Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
sallvie wrote:Dziewczyny, może któraś z was będzie w stanie doradzić i pomóc
Szukam wszędzie na allegro itp pamiętnika dla dorosłych ale albo wyskakują mi pamiętniki dla dzieciaków a te na dawanda są same drogie... Chciałabym kupić taki pamiętnik i zacząć pisać dla maluszka, cały swój okres ciąży i jego dzieciństwa (ten pamiętnik na belly który prowadzę to jednak nie to
) a później dać np. na 18 urodziny... Nie wiecie gdzie bym mogła taki znaleźć, żeby jeszcze cenowo nie był jednak zbyt drogi?
Empik ? Cos takiego dzisiaj widzialamsallvie lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka, w sumie mam podobną dietę, tylko ziemniaki, biały ryż, makaron i chleb odpadają. Masz jakieś pomysły na potrawy z gotowanego/duszonego mięsa? Bo gotowane mięso mnie przyprawia o myśli samobójcze...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 23:02
-
Wanda1986 wrote:Antonelka, w sumie mam podobną dietę, tylko ziemniaki, biały ryż, makaron i chleb odpadają. Masz jakieś pomysły na potrawy z gotowanego/duszonego mięsa? Bo gotowane mięso mnie przyprawia o myśli samobójcze...
Ja tez nie nawidze gotowanego miesa - smierdzi mi i wyglada jak trup
Robie wiec tak:
- albo to mieso z zupy siekam i do niej dodaje
- duszone pulpety w sosie koperkowym, pomidorowym
- bitki cielece z warzywami
- indyk w majeranku - podsmazony delikatnie i udouszony w wodzie - taki fajny sosik sie robi. Nie jem go ale nie wyglada ten trup jak z wody
- piers z kurczaka gotowana z marchewka i goroszkiwm (taka np hortexu) na koniec zaciagnieta zasmazka z maki i masla. Potem odlewam plyn i jem sama marchewke, groszek i mieso.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 23:16
Kjopa3, neharika lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z mięsa mogę Wam jeszcze polecić indyka. Trzeba mięso mielone z indyka albo pierś z indyka zmielić, zetrzeć marchewkę, zmieszać z mięsem, dodać płatki owsiane albo otręby, zrobić kulki i przyprawić i albo na parze gotować albo piec w piekarniku. To jest pyszne, no i zawsze to jakieś urozmaicenie ☺
Antonelka lubi tę wiadomość
-
neharika wrote:Dziewczyny z mięsa mogę Wam jeszcze polecić indyka. Trzeba mięso mielone z indyka albo pierś z indyka zmielić, zetrzeć marchewkę, zmieszać z mięsem, dodać płatki owsiane albo otręby, zrobić kulki i przyprawić i albo na parze gotować albo piec w piekarniku. To jest pyszne, no i zawsze to jakieś urozmaicenie ☺
Mozna tez zrobic jak tradycyjne mielone - indyk/cielak, koperek lub natka, jajko, bulka, odrobina cebuli, sol i pieprz. Robimy kulki i na pare.
neharika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRóżowy_Kordonek wrote:Przy Waszych brzuszkach, mój wydaje mi się ooogrooomnyyy!
W bluzce
Bez bluzki
I dla porównanie fotka z 8tc o_O
pati87, neharika, stowtotka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Od dziś biorę już antybiotyk ale z zatokami jest coraz gorzej.
Dam sobie rade z bólem głowy, zatkanym nosem ale z kaszlem nie mam jak.
Już mnie podbrzusze boli od kasłania. Jak to powstrzymać bo zaczynam panikowaćponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
nick nieaktualnyWidze, ze u was burzliwe tematy typu szczepienia itp
wiecie co, powiem wam, ze sa tematy gdzie ciezko powiedziec, ktora strona ma racje. Ja akurat jestem za szczepieniami, bo po prostu wyobrazam sobie co by bylo, gdyby nagle wszyscy przestali szczepic na wszystko
Ale ja nie o tym. Ja o tym, ze sa tematy na ktore nie ma dobrych i zlych odpowiedzi czy porad, ale sa takie tematy, na ktore nie wiem czemu, wybuchaja wsrod spoleczenstwa klotnie. (Nie mowie tu o szczepieniach). Chodzi mi o to, ze ktoras z was napisala, ze nie mozna nazywac nikogo glupia i narzucac swojego swiatopogladu i z tym sie zgodze. Ale mam jedna kolezanke, ktora uparcie twierdzi, ze palenie fajek w ciazy nie szkodzi. Ze jedno zdrowe urodzila , a ta co nie palila to ma chore. No bzdury gada ze szok. I wiecie co? Moim zdaniem jest glupia i moze mnie przekonywac na milion sposob, ze fajki sa zdrowe, a ja dalej bede twierdzic, ze jest glupia. Szczepienia to oczywiscie inna bajka bo nie jest to az tak oczywisty temat, z tym, ze wlasnie nie rozumiem, czemu czasami przy oczywistych tematach wybuchaja klotnie. Jak widze ciezarna na ulicy z fajka ktora nawet sie nie schowa to az mnie krew zalewa ..Milka1991, niania.ogg, Antonelka, neharika lubią tę wiadomość
-
Jak leżałam na porodówce to była taka patologia cała w tatuażach. Jak gadała przez telefon to tylko ku*wy leciały. Całe dnie spedzała na balkonie z fajkiem w zębach a pampersy musiały pielęgniarki dawać dziecku szpitalne, bo ona biedna i nie miała pieniędzy.
-
Wanda nie przejmuj się, że dziecko wyszło 1 dzień młodsze, bo rośnie w swoim tempie, a to, że nie jest za duże to przy cukrzycy dobrze. Znaczy, że nie dostaje za dużo glukozy. Ważne, że mieści się w normie.13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
-
Witam się w 17 tygodniu
Jesteśmy u rodziny więc będzie mnie mało ale mam dla was link do smyka: wyprawka dla mamy i dziecka. Moze wypatrzycie coś ciekawego:)
http://www.smyk.com/promocje/dziecko-mama/dla-dziecka-i-mamy-50.html
Miłej niedzieli
Milka1991, sallvie, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny my dzisiaj bardzo wcześnie na nogach. Pierwszy raz od bardzo dawna jestem na prawdę wyspanaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Witam dziewczyny
Już16 tygodni skończone
na gardlo polecam pic i psikać sobie srebrem koloidalnym lub robić płukanki z wody utlenionej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 08:24
sallvie, sy__la lubią tę wiadomość
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
witam się w 19 tc
noc miałam ciężką, miałam zaparcia i wzdęcia i ból całego brzuchawzięłam no spę i espumisan ale niewiele to dało
do 3 nie spałam w ogóle bijąc się z myślami co robić i czy jechać na IP... jakoś zasnęłam, rano już lepiej, załatwiłam sprawy fizjologiczne i jest niebo lepiej... ale czuje nadal lekkie pobolewanie. mam nadzieje, że niedługo minie.
jedyne pocieszenie że córeczka daje od rana swój popis i przemieszcza się w brzuszkusallvie, lis87 lubią tę wiadomość