Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nadal czekam na pappe
wyniki miały przyjść wczoraj pocztą. Chyba będę dzis tam dzwonić...
Ostatnio dodawałyście brzuszki to i ja się pochwalę, chociaż właściwie nic nie urosłam. Może trochę się brzuszek podnosi.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e22426da0b2.jpgstowtotka, Aga1991, IGA.G, Milka1991, Krucha, Kjopa3, niania.ogg, Niebieskaa, nutella_, Donia12, Lokokoko, kasieniaczek, Omon, Justyna Sz, Venice, Antonelka lubią tę wiadomość
-
Katka80 u mnie 18 lat roznicy
Nie liczę na specjalną pomoc z jego strony
Taki "gratis" do matury będzie miał. Zresztą z nim sobie poradziłam to i z następnym dzieciątkiem dam radę. Ja to dwie skrajności mam. Syna urodziłam w wieku 21lat a to będzie przed czterdziestką
kahaśka, Katka80 lubią tę wiadomość
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR
-
Lis, te ciuszki przepiękne! już się nie mogę doczekać tych wyprzedaży
Ktoś tu wspomniał o babci....ja mam to samo ze swoją, zamiast wsparcia to dla niej wszystko jest złe...brałam ślub to oczywiście nie ucieszyła się tylko stwierdziła że po co mi to że długo razem nie wytrzymamy....przed maturą czy innymi egzaminami zawsze było coś w stylu że nie zdam...a teraz jak spodziewam się dziecka to oczywiście lecą komentarze w stylu zobaczysz co to znaczy mieć dzieci, odechce ci się...i tak jest od zawsze, naszczęście rodzice i teściowe są naprawdę super i mogę na nich liczyć.
A teraz trochę z innej beczki, słyszałyście o tym co mówili kilka dni temu w telewizji o dziecku co 2 razy przyszło na świat? dla mnie to niesamowite! Kobieta będąc w 16 tyg ciąży dowiedziała się że maleństwo ma na kości krzyżowej guza, który powiększał się razem z dzieckiem co mogłoby zagrozić życiu, lekarze zdecydowali operować w łonie matki, podczas operacji okazało się że guz był tak duży i musieli wyjąć dziecko z łona i zooperowali po czym włożyli dziecko mamie z powrotem do brzucha!kobieta musiała do 36 tyg leżeć po czym dziecko ponownie się narodziło :)coś pięknego...
Milka1991, lis87, Krucha, Omon lubią tę wiadomość
-
vitae13 wrote:
Ktoś tutaj pisał o jakości ubranek ze Smyka - nie wiem czy wszystkich to dotyczy ale akurat te co ja miałam to naprawdę szybko się rozciągnęły. Super bawełnę mają te F&F z Tesco i mile zaskoczona byłam Lidlowymi. Nic mi się porozciągało w nichvitae13 lubi tę wiadomość
-
Karolyn,wow. Śliczny brzuszek. Ja takiego pięknego nie miałam nawet przed ciąża. Zazdroszczę
Z zakupami też czekam na potwierdzenie płci. Nie będę za dużo kupować,bo też trochę rzeczy dostanę od koleżanek. Ale na coś z pewnością się skuszę,zważywszy że po dziewczynkach nie mam już nic.
Mnie w końcu głowa nie boli.
Jutro konne podejście aby powiedzieć teścióm k ciąży. To już musi być jutro bo w niedz imprezka rodzinna.
Dzięki wam zorientowałam się,że to już 5 miesiąc,ale zleciało
..
Ewelina też trzymam kciuki za dziewczynkęstowtotka lubi tę wiadomość
-
stowtotka wrote:niania.ogg ja też lubię poczytać opinie na różne tematy i sadzę jak ty, że dyskusja o szczepieniach wcale nie powinna być dla nikogo obraźliwa. Kto chciał powiedział co myśli - i dobrze. Ja jestem jeszcze bardzo ciekawa kalendarza szczepień Bobasa. Z chęcią bym z niego korzystała. Oczywiście z pomysłu na wcześniejsze badanie crp też.
I też wolę czytać o dyskucję o szczepieniach niż o kopytkach
Też wole takie tematy czytać
I też bym bardzo chętnie skorzystała z kalendarza Bobasa
PS. Ale tematy o wrozbach i przesądach odnośnie płci dziecka też uwielbiam
stowtotka lubi tę wiadomość
-
Co do ciuszków,dla mnie bodziaki że smyka masakra,podobnie jak bluzki. Z Lidla fajne są bodziaki, spodenki,rajstopy. Hm w miarę ok. Z pepco getry. Z zary sukienki, spodenki, getry. Bluzki średnio. Super gapp. petit bateau,okaidi- super jakość ale niestety cena wysoka. Nie miałam za dużo rzeczy z Reserved, także nie wiem.
kahaśka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Witam się kolejnego tygodnia
Zrobiłam sobie dzisiaj poziom żelaza, bo podejrzewam ze dupy nie urywa a poza tym skorzystałam z programu konflikt płytkowy.
Chyba Kahaśka kiedyś wklejala link do tego programu. Mimo że mam rh+ to nie zaszkodzi sprawdzić
Teraz jedziemy odebrać wynik badania tarczycy a potem może jakieś zakupy cytrusowe bo wczoraj z synem wypilismy sok zrobiony ze wszystkich pomarańczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 09:53
-
Co do ubranek to ja już nie pamiętam które te małe dobre były. Teraz to już się mogę wypowiadać tylko o tych w rozmiarze 116
Ooo pamiętam tylko że tchibo było zaskakująco dobre. Mialam kilka rzeczy używanych i na prawdę wyglądały nadal bardzo dobrze. -
aniołkowa mama wrote:Dziewczyny, czy zupełnie unikacie ziół "zakazanych w ciąży"? Mąż zrobił polędwiczki w sosie żurawinowym ale doprawił rozmarynem... taka ilość chyba nie zaszkodzi?
Ja zupełnie nie uważam na zioła, chyba, że herbatki ziołowe, te są mocniejsze, więc unikam poza miętą czy rumiankiem. A jeśli chodzi o przyprawy to sypie co mi się podoba
Lis - super ubrankaJa tez już kompletuje ale ciężko przewidzieć jaka pogoda będzie w kwietniu, nie wiem czy kupować cieplejszy kombinezon czy wystarczy pluszowy itp. Ale to pewnie kupię przed samym porodem, będę wiedziała gdzie ta pogoda zmierza
Z ostatnich zakupów mogę pochwalić sie spodniami, są rewelacyjne i wylicytowane za 14 zł
Sweterek za 16 zł
I komplecik za 20 zł
I nie potrafię odejść od allegro!!!
Karmin - kiedyś zastanawiałam się nad tym jak wygląda taka operacja malucha w łonie matki.. Co z wodami płodowymi? Pęcherz chyba trzeba przebić? Jest możliwość później zaszycia go i wody się na nowo odtworzą? Bo "na sucho" dziecko do porodu chyba nie dałoby rady funkcjonować? Taka głupia zagwostka mnie naszłaale historia wspaniała, daje nadzieję w lekarzy.
Piszecie o jakości ubranek, a któraś miała z Pepco? Zajrzałam tam wczoraj i mnóstwo bodziaków za.. 9,90 zł! Warto kupować?
kahaśka, Peg, Aga1991, lis87, Omon, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Donia12 wrote:Dzień dobry.
skorzystałam z programu konflikt płytkowy.
Chyba Kahaśka kiedyś wklejala link do tego programu. Mimo że mam rh+ to nie zaszkodzi sprawdzić
To, ze masz Rh+ nie ma nic do rzeczy, bo to konflikt PŁYTKOWYZupełnie inny układ grupowy krwi..
Najbliższa wizyta 15.03
-
A my się witamy z wami w 16-stym tygodniu. Kiedy to zleciało?
kahaśka, kasieniaczek, karolyn, Aga1991, Kjopa3, IGA.G lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
stowtotka no Twój to już kawaler!! Jemu teraz dziewczyny w głowie a nie opieka nad rodzeństwem. Ja jeszcze naiwnie liczę , że coś pomoże. Przynajmniej zajmie sie
sobą.
Widzę, że dzieli nas tylko jeden dzień.
stowtotka lubi tę wiadomość
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Różowy_Kordonek wrote:
Piszecie o jakości ubranek, a któraś miała z Pepco? Zajrzałam tam wczoraj i mnóstwo bodziaków za.. 9,90 zł! Warto kupować?
Ja miałam kilka 2-3 bodziaki "z kosza" tych chyba właśnie za 9.90 ale nie byłam zadowolona.
Z Pepco zawsze sprawdzałam skład. Z tych większych ciuszków ciężko znaleźć coś 100% bawełny. Za to bieliznę (majtki i skarpetki) znalazłam i były ok.
Aha, i jeszcze z takich tańszych a całkiem ok - bodziaki z Auchan. 100% bawełna, miłe w dotyku, z tego co pamiętam też dobrze się trzymały. Wzięłam na próbę i były ok. -
Różowy_Kordonek wrote:
Ja bodziaki z popco uwielbiam! Tak samo jak inne ciuszkinie są fantastyczne ale się nie rozciągają i są w super cenach