone to refundacje by dostały ale jak już się bierze zastrzyki to wyniki chyba się normują tak samo pewnie z d-dimerami.

kahaśka lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Tez mi się wydaje że nie liczą premii...:(

Dziewczyny od paru dni potwornie boli mnie głowa, walczę ale codziennie muszę się faszerowac paracetamolem. Myślicie że to jakieś przesilenie pogodowe czy coś ? To normalne w ciazy ?

Mnie do zrobienia testu ciazowego sklonily m.in. wlasnie okropne bole glowy, jednego dnia nawet zwymiotowalam z bolu... teraz tez je czasem miewam, niestety paracetamol itp nigdy mi nie pomagaly, jedyne dzialajace leki to Solpadeine. Teraz w ciazy nie biore nic, ale powiem Ci, ze nawet na ciezki bol ukojenie przynosi zelowy, dosc mocno schlodzony kompres, zdarzylo sie, ze bol minal jak reka odjal :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

o148l6d8octf4x0k.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam premie wliczana, i nadgodziny i wszystkie dodatki. Coś Cię Nutella okantowali...
    Antonelka, wspaniale, że pappa dobra :) chyba wszystkie, które robilysmy ten test jesteśmy zadowolone :)
    Kasieniaczek, ja od początku z dużym szacunkiem obserwowałam jak poważnie podchodzisz do swojej pracy, że chcesz tak długo pracować w ciąży i pilnować swojego stanowiska..
    A Ty tam masz najniższa krajowa? :( Niefajny pracodawca, niefajna kasa, tylko pracownik skarb.

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Dziewczyny, czy jak biorę clexane to jest sens robić d-dimery? Bo może bym sobie zrobiła przed wizytą u naczyniowego hmmm

U mnie hematolog kazala zrobic.

kahaśka lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też boli głowa od 3 dni non stop. Nir jest to jakiś straszny ból, ale ćmi. Ciśnienie właśnie mierzyłam 103/74. Dziś cały dzień na powietrzu.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bez sensu robić te d-dimery, bo czytam, że ciąża daje fałszywie dodatnie wyniki a leki przeciwzakrzepowe fałszywie ujemne, czyli mogą wyjść głupoty. Zobacze co lekarz powie i co zleci

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:01

niania.ogg, Milka1991 lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Ja też miałam premie wliczana, i nadgodziny i wszystkie dodatki. Coś Cię Nutella okantowali...
    Mniej więcej w tym czasie kiedy ja poszłam na L4, dwie dziewczyny też poszły. I tak samo miały płacone.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Mniej więcej w tym czasie kiedy ja poszłam na L4, dwie dziewczyny też poszły. I tak samo miały płacone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 14:53

• ilae Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg wrote:
    Zgodnie z prawem powinnaś dostawać średnia z 12 miesięcy. Dopytaj dlaczego dostajesz tak mało...skoro wynagrodzenie miałaś wyższe. Ja w zeszłym roku byłam w ciąży i tez miałam zwolnienie. Dostałam wypłatę i od razu mi się wydawało, że coś za mało...zadzwoniłam do kadr i miałam rację.Pensje od razu mi wyrównali.

Czyli na zwolnieniu lekarskim powinnam dostawac wiecej, niż tylko samą podstawe? Powinnam dostawac średnią z 12 miesiecy?
    I tak jest w przypadku, gdy firma zatrudnia wiecej, niż 20 osób? Bo wtedy po 33 dniach kase wypłaca już ZUS prawda? I wtedy mam sie z kadrową kontaktowac czy już z ZUSem?

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilea zasady sa takie same niezaleznie ile osob firma zatrudnia.
    W malych u firmach po 33 dniach wynagrodzenie wyplaca zus a w duzych pracodawca i odlicza sobie to od skladek, ktore przekazuje do zus - tylko nie wiem czy firma musi zatrudniac wiecejniz 20 czy 35 osob.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 22:24

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Czyli na zwolnieniu lekarskim powinnam dostawac wiecej, niż tylko samą podstawe? Powinnam dostawac średnią z 12 miesiecy?
    I tak jest w przypadku, gdy firma zatrudnia wiecej, niż 20 osób? Bo wtedy po 33 dniach kase wypłaca już ZUS prawda? I wtedy mam sie z kadrową kontaktowac czy już z ZUSem?

Jest dokładnie tak jak napisała Antonelka :-)

• ilae Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Wam dziewczyny, troche mnie to podbudowało :)

Antonelka lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Ja biorę Clexane w związku z mutacjami i wcześniejszymi poronieniami i mam (zalecenie lekarza) mniej więcej co 3-4 tygodnie badać d-dimery. W zależności od ich wyniku będziemy dobierać dawkę heparyny.

Jeśli chodzi o demonstrację, to ja dzisiaj byłam w Warszawie. W poniedziałek również się wybieram.

Kordonku,
    Ja przez całe życie nie używałam żadnego żelu nawilżającego, ale kilka miesięcy przed ciążą dopadło mnie jakieś straszne wysuszenie pochwy. Pani w aptece poleciła mi właśnie żel Feminum, nawet nie pod kątem seksu, tylko tak ogólnie, na nawilżenie. Użyłam go dwa razy i to właśnie na okoliczność seksu i bardzo mi odpowiadał. Był totalnie neutralny, taki czysty. Nie miałam wrażenia żadnej obcej substancji, nie miał żadnych zapachów. A przy okazji, wraz z nim zrobiliśmy dziecię ;-) Także ja mam dobre doświadczenia i mogę polecić.

mada87 lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• atat Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat w czasie ciąży mam tak bardzo nawilżone środowisko, jak nigdy.
    Aż czasami się martwie czy nie plamienie czy coś.
    Ale podobno to naturalna ochrona przed infekcjami. Ale normalnie prawie leje się ze mnie.
    Ale seksu nie ma, bo najpierw krwiak, teraz troche strach. Może jeszcze jedna wizyta i się odważymy :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ