X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka ja tez jestem pełna podziwu dla męża jesli chodzi o seks, ale widzi jak sie czuje, ale uwielbia komentować że w nocy przytuliłam sie do niego ;) zawsze przy tym sie śmieje i mowię że chyba mu sie to śniło ;) taki obecnie mamy poziom flirtu w łożku ;D ;D

Milka1991, Omon lubią tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • ilae Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie libido praktycznie nie istnieje ;) chociaż z dnia na dzień jakby było lepiej, mdłości też już mam mniej i chyba odzyskuj siły. Nawet seks to mi sie dzisiaj śnił :D

Błedne koło, nie mam sił, bo mało jem, bo mam mdłości. Mdłości mniej, jem wiecej, mam wiecej sił :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie maleństwo ma już 6 cm długości , serduszko bije jak dzwon niestety plci nie poznałam USG genetyczne wręcz wzorowe, mam badana do zrobienia mocz , morfologię krwi i hiv kolejna wizyta znów za dwa tygodnie.

A to zdjęcie naszego szczęścia :*:*:*:*.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/710ac9c7e23d.jpg

nutella_, Milka1991, kahaśka, Omon, vitae13, bobas2015, karolyn, Różowy_Kordonek, pati87, Donia12, AmyLeah, Taśka22, Teklaa, Kjopa3, Antonelka, niania.ogg, mada87, Lokokoko lubią tę wiadomość

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam straszna ochotę ale przez krwiaka średnio możemy jednak mój mąż szczęśliwy bo wynajdujeny coraz to inne formy igraszek ;)))

Teklaa lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dziewczyny czy macie może jakieś kłucia z boku? Ja mam po prawej stronie tam gdzie jest dzidziuś. Takie pulsacyjne kłucia. Byłam w czwartek u lekarza, nic niepokojącego sie nie dzieje ale zapomniałam zapytać o to. Czy macie może cos podobnego, bądź miałyście we wcześniejszych ciążach? Nie forsuje sie, staram sie leżeć (choć ostatnio Milan gości to trochę więcej roboty). Czasami to kłucie jest tez z lewej strony, ale zadko. Czuje tez jak szybciej wstanę z łóżka, bądź jakieś gwałtowne ruchu. Teraz leżę na plecach i czuje cały czas :(

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Balbinka0406 Znajoma

Wysłany: 1 października 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej też mam klucia w prawym boku Ale dopóki nie ma krwawien plamieN to się nie martwię ;) ja teraz maraton w pracy 5 dni po 13 h masakra A planuje iść na wolne dopiero od lutego mam nadzieję ze wytrzymam ;p

Balbinka0406
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie mam plamien. Sączy mi sie trochę z polipa, ale widzę to dopiero jak wkładam luteine, tal to nic nie widać na papierze nawet. Ale kłucia nieciekawe, takie puste i pulsacyjne. Przekopałam internet, żądza sie kontaktować z lekarzem. Ale ja to mam już dłuższy czas i byłam na badaniach i wszystko dobrze, także to chyba są te nieszczęsne jelita :)
    Co do pracy to podziwiam :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis ja co kilka dni mam takie pulsacyjne kłucia w okolicach pępka - czasem bardziej z boku, czasem na środku. Też się zastanawiam skąd to się bierze, ale pewnie normalne. Jak nie zapomnę to w piątek lekarza zapytam.

U mnie 13 tydzień, mdłości i wymioty nadal są i nadal nie mam na nic siły :/

Wybieracie się na czarne protesty?
    Ja chciałam w poniedziałek pojechać na strajk do Białegostoku, ale mąż mi wybił z głowy, bo jestem w ciąży a w takim tłumie to nietrudno o to żeby ktoś popchnął czy szturchnął, więc lepiej nie kusić losu.

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia - gratuluję udanej wizyty :) Dziecię jak malowane ;D

A propo współżycia.. ja przez pierwsze 3 miesiące ani nie pomyślałam o przytulaniu, moje libido spadło poniżej zera a i mąż nie chciał bo bał się przeszkadzać dzidziusiowi :) On jest chyba przekonany, że przez całą ciążę nie można xD Teraz jakieś minimalne pociągi się we mnie odzywają, ale znowu wiem, że bez lubrykantu nie chce nawet próbować. Bez wspomagaczy jestem odpowiednio nawilżona chyba tylko po pijaku a teraz to nie wchodzi w grę xD Podpowiedzcie mi zatem czego używacie aby było bezpieczne w ciąży? Czytałam, że takich tradycyjnych lubrykantów nie można stosować w ciąży, czy macie zatem coś sprawdzonego i bezpiecznego? :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko w jednym miejscu, tak jakby pod brzuchem z prawej bądź lewej strony, pulsacyjny. No nic da sie wytrzymać, ważne ze wiem ze dzidzia rośnie i jest zdrowa. A to może jest normalne bądź na pewno nic co zagraża dziecku :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy, może ten żel apteczny conceive plus. Co prawda on jest na starania, ale jest naturalny (nie zabijał plemników ani nic), nie podraznial. Jest bezzapachowy itp. Ja jakbym miała wybór to bym tego użyła. U mnie niestety seks nie wchodzi w grę przez polipa w szyjce macicy :/

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku ja używam tego żelu o którym napisała Lis :)

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png

Wysłany: 1 października 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Jeszcze znalazłam dobre opinie o Feminum żel, jest napisane, ze mogą go stosować kobiety ciężarne i karmiące piersią, na któryś z tych dwóch na pewno się zdecyduję :*

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy PreSeed, to też żel do starań więc nie szkodzi malcowi. Ale strasznie drogi jest, bo kosztuje 80 zł, został nam po staraniach i dlatego go używamy.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoją drogą, dziewczyny które stosują Clexanne mam pytanie. Od kilku miesięcy bolą mnie żyły z boku kolana w jednej nodze, a zapomniałam zapytać ginki na wizycie. Jak myślicie, do jakiego lekarza mam iść, żeby wykluczyć zakrzepicę? Albo jakie badania trzeba zrobić? Doppler? Przedtem nie przyszło mi to do głowy, ale mój kolega, młodszy ode mnie miał podobną sytuację i teraz jest na zastrzykach, bo okazało się że to skrzep. Myślę, że warto byłoby sprawdzić, ale całkiem nie mam pomysłu jak się nazywa lekarz żyłolog :)

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba chirurg ogólny sprawdzić może. Pewnie by się przydało jakieś usg dopplerowskie

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo przejść się do rodzinnego.może on poradzi gdzie się udać, da jakieś skierowanie

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie, czy wiecie moze czy to prawda, ze w ciazy mozna nie miec objawow infekcji pecherza a miec stan zapalny bez bolu pieczenia itd? wiele razy to mialam w zyciu przed ciaza i zawsze mega nieprzyjemnie, bolaco i piekaco, a teraz mocz oddaje czasem doslownie co 40 minut nawet po troszeczku i tak sie zastanawiam.. ale zero bolu

o148l6d8octf4x0k.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik wrote:
    dziewczyny mam pytanie, czy wiecie moze czy to prawda, ze w ciazy mozna nie miec objawow infekcji pecherza a miec stan zapalny bez bolu pieczenia itd? wiele razy to mialam w zyciu przed ciaza i zawsze mega nieprzyjemnie, bolaco i piekaco, a teraz mocz oddaje czasem doslownie co 40 minut nawet po troszeczku i tak sie zastanawiam.. ale zero bolu

to normalne na tym eptapie ciąży. Niedługo macica będzie trochę wyżej i ci ulży (na jakiś czas tylko). Ja właśnie zaczełam 15 tydzień i jest już lepiej. Ale jeszcze tydzień temu biegałam do tolety jak szalona :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png

Wysłany: 1 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Jak myślicie, do jakiego lekarza mam iść, żeby wykluczyć zakrzepicę? Albo jakie badania trzeba zrobić?

A może tuż przed wizytą u lekarza zrób sobie najprostsze badanie z krwi d-dimery?Podwyższone D-dimery to oznaka zwiększonej aktywacji procesów krzepnięcia i myślę, że wynik przyda się przy konsultacji lekarskiej :)

Kurcze, drogie te żele.. chyba jednak kupię ten Feminum, kosztuje śmieszne pieniądze.
    mrik wrote:
    dziewczyny mam pytanie, czy wiecie moze czy to prawda, ze w ciazy mozna nie miec objawow infekcji pecherza a miec stan zapalny bez bolu pieczenia itd?

Ja od dawna mam nawracające i bezobjawowe infekcje układu moczowego. Nie tylko w ciąży. Gdyby nie badania moczu to nawet nie wiedziałabym, że coś mi dolega. Poza ciążą nie wymagają nawet leczenia, no ale w ciąży trzeba :) ja dostałam antybiotyk.

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ