Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Malunia, witam, gratuluję i zapraszam
jak Jesteś cierpliwa to poczekaj na wizytę, jak nie to zapodaj betę
Agga no jak wytrzymasz do czwartku to będę pełna podziwu, ale jestem pewna, że w piątek byś już zobaczyła coś fajnego
Ejda to już wszystko jasne, kurczę, w każdym kraju jakoś inaczej to działaale u Ciebie to już kosmos, porażka, że te kobiety tam to jakoś akceptują. Dobrze że się zdecydowałaś na drugą lekarkę, będziesz spokojniejsza i w razie pytań odpalisz fb i wszystkiego się dowiesz, super
Anulk jak tam sytuacja u Ciebie? w sensie z partnerem? może za dużo się stresujesz i stąd te plamienia, na pewno musisz odpocząć
-
A ja dziś załamka. Mała cały dzień piździ, piszczy, wyje. Psychicznie mnie dziś zmasakrowała. Ona wyła i ja wyłam
Nie wiem o co jej chodzi. Nie zajmie się ani chwili sama sobą a ja ledwo oddycham. Zaczynam być zła na tą ciążęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 20:38
Agga lubi tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Hej Malunia, witam, gratuluję i zapraszam
jak Jesteś cierpliwa to poczekaj na wizytę, jak nie to zapodaj betę
Agga no jak wytrzymasz do czwartku to będę pełna podziwu, ale jestem pewna, że w piątek byś już zobaczyła coś fajnego
Ejda to już wszystko jasne, kurczę, w każdym kraju jakoś inaczej to działaale u Ciebie to już kosmos, porażka, że te kobiety tam to jakoś akceptują. Dobrze że się zdecydowałaś na drugą lekarkę, będziesz spokojniejsza i w razie pytań odpalisz fb i wszystkiego się dowiesz, super
Anulk jak tam sytuacja u Ciebie? w sensie z partnerem? może za dużo się stresujesz i stąd te plamienia, na pewno musisz odpocząć
Milka nie za ciekawie. W ogole nie rozmawiamy. Mieszkamy osobno. Staram sie w ogole o tym nie myslec. zajmuje sie czym sie da, synkiem itd:)Aniolek [*] - 04.2016 7/8 tc [*] 18.08.2016 6/7tc
19.01.2017 - 12/13 tc
Synek 05.2008 -
Anulk ciężkie dni przed Tobą, ale jestem pewna, że Jesteś silną kobietą i sobie z tym wszystkim poradzisz. Mam nadzieję, że problemy jak najszybciej się rozwiążą i nie będziesz się smucić, a cieszyć tym co masz i tym co dostałaś od losu
-
Teklaa - witaj wśród zafasolkowanych!
Ciężko mi powiedzieć o czym mogła świadczyć ta śladowa ilość krwi. Jeśli do implantacji doszłoby dzisiaj, to beta z wczoraj raczej wyszłaby Ci niższa albo nawet nieoznaczalna, ale to tylko mój tok myślenia. A kiedy powinnaś dostać @? Czytałam, że wiele dziewcząt ma takie plamienia w dniu spodziewanej @ i nie jest to nic złego, choć oczywiście wszystko należy skonsultować z lekarzem.
niania - nie miałam pojęcia, ze tak możnaMoże ginekolog sam mi to zaproponuje, ale dobrze wiedzieć, że jest taka możliwość, dziękuję za cynk
Milka - ehh.. te moje mdłości to takie naciągaaaneWczoraj faktycznie muliło mnie ale dzisiaj już ok. Chyba najbardziej czuję mdłości zaraz po jedzeniu i zastanawiam się czy to aby na pewno efekt ciąży czy obżarstwa
no ale do tej pory mi nie towarzyszyły, wiec odbieram to jako dobry omen, choć są na tyle delikatne, że funkcjonuję zupełnie normalnie
Kad - witaj i Ty! Kurcze, przepraszam jeśli to głupie ale.. jak można się zorientować dopiero w 8 tygodniu?Masz tak nieregularne cykle? Z tym czytaniem w każdym tygodniu ciąży to strzeliłaś w samo sedno
ja mam na telefonie chyba 5 aplikacji ciążowych ściągniętych bo w każdej coś innego piszą
Powinnaś się cieszyć, ze większość rzeczy dla maluszka już masz. Ja czasem tak z ciekawości oglądam wózeczki albo pościele do łóżeczka i dochodzę do wniosku, że.. ZBANKRUTUJEMY!
annak- hehe... pre-macierzyńskiTo Ci pomysł
Dziewczyny a jak się w ogóle zabrać za rozmowę z kierownikiem? Moja przełożona jest raczej w porządku, sama dwójkę dzieci, ale ledwo co jedna dziewczyna odeszła z powodu ciąży i kogoś na jej miejsce szukali a teraz ja.. Pracy dużo, ludzi mało, zwłaszcza teraz jak sezon urlopowy.. Jedna dziewczyna wraca z macierzyńskiego ale dopiero w lutym, nie sądzę bym pracowała do tego czasu. Rozmawiałyście z kierownictwem przy okazji wręczania zaświadczenia czy wcześniej? Nie chciałam nic wcześniej mówić, zwłaszcza, że jestem przed pierwszą wizytą i mam kupę czarnych myśli typu pusty pęcherzyk, brak serduszka itp. Myślałam, ze po wizycie będę się już czuła pewniej i po prostu wręczę kierowniczce zaświadczenie i w ten sposób się dowie. Czy tak będzie ok?
Lollis - mnie już przed ciążą włosy wychodziły garściami a Ty mówisz, że będzie jeszcze gorzej?!Włosy mam gęste, no ale do czasu!
angelika, Czincja - alee Wam zazdroszczę! Czincja a Ty w którym tygodniu jesteś?
Tak czytam, że bierzecie tylko kwas foliowy i zastanwiam się czy ja nie przedobrzyłamBiorę kwas foliowy x2 bo czytałam, że w ciąży powinno się go łykać minimum 600 mg a przedawkować się go nie da, więc zaczęłam brać dwie tabletki a oprócz tego łykam magnez i wit D3 a dzisiaj w aptece dokupiłam jeszcze kwasy DHA bo są ciągle wymieniane w tej "magicznej piątce".. jutro dopytam lekarza, czy mnie nie poniosło..
Musze się pochwalić, że ja zagorzała kawoszka, nie piję kawy już chyba szósty dzień! W życiu bym siebie o to nie podejrzewała ale po prostu nie ciągnie mnie. Gdybym zrobiła to i pewnie bym się napiła takiej słabiutkiej z dużą ilością mleka ale póki radzę sobie bez to staram się w tym wytrwać
ale się rozpisałam... ufff...Milka1991 lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Rita1371 wrote:Ejda rozumiem cie w zupełności
w Norwegii tak samo lekarz rodzinny prowadzi ciążę plus w późniejszych tygodniach można też do położnej chodzić, ale i tak tam macie luksusy 3x USG a tutaj jest jedno około 18-20 tydzień o ile się nie mylę
To jest jakies średniowiecze ! Dlaczego nie korzystać z dostępnych środków ? Nie pojmuję tego...
Masz KOchana możliwość pójścia gdzieś prywatnie ?11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.
-
Peg wrote:Ja lecze sie w Novum i na razie jeszcze tam chodzę do lekarza. Moja pani doktor bardzo się obawia, że przez ta macice jednorożna nie donosze ciazy. Do Novum zamierzam chodzić do końca sierpnia, jak będzie wszystko dobrze to chce się przenieść do innego lekarza. Jestem na etapie poszukiwań lekarza, który podejmie się prowadzenia mojej ciazy...Czy mogłabyś w prywatnej wiadomości przesłac mi namiary na swojego lekarza i napisać gdzie przyjmuje? Będę bardzo wdzięczna11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.
-
nick nieaktualnyEjda665 wrote:Kurcze
to dziwne, że lekarze nie chcą sie podjąć ciąż objętych ryzykiem... to po co się tyle uczą ? Żeby przyjmować zdrowe kobiety ? Mam nadzieję, że znajdziesz normalnego lekarza !
Nie każdy lekarz ma doświadczenie w prowadzeniu trudnych ciąż. To w sumie dobrze świadczy o człowieku, że wie na co może się porwać.
Najlepiej szukać gineksa z praktyką kliniczną.Ejda665 lubi tę wiadomość
-
Różowy_Kordonek wrote:Teklaa - witaj wśród zafasolkowanych!
Ciężko mi powiedzieć o czym mogła świadczyć ta śladowa ilość krwi. Jeśli do implantacji doszłoby dzisiaj, to beta z wczoraj raczej wyszłaby Ci niższa albo nawet nieoznaczalna, ale to tylko mój tok myślenia. A kiedy powinnaś dostać @? Czytałam, że wiele dziewcząt ma takie plamienia w dniu spodziewanej @ i nie jest to nic złego, choć oczywiście wszystko należy skonsultować z lekarzem.
niania - nie miałam pojęcia, ze tak możnaMoże ginekolog sam mi to zaproponuje, ale dobrze wiedzieć, że jest taka możliwość, dziękuję za cynk
Milka - ehh.. te moje mdłości to takie naciągaaaneWczoraj faktycznie muliło mnie ale dzisiaj już ok. Chyba najbardziej czuję mdłości zaraz po jedzeniu i zastanawiam się czy to aby na pewno efekt ciąży czy obżarstwa
no ale do tej pory mi nie towarzyszyły, wiec odbieram to jako dobry omen, choć są na tyle delikatne, że funkcjonuję zupełnie normalnie
Kad - witaj i Ty! Kurcze, przepraszam jeśli to głupie ale.. jak można się zorientować dopiero w 8 tygodniu?Masz tak nieregularne cykle? Z tym czytaniem w każdym tygodniu ciąży to strzeliłaś w samo sedno
ja mam na telefonie chyba 5 aplikacji ciążowych ściągniętych bo w każdej coś innego piszą
Powinnaś się cieszyć, ze większość rzeczy dla maluszka już masz. Ja czasem tak z ciekawości oglądam wózeczki albo pościele do łóżeczka i dochodzę do wniosku, że.. ZBANKRUTUJEMY!
Dziewczyny a jak się w ogóle zabrać za rozmowę z kierownikiem? Moja przełożona jest raczej w porządku, sama dwójkę dzieci, ale ledwo co jedna dziewczyna odeszła z powodu ciąży i kogoś na jej miejsce szukali a teraz ja.. Pracy dużo, ludzi mało, zwłaszcza teraz jak sezon urlopowy.. Jedna dziewczyna wraca z macierzyńskiego ale dopiero w lutym, nie sądzę bym pracowała do tego czasu. Rozmawiałyście z kierownictwem przy okazji wręczania zaświadczenia czy wcześniej? Nie chciałam nic wcześniej mówić, zwłaszcza, że jestem przed pierwszą wizytą i mam kupę czarnych myśli typu pusty pęcherzyk, brak serduszka itp. Myślałam, ze po wizycie będę się już czuła pewniej i po prostu wręczę kierowniczce zaświadczenie i w ten sposób się dowie. Czy tak będzie ok?
Lollis - mnie już przed ciążą włosy wychodziły garściami a Ty mówisz, że będzie jeszcze gorzej?!Włosy mam gęste, no ale do czasu!
angelika, Czincja - alee Wam zazdroszczę! Czincja a Ty w którym tygodniu jesteś?
Tak czytam, że bierzecie tylko kwas foliowy i zastanwiam się czy ja nie przedobrzyłamBiorę kwas foliowy x2 bo czytałam, że w ciąży powinno się go łykać minimum 600 mg a przedawkować się go nie da, więc zaczęłam brać dwie tabletki a oprócz tego łykam magnez i wit D3 a dzisiaj w aptece dokupiłam jeszcze kwasy DHA bo są ciągle wymieniane w tej "magicznej piątce".. jutro dopytam lekarza, czy mnie nie poniosło..
Musze się pochwalić, że ja zagorzała kawoszka, nie piję kawy już chyba szósty dzień! W życiu bym siebie o to nie podejrzewała ale po prostu nie ciągnie mnie. Gdybym zrobiła to i pewnie bym się napiła takiej słabiutkiej z dużą ilością mleka ale póki radzę sobie bez to staram się w tym wytrwać
ale się rozpisałam... ufff...
Co do włosów, to też garściami wypadaja...11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.
-
Czesc dziewczyny. Chcialam dolaczyc. Termin mam na 8 kwietnia.
kahaśka, Szczęśliwa Mamusia, niania.ogg, Antonelka, Gosia1989, Milka1991, magdzia26 lubią tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Różowy_Kordonek wrote:Teklaa - witaj wśród zafasolkowanych!
ale się rozpisałam... ufff...
Hej, wtedy miałam na głowie sesje egzaminacyjna na studiach i nie zauważyłam, ze skończyły mi sie recepty na tabletki. Tam gdzie studiowałam nie miałam swojego lekarza, a ze jechałam pare dni pózniej do domu to postanowiłam, ze pójdę do swojego i wezmę receptę od ręki bez zbędnych cytologii. Tabletki miałam zacząć brać w kolejnym cyklu a przez ten czas bez tabletek mielismy sie inaczej zabezpieczać (jak widać dość nieskutecznie) Juz raz odstawiłam tabletki, wiec wiedziałam ze okres przychodzi pózniej bardzo długo. Nie miałam żadnych objawów, wiec nie brałam pod uwagę, ze mogę być w ciazy. Czekałam na okres i przez najbliższe 9 miesięcy sie juz nie doczekałam
i całe szczęście, teraz mam super corunie
-
Hej Dziewczyny,
Taki zagoniony dzień był u mnie dzisiaj, że nawet nie miałam kiedy do Was napisać.
Przepraszam, nie dam rady odnieść się do wcześniejszych postów. Chciałam napisać do Was w sprawie naszej tabelki.
Przedstawiam moją propozycję jej kształtu pod tym linkiem:
http://tnij.org/kwiecien2017
Jeśli macie jakiekolwiek uwagi, to piszcie. Zwłaszcza Ejda, pełnomocnik do spraw powstania powyższego zestawienia
Starałam się wrzucić tam najważniejsze informacje, ale może czegoś Wam brakuje, albo czegoś jest za dużo?
Wpisałam jako przykład siebie + jedną fikcyjną postaćżebyście widziały, jaki miałam zamysł jeśli chodzi o poszczególne kolumny. Każda osoba może się wpisywać do tabeli i edytować ją, więc trzeba uważać, żeby nie pokasować cudzych wpisów
Oprócz arkusza głównego "o nas" dodałam jeszcze arkusz "komunikacja". On jest na wypadek, gdyby szlag trafił Belly (wcale się nie zdziwię). Wtedy tam będziemy mogły umówić się na kontakt na innym forum, albo przekażemy sobie adresy mailowe, albo cokolwiek.
Czekam na Wasze uwagi. O nic się nie pogniewamSzczęśliwa Mamusia, Milka1991, Peg lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny