Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Peg wrote:A który model Mutsy masz? Ja się nad Mutsy zastanawiam...
-
Monika34 wrote:ja zadam troche intymne pytanie ale moze odpowiecie:) golicie sie jak do lekarza? cale czy zostawiacie cos? ja sie czesto zostanawiam;/
ja się depiluję całkowicie jak tylko widzę włoskizobaczymy jak będzie jak brzuchol urośnie
moja siostra do porodu nie ogoliła się bo nie dała rady, leżała w szpitalu miesiąc przed proodem
-
Vaniliaa wrote:Kurcze mnie tez to intryguje moja gin tez zapowiedziala ze po l4 wizyty maja byc co 3tyg
mimo ze w 1ciazy bez problemu dawala zwolnienia na miesiac? Cos sie w przepisach zmienilo ?
ja mam zwolnienie na miesiąc, nawet jak mam wizyte w między czasie -
Monika34 wrote:ja zadam troche intymne pytanie ale moze odpowiecie:) golicie sie jak do lekarza? cale czy zostawiacie cos? ja sie czesto zostanawiam;/
. Teraz póki mogę to działam, ale pozniej to będzie walka z lusterkiem zęby ogolić Bozenkę
-
IGA.G wrote:ja się depiluję całkowicie jak tylko widzę włoski
zobaczymy jak będzie jak brzuchol urośnie
moja siostra do porodu nie ogoliła się bo nie dała rady, leżała w szpitalu miesiąc przed proodem
Ja wcześniej golilam sie tylko jakis trójkącik, czy paseczek a teraz w ciazy od tych mdlosci mam wszystko w d i mam tam lekki busz
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Teklaa wrote:Ja wcześniej golilam sie tylko jakis trójkącik, czy paseczek a teraz w ciazy od tych mdlosci mam wszystko w d i mam tam lekki busz
Poza ciąża to specjalnie trochę zapuszczałam na wizytę
-
Tez kiedyś chciałam o to zapytać,. ale zrezygnowałam. Ja na ogół nie uznaję TAM włosów, chyba, że wąski paseczek, ale z racji na moje nawracające infekcje układu moczowego ginekolog doradziła bym się tam nie goliła ;] Wstyd mi było tak iść na badania, zwłaszcza prenatalne, które robił inny lekarz, więc znalazłam kompromisWzgórek łonowy wygoliłam a na wargach zostawiłam włoski. Trochę po bokach wygoliłam wiec wyglądało jakbym miała taki szerszy pasek na piśce
Kiedy są w miarę krótkie wygląda to ok a i pełni swoją funkcję ochronną.
kahaśka - nie wiem od czego to zależy, może od lekarza? I tak nie jest źle, bo teściowa, bratowa i znajoma, musiały przy L4 co dwa tygodnie lataćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 15:02
Najbliższa wizyta 15.03
-
Dziewczyny a o L4 same pytalyscie/prosilyscie czy Wasz ginekolog pytał sie gdzie i jak pracujecie? Moj sie nie pytał, ja sie nie pytałam bo myśle dopiero o grudniu i teraz zastanawiam sie od kogo powinna wyjsć inicjatywa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 15:04
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Teklaa wrote:Dziewczyny a o L4 same pytalyscie/prosilyscie czy Wasz ginekolog pytał sie gdzie i jak pracujecie? Moj sie nie pytał, ja sie nie pytałam bo myśle dopiero o grudniu i teraz zastanawiam sie od kogo powinna wyjsć inicjatywa?
u mnie wyszła inicjatywa od lekarza - jak dowiedział się że pracuje w szkole -
Moja o nic nie pytała, nawet jak wspomniałam, ze pracuję w laboratorium, ale też nie chciałam od razu iść na L4, więc temat poruszyłam przy trzeciej wizycie. po prostu po całym badaniu, kiedy sprawdzała moje wyniki itp zapytałam czy mogłabym poprosić o L4.Najbliższa wizyta 15.03
-
U mnie inicjatywa z l4 musiała wyjść z mojej strony, bo pracodawca nie pozwolił mi pracować kazał iść na zwolnienie, mój lekarz nie był z tego zadowolony, powiedział że w takiej sytuacji to pracodawca powinien mi płacić do końca ciąży, a nie wysyłać na l4, ale w końcu wypisał mi na razie na dwa tygodnie, za dwa tygodnie mam u niego kolejną wizytę i zobaczymy...
-
nick nieaktualnyVaniliaa wrote:Kurcze mnie tez to intryguje moja gin tez zapowiedziala ze po l4 wizyty maja byc co 3tyg
mimo ze w 1ciazy bez problemu dawala zwolnienia na miesiac? Cos sie w przepisach zmienilo ?
Ja mimo, że muszę mieć wizyty co 2 tygodnie to zwolnienie dostaje zawsze na 30 dni. -
Ja mam wózek Bebetto Luca s-line 3w1, szaro-biały, kupiony dla córeczki, ale nie używany ani razu, więc nie powiem jak się sprawdził. Stoi zapakowany i czeka. Firmę poleciła mi koleżanka, ona ma inny model, ale bardzo sobie chwaliła. Podobał mi się wizualnie, ale jakbym miała drugi raz kupować, to wzięłabym może tylko gondolę.
Co do depilacji to dziewczyny nie przejmujcie się swoją "fryzurą", lekarze nie zwracają na to uwagi i to najmniej ważna sprawa dla nich. Wiem, że niektórzy wręcz odradzają depilacje na zero, a u mnie w mieście jest lekarka, która oglone kobiety wygania z gabinetu, bo to niby jest bariera ochronna. Z tym, ze ona jest znana z różnych dziwactw.
Ja mam płytę Chodakowskiej dla kobiet w ciąży i może spróbuję to przećwiczyć. Nie podoba mi się za bardzo ten trening, poza tym nie prowadzi Ewa, tylko jakaś inna trenerka i towarzyszy jej ciężarna Sonia Bohosiewicz, a jakoś jej nie lubię. Znam sporo ćwiczeń ze szkoły rodzenia, ale nie wiem czy mogę już ćwiczyć na piłce, zapytam lekarza.
Co do zwolnień, to kiedyś pani doktor mi tłumaczyła, że na zwolnieniu wizyty powinny być co najmniej co 3 tygodnie, bo ciąża jest zagrożona i mogą się w ZUSie czepiać, ale ona robi co 4, bo nie chce obciążać finansowo pacjentek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 15:25
13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡ -
Hej
ja mam l4 i wizyty co miesiąc
Monika ja też się depiluję na "łyso"i będę to robić najdłużej jak się będzie dało, mam nadzieję, że brzuch będzie mi na to pozwalał
Kordonek Ty geniuszu, i wilk syty i owca cała
Podobno ginom obojętne jaką mamy fryzurkę na dole, haha, ale ja się czuję bezpieczniej taka gładka
Kiedyś jak byłam u gina to nie spodziewałam się usg, bo coś tam, i on nagle wyparował żebym się rozebrała i tu zonk. Na szczęście jakimś cudem miałam maszynkę w torbie, poprosiłam o chwilkę i myk do łazienki zgolić mój piękny pas startowy -
misKolorowy - u mnie była dokładnie ta sama sytuacja i dostałam L4 ale leżące bo lekarka tłumaczyła się tym, ze w razie czego to ona się będzie przed ZUSem tłumaczyć a to problem pracodawcy bo on ma obowiązek mi zapewnić stanowisko. Nie wiem ile w tym racji, bo mój zawód jest zawodem odgórnie zabronionym kobietom w ciąży (na podstawie rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 10 września 1996 r. w sprawie wykazu prac wzbronionych kobietom). Mam nadzieję, że to leżące L4 to tylko po to by dobrze wyglądało w papierach a następne dostanę chodzące
Milka jesteś niemożliwaw życiu bym się u gina nie goliła
co do zwolnień to też wydaje mi się, że te krótkie terminy są po prostu dla zabezpieczenia lekarza i mnie, bo skoro z jakichś powodów zdrowotnych nie nadaję się do pracy to powinnam być pod stałym nadzorem ginekologaJeśli mam L4 bo rzekomo boli mnie brzuch to wiadomo, że raczej nie będzie bolał cały miesiąc i mogłoby to kogoś zainteresować. ja to tak rozumiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 15:30
Milka1991 lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03