X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Dziewczyny, może któraś z was będzie w stanie doradzić i pomóc :) Szukam wszędzie na allegro itp pamiętnika dla dorosłych ale albo wyskakują mi pamiętniki dla dzieciaków a te na dawanda są same drogie... Chciałabym kupić taki pamiętnik i zacząć pisać dla maluszka, cały swój okres ciąży i jego dzieciństwa (ten pamiętnik na belly który prowadzę to jednak nie to :)) a później dać np. na 18 urodziny... Nie wiecie gdzie bym mogła taki znaleźć, żeby jeszcze cenowo nie był jednak zbyt drogi?

Empik ? Cos takiego dzisiaj widzialam

sallvie lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, w sumie mam podobną dietę, tylko ziemniaki, biały ryż, makaron i chleb odpadają. Masz jakieś pomysły na potrawy z gotowanego/duszonego mięsa? Bo gotowane mięso mnie przyprawia o myśli samobójcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 23:02

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Antonelka, w sumie mam podobną dietę, tylko ziemniaki, biały ryż, makaron i chleb odpadają. Masz jakieś pomysły na potrawy z gotowanego/duszonego mięsa? Bo gotowane mięso mnie przyprawia o myśli samobójcze...

Ja tez nie nawidze gotowanego miesa - smierdzi mi i wyglada jak trup :-)
    Robie wiec tak:
    - albo to mieso z zupy siekam i do niej dodaje
    - duszone pulpety w sosie koperkowym, pomidorowym
    - bitki cielece z warzywami
    - indyk w majeranku - podsmazony delikatnie i udouszony w wodzie - taki fajny sosik sie robi. Nie jem go ale nie wyglada ten trup jak z wody
    - piers z kurczaka gotowana z marchewka i goroszkiwm (taka np hortexu) na koniec zaciagnieta zasmazka z maki i masla. Potem odlewam plyn i jem sama marchewke, groszek i mieso.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 23:16

Kjopa3, neharika lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Wanda - w pon mam zamiar zrobic galaretke z miesa :-) - takie nozki w galercie tylko, ze bez nozek :-)

A i golabki z szynki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 23:41

neharika lubi tę wiadomość

• neharika Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z mięsa mogę Wam jeszcze polecić indyka. Trzeba mięso mielone z indyka albo pierś z indyka zmielić, zetrzeć marchewkę, zmieszać z mięsem, dodać płatki owsiane albo otręby, zrobić kulki i przyprawić i albo na parze gotować albo piec w piekarniku. To jest pyszne, no i zawsze to jakieś urozmaicenie ☺

Antonelka lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Dziewczyny z mięsa mogę Wam jeszcze polecić indyka. Trzeba mięso mielone z indyka albo pierś z indyka zmielić, zetrzeć marchewkę, zmieszać z mięsem, dodać płatki owsiane albo otręby, zrobić kulki i przyprawić i albo na parze gotować albo piec w piekarniku. To jest pyszne, no i zawsze to jakieś urozmaicenie ☺

Mozna tez zrobic jak tradycyjne mielone - indyk/cielak, koperek lub natka, jajko, bulka, odrobina cebuli, sol i pieprz. Robimy kulki i na pare.

neharika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Przy Waszych brzuszkach, mój wydaje mi się ooogrooomnyyy!

W bluzce

29mt1eg.jpg

Bez bluzki

2upda4n.jpg

I dla porównanie fotka z 8tc o_O

2lcy0kx.jpg
    Rozowy Kordonek ale sliczny brzusio!!!! Matko, kiedy ja taki bede miala :-(

pati87, neharika, stowtotka lubią tę wiadomość

• atat Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Od dziś biorę już antybiotyk ale z zatokami jest coraz gorzej.
    Dam sobie rade z bólem głowy, zatkanym nosem ale z kaszlem nie mam jak.
    Już mnie podbrzusze boli od kasłania. Jak to powstrzymać bo zaczynam panikować :(

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze u was burzliwe tematy typu szczepienia itp :-) wiecie co, powiem wam, ze sa tematy gdzie ciezko powiedziec, ktora strona ma racje. Ja akurat jestem za szczepieniami, bo po prostu wyobrazam sobie co by bylo, gdyby nagle wszyscy przestali szczepic na wszystko :-)
    Ale ja nie o tym. Ja o tym, ze sa tematy na ktore nie ma dobrych i zlych odpowiedzi czy porad, ale sa takie tematy, na ktore nie wiem czemu, wybuchaja wsrod spoleczenstwa klotnie. (Nie mowie tu o szczepieniach). Chodzi mi o to, ze ktoras z was napisala, ze nie mozna nazywac nikogo glupia i narzucac swojego swiatopogladu i z tym sie zgodze. Ale mam jedna kolezanke, ktora uparcie twierdzi, ze palenie fajek w ciazy nie szkodzi. Ze jedno zdrowe urodzila , a ta co nie palila to ma chore. No bzdury gada ze szok. I wiecie co? Moim zdaniem jest glupia i moze mnie przekonywac na milion sposob, ze fajki sa zdrowe, a ja dalej bede twierdzic, ze jest glupia. Szczepienia to oczywiscie inna bajka bo nie jest to az tak oczywisty temat, z tym, ze wlasnie nie rozumiem, czemu czasami przy oczywistych tematach wybuchaja klotnie. Jak widze ciezarna na ulicy z fajka ktora nawet sie nie schowa to az mnie krew zalewa ..

Milka1991, niania.ogg, Antonelka, neharika lubią tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leżałam na porodówce to była taka patologia cała w tatuażach. Jak gadała przez telefon to tylko ku*wy leciały. Całe dnie spedzała na balkonie z fajkiem w zębach a pampersy musiały pielęgniarki dawać dziecku szpitalne, bo ona biedna i nie miała pieniędzy.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 30 października 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda nie przejmuj się, że dziecko wyszło 1 dzień młodsze, bo rośnie w swoim tempie, a to, że nie jest za duże to przy cukrzycy dobrze. Znaczy, że nie dostaje za dużo glukozy. Ważne, że mieści się w normie.

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 17 tygodniu :)
    Jesteśmy u rodziny więc będzie mnie mało ale mam dla was link do smyka: wyprawka dla mamy i dziecka. Moze wypatrzycie coś ciekawego:)
    http://www.smyk.com/promocje/dziecko-mama/dla-dziecka-i-mamy-50.html

Miłej niedzieli :)

Milka1991, sallvie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Dusia86 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    W piątek byłam na wizycie dziecko ma około 10 cm i waży 130 gram.
    Następna wizyta 9 listopada.

sallvie, Antonelka, niania.ogg, pati87, Omon, Kjopa3, neharika lubią tę wiadomość

w57vs65gsu25yew4.png
    fxuhqux.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny my dzisiaj bardzo wcześnie na nogach. Pierwszy raz od bardzo dawna jestem na prawdę wyspana :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Dusia86 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj też wcześnie na nogach.
    Moje dziecko nie rozumie stwierdzenia " dziś śpimy godzinę dłużej" :P

sallvie, kahaśka lubią tę wiadomość

w57vs65gsu25yew4.png
    fxuhqux.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    Już16 tygodni skończone :)
    na gardlo polecam pic i psikać sobie srebrem koloidalnym lub robić płukanki z wody utlenionej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 08:24

sallvie, sy__la lubią tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 19 tc :)

noc miałam ciężką, miałam zaparcia i wzdęcia i ból całego brzucha :( wzięłam no spę i espumisan ale niewiele to dało :( do 3 nie spałam w ogóle bijąc się z myślami co robić i czy jechać na IP... jakoś zasnęłam, rano już lepiej, załatwiłam sprawy fizjologiczne i jest niebo lepiej... ale czuje nadal lekkie pobolewanie. mam nadzieje, że niedługo minie.

jedyne pocieszenie że córeczka daje od rana swój popis i przemieszcza się w brzuszku :)

sallvie, lis87 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zobaczyłam ze sa juz pierwsze lipcowki 2017 na forum. Jak ten czas leci

Milka1991, neharika lubią tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia86 wrote:
    My dzisiaj też wcześnie na nogach.
    Moje dziecko nie rozumie stwierdzenia " dziś śpimy godzinę dłużej" :P
    Moja też nic sobie z tego nie zrobiła. Nawet wstała wcześniej niż normalnie ;)

Dusia86 lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tak samo 7 godzina i na nogach. Wstała w łóżeczku i mamaaaa.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ