X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania.ogg, She Wolf,
    Podjęłam decyzję, że zostaję w domu. Zadzwoniłam do jeszcze jednej zaufanej znajomej ginekolog i mnie trochę uspokoiła. Podała mnóstwo rożnych przyczyn kłucia, m.in. kolka jelitowa, pytała czy są zaparcia, kazała mierzyć czasowo co ile i jak długo występuje to kłucie, ale nie ma co mierzyć bo to jest chwila :-D pytała czy brzuch twardnieje, ale właśnie nie twardnieje. Jakby ból był powyżej 60 sekund to można uznać za niepokojące, a tak to nie ma powodu do obaw, że coś złego się dzieje z szyjką.
    Ona przyjmuje w poniedziałek to pojadę do niej na wizytę i niech mnie zbada, sprawdzi szyjkę i mam nadzieję będzie wszystko OK. Kazała mi odpoczywać, może lekko ciepłą kąpiel wziąć z olejkiem relaksacyjnym, zrelaksować się i co 12 godzin wziąć nospe i slow-mag po 1 tabletce. Powiedziała, że wskazaniem do IP jest plamienie, krwawienie, twardnienie brzucha, zwiększone upławy o konsystencji wody.
    Może za bardzo wyolbrzymiłam to, bo pierwszy raz miałam takie bólo-kłucie, więc dziwne mi się to wydało, jak macica rośnie to trochę inaczej odczuwałam, ale lepiej się upewnić niż się denerwować ;)

Biszkopciki - ale ekstra dźwięk!!! <3 <3 aż zapragnęłam detektora!

A dziś poczułam kilka razy już takie łaskotki, raz po jednej stronie a raz po drugiej ;) ekstraaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 17:31

niania.ogg, sallvie lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień nieobecności na forum i jak tu was nadrobić :) Któraś pisała o łożysku na przedniej ścianie.
    Ja mam łożysko na przedniej ścianie, jestem w 16 tygodniu ciąży i właściwie od kilku dni dopiero zaczynam czuć takie łaskotanie od środka. Wczoraj czy przedwczoraj jak miałam ręce na brzuchu to raz ale tylko raz poczułam takie puknięcie z lewej strony.

Milka1991 lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki! <3

• sy__la Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Sy_la jedź na IP i poproś o usg, Jak będzie wszystko w porządku to nie musisz zostawać. Ja byłam 2 razy na IP z krwawieniem i od razu zrobili USG, lekarz powiedział, że nie ma potrzeby zostawać w szpitalu, bo oprócz brania leków na tym etapie nic mi więcej nie pomogą. Potem jak trafiłam za drugim razem to trafiłam na wredną lekarkę i ona od razu chciała mnie kłaść na oddział, i że zrobi mi usg jak podpiszę papiery, że zostaję w szpitalu. Powiedziałam, że jeśli będzie wszystko w porządku na usg to nie będę zostawać w szpitalu. Nie chciała się zgodzić, ale wiedziałam po pierwszej wizycie, że nic by to nie dało i że mogą zrobić na miejscu usg bez konieczności leżenia. A jak już zostaje się w szpitalu to minumum 3 doby zazwyczaj, bo wtedy mają za to płacone, a i tak nic nie zrobią na tym etapie.
    Venice, może i mogą zrobić tylko USG, ale u mnie w szpitalu w Matce Polce na IP to tylko badają ciśnienie, sprawdzają papiery i ewentualnie badanie na samolocie. USG jest już na piętrze na oddziale, więc ciekawa jestem czy ot tak by mi zrobili czy dopiero po przyjęciu na oddział. Stwierdziłam, że poleżę i poodpoczywam (bo ten tydzień był na prawdę dość intensywny), w pon pójdę do tej gin i zobaczymy co dalej.

Aniołek 7t5d [*]
  • Venice Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki u mnie link nie działa.

Któraś z Was podawała przepis na ciasto marchewkowe. Właśnie wyciągnęłam z piekarnika, ale czy ono powinno być takie niskie czy po prostu mi opadło za bardzo? Jak kiedyś robiłam ciasto marchewkowe to było takie puszyste i wyrosło.

Dziewczyny co na zatkany nos można w ciąży brać? Płuczę wodą morską, ale nic nie pomaga. Wczoraj całą noc nie mogłam spać, bo oddychać nie mogę. W dzień było w miarę lepiej ale teraz znowu jest gorzej. Do tego strasznie boli głowa. Dajcie znać czy można czymś psikać nos.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy-la u mnie też na górze na oddziale jest usg

p19us65gm2vs5uf6.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice ja podawałam przepis ale myślę, że po prostu miałaś za dużą formę na tę ilość składników :) Ja robię w małej formie piernikowej. Zwykle wychodzi puszyste i wysokie :)

Do nosa prenalen spray można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 18:05

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 29 października 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice musisz skopiować cały link i wkleić do przeglądarki, nie umiem zrobić linka :( Przydałaby się jakaś instrukcja wklejania linków :P

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Sy-la u mnie też na górze na oddziale jest usg
    A myślisz, że w weekend to będzie jakiś lekarz co by robił usg? ehh... czy w dni powszednie raczej?

Aniołek 7t5d [*]
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może któraś z was będzie w stanie doradzić i pomóc :) Szukam wszędzie na allegro itp pamiętnika dla dorosłych ale albo wyskakują mi pamiętniki dla dzieciaków a te na dawanda są same drogie... Chciałabym kupić taki pamiętnik i zacząć pisać dla maluszka, cały swój okres ciąży i jego dzieciństwa (ten pamiętnik na belly który prowadzę to jednak nie to :)) a później dać np. na 18 urodziny... Nie wiecie gdzie bym mogła taki znaleźć, żeby jeszcze cenowo nie był jednak zbyt drogi?

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny , ja za chwile mykam spac . Troszke sie dzis napracowalam w domu i lekko brzuch poboluje . Mam tez wrazenie z jak maluszek sie rusza to tez lekkie bóle brzuszka - tez tak macie ?

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie znalazłam taki w którym możesz wklejać zdjęcia USG itp.:
    http://allegro.pl/pamietnik-ciazy-kalendarz-ciazy-pamiatka-ciazy-i6580576541.html#thumb/2

A dla z dzieciństwa pamiętnik to kupiłam osobno.Miałam taki od urodzenia do 5 lat.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • atat Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:

Dziewczyny co na zatkany nos można w ciąży brać? Płuczę wodą morską, ale nic nie pomaga. Wczoraj całą noc nie mogłam spać, bo oddychać nie mogę. W dzień było w miarę lepiej ale teraz znowu jest gorzej. Do tego strasznie boli głowa. Dajcie znać czy można czymś psikać nos.

Irigasin - który polecam i wodę morską. Ja już któryś tydzień się mećzę z zatokami, na trochę przeszło i znów wróciło. Od dziś już biorę antybiotyk.
    Teraz płukanie irigasinem jest utrudnione przy mocno zatkanym, ale trzeba do skutku.
    Jest ulga.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Witam dziewczyny , ja za chwile mykam spac . Troszke sie dzis napracowalam w domu i lekko brzuch poboluje . Mam tez wrazenie z jak maluszek sie rusza to tez lekkie bóle brzuszka - tez tak macie ?

Misiu ja tak mam. Wcześniej się zastanawiałam czy to możliwe na tym etapie żeby tak czuć jak się rozpycha. Od wczoraj jestem już pewna,że jak się rozpycha to czuję kłucie chwilowe i w różnych miejscach ale też naciski na różne miejsca w tym pęcherz :-) Nie pamiętam tego z pierwszej ciąży na takim wczesnym etapie tylko jak brzuch już był większy i dzidzia też.

Misiu2017 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki:
    http://allegro.pl/pamietnik-ciazowy-daily-belly-dziennik-ciazy-i6568825753.html#thumb/8

a tu reszta:
    http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=pamietniki%20ci%C4%85%C5%BCy&bmatch=s0-uni-1-4-1025

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Misiu ja tak mam. Wcześniej się zastanawiałam czy to możliwe na tym etapie żeby tak czuć jak się rozpycha. Od wczoraj jestem już pewna,że jak się rozpycha to czuję kłucie chwilowe i w różnych miejscach ale też naciski na różne miejsca w tym pęcherz :-) Nie pamiętam tego z pierwszej ciąży na takim wczesnym etapie tylko jak brzuch już był większy i dzidzia też.

Wlasnie,z synkiem chyba tak mialam kolo 20 tc .

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• Venice Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la jak byłam w niedzielę to był lekarz. Zawsze jakiś jeden lekarz musi być.

sy__la lubi tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ale fajne te pamiętniki ciążowe :) Ja ogólnie planuję kupić album czy książkę jak zwał tak zwał "moje pierwsze pięć lat". Ale ten pamiętnik ciążowy też fajna sprawa jest :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla młodego kupiłam taki :
    http://allegro.pl/a-geddes-moje-pierwsze-5-lat-album-pamietnik-i6537609973.html

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli was czasami kosc ogonowa ?kregoslup?

‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ