Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Różowy_Kordonek wrote:Aż ciężko uwierzyć, że to moja pierwsza ciąża..
Czy tylko ja rosnę w takim tempie?! Wszystkie macie brzuszki jak Karolyn?
Ja mam identyczny brzuch
Nie mam tylko siły wstać i zdjęcia zrobić, dziś mega mdłości i zawroty głowy wróciły -
Ładnie już rośniecie
Jeśli chodzi o imiona to u nas dla chłopca najprawdopodobniej Wojtuś, mi się marzy Mikołaj, ale mąż się nie zgadza. Dla dziewczynki chcę Wiktoria, nie wiem co na to mój mąż, bo o babskich imionach nawet nie chce ze mną rozmawiać, bo nie dopuszcza do siebie myśli o dziewczynce
Ja też się długo biłam z myślami czy robić pappę czy nie i zdecydowałam wczoraj, że nieMiałam USG prenatalne, wszystko ładnie w normie:
FHR 164 ud/min
CRL 68 mm
NT 2,0 mm
BPD 24 mm
Doctus Venosus PI (???) 1,070
kość nosowa obecna, czaszka/mózg, kręgosłup, serce i te wszystkie inne organy (nie chce mi się przepisywać) prawidłowe
I najważniejsze:
Stan - ryzyko podstawowe - ryzyko skorygowane
trisomia 21 - 1:1072 - <1:20000
trisomia 18 - 1:2669 - <1:20000
trisomia 13 - 1:8360 - <1:20000
Lekarz dwa razy sprawdzał czy wszystko dobrze powpisywał, bo powiedział, że jestem jego pierwszą pacjentką z tak niskim ryzykiemPodobno przy trisomii 18 i 13 częściej się spotykał z ryzykiem <1:20000 ale w przypadku trisomii 21 to jeszcze takiego ryzyka nie widział, więc jestem bardzo z tego powodu szczęśliwa i uspokojona
Jeśli chodzi o PAPPA to oczywiście powiedział, że to moja decyzja, on nie chce mi nic narzucać, bo to kwestia tego na ile chcę wiedzieć o ewentualnych wadach i co ta wiedza przyniesie - wiedzieć bym chciała, ale taka wiedza nie zmieni decyzji o urodzeniu dziecka. Powiedział, że ryzyko z USG jest bardzo niskie, ale musiał powiedzieć, że PAPPA może wyłapać coś, czego nie widać na USG, nawet przy tak dobrym wyniku, więc on jako lekarz sugerowałby jednak zrobić. No ale ostatecznie uznałam, że przecież PAPPA też nie ma skuteczności 100% no i może czasem namieszać, więc postanowiłam cieszyć się wynikiem USG i już niczego więcej nie doszukiwać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da95812dccbd.jpgilae, Donia12, Taśka22, vitae13, She Wolf, Kjopa3, macduska, pati87, karolyn, Lokokoko, niania.ogg, Teklaa, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
IGA.G wrote:Omon super wieści
co do imion do mój małżonek nie chce rozmawiać o chłopięcych imionach i mówi do dziecka/brzuszka AnielkoGakin lubi tę wiadomość
-
karolyn - dzięki, sprawdzę ten magnezin
IGA - Niestety to Lidla mam 15 km a busem to wyprawa na 2h i trochę się boję z racji na moje L4 leżące. Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam to bym dzisiaj zajrzała :)Byłam dzisiaj na targu nawet, ale wszystko oversize i to takie wielkie, że szok.. zostaje mi internet ale teraz też nie wiem czy S czy M bo zależy jak się materiał poddaje.
Gakin - ja obecnie tez najwygodniej się czuję w boyfrendach. Nawet trochę za duże miałam i za bardzo wisiały, w udach też, a teraz no pięknie się wypełniły xD ja później robiłam hiv, hcv, kiłę, hbs bo gin mi tego nie zleciła a bałam się, że po wizycie będzie kazała mi zrobić i przyjść z wynikami za 2 tyg, wiec od razu przyszłam do niej z wynikami. Powiedziałam, ze robiłam badania do endokrynologa to przy okazji zrobiłam sobie i tu. Tez myślę, że kupię te pregna plus z kwasami, ale obecnie mam jeszcze do wyłykania 60 tabletek pregna classicNie chcę ich wyrzucac, dlatego kwasy DHA kupuję osobno. No ale magnezu tez tam nie ma
kasieniaczek - asmag forte? Rzeczywiście jest coś takiego i taniutkoDziękuje Ci pięknie
Omon - super wyniki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 15:44
Omon lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Gakin ja też w pierwszej chwili zamarłam jak mierzył przezierność i wyskoczyło 2,02 ale powiedział, że to jest w normie i mam też tabelki które już któraś tu wrzucała z zaznaczonymi moimi parametrami, przezierność zależy też od wieku płodu a niektóre dziewczyny tu miały robione te badania na początku 12 tygodnia i te wyniki były niższe, ja wczoraj miałam wg poprzednich USG 12+6, ale wczoraj na USG było już 13+1 a na innym zdjęciu 13+0. Te wykresy u mnie wyglądały tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6de8ebaefe5.jpg -
Donia zapytałam o płeć to powiedział "to będzie chłopiec albo dziewczynka"
Potem wyjaśnił, że on o płci z reguły rozmawia po 16tc, ale przyznał, że czasem na tych prenatalnych da się ocenić, no ale nasz maluszek zacisnął nóżki i nie pokazał co tam ma
Następna wizyta za miesiąc i lekarz powiedział, że wtedy będzie się doszukiwał, trochę zawiedziona, no ale to nie jest tak istotna kwestia, więc cierpliwie poczekam
-
Ja nie pamietam moich wykresów a wdysc z łóżka mi sie nie chce
ale stwierdziłam ze ufam mojemu lekarzowi w 100%. Musze go zapytac czy poprowadzi ciążę w ogóle no mam wpisana inna lekarke z tej przychodni co mi zakładała kartę ale wolę jego. Kto by pomyślał kiedys siłą by mnie nie zaciagneli do gina faceta a tu trafilam przez przypadek
Omon lubi tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
Jak byłam z Basią na kardiologii to spotkałam młodą dziewczynę z synkiem z ZD i mówiła, że wszystko całą ciążę było w porządku, wszystkie badania w porządku i dopiero po porodzie okazało się, że ZD. A leżała w ciąży parę razy w szpitalu klinicznym.
-
kahaśka wrote:Jak byłam z Basią na kardiologii to spotkałam młodą dziewczynę z synkiem z ZD i mówiła, że wszystko całą ciążę było w porządku, wszystkie badania w porządku i dopiero po porodzie okazało się, że ZD. A leżała w ciąży parę razy w szpitalu klinicznym.13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
-
Ja sprzątałam do południa mając jeszcze chwilę dziecko sąsiadki
młodzi się fajnie bawili i miałam czas na porządki. Potem mrożone pierogi i wzięłam małego do kina na bajkę. Pierwszy raz w 3 d:) ale chyba jeszcze za wcześnie, dla niego lepiej 2 d. Szału nie było.
Jutro mam zjazd na studiach i zaczęłam się poważnie martwić o ten kwiecień. Jeśli drugie będzie mocno cyckowe jak młody i z butelki nie będzie umiał pić to ja nie wiem co zrobię...trochę się tym martwię...młody to nawet smoczka nie chciał ssać.