Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
niania.ogg wrote:co wy o tym sądzicie? Zgodzilybyscie się na coś takiego? Dodam, że z racji odległości Hela ogląda babcie od święta.
Nutelka, a mąż jeszcze w domu czy już na wygnaniu? Pewnie w domu skoro piszesz, że Julka lepiej śpi
Wiesz, że moja mama mi coś podobnego zaproponowała ? Tylko ja odebrałam to troszkę inaczej. Mama troche faworyzuje Julkę i odczułam to tak jakby ona była lepsza od tego dziecka co noszę w sobie... powiedziała, że ona młoda może wziąć do siebie, a drugie mam sobie "zostawić". Cokolwiek to znaczy... może źle oceniam.
I nie puscilabym dziecka na tyle czasu. Chocbym miala sie zajechac. Nie wyobrazam sobie tyle czasu. A nie może babcia na trochę do Helenki przyjechac jak się druga dzidzia urodzi ? I byś miała pomoc i przy jednym i przy drugim.
Co do kontrowersyjnych tematów. Dlaczego miałabyś się nie udzielać ? Przeciez kazdy ma swoje zdanie. Szkoda tylko, że czasami inni nie umieją tego uszanowaćale po to jest forum, żeby wyrażać swoje zdanie.
Gratuluje chłopca. Wiem, że gadanie że będzie dobrze, że go pokochasz, że bedziesz się jeszcze śmiała z tej rozpaczy nic nie pomoże. Ale w głębi duszy musisz przyznać, że prędzej czy pozniej rzeczywiscie tak będzie.
I uwaga- pisze to ta, która ma nadzieję, że z jajeczek zrobi się jeszcze... ahh..wstyd mi trochę za to.
stowtotka, niania.ogg, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
atat wrote:To nie jest kwestia tematu tylko jednej konkretnej osoby, która w którymś z kolei temacie uważa, że jest nieomylna i tylko ona ma monopol na wiedzę.
Niestety takie osoby wprowadzają tzw. gówno-burzę, bo nie da sie z nimi wymieniac poglądów na spokojnie. Takie osoby nie uczestniczą w dyskusji. One szerzą własny światopogląd oderwany od innych niż jej rzeczywistości.
W tzw. realu zazwyczaj są nauczycielami przez co są przyzwyczajeni, że przecież wiedza najlepiej
Ja o szczepieniach mało wiem i lubię czytac argumenty każdej ze stron. ARGUMENTY
A tak w ogóle Peace and love
To jest etykietowanie nauczycieli - osoby które wszystko wiedzą najlepiej i są do tego przyzwyczajeni.
Nauczyciele to normalni ludzie i tak jak wszyscy nie są nieomylni, różne mają doświadczenia i wiedzę. To tak jak stwierdzić, że lekarze wiedzą co jest dla pacjenta najlepsze a newet z tego forum wiemy, że różnie z tym bywa. A blondynki to beznadziejni kierowcy.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 23:13
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR
-
bobas2015 wrote:Wiesz co jest najgorsze ze do porodu to była super teściowa jak druga matka. .. i nagle czas prysl..
Nie przejmuj się teraz teściową ! Nie warto szkodzić swojemu zdrowiu i zdrowiu dzieciątkaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
A te moje pomarańcze, co wczoraj kupowałam to w ogóle słodkie nie były. Dziś sama wyciskałam do obiadu, a tu takie kwaśne, zawiodłam się
edit: i ja też przyznam, że kilka stron ostatnich o szczepieniach przewinęłam. Niepotrzebne spiny, każdy ma swoje zdanie i swoje podejście. I co najlepsze (najgorsze?) - każdy uważa, że jego racja jest tą prawidłowądlatego dyskusję wolałam pominąć i się nie wtrącać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 23:18
sallvie, kahaśka, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
ilae wrote:A te moje pomarańcze, co wczoraj kupowałam to w ogóle słodkie nie były. Dziś sama wyciskałam do obiadu, a tu takie kwaśne, zawiodłam się
-
IGA.G wrote:Ilae a ja się dzisiaj zawiodłam bo moje grejpfruty były za słodkie ;p a chciałam takie cierpkie
Grejpfruty to uwielbiam zielone. Mmmm one mają gorzki posmak, ale same w sobie bez tych błonek są słodziutkie. Ja zawsze kroję na pół i wybieram łyżeczką. Jaki później monitor laptopa mam opyrskany od tegoaż się przejdę chyba jutro do sklepu na spacer, bo dawno już nie jadłam
-
Ja to mam ochotę na cytrusy. I będę zaraz w raju, bo zima to sezon na te właśnie owoce
jabłka to muszę jeść, bo jak byłam u babci to musieliśmy wziąć ze 3 duże skrzynki (takie pudełka, gdzie w sklepach leżą np owoce) jabłek. Na surowo, pieczone, podsmażane z cukrem na słodko, kompociki
czas na szarlotkę coś tak czuję, bo jemy jemy i nie ubywa
IGA.G lubi tę wiadomość
-
Nutella, my nie rozpaczamy
na razie jest po prostu tak jakoś... Dziwnie
teściowa nie przyjedzie. Ona jest zaskoczona tym, że ja odrzucam tak dobra ofertę. Uważa, że po prostu zabiera dziecko na wakacje. Ale kto puszcza na wakacje roczniaka?
Bobas, fajna masz teściowa. Widać ciepła, kochana, do rany przyłóżdziwne, że przy tak fatalnej pielęgnacji udało Ci się tak długo dziecko w dobrym zdrowiu zachować
Co do trudnych tematów... Moim zdaniem jak na tak trudny temat to dziewczyny rozmawiały ze sobą bardzo spokojnie. Może to nie jest na szczepienia czas, ale widać jest zapotrzebowanie w narodzieżadna się chyba nie obraziła. Ja mam swoje zdanie, ale też wyciągnelam coś dla siebie, bo mianowicie spodobał mi się sposób Bobasa z crp. W ogóle moim zdaniem fajna jest czasem taka wymiana myśli, bo człowiek zawsze nad czymś przystanie i się zastanowi. Albo się czegoś dowie nowego albo w czymś utwierdzi.. w każdym razie dla mnie to nic złego. Przyznam się szczerze, za co z góry przepraszam, że wolę takie posty niż te typu: mam na obiad kopytka, mam ochotę na ogórki kiszone.. a teraz, gdy ktoś napisze, że będzie używał pieluszek z lidla to aż strach będzie odpisać, że one są do niczego i poradzić, by ewentualnie uważał na nie, bo mam wrażenie, że już wszystko może stać się trudnym i problematycznym tematem tutaj. Bo niepotrzebna krytyka, bo ma być miło. Wiem, że teraz przesadzam, ale ja to trochę tak odbieram.
Atat, jak twoje skurcze? Możesz napisać co dostalas na wyciszenie? Ja też miałam epizod, ale mam brać tylko nospe. Ty pisalas o lekach - masz coś jeszcze?stowtotka, Omon, Magni lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Na skurcze duży magnez 3*dziennie i nospa i dostałam luteine dopchwowa jakby nie przeszło.
Z luteina na razi eczekam. Skurcze mam zawsze kiedy sie denerwuje, wiec probuje panowac, bo do luteiny mi nie spieszno.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
atat wrote:Na skurcze duży magnez 3*dziennie i nospa i dostałam luteine dopchwowa jakby nie przeszło.
Z luteina na razi eczekam. Skurcze mam zawsze kiedy sie denerwuje, wiec probuje panowac, bo do luteiny mi nie spieszno.
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Ja magnez biorę nieprzerwanie od kilku lat. Ostatnim razem jak badałam to miałam w samym środku normy. Zamawiam, jak się zapewne domyślacie, z iherbu. Opakowanie malutkich i łatwych do połknięcia tabletek kosztuje jakieś grosze. Teraz nawet jest promocja -15%. Ja biorę source natural ultra-mag 120tab/10$ ale brałam i inne. Ten akurat ma naprawdę malutkie tabletki. Przy ilościach suplementów które biorę rozmiar ma znaczenie
niania.ogg ja też lubię poczytać opinie na różne tematy i sadzę jak ty, że dyskusja o szczepieniach wcale nie powinna być dla nikogo obraźliwa. Kto chciał powiedział co myśli - i dobrze. Ja jestem jeszcze bardzo ciekawa kalendarza szczepień Bobasa. Z chęcią bym z niego korzystała. Oczywiście z pomysłu na wcześniejsze badanie crp też.
I też wolę czytać o dyskucję o szczepieniach niż o kopytkachWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 07:45
niania.ogg lubi tę wiadomość
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR
-
O kalendarzu napisze Wam później. O crp Dlaczego tez...
Teraz jadę do lekarki pilnie bo rano seks a po nim niestety krew; ( nie mam takich doświadczenia z pierwszej ciąży wiec jest lekki stres ale staram się nie panikować.stowtotka lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
bobas2015 wrote:O kalendarzu napisze Wam później. O crp Dlaczego tez...
Teraz jadę do lekarki pilnie bo rano seks a po nim niestety krew; ( nie mam takich doświadczenia z pierwszej ciąży wiec jest lekki stres ale staram się nie panikować.stowtotka lubi tę wiadomość
-
Niania odniosę się do Twojej wypowiedzi. Nie chodziło o to, żeby tematy były zawsze lekkie i przyjemne, bo wiemy że tak się nie da, zwłaszcza przechodząc ciężki pierwszy trymestr...raczej o to, żeby te rozmowy były kulturalne i nie obraźliwe. Po prostu na poziomie. A co do tych kopytek itp. to ja akurat lubię jak ktoś mi podpowie na co mam ochotę, czy co zrobić na obiad. Co do tych "pieluch" ja będę wdzięczna za takie rady jako pierworodka
więc śmiało pisz co polecasz, na co uważać itd. Przecież mamy tu wymieniać się radami i albo korzystać z nich albo nie. Już wyżej pisałam że jesteśmy istotami myslacymi i wyciagajacymi wnioski. Więc pisz jak najwięcej !
stowtotka, niania.ogg, ilae, Antonelka lubią tę wiadomość
-
Witam z rana.
Pomysł z zabieraniem malucha przez babcie na kilka miesięcy jest niedorzeczny. Po pierwsze dziecko i matka tęsknią. Po drugie rodzina to rodzina, wszyscy powinni być razem. Starszy brat/siostra powinien od początku mieć kontakt z maluchem, przyzwyczajać się. Co do teściowych to u mnie też jest ochłodzenie stosunków. Wolę sama sobie radzić niż prosić ją o pomoc. Z wszystkim sobie człowiek poradzi.
Ja to wogóle jak patrzę się na Wasze maluchy mocno odstaję od towarzystwa. U mnie będzie równo 10 lat różnicy... I dobrze i źle. Z jednej strony już nie będą się ze sobą tak bawić, z drugiej młody już jest samodzielny, pomoże mi przy dziecku lub choćby przypilnuje.
Co do zakupów to na razie oglądam, może po połowkowym coś kupię. Dużo rzeczy dostanę od koleżanek wiec też się nie rozpędzam. Zresztą nauczona doświadczeniem , mój syn miał być do końca dziewczynką i leżał w różowych śpiochach.
Któraś pisała z Was, że miała w treście Pappa wysoką wolną betę hcg. Mi też wyszła wysoka i to powyzej 3, ale jednocześnie białko Pappa też wysoko, więc ryzyko obliczone niskie. Ale się zastanawiam co takie wysokie hcg może oznaczać.niania.ogg lubi tę wiadomość
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
IGA.G wrote:Lis cudne! ja w grudniu ide na łowy
I ja grudzien/styczen planuje zaczac zbierac pomalu ubranka i inne przybory. Tu w UK beda mega wyprzedaze juz w Boxing Day to pewnie uda sie cos upolowacJeszcze wszystko razy dwa aaaa..
Ale Wy macie piekne te ciuszki
stowtotka, lis87 lubią tę wiadomość
-
Ja od Stycznia będę na L4 więc też dopiero wtedy będę przeglądać co mam a co trzeba kupić.
No chyba że gdzieś przypadkowo trafię na fajną promocję to wezmę w ciemno.
Ktoś tutaj pisał o jakości ubranek ze Smyka - nie wiem czy wszystkich to dotyczy ale akurat te co ja miałam to naprawdę szybko się rozciągnęły. Super bawełnę mają te F&F z Tesco i mile zaskoczona byłam Lidlowymi. Nic mi się porozciągało w nich