X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • czekam Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    ja robiłam tylko sikacza. Raz. Przebiłam Cię :D

ja dokładnie tak samo ! :) a z objawów to tylko senność i zmęczenie :)

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    ja robiłam tylko sikacza. Raz. Przebiłam Cię :D
    Betę robiłam, bo wydawało mi się nieprawdopodobne, że test wyszedł pozytywny hehe ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi witaj, gratuluję :)

Czekam Ciebie też witam ;) Myślę, że może być za wcześnie na serduszko, raczej bym obstawiała jakiś ładny pęcherzyk, no ale trzymam kciuki żebyś zobaczyła jak najwięcej :)

Niania pięknie to wszystko ujęłaś :P Jesteś genialna. My kobiety mamy strasznie ciężki los, od momentu kiedy za naszą sprawką pojawia się nowe życie...

A ja już po wizycie, tak jak myślałam za dużo się nie zmieniło przez dwa dni, ale wszystko jest ok, pęcherzyk ciążowy rośnie razem z pęcherzykiem żółtkowym :) mam już założoną kartę ciąży i zlecone badania, w czwartek jeszcze jedna wizyta, lekarz mówi, że już powinniśmy zobaczyć serduszko. Jejciu teraz chciałabym przeskoczyć 3 dni do czwartku :P

niania.ogg lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Gabi witaj, gratuluję :)

Czekam Ciebie też witam ;) Myślę, że może być za wcześnie na serduszko, raczej bym obstawiała jakiś ładny pęcherzyk, no ale trzymam kciuki żebyś zobaczyła jak najwięcej :)

Niania pięknie to wszystko ujęłaś :P Jesteś genialna. My kobiety mamy strasznie ciężki los, od momentu kiedy za naszą sprawką pojawia się nowe życie...

A ja już po wizycie, tak jak myślałam za dużo się nie zmieniło przez dwa dni, ale wszystko jest ok, pęcherzyk ciążowy rośnie razem z pęcherzykiem żółtkowym :) mam już założoną kartę ciąży i zlecone badania, w czwartek jeszcze jedna wizyta, lekarz mówi, że już powinniśmy zobaczyć serduszko. Jejciu teraz chciałabym przeskoczyć 3 dni do czwartku :P
    gratuluje, ale Ty masz wizyt! :D
    ile ma dzisiaj pecherzyk?

przestane martwic w trumnie- no poprostu niania tez tak bede miec!

chce mi sie spaaaaac, mdli troche i jakiegos dola mam.

szczesliwa jestes tu? jak sobie dawalas rade z dwojka mlodszych? bo zastanawiam sie jak to ogarnac ;)

witam nowe kolezanki, kazdej gratuluje!;****

Milka1991 lubi tę wiadomość

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga ma 8mm, pęcherzyk żółtkowy 3,6mm, tak więc jeszcze mini mini, ale u mnie ze względu na późną owulkę, wg usg koło 5/6 tygodnia...nie wierzę ginkowi, że do czwartku to urośnie do momentu, że będzie widać serduszko. Haha, ale mam nadzieję, że mnie zaskoczy :P

Agga lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Betę robiłam, bo wydawało mi się nieprawdopodobne, że test wyszedł pozytywny hehe ;)

O to ja pierwszą również z tego samego powodu!

kahaśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Sorki, że spytam, ale jaki okres po poronieniu robiłaś te badania?? bo podobno trzeba odczekać minimum 6 tyg, ale nie jestem pewna czy właśnie o te badania chodzi.

Nie pamiętam dokładnie, ale chyba 8 tyg odczekałam. U mnie badania wyszły ok. Mimo to teraz w tej ciąży biorę acard i teraz od usg będzie zależało czy będę brała clexane. Co do tych badań, kiedy je robić jest wiele opini...

• sy__la Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Właśnie się zastanawiam nad progesteronem, chociaż nie wiem czy ma sens, bo biorę 2x100 luteiny dziennie

Raczej sztuczny progesteron nie powinien być uwzględniony w wynikach, więc śmiało możesz go zrobić. Wynik pokaże tylko stężenie twojego progesteronu ;-)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Raczej sztuczny progesteron nie powinien być uwzględniony w wynikach, więc śmiało możesz go zrobić. Wynik pokaże tylko stężenie twojego progesteronu ;-)
    Luteina podobno podnosi poziom progesteronu, Duphaston jest syntetyczny i nie ma wpływu, podobno ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    hehe. Ja najpierw odliczałam byle do serduszka, potem do końca pierwszego trymestru, potem drżałam o pierwsze prenatalne, test pappa, drugie prenatalne, oby donosić do granicy przeżywalności, oby do 2500 kg, oby urodzić szczęśliwie, aby już tylko zabrać do domu, tylko jeszcze żeby kolki minęły, oby ładnie przybierała, żeby tylko alergii na wprowadzane jedzenie nie było, oby sobie łba nie rozbiła, bo wstaje, ale opuścić się z gracją to jeszcze nie umie... Jak zaczęłam się martwić o to czy pęcherzyk we właściwym miejscu tak skończę się martwić chyba dopiero w trumnie.
    Omg:)) to ja też tak będę miała bo taka mam nature:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:

Moim zdaniem przeciwnie. Luteina wpływa na wynik proga, ponieważ jest pochodzenia naturalnego. Sztuczny Duphaston nie wpływa.

• sy__la Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Moim zdaniem przeciwnie. Luteina wpływa na wynik proga, ponieważ jest pochodzenia naturalnego. Sztuczny Duphaston nie wpływa.

Nie spieram się bo akurat co do luteiny pewna nie jestem, ale każdy lek to produkt syntetyczny.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Nie spieram się bo akurat co do luteiny pewna nie jestem, ale każdy lek to produkt syntetyczny.
    Chodzi o to, że badanie nie rozróżnia pregesteronu naszego i suplementowanego a luteina zawiera progesteron. Duphaston zawiera składnik od takim samym działaniu, ale jednak to nie progesteron. Czyli luteina zawyża progesteron a Dupek nie.
    W pierwszej ciąży miałam bardzo niski swój i tak mi lekarz tłumaczył

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 21:46

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg wiedzy ktora posiadam to wlasnie lutka, lutinus wychodzi w badaniu a duphaston nie :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki pomóżcie co na przeziębienie? Na razie ból gardła jest...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam się z wami wieczornie ;) . Jutro skoro świt idę na betę , ale zrobię sobie tylko raz porównam z ta wcześniejszą , bez względu na wynik idę do gin , bo ciągły brak @ już mnie nie pokoi , może mi się uda do mojej dostać oby ale raczej w to wątpię , do tego Pana gina więcej nie pójdę , już wolę do takiej innej Pani gin pójść , niż do niego trzabyło od razu do niej się zapisać , we Wtorek pewnie wyniki będą co ma być kochane to będzie , jak okaże się że jest jednak coś nie na rzeczy , to nic się nie stało nie będę się załamywać , i ruszamy dalej o starania , jak się jednak uda to super :) ;) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 22:48

Milka1991, Agga lubią tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia może do jutra Ci już przejdzie ;P
    Jeśli nie to naturalne leki, niestety, miodek, cytrynka, czosnek, płukanki z soli...wygrzej się, wypoć dziada dzisiaj :D

Szczęśliwa trzymam bardzo mocno kciuki i czekam na pozytywne wieści, oby Ci się trafił dobry ginek :)

Ja już powoli odpływam więc do juterka, branoc :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam powiedzieć, Dziewczyny, że ogromnie mnie cieszy, że ten nasz wątek tak żyje :-)
    Zarówno pod względem nowo dochodzących przyszłych mam (gratuluję!!), jak i dyskusji tych już obecnych.
    Dzieje się :-)

Magdzia,
    Ja do zestawu Milki dorzuciłabym imbir, jak to niektórzy mówią - naturalny antybiotyk. Mnie pomaga bardzo. Mój mąż pożera go masowo. I to nas chroni przed choróbskami.
    Można robić napary z imbiru (wrzątek + kawałki imbiru + cytryna + ewentualnie miód). Można też po prostu wcinać imbir żywcem. Mój mąż je kanapki z tymże :-D

Szczęśliwa,
    To czekamy jutro w napięciu! Ja sama już chcę wiedzieć, co się u Ciebie dzieje, bo sytuacja faktycznie jest kosmiczna...

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, misKolorowy, magdzia26 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 Ja to jakoś ostatnio nie mam szczęścia do tych gin, ta Pani do której w razie w mogę iść jest po 50 , i to jedyna osoba ktora mi zostaje.

annak Kochana ja też kompletnie nie wiem na czym stoję , taka już jestem zmieszana że juz na prawdę nie wiem co myśleć .

• Goja88 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ciężko nadrobić zaległości ... witam się z nowymi przyszłymi mamusiami :)
    witaj AniaStaraczka super że tak Ci się życie potoczyło jeszcze niedawno łezka mi stała w oku i serce się krajało na myśl co przechodzisz a tu taka niespodzianka super teraz już na pewno będzie dobrze trzymam za was kciuki :)
    Mi lekarz kilka dni temu powiedział żebym nie badała progesteronu bo duphaston podnosi jego wynik i nie jest to miarodajne. Biorę dupka 3*1 i wynik mam powyżej normy ale pewnie i tak nie długo sprawdze dla pewnosci czy nie spada za nisko tak już mam wolę wiedzieć...

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ