X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. Ciepłe ciasto to słaby pomysł. Pocieszające jest to ze jutro rano pewnie znowu wstaniesz jak nowa :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Ale widziałam, że tobie też bardzo ładnie pappa wyszła :) kurcze, ja to bym przed 40-tka chciała jeszcze trzecie, ale jak prenatalne będą zakazane to na samym ryzyku podstawowym to ja w dobrym zdrowiu psychicznym ciąży przeżyć nie zdołam.
    Hehe, może wtedy nie będą szacować nawet wieku. Wszystkie dzieci będą zdrowe w ciąży a potem niech się rodzice martwią. Masakra

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos u nas cicho w ten piatek.

Miłego weekendu wam zycze :)

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro do szkoły pierwszy raz na zajęcia. Stresa mam :D

aneczka1983 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Odebrałam moja kopertę z pappa. Szok, że minął ponad rok, a ryzyko podstawowe skoczyło z 586 do 484. Nie sądziłam, że to ryzyko rośnie aż tak gwałtownie. No, ale o ile w poprzedniej ciąży miałam ryzyko 1:2744, tak teraz 1:9679 :) trisomia 18 i 13 1:20000.
    To co mnie mocno zaskoczyło to nowy parametr: samoistny poród przedwczesny przed 34 tygodniem ciąży 1:44. Macie na wynikach coś takiego? Z Helenka miałam robione w tym samym miejscu, u tego samego lekarza, a czegoś takiego nie miałam na wyniku....

niania! My idziemy łeb w łeb! az niemozliwe ze az tak. I chyba ten sam wiek :)
    Tez odebrałam PAPPE.
    trisomia 21 Ryzyko ze wzgledu na wiek 1:472, skorygowane 1:9436 :)
    Ale tych dodatkowych parametrów nie mam.
    Trisomia 18 i 13 <1:20000

niania.ogg, Kjopa3 lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mój synek dziś zniszczył totalnie ledwo żyje ;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się najadłam czarnych oliwek z kafirem...cóż...problem zaparć się rozwiązał...
    A jutro rozpoczynam 15 tydzień :) kiedy to mineło?

Wanda1986, Antonelka, Taśka22, Donia12, Omon, Milka1991 lubią tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej znowu dziewczyny :)
    Moze napiszę coś więcej co u mnie :) rzadko tu bywam, a raczej powiem tak bywam, czytam, ale nie pisze bo czasu mało :) przygotowania do ślubu pełna parą :) zapraszamy gosci i tu u kogos coreczka sie urodzila i juz trzeba opic(oczywiscie ja kompocik w tym czasie) i tak to zapraszanie nam schodzi :D
    Moj złamał wczoraj zęba górną jedynkę :D umówiłam go już na wizytę, zadzwoniła teściowa i stwierdziła, ze 10 października to zapozno i stwierdzila, ze ona zadzwoni i umowi go wcześniej. Wkurzyłam się i stwierdziłam, ze nie jade do niej jutro. :D wtracalska....
    Ja dzis to znaczy teraz czuje sie średnio. Mdłości mnie okropnie mecza, ale to chyba tak jest jak sie je gumy rozpjszczalne z pyzami polanymi cebula i skwarkami :D eh i brzusio sie powieksza. Mam wizyte we srode i juz sie doczekac nie mogę!!!!! :*

aneczka1983, Milka1991 lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko nie wierze, Ty! sie nie mozesz doczekac wizyty u ginekologa :D

Milka1991, Lokokoko lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko ja też mam wizytę w środę:) to ma być już genetyczne (11 tc i 1 dzien) ale trochę obawiam się czy to nie będzie za szybko...zobaczymy.

Zjadłam właśnią małą paczkę orzeszków w cieście (uwielbiam) i mam wyrzuty sumienia trochę...ale raz na jakiś czas to chyba nie jest jakiś dramat;)

Milego weekendu :)

Lokokoko lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    niania! My idziemy łeb w łeb! az niemozliwe ze az tak. I chyba ten sam wiek :)
    Tez odebrałam PAPPE.
    trisomia 21 Ryzyko ze wzgledu na wiek 1:472, skorygowane 1:9436 :)
    Ale tych dodatkowych parametrów nie mam.
    Trisomia 18 i 13 <1:20000
    Atat, super wynik :) Cieszę się, że w końcu się u Ciebie tak pięknie wszystko układa :) teraz zanim się człowiek obejrzy to już połówkowe, potem trochę kompletowania wyprawki, trochę szkoły rodzenia i już rodzić będzie trzeba. To już zleci... :)
    Bobas, współczuję. Moja została w pon dumna posiadaczką górnej jedynki, były dwa dni spokoju, a teraz wyłazi druga. Poplakuje w nocy co 30 minut :( a co gorsza nauczyła się wspinać. Wspina się na łóżko, włazi i staje na drukarce, na stolik nocny, Na dolną półkę przewijaka... wejdzie, ale zejść nie potrafi. Na szczęście na razie znikąd jeszcze nie spadła, ale już widziałam jak próbuje się opuszczać na ręce (czyli spadnie na głowę). Mąż mi kazał uczyć ja schodzić tylem tak na wszelki wypadek, ale jak tu tłumaczyć takiemu dziecku... Coś jej się staram pokazywać, ale efekty ehh.. żeby było jeszcze śmieszniej to Helenka odkąd wstaje śpi w łóżeczku turystycznym. Bo gdy uczyła się wstawać i robiła to niepewnie to zdarzały się bolesne upadki. Ma materac na samym dole. Ale potrafi tak się złapać i podciągnąć na rękach, nozkami się odpychać, że ostatnio ja zlapalam w ostatniej chwili, bo już w połowie była przewieszona przez łóżeczko. Więc gdy ona nie śpi to nie ma opcji żeby ją na sekundę zostawić. wczoraj musiałam do łazienki to Helena.. siedziała mi na kolanach. Nie było innego wyjścia. A u Krzysia jak z ząbkami? No i pozal się, jak Ci nadokuczal?

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w środe wizytuje i to prenatalne. To bedzie 12t2d, wiec chyba tak na styk :)

mam przeczucia na synka :D

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niani widzę ze masz niezła akrobatke. My mamy 6zebow i idzie 7. Z każdym następnym gorzej. Teraz juz marudzi w ciągu dnia nie tylko w nocy.. ogólnie on raczkuje gdzie się da i wszędzie gdzie nie powinien.. wkłada do buzi największe brudy.. moje zakazy kończą się krzykiem.. wszędzie wstaje byle byłoby czego się chwycić.. na szczęście jeszcze się nie wspina... waży ponad 10kg wiec noszenie go w kolko mnie już wkurza.. a Twoja juz chodzi czy raczkuje?

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, skąd ja to znam, a zwłaszcza wkładanie tych brudów do ust, brrry... nie, jeszcze nie chodzi sama. Raczkuje, w tempie takim, że ciężko ją złapać, łazi przy meblach albo gdy się jej da rączkę. Nieraz wstanie sama, bez trzymania i chwilę sama postoi, na szczęście potrafi sama klepnac na tyłek. Mam o tyle dobrze, że ona waży 8 kg i tak dużo się nie nosimy... mnie najgorzej wkurza taki jej upór: leci do kabli, schylam się, przenoszę na ja na drugi koniec pokoju, a ta z powrotem i tak po milion razy.. Potem mnie tak plecy bolą jakbym wory z ziemniakami przerzucala. Jak jej robię nunu to ona mi odpowiada papa i na moje kiwanie palcem odmachuje. Śmiertelnie poważna. pewnie myśli, że matka papa nie umie.Ostatnio straciłam cierpliwość i krzyknąłam na nią, że nie wolno to ona się zaczęła śmiać. Ona jeszcze chyba nie kuma, że podniesiony głos to znaczy, że ktoś jest zły (no i w sumie dobrze, bo mi potem strasznie głupio było za to nie wolno głośniejsze). Zazdroszczę wam, że macie już tyle ząbków z głowy... My mamy dopiero 3 i idzie 4. A dentystka ostatnio mówiła mężowi, że najgorsze są trójki :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 23:28

aneczka1983, Omon lubią tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej przyszłam zapytać. właśnie mam 13t0d czyli zaczynam 14tydzień i ll trymestr?

niania.ogg, kahaśka, Antonelka lubią tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze się nie zmienił suwaczek.:/

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    hej przyszłam zapytać. właśnie mam 13t0d czyli zaczynam 14tydzień i ll trymestr?
    Tak :)

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania, ja moją uczyłam schodzić tyłem z łóżka/kanapy, bo też chciała przodem. Jak była przy krawędzi to jej nogi przekręcałam do dołu. Po paru dniach załapała.
    Co do zębów to mojej właśnie wychodzi ostatnia trójka. Z dolnymi nie było akcji, ale górne nam się we znaki dają. Teraz ma lekki katar i nie wiem czy to nie od tego. Różne są teorie. A no i trójki wychodziły nam po 4 i tak idą najczęściej.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeny. Ja wam zazdroszczę jakichkolwiek zębów. U nas wszystko przed nami, albo będę inwestować w sztuczną szczekę, bo nadal wita mnie bezzębny uśmiech :D oczywiście żartuję z tą szczęką :)

kahaśka lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to z tym schodzeniem dalas mi trochę nadziei, będziemy ćwiczyć..
    A powiedz Kahaska, jak jest z takim 14- miesięcznym dzieckiem? Czy jest ciut lżej, czy jest choć odrobinę mniej absorbujące? Jak się to dziecko nasze urodzi to Helenka będzie miała 16 miesięcy. Na początku mi się zdawało, że 16 miesięcy to już dziecko chodzi i nawet trochę kumate jest. Teraz z kolei mam lęki, że między takim 10 a 16 miesięcznym to różnica jest niewielka lub żadna. Czy takie dziecko jest zdolne np. zrozumieć komunikat: poczekaj chwilę?
    Próbowałam podpytac mamę jak ona dawała sobie radę, bo między mną a siostra jest niecale 13 miesięcy różnicy.. a ona, że Luz, że żaden problem, posadziła mnie na dywanie i ja się bawiłam. Musiałam być złotym dzieckiem :)

‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ