Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kjopa3 wrote:Dla młodego kupiłam taki :
http://allegro.pl/a-geddes-moje-pierwsze-5-lat-album-pamietnik-i6537609973.html
Też planuje to kupić, ale mimo wszystko chciałabym pisać pamiętnik trochę dla siebie a troszkę dla maluszka jednak ten album kończy się po 5 roku życia i nie ma możliwości opisania każdego dnia z osobnaTeraz tak myślę czy samej może nie zrobić tego pamiętnika, cenowo wyszłoby pewnie mniej więcej tyle co musiałabym kupić w sklepie a jak będę sobie robiła taki pamiętnik to czas mi szybciej zleci i nie będę się popołudniami nudziła jak tatuś będzie np. w pracy
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Misiu, ja w pierwszej ciąży miałam problemy z kością ogonową. Gdzieś kolo 25 tygodnia jak zaczęła boleć tak przeszło dopiero po porodzie, czyli ewidentny ucisk dziecka. Nie mogłam siedzieć na twardym. A nawet na miękkim zbyt długo. Miałam ją złamaną w dzieciństwie. Teraz tylko czekam aż się odezwie
-
Dziewczyny ja dziś po usg. Nie widać na razie wpływu przeciwciał na dziecko, nie ma obrzęków, łożysko nie jest pogrubione. Płeć ukryta , nie dało się zobaczyć, było cały czas odwrócone plecami.
Milka1991, niania.ogg, IGA.G, sy__la, Donia12, pati87, stowtotka lubią tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Dziewczyny pytanie za 100 punktów. Macie jakieś skuteczne i bezpieczne sposoby na hemoroidy ? Nabawilam się ich dawno a jestem pewna że się teraz nasila...
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie na wizycie dostałam Cyclo3Fort na żylaki w nogach, wiem, że na hemoroidy też polecają.
Dziewczynki, ja miałam w czwartek wizytę, ale nie mogłam Was nadrobić, bo mój komputer postanowił się spalić i czasem tylko sprawdzam na rodziców co nowego u Was. Dzidzia to na 80% dziewuszka, bo na usg nie było widać jajek a był przedziałekJednak zmartwiłam się trochę, bo 4 tygodnie temu byłą o 1 dzień większa, a w czwartek tydzień młodsza. Wiem, że to nie błąd pomiaru bo wczoraj wieczorem zaczęłam lekko plamić i podjechałam na IP, na ich USG wyszła też dokładnie tydzień młodsza. Czy Wasze maluszki tez tak skakały z rozwojem? Bo zaczynam świrować, że coś sknociłam w diecie cukrzycowej i to przeze mnie nie rośnie
Aha, plamienie już przeszło, podonie jak Bobas poświrowałam z mężem i plamiłam z nadżerki. Pewnie nawet byłyśmy w tym samym szpitaluWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 21:10
Milka1991, stowtotka lubią tę wiadomość
-
Wanda1986 wrote:Ja właśnie na wizycie dostałam Cyclo3Fort na żylaki w nogach, wiem, że na hemoroidy też polecają.
Dziewczynki, ja miałam w czwartek wizytę, ale nie mogłam Was nadrobić, bo mój komputer postanowił się spalić i czasem tylko sprawdzam na rodziców co nowego u Was. Dzidzia to na 80% dziewuszka, bo na usg nie było widać jajek a był przedziałekJednak zmartwiłam się trochę, bo 4 tygodnie temu byłą o 1 dzień większa, a w czwartek tydzień młodsza. Wiem, że to nie błąd pomiaru bo wczoraj wieczorem zaczęłam lekko plamić i podjechałam na IP, na ich USG wyszła też dokładnie tydzień młodsza. Czy Wasze maluszki tez tak skakały z rozwojem? Bo zaczynam świrować, że coś sknociłam w diecie cukrzycowej i to przeze mnie nie rośnie
Nie martw się proszę . U mojej bratowej ostatnio jak mocno pilnowała dietę dzidzia też była trochę mniejsza ale najważniejsze żeby rozwój systematycznie postępował. Będzie dobrze -
Wanda1986 wrote:Ja właśnie na wizycie dostałam Cyclo3Fort na żylaki w nogach, wiem, że na hemoroidy też polecają.
Aha, plamienie już przeszło, podonie jak Bobas poświrowałam z mężem i plamiłam z nadżerki. Pewnie nawet byłyśmy w tym samym szpitalu
Kurde skąd te nadzerki.. koleżanka tez w drugiej ciąży krótko po pierwszej i tez nadzerka.. może od porodu to się bierze... wrzucałem
Musze cytologie zrobić..
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Wanda a my się nie minelysny? Twój synek jest większy i byłaś tez z nim i mężem? Ka tam byłam jakoś kolo 17.30...miałam numerek c14
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 21:31
Milka1991 wrote:Dziewczyny pytanie za 100 punktów. Macie jakieś skuteczne i bezpieczne sposoby na hemoroidy ? Nabawilam się ich dawno a jestem pewna że się teraz nasila...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 21:42
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Wanda spokojnie ja na prenatalnych miałam maluszka wielkości 4.9 cm i było to w czwartek 6.10 a w niedziele 9.10 trafilam do szpitala i dziecko wg lekarza miało 4.21 cm
ahh ten sprzęt marnej jakosci w szpitalach
co więcej po 2 dniach wg innego lekarza maluch miał już tyle co na prenatalnych.
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Bobas nie minęłyśmy się, ja byłam o 1 w nocy
I byłam sama. Na mnie tez patrzeli jak na wariatkę, bo plamienie nie było duże i chciałam tylko sprawdzić czy łożysko się nie odkleja, bo z Frankiem raz przez świrowanie zrobiliśmy krwiak, który odklejał łożysko z jednej strony. Ale mam to w nosie, grunt, że przyjęli, na Raszei mnie wyśmiali w pierwszej ciąży jak przyszłam z tym krwiakiem. Lekarz zrobił USG bez tego żelu przewodzącego i nie zauważył przez to krwiaka, nic dziwnego.
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 22:45
sallvie, Kjopa3, neharika, niania.ogg, Milka1991, sunshine, Lokokoko, Omon, stowtotka lubią tę wiadomość
niania.ogg wrote:Korcia, mam nadzieję, że w nosie to masz. Ja Ci zazdroszczę, mam nadzieję, że i ja się doczekam jeszcze trzeciego Babla kiedyś..
Antonelka, a bierzesz już coś na wątrobę/ trzymasz dietę? Ja mam zacząć prewencyjnie od 20 tygodniana sama myśl....ehh
Nic nie biore z lekow/suplementow. Jestem na lekkiej diecie ale widze jej plusy bo nie tyje. jak wyglada moja dieta - generalnie nawet nie sa do ograniczenia tylko zdrowe jedzenie:
- jem duzo zup - pomidorowa, krupnik, jarzynowa, barszcz ukrainski
- ryby tylko pieczone w folii - chide ryby - dorsz, pstrag. Ewentualnie mala porcja lososia
- gotowane, duszone mieso - cielecina, drob
- biale pieczywo bo latwiej sie trawi
- unika slodyczy choc zdarza mi sie zjesc
- kanapki z chuda wedlina - gotowana, pieczona. Nie jem wedzonych szynek, poledwic. Od czasu do czasu parowka
- tosty z dzemem, odrobinka chudego sera bialego
- pije herbaty owocowe, kompoty - bez cukru
- do obiadu ryz, ziemniaki, drobny makaron
- no i trzeba duzo pic wody. Najlepiej szklanka co godzine.
Bolem sa ograniczenia w owocach o warzywach.
Jem poki co pieczone jablka i banany. Dojrzale brzoskiwnie lub te z puszki.
Za jakis czas wlacze cytrusy ale w ograniczonych ilosciach.
Nie jem porduktow smazonych oraz przekasek tylu chipsy, orzeszki, chrupki, macki i kfc.
niania.ogg, Jagah lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami