X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam jeszcze przed ciążą i później powtarzałam już około chyba 8-9 tc, już nie pamiętam.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Aż ciężko uwierzyć, że to moja pierwsza ciąża..

4h8ab7.jpg

Czy tylko ja rosnę w takim tempie?! Wszystkie macie brzuszki jak Karolyn?

Ja mam identyczny brzuch :)
    Nie mam tylko siły wstać i zdjęcia zrobić, dziś mega mdłości i zawroty głowy wróciły

atdc2n0at8s9ecys.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:03

macduska lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładnie już rośniecie :)

Jeśli chodzi o imiona to u nas dla chłopca najprawdopodobniej Wojtuś, mi się marzy Mikołaj, ale mąż się nie zgadza. Dla dziewczynki chcę Wiktoria, nie wiem co na to mój mąż, bo o babskich imionach nawet nie chce ze mną rozmawiać, bo nie dopuszcza do siebie myśli o dziewczynce :P

Ja też się długo biłam z myślami czy robić pappę czy nie i zdecydowałam wczoraj, że nie :) Miałam USG prenatalne, wszystko ładnie w normie:
    FHR 164 ud/min
    CRL 68 mm
    NT 2,0 mm
    BPD 24 mm
    Doctus Venosus PI (???) 1,070

kość nosowa obecna, czaszka/mózg, kręgosłup, serce i te wszystkie inne organy (nie chce mi się przepisywać :) ) prawidłowe :)

I najważniejsze:
    Stan - ryzyko podstawowe - ryzyko skorygowane
    trisomia 21 - 1:1072 - <1:20000
    trisomia 18 - 1:2669 - <1:20000
    trisomia 13 - 1:8360 - <1:20000

Lekarz dwa razy sprawdzał czy wszystko dobrze powpisywał, bo powiedział, że jestem jego pierwszą pacjentką z tak niskim ryzykiem :) Podobno przy trisomii 18 i 13 częściej się spotykał z ryzykiem <1:20000 ale w przypadku trisomii 21 to jeszcze takiego ryzyka nie widział, więc jestem bardzo z tego powodu szczęśliwa i uspokojona :)
    Jeśli chodzi o PAPPA to oczywiście powiedział, że to moja decyzja, on nie chce mi nic narzucać, bo to kwestia tego na ile chcę wiedzieć o ewentualnych wadach i co ta wiedza przyniesie - wiedzieć bym chciała, ale taka wiedza nie zmieni decyzji o urodzeniu dziecka. Powiedział, że ryzyko z USG jest bardzo niskie, ale musiał powiedzieć, że PAPPA może wyłapać coś, czego nie widać na USG, nawet przy tak dobrym wyniku, więc on jako lekarz sugerowałby jednak zrobić. No ale ostatecznie uznałam, że przecież PAPPA też nie ma skuteczności 100% no i może czasem namieszać, więc postanowiłam cieszyć się wynikiem USG i już niczego więcej nie doszukiwać :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da95812dccbd.jpg

ilae, Donia12, Taśka22, vitae13, She Wolf, Kjopa3, macduska, pati87, karolyn, Lokokoko, niania.ogg, Teklaa, AmyLeah lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon gratuluje, piekne wyniki :) nt masz takie jak ja. Mi sie wydawalo wysokie ale za dwa dni sie przestalam denerwować

Filipek - 09.03.17 :)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon super wieści :)

co do imion do mój małżonek nie chce rozmawiać o chłopięcych imionach i mówi do dziecka/brzuszka Anielko :)

Omon lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Omon super wieści :)

co do imion do mój małżonek nie chce rozmawiać o chłopięcych imionach i mówi do dziecka/brzuszka Anielko :)
    Mój już zrobił sobie katalog Lidka i wrzucił do niego zdjęcia z USG. Jest mega dumny z siebie że zrobił zdrową dzidziulinę :)

Gakin lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn - dzięki, sprawdzę ten magnezin :)

IGA - Niestety to Lidla mam 15 km a busem to wyprawa na 2h i trochę się boję z racji na moje L4 leżące. Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam to bym dzisiaj zajrzała :)Byłam dzisiaj na targu nawet, ale wszystko oversize i to takie wielkie, że szok.. zostaje mi internet ale teraz też nie wiem czy S czy M bo zależy jak się materiał poddaje.

Gakin - ja obecnie tez najwygodniej się czuję w boyfrendach. Nawet trochę za duże miałam i za bardzo wisiały, w udach też, a teraz no pięknie się wypełniły xD ja później robiłam hiv, hcv, kiłę, hbs bo gin mi tego nie zleciła a bałam się, że po wizycie będzie kazała mi zrobić i przyjść z wynikami za 2 tyg, wiec od razu przyszłam do niej z wynikami. Powiedziałam, ze robiłam badania do endokrynologa to przy okazji zrobiłam sobie i tu. Tez myślę, że kupię te pregna plus z kwasami, ale obecnie mam jeszcze do wyłykania 60 tabletek pregna classic ;) Nie chcę ich wyrzucac, dlatego kwasy DHA kupuję osobno. No ale magnezu tez tam nie ma :)

kasieniaczek - asmag forte? Rzeczywiście jest coś takiego i taniutko :) Dziękuje Ci pięknie :)

Omon - super wyniki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 15:44

Omon lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omron, a zgadywał płeć czy nie chciał?

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin ja też w pierwszej chwili zamarłam jak mierzył przezierność i wyskoczyło 2,02 ale powiedział, że to jest w normie i mam też tabelki które już któraś tu wrzucała z zaznaczonymi moimi parametrami, przezierność zależy też od wieku płodu a niektóre dziewczyny tu miały robione te badania na początku 12 tygodnia i te wyniki były niższe, ja wczoraj miałam wg poprzednich USG 12+6, ale wczoraj na USG było już 13+1 a na innym zdjęciu 13+0. Te wykresy u mnie wyglądały tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6de8ebaefe5.jpg

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia zapytałam o płeć to powiedział "to będzie chłopiec albo dziewczynka" :D Potem wyjaśnił, że on o płci z reguły rozmawia po 16tc, ale przyznał, że czasem na tych prenatalnych da się ocenić, no ale nasz maluszek zacisnął nóżki i nie pokazał co tam ma :) Następna wizyta za miesiąc i lekarz powiedział, że wtedy będzie się doszukiwał, trochę zawiedziona, no ale to nie jest tak istotna kwestia, więc cierpliwie poczekam :)

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pamietam moich wykresów a wdysc z łóżka mi sie nie chce :) ale stwierdziłam ze ufam mojemu lekarzowi w 100%. Musze go zapytac czy poprowadzi ciążę w ogóle no mam wpisana inna lekarke z tej przychodni co mi zakładała kartę ale wolę jego. Kto by pomyślał kiedys siłą by mnie nie zaciagneli do gina faceta a tu trafilam przez przypadek

Omon lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:03

Awf3p2.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam z Basią na kardiologii to spotkałam młodą dziewczynę z synkiem z ZD i mówiła, że wszystko całą ciążę było w porządku, wszystkie badania w porządku i dopiero po porodzie okazało się, że ZD. A leżała w ciąży parę razy w szpitalu klinicznym.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Jak byłam z Basią na kardiologii to spotkałam młodą dziewczynę z synkiem z ZD i mówiła, że wszystko całą ciążę było w porządku, wszystkie badania w porządku i dopiero po porodzie okazało się, że ZD. A leżała w ciąży parę razy w szpitalu klinicznym.
    To nie napawa optymizmem. :(

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek, ja też wolę mężczyzn ginekologów, a chodziłam też do kobiet całkiem dobrych. dla mnie mężczyźni są bardziej delikatni

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że poćwiczone. Płyta z serii Chodakowskiej "Aktywna w ciąży", wcale mi się nie podoba, ale dopóki nie mam nic innego będę ćwiczyć codziennie.

Donia12 lubi tę wiadomość

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj zaliczyłam bardzo długi spacer :) troszkę zmarzłam, mam nadzieje że na zdrowie mi tej spacer wyjdzie ;p a nie na chorobe

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zrobilam żołądki bo miałam ochotę i resztę dnia spędziłam przed tv. Także wstyd przy was :/ dziecię u babci to korzystam z nic nie robienia

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprzątałam do południa mając jeszcze chwilę dziecko sąsiadki ;) młodzi się fajnie bawili i miałam czas na porządki. Potem mrożone pierogi i wzięłam małego do kina na bajkę. Pierwszy raz w 3 d:) ale chyba jeszcze za wcześnie, dla niego lepiej 2 d. Szału nie było.

Jutro mam zjazd na studiach i zaczęłam się poważnie martwić o ten kwiecień. Jeśli drugie będzie mocno cyckowe jak młody i z butelki nie będzie umiał pić to ja nie wiem co zrobię...trochę się tym martwię...młody to nawet smoczka nie chciał ssać.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ