Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kahaśka
Mam pytanie do ciebie. Czy dr Kucinska tez nierzyla tobie nt w 2 miejscach (oba mam na wyniku USG) i w pappie wpisywala oba nt wychodzila wtedy srednia nt. U mnie wczoraj nt 2.5 i 1.3 (tak mam w opisie usg). A na wyniku pappy mam nt 1.9. Bo taka w systemie wyszla srednia.
Jeszcze sie dr spytalam czy nt nie za wysokie jak wpisywala w system te 2.5 to pow ze nie bo srednia to 1.9 przy crl 77mm jest ok. Oczywiście 1.9 to ok wg mnie ale te 2.5 troche mnie wystraszylo. Ale przynajmbiej wiem ze tego mam nie brac pod uwage.
Tylko ze ja sie pierwszy raz spotkalam z 2 pomiarami nt. Nawet tydzien temu u dr Dangel mialam 1 nt. -
Korcia wrote:Tekla w poprzedniej ciąży brałam do 16 tyg. Od 15 miałam brać 1x1,wcześniej 2x1.
Moj lekarz jak się za dużo przytyje to prawi kazania. Ale on z tych co lubi szczupłe kobiety.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Dziękuje za informacje, mam głupie pytanie "do 16tc" czyli jak już będę mieć 16tc w poniedziałek to nie biorę, a nie że 16+1, 16+2 bo to już wchodzi 17tc
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
pati87 wrote:Kahaśka
Mam pytanie do ciebie. Czy dr Kucinska tez nierzyla tobie nt w 2 miejscach (oba mam na wyniku USG) i w pappie wpisywala oba nt wychodzila wtedy srednia nt. U mnie wczoraj nt 2.5 i 1.3 (tak mam w opisie usg). A na wyniku pappy mam nt 1.9. Bo taka w systemie wyszla srednia.
Jeszcze sie dr spytalam czy nt nie za wysokie jak wpisywala w system te 2.5 to pow ze nie bo srednia to 1.9 przy crl 77mm jest ok. Oczywiście 1.9 to ok wg mnie ale te 2.5 troche mnie wystraszylo. Ale przynajmbiej wiem ze tego mam nie brac pod uwage.
Tylko ze ja sie pierwszy raz spotkalam z 2 pomiarami nt. Nawet tydzien temu u dr Dangel mialam 1 nt.
Pati, ja jak przypatrzyłam się zdjęcia z usg prenatalnego i był moment mierzenia NT to tam jest nawet tabelka na 3 pomiary u mnie robił 2 pomiary (edit.byłam u innego lekarza jakby co)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 14:36
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Teklaa wrote:Dziękuje za informacje, mam głupie pytanie "do 16tc" czyli jak już będę mieć 16tc w poniedziałek to nie biorę, a nie że 16+1, 16+2 bo to już wchodzi 17tc
Lekarz liczy skonczone tygodnie. Czyli moim zdaniem powinnas brac do 16t6dc.
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Martynka1234 wrote:Dziewczyny mam nadzieje, ze wiecie zebron Boze nie mozna pic melisy w ciazy? U mnie nawet na opakowaniu jest napisane.
Ja pytalam o to lekarke bo necie czytalam, ze mozna. Na opakowaniu ze nie.
Lekarka powiedziala, ze mozna przed snem.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Tylko ze ja sie pierwszy raz spotkalam z 2 pomiarami nt. Nawet tydzien temu u dr Dangel mialam 1 nt.
Pati, mnie lekarz mierzył kilka razy - 4, może 5. Zaraz sprawdzę, bo z każdego pomiaru jest zdjęcie. Zerknę też czy sobie wyciągał średnią czy podał najwyższy wymiar. -
Venice trochę to wygląda tak, jakby mocz był źle pobrany. Moim zdaniem możesz spokojnie poczekać do jutra i nie wiem czy bym nawet tego badania nie powtórzyła jutro rano.
Pati sprawdziłam zdjęcia - mam 6 sztuk z pomiarem NT (na niektórych jest jeszcze dodatkowo IT). Wartości od 1,38 do 1.68 a na wyniku mam wpisane 1,70. Ale to było to USG prywatne z 12t0d. Tydzień później jak byłam na NFZ to już mam chyba tylko jeden pomiar (aczkolwiek co do drugiego zdjęcia nie jestem pewna czy to to) i wpisaną wartość z pomiaru - czyli 2.0 (a było to 13t0d). Zarówno jeden jak i drugi lekarz kazali się nie martwić. To PRAWIE się nie martwię. -
veince nie martw się też mi wyszły bakterie w moczu, wizytę z wynikami miałam dopiero po 3 dniach, lekarz kazał się nie martwić, tylko kupić suplement diety Urozax i pić przez 10 dni, to powinno wszystko wrócić do normy
więc spokojnie mozesz poczekać na jutrzejszą wizytę
-
Przechodziłam to dokładnie rok i miesiąc temu
Klucze odebraliśmy 15 września, 16-tego weszła ekipa i jak dobrze pamiętam to 3 października już ich nie byłoBo my musieliśmy się wprowadzić 30 września
żeby nie przedłużać umowy najmu na kolejny rok. Tylko my sami malowaliśmy i kładliśmy panele - żeby było szybciej i taniej. Więc w sumie jak się wprowadziliśmy to np w salonie nie było podłogi, piwnica tonęła w pudłach, a my mieliśmy podstawowe rzeczy w walizkach
Najbardziej we znaki dał mi się brak kuchni, bo na meble czekać trzeba było chyba ze 6 tygodni! Zmywanie w brodziku mnie wykańczało, że nie wspomnę o gotowaniu na leżąco, bo płyta była na podłodze -
Tylko ze ja sie pierwszy raz spotkalam z 2 pomiarami nt. Nawet tydzien temu u dr Dangel mialam 1 nt. -
Donia12 wrote:Przechodziłam to dokładnie rok i miesiąc temu
Klucze odebraliśmy 15 września, 16-tego weszła ekipa i jak dobrze pamiętam to 3 października już ich nie byłoBo my musieliśmy się wprowadzić 30 września
żeby nie przedłużać umowy najmu na kolejny rok. Tylko my sami malowaliśmy i kładliśmy panele - żeby było szybciej i taniej. Więc w sumie jak się wprowadziliśmy to np w salonie nie było podłogi, piwnica tonęła w pudłach, a my mieliśmy podstawowe rzeczy w walizkach
Najbardziej we znaki dał mi się brak kuchni, bo na meble czekać trzeba było chyba ze 6 tygodni! Zmywanie w brodziku mnie wykańczało, że nie wspomnę o gotowaniu na leżąco, bo płyta była na podłodzetylko mamy troszkę więcej czasu bo do końca listopada
meble na które trzeba długo czekać zamówilismy już 2-3 tyg temu
-
witam dziewczyny mam pytanko od kiedy czujecie ruchy dzieciaczków ja jeszcze nie czuje nawet łaskotania hmm a mowią że w 3 ciąży szybciej czuć.. za to pęcherz nie daje zapominać o sobie zwłaszcza w nocy lub jak wyjdę z domu
trochę mnie tu nie bylo i was nie zdąrze nadrobić . mialam problemy z tesciowa ehh i teraz nie rozmawiamy w ogóle ze sobą troche to przeżywam bo jak by nie bylo zawsze mialyśmy świetny kontaktno cóż życie ...
córeczko czekamy na Ciebie
-
My zaczynamy chyba powoli czuć maluszka ale na razie to tylko takie sporadyczne laskotanie jest tylko i jak dotkne brzucha to czasem z jednej strony tylko takie pulsowanie jakby właśnie maluszek się w brzuszku rozpychal
A jest to moja pierwsza ciąża i jutro dopiero 15 tydzień zaczynamy więc dość szybko jak na pierwsza ciążę