Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiu rozumiem ze miał nop ale zakładam ze wyrazilas zgodę na to szczepienie. Widzisz ja zawsze robie badania przed szczepienie m.in crp żeby mieć pewność że jest zdrowy.
Podejrzewam ze ten lekarz jest opłacony. Nie znam lekarza który nie szczepil swoich dzieci. Chyba wiedzą co czynią
Nie zamierzam si kłócić. Przedstawiam swój punkt widzenia. Też uważam ze szczepionki skojarzone to nie najlepszy pomysł podobnie ze za wcześnie dzieci są szczepione. Ale to można sobie samemu ustawić.Misiu2017 lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Omon wrote:Tv robi wodę z mózgu, ale yt to już wiarygodne źródło wiedzy?
Hahaha Omon uśmiałam sięmoja glupawka ciążowa trwa i łatwo mnie rozbawić
ale zgaadzam się z tym ze yt nie jest wiarygodnym źródłem tak samo jak niektóre książki czy programy naukowe
każdy chce przekonać do swojej racji lecz nie zawsze mają rację
bardzo dużo jest obecnie pozwów sądowych gdzie naprawdę bardzo dobry specjaliści podważają zdanie "doktorów naukowych profesorów" na temat ich książek bo nie mają tyle praktyki i odpowiednich umiejętności czy też wiedzy. Mają swoje teorie które bardzo często mijają się z prawdą
Omon lubi tę wiadomość
-
Co do szczepienia Małą szczepilismy szzeopionkami 5w1 Pentaxim i nic się nie działo, byłam z nich bardzo zadowolona. Na ospę nie szczepiłam mała jest ze mną w domu wiec Ne było potrzeby
-
Witam wszystkie kwietniowe mamusie! Od jakiegoś czasu Was podczytuje ale nie miałam odwagi dołączyć bo ciągle towarzyszy mi strach że coś się stanie....niestety w marcu w 11 tc okazało się że ciąża obumarła
przez to ten ciągły strach...obecnie jestem w 16 tyg. i póki co wszystkie badania przebiegły pomyślnie więc staram się być dobrej i myśli i mam nadzieję że uda się urodzić zdrowego dzidziusia
termin mam na 14.04.17 choć z miesiączki wychodzi na 06.04.17 ale okazało się że maluszek jest o 8 dni młodszy bo miałam późno owulację. Płeć...hmm lekarz nie był pewny ale prawdopodobnie chłopczyk, zobaczymy na połówkowych
Widzę że rozmawiacie o sumplementach, ja biorę pregna plus, do tego wit B12, kwas foliowy 5mg, no i profilaktycznie acard
Co do szczepień to nie wątpię że każda mama kieruje się dobrem swojego dziecka. Ja osobiście będę szczepiła swoje dziecko bo skutki zachorowania są częstsze i gorsze niż częstość nop. Co do autyzmu nie jest prawdą że szczepionki go wywołują, mogą jedynie przyspieszyć jego wystąpienie u dzieci które mają do tego predyspozycje, poza tym popytajcie najlepiej swoich lekarzy, osoby związane ze służbą zdrowia, przecież mają dużą wiedzę, dostęp do wielu publikacji i badań i czy wiedząc o tak poważnych skutkach szczepili by swoje dzieci? A szczepią wiec należy to przemyśleć i nie kierować się modą czy nie potwierdzonymi naukowo informacjami. Wybór oczywiście należy do każdej z WasJula222, sallvie, Omon, Katka80, sy__la, kaaaroool90, Kjopa3, stowtotka lubią tę wiadomość
-
Karmin - Na pewno uda Ci się urodzić zdrowego dzidziusia, jak każdej z nas tu obecnejKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Jula bo żyjemy w takich czasach, gdzie nawet tytuły naukowe i lata doświadczenia nijak się mają do elementarnej wiedzy. Przykład pierwszy z brzegu: Chazan. Tyle lat praktyki lekarskiej, tytuł profesora a na sympozjum podczas wykładu mówi, że problem niepłodności wynika z lewicowych poglądów. Zaraz powie, że chore dzieci rodzą się kobietom niewierzącym w Boga.
Za dużo niekompetentnych osób wypowiada się publicznie na tematy o których nie ma pojęcia. A potem ktoś obejrzy, przeczyta i pomyśli sobie "o to ten znany profesor, to na pewno coś musi być w tym co powiedział".stowtotka lubi tę wiadomość
-
pati87 wrote:Ja znam przypadki kiedy szczepienie wywolalo autyzm np u 1 z bblizniat (2 dziecko bylo wtedy chore) ale uwaga po wnikliwych badaniach okazalo sie ze obydwohw z dzieci posiadaja jakies mutacje genow co niby w polaczeniu ze szczepieniem ale i bez szczepienia tez moga wywolac autyzm. Co ciekawsze 2 dziecko jezt zdrowe ale juz nie bylo szczepione.
Sama nie wiem zrobie ze szczepieniami. Chyba sie zdecyduje na niektore te waznoejsze i będę szczepila w pozniejszym czasie a nie od urodzenia.Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
vitae13 wrote:...i osobiste doświadczenia.
-
bobas2015 wrote:Misiu rozumiem ze miał nop ale zakładam ze wyrazilas zgodę na to szczepienie. Widzisz ja zawsze robie badania przed szczepienie m.in crp żeby mieć pewność że jest zdrowy.
Podejrzewam ze ten lekarz jest opłacony. Nie znam lekarza który nie szczepil swoich dzieci. Chyba wiedzą co czynią
Nie zamierzam si kłócić. Przedstawiam swój punkt widzenia. Też uważam ze szczepionki skojarzone to nie najlepszy pomysł podobnie ze za wcześnie dzieci są szczepione. Ale to można sobie samemu ustawić.
Moj lekarz jest opłacony ?Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Karmin wrote:Co do autyzmu nie jest prawdą że szczepionki go wywołują, mogą jedynie przyspieszyć jego wystąpienie u dzieci które mają do tego predyspozycje, poza tym popytajcie najlepiej swoich lekarzy, osoby związane ze służbą zdrowia, przecież mają dużą wiedzę, dostęp do wielu publikacji i badań i czy wiedząc o tak poważnych skutkach szczepili by swoje dzieci? A szczepią wiec należy to przemyśleć i nie kierować się modą czy nie potwierdzonymi naukowo informacjami. Wybór oczywiście należy do każdej z Was
No właśnie u dzieci które mają do tego predyspozycje, a skad mamy wiedziec czy nasze dzieci nie maja....
-
pati87 wrote:Wlasnie w artykule dot jak zapobiec autyzmowi w ciazy powinnysmy brac kwas foliowy, wit z gr b, zelazo, wapn, D3, dha. Moglam cos przeoczyc ale to same przeczytajcie artykul.Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Oczywiście ze YouTube nie jest wiarygodne ale gdybym wam napisała ze macie kupić książkę tego dr to pewnie nikt by nie kupił , na you tubę pewnie weszliście z ciekawości chociażby
Tytuł naukowy macie racje w dzisiejszych czasach noc nie znaczy ale mimo wszystko większość rodziców ślepo wierzy w to co lekarz powie zapisze itp No bo to przecież lekarz , studiował tyle lat itpsy__la lubi tę wiadomość
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Karmin witaj kochana :* Jest tu nas sporo po przejściach m.in. ja. Jakbyś chciała się wygadać/pożalić/cokolwiek to proszę
Tu lub jakbyś chciała dam Ci kontakt na priv. Też drżę każdego dnia, nawet dzień po wizycie. Wszystko musi być dobrze :*
Omon, nie wspominaj mi o Chazanie i jego "wyznawcach" bo mi mdłości wracająA tak serio to boję się dnia kiedy w Polsce nie będzie można nawet wykonać USG prenatalnego nie mówiąc o innych badaniach... to byłoby straszne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 14:26
stowtotka lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
A jeszcze coś dodam na temat komentarzy typu "zostaw tą opinię dla siebie" itp.
To jest forum, ogólny wątek kobiet mających termin na kwiecień - w tytule wątku nie ma słów "szczepionkowcy" ani "antyszczepionkowcy" więc każda ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie.
A zauważyłam dziwną zależność - temat po raz kolejny rozpoczęty przez przeciwniczkę szczepień i po raz kolejny w wypowiedziach antyszczepionkowców widzę teksty typu "poczytajcie" "poszerzcie wiedzę" "może Wam się rozjaśni". Czyli ewidentne i regularne stwierdzenia, że kto szczepi dziecko ten jest niedouczonym debilem. Ale jak tylko któraś zwolenniczka napisała, że prowadzenie dziecka na ospa-party jest głupie to już wielkie oburzenie, bo kogoś obraziła. Serio?
Taki apel ode mnie: nie bójmy się wyrażać swojego zdania, bo od tego jest forum. Jeśli ktoś oczekuje w każdym temacie przyklaskiwania i głaskania po główce, to proponuję poszukać forum "STOPNOP kwietniowe szczęścia", to samo oczywiście w drugą stronę, ja akurat się nie obrażam na teksty "proponuję trochę poczytać" bo na dzień dzisiejszy swoją wiedzę uważam za wystarczającą w tym temacie. Mam koleżankę, która jest w trakcie robienia doktoratu, ma dostęp do najnowszych badań, sama była dosyć niedawno w zespole badawczym i osobiście brała udział w badaniach nad którąś ze szczepionek. Sama stara się o dziecko i deklaruje, że będzie szczepić zarówno na te z kalendarza jak i dodatkowe, więc ja w tym temacie absolutnie polegam na jej wiedzy. Dodatkowo ilość zachorowań na choroby na które są szczepionki i coraz częściej pojawiające się przypadki zgonów również mówią same za siebie.bobas2015, Dagn_, Jagah, kahaśka, Kjopa3, stowtotka, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
bobas2015 wrote:Nie zamierzam si kłócić. Przedstawiam swój punkt widzenia. Też uważam ze szczepionki skojarzone to nie najlepszy pomysł podobnie ze za wcześnie dzieci są szczepione. Ale to można sobie samemu ustawić.
Też chciałabym przesunąć te szczepienia jak najbardziej sie da.
-
sy__la wrote:Dziewczyny, ale z drugiej strony, nasi rodzice, dziadkowie i pradziadkowie nie mieli aż tyle suplementacji, zwłaszcza kobiety w ciąży - nie brały żadnych witamin dodatkowych. A kiedyś był o wiele wiele mniejszy odsetek dzieci z autyzmem, dopiero od jakiegoś czasu zwiększyła się liczba dzieci zapadających na tę przypadłość....
Nie mowię ze to wszystko przez szczepienia ale winne sa tu tez leki , żywność i kodmetykiSynek :* urodzony 1.04.2017 -
Krucha wrote:Jesteś przeciwna szczepieniom?
No ja się coraz bardziej waham...
Jestem przeciwna, bo za dużo już widziałam...Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Misiu2017 wrote:W szpitalu zaraz jak dziecko sie urodziło to tez robiłaś badania ? Moj miał nop po bcg i wzw w pierwszej dobie życia . 10 pkt w skali apgar .
Moj lekarz jest opłacony ?Misiu2017 lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm