Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyannak wrote:Dzień dobry, Dziewczyny.
Milka,
Dziękuję za dopisanie do listy!
U mnie od wczoraj trochę nerwowo. Wieczorem miałam jednorazowe ciemnoróżowe plamienie. Od razu stres. W nocy był spokój, mimo kilkukrotnego wstawania do łazienki. Rano też.
Przed chwilą niestety znowu plamienie. Tym razem (przepraszam Was za opis) brązowe.
Staram się nie denerwować za bardzo, ale... same wiecieTrudno odgonić stres.
Mam nadzieję, że to tylko takie straszaki w związku z tym, że normalnie miałabym właśnie @.
Niech mi ktoś podaruje spokój ducha!
Ja też plamilam. Gin mnie uspokajał że
tak może być. Tym bardziej że miałam parę zabiegów na macicy.
Brązowe plamienia nie są groźne. Zarodek się implantuje, może jakiś mały krwiaczek? Jeśli brzuch nie boli a plamienie się nie nasila to nie ma co panikować.
Także spokojnie. Możesz ewentualnie zwiększyć dawkę luteiny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 14:33
-
annak tylko spokojnie, myśl pozytywnie, odpoczywaj. Który masz tc ?
U mnie pierwsza wizyta będzie we wtorek, ale raczej nie będę miała usg, ide pokazać swoją infekcjewe wtorek będzie dopiero 4t i 4 dni. Usg planuje na spokojnie zrobić jak już na pewno będzie serduszko, żeby oszczędzić sobie stresu
z pierwszym dzieckiem byłam na takim USG na pocztaku 7 tygodnia, teraz będę czekała do 8 tygodnia, po urlopie
-
Witam Dziewczyny!
Dołączam do Was, przestraszona, ale z mocno zaciśniętymi kciukami za wszystkie kwietniówki:) U mnie 4 tyg.+ 4 dni, belly wróży na 16 kwietnia.
Beta w piątek 186,5. Jutro idę na powtórkę. Poradźcie proszę, kiedy powinnam wybrać się do lekarza? U mnie z samopoczuciem średnio, dokucza mi ból podbrzusza, coś jakby na @.Milka1991, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Anno ja Ci podaruję ten spokój, wiele kobiet w dniu @ ma takie plamienia, może nie jest to jakoś specjalnie normalne, ale zdarza się.
Jeśli nie jest to żywa czerwona krew to się nie martw na zapas.
To pewnie jakieś resztki krwi, które miały się wydobyć razem z @.
Ale obserwuj się, może masz duphaston albo luteinę? Powinnaś mimo wszystko iść wcześniej do lekarzatak na wszelki wypadek...i chociażby po luteinę na podtrzymanie
-
Uff nadrobiłam Was po przerwie technicznej, chociaż na komórce dalej pokazuje mi, że przerwa trwa. Witam nowe dziewczyny, a w szczególności Lis87, Taśka22, Innamorata88, misKolorowy – Miło widzieć koleżanki z ovu na kwietniówkach
Niebieskaa – Witaj! Rozumiem Twój strach i obawy, ale wierzę też, że Twój limit nieszczęścia właśnie się zakończył i to będzie 9 miesięcy zakończonych trzymaniem dziecka w ramionach.
annak - niestety plamienia na początku ciąży zdarzają się czasami. Mam nadzieję, że tylko przyszły, postraszyły i nie wrócą więcej
Ja z objawów mam lekkie mdłości po myciu zębów i po witaminach prenatalnych. Mają okropną powłokę, po której jest mi niedobrze. Dziś w nocy obudził mnie ból piersi i to tyle i niech tak zostanieMilka1991, Niebieskaa lubią tę wiadomość
-
Karolczyk wrote:Witam Dziewczyny!
Dołączam do Was, przestraszona, ale z mocno zaciśniętymi kciukami za wszystkie kwietniówki:) U mnie 4 tyg.+ 4 dni, belly wróży na 16 kwietnia.
Beta w piątek 186,5. Jutro idę na powtórkę. Poradźcie proszę, kiedy powinnam wybrać się do lekarza? U mnie z samopoczuciem średnio, dokucza mi ból podbrzusza, coś jakby na @.
Witaj !ja mam termin niemalże taki sam
ból podbrzusza jest normalny, też właśnie mam
jak jest do zniesienia to nic z nim nie rób, ale możesz wziąć Nospe. Macica się rozciąga, a to nie łaskocze
Do lekarza idź najlepiej w 7 tygodniuGRATULACJE !!!
Karolczyk lubi tę wiadomość
-
Karolczyk witam i Ciebie
A z wizytami to u nas różnie, jedne idą od razu, drugie po tygodniu lub dwóch od pozytywu...zrób jutro betę i jak będzie ładny przyrost, to możesz się umówić za jakiś tydzień, bo już na pewno będzie ładny pęcherzyk ciążowyKarolczyk lubi tę wiadomość
-
Dziękuję, Dziewczyny za wsparcie! Ależ człowiek tego potrzebuje...
Mnie też wszyscy lekarze mówili, że plamienie może być i racjonalnie ja to wiem, ale emocje... no, robią swoje.
Lollis,
U mnie dziś jest 4t6d.
Biorę Duphaston 3 x 1. Gdyby plamienie się zwiększyło, mam zwiększyć dawkę Duphastonu. A poza tym, po prostu oszczędzać się i już. Mam nadżerkę, ona może zrobić swoje.
takaiga,
W 6t4d jest jak najbardziej szansa na serduszko, ale nie należy się zdenerwować, gdyby go nie było, bo i to jest możliwe!Lollis, Milka1991, Gosia1989 lubią tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Witam i ja w niedzielny poranek
Mika jasna sprawa, czekam na sygnałna pewno kilka dziewczyn jest ze śląska bo pamiętam.
Ja mam plan wytrwać do 18.00 do wizyty, po drodze trochę neta, książka i może jakoś zleci. Pewnie nic nie zobaczę, ale połudzić się mogę
Daj znać jak po wizycieTrzymam kciuki
Milka1991 lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Monika34 wrote:annak ja plamilam w 27 i 28 dc przestalo w 28 a beta wzrosla wiec pewnie to nic taiego
Ja właśnie też plamiłam w 26-28dc. I myślę, że to bankowo była implantacja, szczególnie, że brzuch mnie wtedy bardzo bolał.
Potem spokój. I wczoraj/dziś znowu atak kolorów
No nic. Trzeba przetrwać i iść do przodu