X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 08:03

Awf3p2.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja jedyna robiłam raz sikacza i raz betę? :)

Lollis, Agga, Magdama lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Lollis Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:

Ja robiłam trzy razy sikacza i żadnej bety :p a test robiłam aż tyle razy, bo za pierwszym razem robiłam wieczorem i test był uszkodzony, to nie wierzyłam za bardzo. Później odpuscilam, ale rzygalam w pracy dwa razy i też wieczorem zrobiłam test. A, że były pakowane po dwa, to kolejny rano, kreski były mocne i mocniejsze każdego kolejnego dnia - wniosek taki, że beta rośnie i wszystko jest olej :-D

Lilianka <3 23 luty 2015 <3
    biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la,
    Właśnie problem w tym, że z tymi badaniami są dwie szkoły (jak zresztą z wieloma innymi ciążowymi kwestiami).
    Jedna mówi, żeby te badania zrobić od razu po poronieniu (do 6 tygodni), a inna, że minimum 3 miesiące po ciąży.

Ja chyba jestem dobrym przykładem tego, jak te wyniki mogą różnie wychodzić i jak można to różnie interpretować.

Robiłam większość z nich przed pierwszą ciążą, w trakcie leczenia niepłodności. Antykoagulant tocznia wyszedł ujemny. Potem zrobiłam te badania bezpośrednio po 3. stracie. Antykoagulant wyszedł wątpliwy (w niektórych klasach dość wysoki). Poszłam z tymi wynikami do pani profesor, która powiedziała, że taki wynik podwyższony jest nieważny, bo robiłam to za szybko po ciąży, a ciąża może skrzywiać. Zaleciła mi powtórzenie badania po 3 miesiącach od poronienia. I wyszedł antykoagulant ujemny. Ona uznała, że to ok. Wynik ujemny.

Z tymi samymi wynikami trafiłam później znów do dawnego lekarza, który leczył mnie właśnie przed pierwszą ciążą. I on powiedział coś innego. Że ok, wynik teraz jest ujemny. Ale fakt, że skoczył do góry w ciąży, też coś znaczy! I że to jednak jest jakieś wskazanie (w moim przypadku jedno z kilku) do tego, że może być problem z krzepliwością.

A więc, jak to często bywa, co lekarz, to opinia.
    Dlatego bardzo trudno mi doradzić, co najlepiej zrobić. Jeśli ufasz swojej lekarce, to może zrób tak jak radzi...?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 17:01

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Lollis Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym tylko raz robiłam betę, przy ciąży biochemicznej jak się później okazało, więc odpuszczam i nie zapeszam :)
    Czekam spokojnie na usg :)

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja jutrzejsza beta będzie trzecia,kazał gin zrobić jeszcze raz a poprzednie były w środę i poniedziałek zeszly

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lezalam w szpitalu na patologii ciąży z dziewczyną, która miała niedobór bialka. Brała Clexane i wszystko było dobrze, a wcześniej poronila kilka razy. Sama też brałam Clexane w konskiej dawce bo 2 razy po 0.8 na zakrzepice i też wszystko dobrze się skończyło. Teraz dostane Clexane po pierwszym trymestrze już do końca ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 17:06

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    No moja jutrzejsza beta będzie trzecia,kazał gin zrobić jeszcze raz a poprzednie były w środę i poniedziałek zeszly

Co innego jak lekarz Bete zleca, to rozumiem :-)

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollis wrote:
    Lezalam w szpitalu na patologii ciąży z dziewczyną, która miała niedobór bialka. Brała Clexane i wszystko było dobrze, a wcześniej poronila kilka razy. Sama też brałam Clexane w konskiej dawce bo 2 razy po 0.8 na zakrzepice i też wszystko dobrze się skończyło. Teraz dostane Clexane po pierwszym trymestrze już do końca ciazy.

Ten Clexane to moja wielka nadzieja...

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mogę do was dołączyć. Mam termin na 2 kwietnia 2017. Strasznie się boje. Mam problemy z donoszeniem ciąży. To jest moja 5 ciąża. Pierwsza była biochemicza, druga puste jajo płodowe, z trzeciej mam 33 miesięcznego synka Mikołaja, czwarta ciąża puste jajo płodowe. Byłam juz na pierwszej wizycie u ginekologa 29 lipca nic nie było widac. Dostałam luteine i skierowanie na badania. Kolejna wizytę mam 19 sierpnia w dniu urodzin. W miedzy czasie ide 9 sierpnia do innego ginekologa zobaczyć czy już coś widać. Od 29 jestem na L4

Lollis, Gosia1989, macduska, niania.ogg lubią tę wiadomość

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Lollis Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Ten Clexane to moja wielka nadzieja...

Dostałas go już czy dopiero zaczniesz brać? Na prawdę pomaga, wiem po sobie i nie tylko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 17:20

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi 19 wrote:
    Cześć. Mogę do was dołączyć. Mam termin na 2 kwietnia 2017. Strasznie się boje. Mam problemy z donoszeniem ciąży. To jest moja 5 ciąża. Pierwsza była biochemicza, druga puste jajo płodowe, z trzeciej mam 33 miesięcznego synka Mikołaja, czwarta ciąża puste jajo płodowe. Byłam juz na pierwszej wizycie u ginekologa 29 lipca nic nie było widac. Dostałam luteine i skierowanie na badania. Kolejna wizytę mam 19 sierpnia w dniu urodzin. W miedzy czasie ide 9 sierpnia do innego ginekologa zobaczyć czy już coś widać. Od 29 jestem na L4

Gratulacje Gabi! Ciężka historię masz za sobą, ale. W sumie większość jest po mniejszych lub większych przejściach ;) także z nami nie jesteś sama. Trzymam mocno kciuki !

Gabi 19 lubi tę wiadomość

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Lollis

Lollis lubi tę wiadomość

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• annak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollis wrote:
    Dostałas go już czy dopiero zaczniesz brać? Na prawdę pomaga, wiem po sobie i nie tylko.

Już biorę. Od dnia pozytywnego testu.

Gabi,
    Witaj. Dobrze, że dołączyłaś. W grupie zawsze raźniej. Zwłaszcza gdy ciąży towarzyszy stres.

Gabi 19, Lollis lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canti 90 wrote:
    Beta powinna być dwa razy w odstępie 48godz. JHa do lekarza idę z pierwszą betą, morfo, progesteronem, tsh i ft4 ze wzgledu na problemy z tarczyca ;)

Canti, dobrze, że jesteś szukałam Cię! :)

Canti 90 lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg wrote:
    sy_la ja miałam robione te badania po poronieniu. Jeśli wyniki wyszlyby podwyższone to trzeba brać leki. Niestety te badania są drogie :-/

Sorki, że spytam, ale jaki okres po poronieniu robiłaś te badania?? bo podobno trzeba odczekać minimum 6 tyg, ale nie jestem pewna czy właśnie o te badania chodzi.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi 19 wrote:
    Witaj nowa Kolezanko:) jak leżałam ostatnio w szpitalu z powodu ciąży pozamacicznej to leżała tez ze mną Dziewczyna która akurat została przyjęta z powodu odwodnienia bo dużo wymiotowala ale jak mi też opowiedziała swoją historię to dramat-to była jej 7 ciąża, ma już jedno dziecko resztę poroniła ale z ta ciąża z którą leżała było wszystko ok,wierze ze i u Ciebie tak będzie!

Gabi 19 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollis wrote:

Dziwne, że dopiero od II trymestru będziesz brać Clexane. Dziewczyny zazwyczaj biorą od II kresek na teście. Zapewne w tym temacie też co lekarz to inna opinia.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollis wrote:
    Czy to Ty jesteś na zdjęciu ze swoją córeczka???jaka słodka!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Ja zrobiłam tylko raz sikacza, bety na razie nie mam jak:-)

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ