X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi19 Witaj :) Dobrze trafiłaś, z Nami zawsze raźniej przejść przez trudne momenty związane z ciążą. Nikt nie zrozumie Cię lepiej jak my kobiety, które też już swoje przeszły :) Życzę Ci aby 9.08 było już widać duży pęcherzyk <3 Trzymam kciuki!

Gabi 19 lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak hmm.. co do tych badań to nie wiem, muszę przemyśleć czy wydać kasę i zrobić, zaufania jako takiego nie mam do tej lekarki hematolog bo byłam 1 raz u niej, ale tak jak pisałam, że zrobiła na mnie baaardzo dobre wrażenie podczas tej wizyty..no i odpisała, żeby te badania zrobić pomimo ciąży. Porozmawiam z mężem jeszcze co on na to, choć pewnie będzie przeciwny temu, że szkoda kasy, że teraz będzie wszystko dobrze, żebym sobie nie wkręcała...

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • czekam Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! to i ja się przywitam:) również mam termin na kwiecień, dokładniej 7 :) jutro idę do lekarza na usg to będzie dokładnie 5t.+4d. myślicie, że jest szansa na bijące serduszko ?? :)

Życzę wszystkim przyszłym mamusiom zdrowia i cierpliwości:)

Gosia1989, Lollis, niania.ogg, Canti 90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam wrote:
    Hej dziewczyny! to i ja się przywitam:) również mam termin na kwiecień, dokładniej 7 :) jutro idę do lekarza na usg to będzie dokładnie 5t.+4d. myślicie, że jest szansa na bijące serduszko ??
    To mamy taki sam termin :-D koniecznie napisz po wizycie u lekarza bo ja zapewne dopiero pod koniec sierpnia się dostanę, a zżera mnie ciekawość ;-)

• nudhar Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny nie było mnie pare dni , bo skasowali mi profil ale udało mi się odzyskać , znajdę czas to nadrobię , narazie gratuluje nowym kwietniowką :-)

Wizyta 11.08 :-)
    28whskjo4k9q40dz.png
    26.08.2009- córusia
    05.10.2011- synuś
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Dziwne, że dopiero od II trymestru będziesz brać Clexane. Dziewczyny zazwyczaj biorą od II kresek na teście. Zapewne w tym temacie też co lekarz to inna opinia.

Mam trochę inną historię, bo nie jestem obciążona genetycznie trombofilia, chociaż takie były podejrzenia. Jednak wszystkie badania genetyczne rozwiały wątpliwości :-) Miałam zakrzepice żył przy pierwszej ciąży, lezalam w szpitalu kilka miesięcy. Teraz skrzepy są stare i mam co jakiś czas kontrolne usg, póki co nie ma potrzeby włączenia Clexanu ;)

Lilianka <3 23 luty 2015 <3
    biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Czy to Ty jesteś na zdjęciu ze swoją córeczka???jaka słodka!

Tak, to my :-) chociaż na zdjęciu miała 9 miesięcy, obecnie ma prawie półtora roku :-)

Lilianka <3 23 luty 2015 <3
    biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka jak tam po wizycie

Milka1991 lubi tę wiadomość

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • czekam Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    To mamy taki sam termin :-D koniecznie napisz po wizycie u lekarza bo ja zapewne dopiero pod koniec sierpnia się dostanę, a zżera mnie ciekawość ;-)

nie dziwię się, ja też jestem z tych niecierpliwych i ciekawych :D z pewnością dam znać, ale chyba niepotrzebnie zrobiłam sobie nadzieję na to, że jutro zobaczę serduszko bo pewnie wrócę do domu zawiedziona:) macie już jakieś ciążowe objawy ?

• Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie ciągle chce spać i pić. Teraz zaczęło mnie mdlić.

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Czy ja jedyna robiłam raz sikacza i raz betę? :)
    Ja robiłam raz betę i sikacza dwa razy ale tylko dlatego, że pierwszy wyszedł negatywny ;)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Ja robiłam raz betę i sikacza dwa razy ale tylko dlatego, że pierwszy wyszedł negatywny ;)
    Ja 2 sikacze jedna beta :) jutro powtórka :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi 19 wrote:
    Mi sie ciągle chce spać i pić. Teraz zaczęło mnie mdlić.
    Tez mi się chce pić! !!! Pobolewa mnie brzuch jak na okres i od dzisiaj mam mdłości lekkie i bóle glowy

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam dwie bety + przy drugiej becie progesteron - takie zalecenie lekarza.
    A jutro musze zrobic trzecia + progesteron - takie zalecenie kliniki aby miec na wizyte z usg.
    Az mnie mdli bo to czekanie i sprawdzanie jest mega stresujace dla mnie.....

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Ja 2 sikacze jedna beta :) jutro powtórka :)

Ja to samo! Dorzucić sobie progesteron?

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) przez brak czau i niedziałające forum miałam meeega zaległości ale przeczytałam wszystko.
    Gratuluje wszystkim, którzy widzieli Fasolkę i witam wszystkie nowe koleżanki.
    Mnie czasem mdli czasem nie, boli głowa chce się spać i w piątek miałam strasznie wzdęty brzuch i bolał mnie tak jak po treningu jakbym miała straszne zakwasy.
    No i niestety ale przed pierwszą wizytą musiałam powiedzieć teściom o ciąży bo sytuacja tego wymagała więc teraz potrójny stres do czwartku :)
    W kwestii testów ja zrobiłam 4 testy żeby się upewnić bo mi się za blade kreski wydawały i raz betę - 14dpo była 544 więc nie powtarzałam bo co ma być to będzie i niczego by ta powtórka zmienić nie mogła i tak.

Filipek - 09.03.17 :)
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Ja tez się stresuje przed jutrzejsza beta i przed czwartkowym usg kurde dziewczyny nie przypuszczałam ze jak juz zajde w ciążę to wiecznie będę w stresie;)

hehe. Ja najpierw odliczałam byle do serduszka, potem do końca pierwszego trymestru, potem drżałam o pierwsze prenatalne, test pappa, drugie prenatalne, oby donosić do granicy przeżywalności, oby do 2500 kg, oby urodzić szczęśliwie, aby już tylko zabrać do domu, tylko jeszcze żeby kolki minęły, oby ładnie przybierała, żeby tylko alergii na wprowadzane jedzenie nie było, oby sobie łba nie rozbiła, bo wstaje, ale opuścić się z gracją to jeszcze nie umie... Jak zaczęłam się martwić o to czy pęcherzyk we właściwym miejscu tak skończę się martwić chyba dopiero w trumnie.

kahaśka, lis87, Antonelka, Agga, Peg, kasieniaczek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Czy ja jedyna robiłam raz sikacza i raz betę? :)
    ja robiłam tylko sikacza. Raz. Przebiłam Cię :D

kahaśka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    hehe. Ja najpierw odliczałam byle do serduszka, potem do końca pierwszego trymestru, potem drżałam o pierwsze prenatalne, test pappa, drugie prenatalne, oby donosić do granicy przeżywalności, oby do 2500 kg, oby urodzić szczęśliwie, aby już tylko zabrać do domu, tylko jeszcze żeby kolki minęły, oby ładnie przybierała, żeby tylko alergii na wprowadzane jedzenie nie było, oby sobie łba nie rozbiła, bo wstaje, ale opuścić się z gracją to jeszcze nie umie... Jak zaczęłam się martwić o to czy pęcherzyk we właściwym miejscu tak skończę się martwić chyba dopiero w trumnie.
    No jakbym o sobie czytała ;)

Agga lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Ja to samo! Dorzucić sobie progesteron?
    Właśnie się zastanawiam nad progesteronem, chociaż nie wiem czy ma sens, bo biorę 2x100 luteiny dziennie

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ