Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Antonelka wrote:Omon ja tez chcialam isc ale boje sie tlumu, przepychanek.
Moze Rodzice pojda w moim imieniuja bede usprawiedliwiona.
Moje przyjaciolki ida wiec godna reprezentacja.
A rano byłam na usg, płód 3,17cm, tętno 158/min, ręce i nogi ma, termin z usg 2 dni później niż z OM - 29.04. Ogólnie wszystko w jak najlepszym porządkuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 20:01
Antonelka, kahaśka, Peg, niania.ogg, Omon, pati87, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Tez mi się wydaje że nie liczą premii...
Dziewczyny od paru dni potwornie boli mnie głowa, walczę ale codziennie muszę się faszerowac paracetamolem. Myślicie że to jakieś przesilenie pogodowe czy coś ? To normalne w ciazy ?
Milka, ja też miałam takie bóle głowy. Ponad tydzień bez przerwy. Teraz jest lepiej, ale nadal się zdarza, ale już nie całymi dniami. Położna powiedziała, że ma to związek z ciążą. U mnie dodatkowo odpowiedzialne było niskie ciśnienie.Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Kahaśka właśnie tak myślałam żeby może dziewczyny które nie mają refundacji na Cleaxane zrobiły badanie ale białka S. Bo ono jak jest obniżone to refundacje by dostały ale jak już się bierze zastrzyki to wyniki chyba się normują tak samo pewnie z d-dimerami.
kahaśka lubi tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Tez mi się wydaje że nie liczą premii...
Dziewczyny od paru dni potwornie boli mnie głowa, walczę ale codziennie muszę się faszerowac paracetamolem. Myślicie że to jakieś przesilenie pogodowe czy coś ? To normalne w ciazy ?
Mnie do zrobienia testu ciazowego sklonily m.in. wlasnie okropne bole glowy, jednego dnia nawet zwymiotowalam z bolu... teraz tez je czasem miewam, niestety paracetamol itp nigdy mi nie pomagaly, jedyne dzialajace leki to Solpadeine. Teraz w ciazy nie biore nic, ale powiem Ci, ze nawet na ciezki bol ukojenie przynosi zelowy, dosc mocno schlodzony kompres, zdarzylo sie, ze bol minal jak reka odjalMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Ja też miałam premie wliczana, i nadgodziny i wszystkie dodatki. Coś Cię Nutella okantowali...
Antonelka, wspaniale, że pappa dobrachyba wszystkie, które robilysmy ten test jesteśmy zadowolone
Kasieniaczek, ja od początku z dużym szacunkiem obserwowałam jak poważnie podchodzisz do swojej pracy, że chcesz tak długo pracować w ciąży i pilnować swojego stanowiska..
A Ty tam masz najniższa krajowa?Niefajny pracodawca, niefajna kasa, tylko pracownik skarb.
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
niania.ogg wrote:Ja też miałam premie wliczana, i nadgodziny i wszystkie dodatki. Coś Cię Nutella okantowali...
-
nick nieaktualny
-
Peg wrote:Zgodnie z prawem powinnaś dostawać średnia z 12 miesięcy. Dopytaj dlaczego dostajesz tak mało...skoro wynagrodzenie miałaś wyższe. Ja w zeszłym roku byłam w ciąży i tez miałam zwolnienie. Dostałam wypłatę i od razu mi się wydawało, że coś za mało...zadzwoniłam do kadr i miałam rację.Pensje od razu mi wyrównali.
Czyli na zwolnieniu lekarskim powinnam dostawac wiecej, niż tylko samą podstawe? Powinnam dostawac średnią z 12 miesiecy?
I tak jest w przypadku, gdy firma zatrudnia wiecej, niż 20 osób? Bo wtedy po 33 dniach kase wypłaca już ZUS prawda? I wtedy mam sie z kadrową kontaktowac czy już z ZUSem? -
Ilea zasady sa takie same niezaleznie ile osob firma zatrudnia.
W malych u firmach po 33 dniach wynagrodzenie wyplaca zus a w duzych pracodawca i odlicza sobie to od skladek, ktore przekazuje do zus - tylko nie wiem czy firma musi zatrudniac wiecejniz 20 czy 35 osob.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 22:24
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyilae wrote:Czyli na zwolnieniu lekarskim powinnam dostawac wiecej, niż tylko samą podstawe? Powinnam dostawac średnią z 12 miesiecy?
I tak jest w przypadku, gdy firma zatrudnia wiecej, niż 20 osób? Bo wtedy po 33 dniach kase wypłaca już ZUS prawda? I wtedy mam sie z kadrową kontaktowac czy już z ZUSem?
Jest dokładnie tak jak napisała Antonelka -
Hej Dziewczyny,
Ja biorę Clexane w związku z mutacjami i wcześniejszymi poronieniami i mam (zalecenie lekarza) mniej więcej co 3-4 tygodnie badać d-dimery. W zależności od ich wyniku będziemy dobierać dawkę heparyny.
Jeśli chodzi o demonstrację, to ja dzisiaj byłam w Warszawie. W poniedziałek również się wybieram.
Kordonku,
Ja przez całe życie nie używałam żadnego żelu nawilżającego, ale kilka miesięcy przed ciążą dopadło mnie jakieś straszne wysuszenie pochwy. Pani w aptece poleciła mi właśnie żel Feminum, nawet nie pod kątem seksu, tylko tak ogólnie, na nawilżenie. Użyłam go dwa razy i to właśnie na okoliczność seksu i bardzo mi odpowiadał. Był totalnie neutralny, taki czysty. Nie miałam wrażenia żadnej obcej substancji, nie miał żadnych zapachów. A przy okazji, wraz z nim zrobiliśmy dziecięTakże ja mam dobre doświadczenia i mogę polecić.
mada87 lubi tę wiadomość
-
Ja akurat w czasie ciąży mam tak bardzo nawilżone środowisko, jak nigdy.
Aż czasami się martwie czy nie plamienie czy coś.
Ale podobno to naturalna ochrona przed infekcjami. Ale normalnie prawie leje się ze mnie.
Ale seksu nie ma, bo najpierw krwiak, teraz troche strach. Może jeszcze jedna wizyta i się odważymyponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1