Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Niania.ogg, She Wolf,
Podjęłam decyzję, że zostaję w domu. Zadzwoniłam do jeszcze jednej zaufanej znajomej ginekolog i mnie trochę uspokoiła. Podała mnóstwo rożnych przyczyn kłucia, m.in. kolka jelitowa, pytała czy są zaparcia, kazała mierzyć czasowo co ile i jak długo występuje to kłucie, ale nie ma co mierzyć bo to jest chwilapytała czy brzuch twardnieje, ale właśnie nie twardnieje. Jakby ból był powyżej 60 sekund to można uznać za niepokojące, a tak to nie ma powodu do obaw, że coś złego się dzieje z szyjką.
Ona przyjmuje w poniedziałek to pojadę do niej na wizytę i niech mnie zbada, sprawdzi szyjkę i mam nadzieję będzie wszystko OK. Kazała mi odpoczywać, może lekko ciepłą kąpiel wziąć z olejkiem relaksacyjnym, zrelaksować się i co 12 godzin wziąć nospe i slow-mag po 1 tabletce. Powiedziała, że wskazaniem do IP jest plamienie, krwawienie, twardnienie brzucha, zwiększone upławy o konsystencji wody.
Może za bardzo wyolbrzymiłam to, bo pierwszy raz miałam takie bólo-kłucie, więc dziwne mi się to wydało, jak macica rośnie to trochę inaczej odczuwałam, ale lepiej się upewnić niż się denerwować
Biszkopciki - ale ekstra dźwięk!!!aż zapragnęłam detektora!
A dziś poczułam kilka razy już takie łaskotki, raz po jednej stronie a raz po drugiejekstraaaa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 17:31
niania.ogg, sallvie lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Cały dzień nieobecności na forum i jak tu was nadrobić
Któraś pisała o łożysku na przedniej ścianie.
Ja mam łożysko na przedniej ścianie, jestem w 16 tygodniu ciąży i właściwie od kilku dni dopiero zaczynam czuć takie łaskotanie od środka. Wczoraj czy przedwczoraj jak miałam ręce na brzuchu to raz ale tylko raz poczułam takie puknięcie z lewej strony.
Milka1991 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Venice wrote:Sy_la jedź na IP i poproś o usg, Jak będzie wszystko w porządku to nie musisz zostawać. Ja byłam 2 razy na IP z krwawieniem i od razu zrobili USG, lekarz powiedział, że nie ma potrzeby zostawać w szpitalu, bo oprócz brania leków na tym etapie nic mi więcej nie pomogą. Potem jak trafiłam za drugim razem to trafiłam na wredną lekarkę i ona od razu chciała mnie kłaść na oddział, i że zrobi mi usg jak podpiszę papiery, że zostaję w szpitalu. Powiedziałam, że jeśli będzie wszystko w porządku na usg to nie będę zostawać w szpitalu. Nie chciała się zgodzić, ale wiedziałam po pierwszej wizycie, że nic by to nie dało i że mogą zrobić na miejscu usg bez konieczności leżenia. A jak już zostaje się w szpitalu to minumum 3 doby zazwyczaj, bo wtedy mają za to płacone, a i tak nic nie zrobią na tym etapie.Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Biszkopciki u mnie link nie działa.
Któraś z Was podawała przepis na ciasto marchewkowe. Właśnie wyciągnęłam z piekarnika, ale czy ono powinno być takie niskie czy po prostu mi opadło za bardzo? Jak kiedyś robiłam ciasto marchewkowe to było takie puszyste i wyrosło.
Dziewczyny co na zatkany nos można w ciąży brać? Płuczę wodą morską, ale nic nie pomaga. Wczoraj całą noc nie mogłam spać, bo oddychać nie mogę. W dzień było w miarę lepiej ale teraz znowu jest gorzej. Do tego strasznie boli głowa. Dajcie znać czy można czymś psikać nos. -
Venice ja podawałam przepis ale myślę, że po prostu miałaś za dużą formę na tę ilość składników
Ja robię w małej formie piernikowej. Zwykle wychodzi puszyste i wysokie
Do nosa prenalen spray można.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 18:05
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Dziewczyny, może któraś z was będzie w stanie doradzić i pomóc
Szukam wszędzie na allegro itp pamiętnika dla dorosłych ale albo wyskakują mi pamiętniki dla dzieciaków a te na dawanda są same drogie... Chciałabym kupić taki pamiętnik i zacząć pisać dla maluszka, cały swój okres ciąży i jego dzieciństwa (ten pamiętnik na belly który prowadzę to jednak nie to
) a później dać np. na 18 urodziny... Nie wiecie gdzie bym mogła taki znaleźć, żeby jeszcze cenowo nie był jednak zbyt drogi?
Sallvie znalazłam taki w którym możesz wklejać zdjęcia USG itp.:
http://allegro.pl/pamietnik-ciazy-kalendarz-ciazy-pamiatka-ciazy-i6580576541.html#thumb/2
A dla z dzieciństwa pamiętnik to kupiłam osobno.Miałam taki od urodzenia do 5 lat. -
Venice wrote:
Dziewczyny co na zatkany nos można w ciąży brać? Płuczę wodą morską, ale nic nie pomaga. Wczoraj całą noc nie mogłam spać, bo oddychać nie mogę. W dzień było w miarę lepiej ale teraz znowu jest gorzej. Do tego strasznie boli głowa. Dajcie znać czy można czymś psikać nos.
Irigasin - który polecam i wodę morską. Ja już któryś tydzień się mećzę z zatokami, na trochę przeszło i znów wróciło. Od dziś już biorę antybiotyk.
Teraz płukanie irigasinem jest utrudnione przy mocno zatkanym, ale trzeba do skutku.
Jest ulga.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Misiu2017 wrote:Witam dziewczyny , ja za chwile mykam spac . Troszke sie dzis napracowalam w domu i lekko brzuch poboluje . Mam tez wrazenie z jak maluszek sie rusza to tez lekkie bóle brzuszka - tez tak macie ?
Misiu ja tak mam. Wcześniej się zastanawiałam czy to możliwe na tym etapie żeby tak czuć jak się rozpycha. Od wczoraj jestem już pewna,że jak się rozpycha to czuję kłucie chwilowe i w różnych miejscach ale też naciski na różne miejsca w tym pęcherzNie pamiętam tego z pierwszej ciąży na takim wczesnym etapie tylko jak brzuch już był większy i dzidzia też.
Misiu2017 lubi tę wiadomość
-
Kjopa3 wrote:Misiu ja tak mam. Wcześniej się zastanawiałam czy to możliwe na tym etapie żeby tak czuć jak się rozpycha. Od wczoraj jestem już pewna,że jak się rozpycha to czuję kłucie chwilowe i w różnych miejscach ale też naciski na różne miejsca w tym pęcherz
Nie pamiętam tego z pierwszej ciąży na takim wczesnym etapie tylko jak brzuch już był większy i dzidzia też.
Wlasnie,z synkiem chyba tak mialam kolo 20 tc .Kjopa3 lubi tę wiadomość
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Ooo ale fajne te pamiętniki ciążowe
Ja ogólnie planuję kupić album czy książkę jak zwał tak zwał "moje pierwsze pięć lat". Ale ten pamiętnik ciążowy też fajna sprawa jest
Dla młodego kupiłam taki :
http://allegro.pl/a-geddes-moje-pierwsze-5-lat-album-pamietnik-i6537609973.html