Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Magni Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś leniwie. pół dnia przespałam. Od poniedziałku z racji l4 obiecałam sobie, że zacznę ćwiczyć. Chociaż nienawidzę! Startowałam z wagą ok 51 kg teraz już prawie 54 na koncie. No ale może tak mam, bo jak juz pisałam to w pierwszej ciąży przytyłam 20kg i bez problemu wróciłam do wagi sprzed, rozstępu też nie mam żadnego. Zobaczymy jak będzie tym razem, ale nie chciałabym znów dobić do +20.

Imiona o jakich myślimy to Leoś, Ludwik, Olga, Lilka, Iza, Jagoda i jeszcze kilka dziewczęcych nam się podoba. Nie wiem na czym się skończy :)

Pisałyście o przewijaku. U nas się sprawdził super. mieliśmy nakładany na łóżeczko a pod nim w organizerze wszystkie kosmetyki i pieluszki. Kręgosłup na pewno jest nam za niego wdzięczny ;) Bo jednak takie maleństwo przewija się bardzo często, no i za każdy razem na to łóżko układać ceratkę, brać kosmetyki, chusteczki itd., to w tym czasie dziecko na przewijaku dawno po zmianie pieluszki. tak samo po kąpieli - kąpaliśmy w pokoju i od razu z wanienki na przewijak, na którym już leżał ręcznik do opatulenia a w organizerze wiszącym na łóżeczku wszelkie akcesoria do pępuszka i innych czynności higienicznych. tak więc u nas był wykorzystywany na maxa.

tak samo nie wyobrażam sobie nie mieć wanienki i kąpać w wannie. Myślę, ze to bardzo niewygodne. Cały czas człowiek skulony i pochylony.. Polecam też stojak pod wanienkę, naprawdę bardzo wygodna sprawa. To tak tyle z naszego doświadczenia, ale wiadomo, że każdy może mieć inne zdanie na różne tematy.

Chciałabym poznać już płeć, choć czuje, że będzie syn. w poprzedniej ciąży nasz syn w 13 tyg. miał być dziewczynką - Hanią, ale połówkowe badania zweryfikowały przypuszczenia lekarza, więc nawet gdyby teraz coś zasugerował, to raczej z rezerwą bym do tego podeszła.

Widzę, że sporo nas belferek w gronie :) Wakacje w tym roku nam sprzyjały ;)

Koko!! jak po wizycie u endo??

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja, a ja, a ja to dzisiaj robiłam ciasto, a na obiad placki ziemniaczane z sosem węgierskim, a potem sałatkę z buraków ćwikłowych na zimę.
    Teraz leżę i podjadam zer żółty z kiszonymi ogorkami. Mniam....

Dopisuję się do klubu belferek.

Lokokoko lubi tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też popełniłam ciasto. Naszło mnie na szarlotkę i jadłam jeszcze ciepłą ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek. Zaraz, zaraz dobry wieczor.
    Ale ten dzien dzis minal.
    Kochane moje bylam u endokrynologa...
    Przepisal mi eutorytrox w dawce 25 mg. Mam wlaczone leczenie frakcyjne. Gdy dostarcze reszte wynikow, bedziemy ustalac konkretna dawke telefonicznie.
    Mam podejrzenie hipoplazji tarczycy.
    O i doktorek pochwalil moje oczy :D od razu wyszłam zdrowsza z gabinetu :D hahaha.

Wieczor leniwie u tesciow spedzam.
    Caluje :*

Omon lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś był placek z jabłkami. Robiłam tez sok z jablek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 23:17

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj nie gotowałam, wczoraj mieliśmy małą imprezkę z domu, pozostawały sałatki, szaszłyki itp będziemy jesc cały weekend :p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam dzień totalnego lenia :D
    narzeczony pojechał na cały dzień, z wczoraj miałam gołąbki i cały dzień sie obijam :)
    Od dnia dzisiejszego przechodze na L4. Wizja półrocznych wakacji napawa optymizmem :D

I czuje, że moje libido powoli o sobie w końcu przypomina. Żebym tylko nie była taka wiecznie zmeczona :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 23:27

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko lux ze juz masz leki. Nie nastawiaj się to 25 to będzie na zawsze bo pewnie do końca ciąży to do 75 dojdziesz. Ja juz biorę 88 i 100 na zmianę a u mnie tsh 0.18 :/ i lekarka mówi ze to jeszcze nie koniec bo w miarę upływu czasu będę potrzebować większych dawek :/

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia, ja podobnie, przed ciąża prałam 50, a teraz 75. ale coś tsh podskoczyło, miesiąc temu miałam nisko około 0,20, a wczoraj 1,24... także chyba szykuje się na 88

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem dlatego mowie ze mam leczenie frakcyjne.
    Przez 3 dni mam brax 12.5 mg przez kolejne 10 dni mam brac 25mg, a nastepnie 50mg do nastepnrk wizyty. Gdyz moj organizm przyzwyczajony jest do braku tego hormonu i moglby przyswirowac pawjana.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Już dawno chciałam do Was dołączyć, ale ciągle nie mogłam się zalogować. Czy przyjmijcie mnie do grupy? Termin mam na 12.04. Niestety mamy konflikt serologiczny, który się uaktywnił i ciągle mam badania i bardzo się martwię o maleństwo. Cieszę się że jest tutaj tak dużo Was

pati87, Justyna Sz, Milka1991, Donia12, Teklaa, Omon, Kjopa3, Biszkopciki, AmyLeah lubią tę wiadomość

• pati87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj neharika

neharika lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj nerhanika :) a masz rh- ?

neharika lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 14 tygodniu ze szkolnej ławki :)

Lokokoko, Taśka22, Omon lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Dusia86 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny
    Mam pytanko jak wygląda USG genetyczne to do 13 tygodnia? To jest zwykłe usg przez brzuch?

w57vs65gsu25yew4.png
    fxuhqux.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Ja miałam przez brzuch.

Dziewczyny,te które biorą euthyrox robicie badania tsh i ft4 po tabletce czy bez?? Bo ja już z głupialam.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia86 wrote:
    Hejka dziewczyny
    Mam pytanko jak wygląda USG genetyczne to do 13 tygodnia? To jest zwykłe usg przez brzuch?
    W większości przypadków przez brzuch, ale może być dopochwowe, jeśli dzidzia niekorzystnie jest ułożona i nie chce się przekręcić

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    badania tarczycy na czczo bez tabletki.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robię badania bez tabletki, generalnie bez żadnych leków które biorę.

Dziś moja 6 rocznica ślubu :) <3

pati87, Donia12, nutella_, Teklaa, Omon, Justyna Sz, Milka1991, Kjopa3, Lokokoko lubią tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania tarczycy na czczo bez tabletki.
    Tabletka po pobraniu, pol godziny pozniej posiłek. Mozna zemdleć :(

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ