X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Magni Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś leniwie. pół dnia przespałam. Od poniedziałku z racji l4 obiecałam sobie, że zacznę ćwiczyć. Chociaż nienawidzę! Startowałam z wagą ok 51 kg teraz już prawie 54 na koncie. No ale może tak mam, bo jak juz pisałam to w pierwszej ciąży przytyłam 20kg i bez problemu wróciłam do wagi sprzed, rozstępu też nie mam żadnego. Zobaczymy jak będzie tym razem, ale nie chciałabym znów dobić do +20.

Imiona o jakich myślimy to Leoś, Ludwik, Olga, Lilka, Iza, Jagoda i jeszcze kilka dziewczęcych nam się podoba. Nie wiem na czym się skończy :)

Pisałyście o przewijaku. U nas się sprawdził super. mieliśmy nakładany na łóżeczko a pod nim w organizerze wszystkie kosmetyki i pieluszki. Kręgosłup na pewno jest nam za niego wdzięczny ;) Bo jednak takie maleństwo przewija się bardzo często, no i za każdy razem na to łóżko układać ceratkę, brać kosmetyki, chusteczki itd., to w tym czasie dziecko na przewijaku dawno po zmianie pieluszki. tak samo po kąpieli - kąpaliśmy w pokoju i od razu z wanienki na przewijak, na którym już leżał ręcznik do opatulenia a w organizerze wiszącym na łóżeczku wszelkie akcesoria do pępuszka i innych czynności higienicznych. tak więc u nas był wykorzystywany na maxa.

tak samo nie wyobrażam sobie nie mieć wanienki i kąpać w wannie. Myślę, ze to bardzo niewygodne. Cały czas człowiek skulony i pochylony.. Polecam też stojak pod wanienkę, naprawdę bardzo wygodna sprawa. To tak tyle z naszego doświadczenia, ale wiadomo, że każdy może mieć inne zdanie na różne tematy.

Chciałabym poznać już płeć, choć czuje, że będzie syn. w poprzedniej ciąży nasz syn w 13 tyg. miał być dziewczynką - Hanią, ale połówkowe badania zweryfikowały przypuszczenia lekarza, więc nawet gdyby teraz coś zasugerował, to raczej z rezerwą bym do tego podeszła.

Widzę, że sporo nas belferek w gronie :) Wakacje w tym roku nam sprzyjały ;)

Koko!! jak po wizycie u endo??

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja, a ja, a ja to dzisiaj robiłam ciasto, a na obiad placki ziemniaczane z sosem węgierskim, a potem sałatkę z buraków ćwikłowych na zimę.
    Teraz leżę i podjadam zer żółty z kiszonymi ogorkami. Mniam....

Dopisuję się do klubu belferek.

Lokokoko lubi tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też popełniłam ciasto. Naszło mnie na szarlotkę i jadłam jeszcze ciepłą ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek. Zaraz, zaraz dobry wieczor.
    Ale ten dzien dzis minal.
    Kochane moje bylam u endokrynologa...
    Przepisal mi eutorytrox w dawce 25 mg. Mam wlaczone leczenie frakcyjne. Gdy dostarcze reszte wynikow, bedziemy ustalac konkretna dawke telefonicznie.
    Mam podejrzenie hipoplazji tarczycy.
    O i doktorek pochwalil moje oczy :D od razu wyszłam zdrowsza z gabinetu :D hahaha.

Wieczor leniwie u tesciow spedzam.
    Caluje :*

Omon lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś był placek z jabłkami. Robiłam tez sok z jablek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 23:17

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj nie gotowałam, wczoraj mieliśmy małą imprezkę z domu, pozostawały sałatki, szaszłyki itp będziemy jesc cały weekend :p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam dzień totalnego lenia :D
    narzeczony pojechał na cały dzień, z wczoraj miałam gołąbki i cały dzień sie obijam :)
    Od dnia dzisiejszego przechodze na L4. Wizja półrocznych wakacji napawa optymizmem :D

I czuje, że moje libido powoli o sobie w końcu przypomina. Żebym tylko nie była taka wiecznie zmeczona :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 23:27

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko lux ze juz masz leki. Nie nastawiaj się to 25 to będzie na zawsze bo pewnie do końca ciąży to do 75 dojdziesz. Ja juz biorę 88 i 100 na zmianę a u mnie tsh 0.18 :/ i lekarka mówi ze to jeszcze nie koniec bo w miarę upływu czasu będę potrzebować większych dawek :/

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia, ja podobnie, przed ciąża prałam 50, a teraz 75. ale coś tsh podskoczyło, miesiąc temu miałam nisko około 0,20, a wczoraj 1,24... także chyba szykuje się na 88

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem dlatego mowie ze mam leczenie frakcyjne.
    Przez 3 dni mam brax 12.5 mg przez kolejne 10 dni mam brac 25mg, a nastepnie 50mg do nastepnrk wizyty. Gdyz moj organizm przyzwyczajony jest do braku tego hormonu i moglby przyswirowac pawjana.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Już dawno chciałam do Was dołączyć, ale ciągle nie mogłam się zalogować. Czy przyjmijcie mnie do grupy? Termin mam na 12.04. Niestety mamy konflikt serologiczny, który się uaktywnił i ciągle mam badania i bardzo się martwię o maleństwo. Cieszę się że jest tutaj tak dużo Was

pati87, Justyna Sz, Milka1991, Donia12, Teklaa, Omon, Kjopa3, Biszkopciki, AmyLeah lubią tę wiadomość

• pati87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj neharika

neharika lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj nerhanika :) a masz rh- ?

neharika lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 14 tygodniu ze szkolnej ławki :)

Lokokoko, Taśka22, Omon lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Dusia86 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny
    Mam pytanko jak wygląda USG genetyczne to do 13 tygodnia? To jest zwykłe usg przez brzuch?

w57vs65gsu25yew4.png
    fxuhqux.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Ja miałam przez brzuch.

Dziewczyny,te które biorą euthyrox robicie badania tsh i ft4 po tabletce czy bez?? Bo ja już z głupialam.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia86 wrote:
    Hejka dziewczyny
    Mam pytanko jak wygląda USG genetyczne to do 13 tygodnia? To jest zwykłe usg przez brzuch?
    W większości przypadków przez brzuch, ale może być dopochwowe, jeśli dzidzia niekorzystnie jest ułożona i nie chce się przekręcić

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    badania tarczycy na czczo bez tabletki.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robię badania bez tabletki, generalnie bez żadnych leków które biorę.

Dziś moja 6 rocznica ślubu :) <3

pati87, Donia12, nutella_, Teklaa, Omon, Justyna Sz, Milka1991, Kjopa3, Lokokoko lubią tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania tarczycy na czczo bez tabletki.
    Tabletka po pobraniu, pol godziny pozniej posiłek. Mozna zemdleć :(

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ