X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Malunia, witam, gratuluję i zapraszam :)
    jak Jesteś cierpliwa to poczekaj na wizytę, jak nie to zapodaj betę :)

Agga no jak wytrzymasz do czwartku to będę pełna podziwu, ale jestem pewna, że w piątek byś już zobaczyła coś fajnego :D

Ejda to już wszystko jasne, kurczę, w każdym kraju jakoś inaczej to działa :) ale u Ciebie to już kosmos, porażka, że te kobiety tam to jakoś akceptują. Dobrze że się zdecydowałaś na drugą lekarkę, będziesz spokojniejsza i w razie pytań odpalisz fb i wszystkiego się dowiesz, super :D

Anulk jak tam sytuacja u Ciebie? w sensie z partnerem? może za dużo się stresujesz i stąd te plamienia, na pewno musisz odpocząć :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś załamka. Mała cały dzień piździ, piszczy, wyje. Psychicznie mnie dziś zmasakrowała. Ona wyła i ja wyłam :(
    Nie wiem o co jej chodzi. Nie zajmie się ani chwili sama sobą a ja ledwo oddycham. Zaczynam być zła na tą ciążę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 20:38

Agga lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Anulk88k Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Hej Malunia, witam, gratuluję i zapraszam :)
    jak Jesteś cierpliwa to poczekaj na wizytę, jak nie to zapodaj betę :)

Agga no jak wytrzymasz do czwartku to będę pełna podziwu, ale jestem pewna, że w piątek byś już zobaczyła coś fajnego :D

Ejda to już wszystko jasne, kurczę, w każdym kraju jakoś inaczej to działa :) ale u Ciebie to już kosmos, porażka, że te kobiety tam to jakoś akceptują. Dobrze że się zdecydowałaś na drugą lekarkę, będziesz spokojniejsza i w razie pytań odpalisz fb i wszystkiego się dowiesz, super :D

Anulk jak tam sytuacja u Ciebie? w sensie z partnerem? może za dużo się stresujesz i stąd te plamienia, na pewno musisz odpocząć :)

Milka nie za ciekawie. W ogole nie rozmawiamy. Mieszkamy osobno. Staram sie w ogole o tym nie myslec. zajmuje sie czym sie da, synkiem itd:)

Aniolek [*] - 04.2016 7/8 tc [*] 18.08.2016 6/7tc
    19.01.2017 - 12/13 tc

Synek 05.2008 <3
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulk ciężkie dni przed Tobą, ale jestem pewna, że Jesteś silną kobietą i sobie z tym wszystkim poradzisz. Mam nadzieję, że problemy jak najszybciej się rozwiążą i nie będziesz się smucić, a cieszyć tym co masz i tym co dostałaś od losu :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa - witaj wśród zafasolkowanych! ;) Ciężko mi powiedzieć o czym mogła świadczyć ta śladowa ilość krwi. Jeśli do implantacji doszłoby dzisiaj, to beta z wczoraj raczej wyszłaby Ci niższa albo nawet nieoznaczalna, ale to tylko mój tok myślenia. A kiedy powinnaś dostać @? Czytałam, że wiele dziewcząt ma takie plamienia w dniu spodziewanej @ i nie jest to nic złego, choć oczywiście wszystko należy skonsultować z lekarzem.

niania - nie miałam pojęcia, ze tak można :) Może ginekolog sam mi to zaproponuje, ale dobrze wiedzieć, że jest taka możliwość, dziękuję za cynk :)

Milka - ehh.. te moje mdłości to takie naciągaaane ;) Wczoraj faktycznie muliło mnie ale dzisiaj już ok. Chyba najbardziej czuję mdłości zaraz po jedzeniu i zastanawiam się czy to aby na pewno efekt ciąży czy obżarstwa ;D no ale do tej pory mi nie towarzyszyły, wiec odbieram to jako dobry omen, choć są na tyle delikatne, że funkcjonuję zupełnie normalnie :)

Kad - witaj i Ty! Kurcze, przepraszam jeśli to głupie ale.. jak można się zorientować dopiero w 8 tygodniu? :D Masz tak nieregularne cykle? Z tym czytaniem w każdym tygodniu ciąży to strzeliłaś w samo sedno ;D ja mam na telefonie chyba 5 aplikacji ciążowych ściągniętych bo w każdej coś innego piszą ;D Powinnaś się cieszyć, ze większość rzeczy dla maluszka już masz. Ja czasem tak z ciekawości oglądam wózeczki albo pościele do łóżeczka i dochodzę do wniosku, że.. ZBANKRUTUJEMY!

annak- hehe... pre-macierzyński ;D To Ci pomysł ;D

Dziewczyny a jak się w ogóle zabrać za rozmowę z kierownikiem? Moja przełożona jest raczej w porządku, sama dwójkę dzieci, ale ledwo co jedna dziewczyna odeszła z powodu ciąży i kogoś na jej miejsce szukali a teraz ja.. Pracy dużo, ludzi mało, zwłaszcza teraz jak sezon urlopowy.. Jedna dziewczyna wraca z macierzyńskiego ale dopiero w lutym, nie sądzę bym pracowała do tego czasu. Rozmawiałyście z kierownictwem przy okazji wręczania zaświadczenia czy wcześniej? Nie chciałam nic wcześniej mówić, zwłaszcza, że jestem przed pierwszą wizytą i mam kupę czarnych myśli typu pusty pęcherzyk, brak serduszka itp. Myślałam, ze po wizycie będę się już czuła pewniej i po prostu wręczę kierowniczce zaświadczenie i w ten sposób się dowie. Czy tak będzie ok?

Lollis - mnie już przed ciążą włosy wychodziły garściami a Ty mówisz, że będzie jeszcze gorzej?! :( Włosy mam gęste, no ale do czasu! ;D

angelika, Czincja - alee Wam zazdroszczę! Czincja a Ty w którym tygodniu jesteś?

Tak czytam, że bierzecie tylko kwas foliowy i zastanwiam się czy ja nie przedobrzyłam :/ Biorę kwas foliowy x2 bo czytałam, że w ciąży powinno się go łykać minimum 600 mg a przedawkować się go nie da, więc zaczęłam brać dwie tabletki a oprócz tego łykam magnez i wit D3 a dzisiaj w aptece dokupiłam jeszcze kwasy DHA bo są ciągle wymieniane w tej "magicznej piątce".. jutro dopytam lekarza, czy mnie nie poniosło..

Musze się pochwalić, że ja zagorzała kawoszka, nie piję kawy już chyba szósty dzień! W życiu bym siebie o to nie podejrzewała ale po prostu nie ciągnie mnie. Gdybym zrobiła to i pewnie bym się napiła takiej słabiutkiej z dużą ilością mleka ale póki radzę sobie bez to staram się w tym wytrwać :)

ale się rozpisałam... ufff...

Milka1991 lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita1371 wrote:
    Ejda rozumiem cie w zupełności :D w Norwegii tak samo lekarz rodzinny prowadzi ciążę plus w późniejszych tygodniach można też do położnej chodzić, ale i tak tam macie luksusy 3x USG a tutaj jest jedno około 18-20 tydzień o ile się nie mylę ;)

To jest jakies średniowiecze ! Dlaczego nie korzystać z dostępnych środków ? Nie pojmuję tego...
    Masz KOchana możliwość pójścia gdzieś prywatnie ?

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg wrote:
    Ja lecze sie w Novum i na razie jeszcze tam chodzę do lekarza. Moja pani doktor bardzo się obawia, że przez ta macice jednorożna nie donosze ciazy. Do Novum zamierzam chodzić do końca sierpnia, jak będzie wszystko dobrze to chce się przenieść do innego lekarza. Jestem na etapie poszukiwań lekarza, który podejmie się prowadzenia mojej ciazy...Czy mogłabyś w prywatnej wiadomości przesłac mi namiary na swojego lekarza i napisać gdzie przyjmuje? Będę bardzo wdzięczna :-)
    Kurcze to dziwne, że lekarze nie chcą sie podjąć ciąż objętych ryzykiem... to po co się tyle uczą ? Żeby przyjmować zdrowe kobiety ? Mam nadzieję, że znajdziesz normalnego lekarza !

następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję dzisiejszą betę :)
    625,68 <3

Canti 90, Ejda665, Milka1991, Antonelka, Peg, Agga, macduska, magdzia26, lis87, Karolczyk, niania.ogg, Teklaa, Taśka22 lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejda665 wrote:
    Kurcze
    to dziwne, że lekarze nie chcą sie podjąć ciąż objętych ryzykiem... to po co się tyle uczą ? Żeby przyjmować zdrowe kobiety ? Mam nadzieję, że znajdziesz normalnego lekarza !

Nie każdy lekarz ma doświadczenie w prowadzeniu trudnych ciąż. To w sumie dobrze świadczy o człowieku, że wie na co może się porwać.

Najlepiej szukać gineksa z praktyką kliniczną.

Ejda665 lubi tę wiadomość

• Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Teklaa - witaj wśród zafasolkowanych! ;) Ciężko mi powiedzieć o czym mogła świadczyć ta śladowa ilość krwi. Jeśli do implantacji doszłoby dzisiaj, to beta z wczoraj raczej wyszłaby Ci niższa albo nawet nieoznaczalna, ale to tylko mój tok myślenia. A kiedy powinnaś dostać @? Czytałam, że wiele dziewcząt ma takie plamienia w dniu spodziewanej @ i nie jest to nic złego, choć oczywiście wszystko należy skonsultować z lekarzem.

niania - nie miałam pojęcia, ze tak można :) Może ginekolog sam mi to zaproponuje, ale dobrze wiedzieć, że jest taka możliwość, dziękuję za cynk :)

Milka - ehh.. te moje mdłości to takie naciągaaane ;) Wczoraj faktycznie muliło mnie ale dzisiaj już ok. Chyba najbardziej czuję mdłości zaraz po jedzeniu i zastanawiam się czy to aby na pewno efekt ciąży czy obżarstwa ;D no ale do tej pory mi nie towarzyszyły, wiec odbieram to jako dobry omen, choć są na tyle delikatne, że funkcjonuję zupełnie normalnie :)

Kad - witaj i Ty! Kurcze, przepraszam jeśli to głupie ale.. jak można się zorientować dopiero w 8 tygodniu? :D Masz tak nieregularne cykle? Z tym czytaniem w każdym tygodniu ciąży to strzeliłaś w samo sedno ;D ja mam na telefonie chyba 5 aplikacji ciążowych ściągniętych bo w każdej coś innego piszą ;D Powinnaś się cieszyć, ze większość rzeczy dla maluszka już masz. Ja czasem tak z ciekawości oglądam wózeczki albo pościele do łóżeczka i dochodzę do wniosku, że.. ZBANKRUTUJEMY!

Dziewczyny a jak się w ogóle zabrać za rozmowę z kierownikiem? Moja przełożona jest raczej w porządku, sama dwójkę dzieci, ale ledwo co jedna dziewczyna odeszła z powodu ciąży i kogoś na jej miejsce szukali a teraz ja.. Pracy dużo, ludzi mało, zwłaszcza teraz jak sezon urlopowy.. Jedna dziewczyna wraca z macierzyńskiego ale dopiero w lutym, nie sądzę bym pracowała do tego czasu. Rozmawiałyście z kierownictwem przy okazji wręczania zaświadczenia czy wcześniej? Nie chciałam nic wcześniej mówić, zwłaszcza, że jestem przed pierwszą wizytą i mam kupę czarnych myśli typu pusty pęcherzyk, brak serduszka itp. Myślałam, ze po wizycie będę się już czuła pewniej i po prostu wręczę kierowniczce zaświadczenie i w ten sposób się dowie. Czy tak będzie ok?

Lollis - mnie już przed ciążą włosy wychodziły garściami a Ty mówisz, że będzie jeszcze gorzej?! :( Włosy mam gęste, no ale do czasu! ;D

angelika, Czincja - alee Wam zazdroszczę! Czincja a Ty w którym tygodniu jesteś?

Tak czytam, że bierzecie tylko kwas foliowy i zastanwiam się czy ja nie przedobrzyłam :/ Biorę kwas foliowy x2 bo czytałam, że w ciąży powinno się go łykać minimum 600 mg a przedawkować się go nie da, więc zaczęłam brać dwie tabletki a oprócz tego łykam magnez i wit D3 a dzisiaj w aptece dokupiłam jeszcze kwasy DHA bo są ciągle wymieniane w tej "magicznej piątce".. jutro dopytam lekarza, czy mnie nie poniosło..

Musze się pochwalić, że ja zagorzała kawoszka, nie piję kawy już chyba szósty dzień! W życiu bym siebie o to nie podejrzewała ale po prostu nie ciągnie mnie. Gdybym zrobiła to i pewnie bym się napiła takiej słabiutkiej z dużą ilością mleka ale póki radzę sobie bez to staram się w tym wytrwać :)

Ja dostałam od razu zwolnienie z racji mocnych bóli brucha i stojącej pracy więc jeszcze nie widziałąm ani pęcherzyka, ani tym bardziej serduszka, a kierowniczka dowiedziała się o ciąży. Po prostu poprosiłam ją o rozmowę i wręczyłąm L4 z zapewnieniem, że jeszcze wrócę (bo taką mam nadzieję). Ona bardzo pozytywnie przyjęła, powiedziała, że mam się skupić na sobie i nie przejmować pracą.

Co do włosów, to też garściami wypadaja...

następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny :) Gratuluje serduszek :)
    Jak obiecałam nadal Wam kibicuje :)

Milka1991, Agga lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Chcialam dolaczyc. Termin mam na 8 kwietnia.

kahaśka, Szczęśliwa Mamusia, niania.ogg, Antonelka, Gosia1989, Milka1991, magdzia26 lubią tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:

Hej, wtedy miałam na głowie sesje egzaminacyjna na studiach i nie zauważyłam, ze skończyły mi sie recepty na tabletki. Tam gdzie studiowałam nie miałam swojego lekarza, a ze jechałam pare dni pózniej do domu to postanowiłam, ze pójdę do swojego i wezmę receptę od ręki bez zbędnych cytologii. Tabletki miałam zacząć brać w kolejnym cyklu a przez ten czas bez tabletek mielismy sie inaczej zabezpieczać (jak widać dość nieskutecznie :) ) Juz raz odstawiłam tabletki, wiec wiedziałam ze okres przychodzi pózniej bardzo długo. Nie miałam żadnych objawów, wiec nie brałam pod uwagę, ze mogę być w ciazy. Czekałam na okres i przez najbliższe 9 miesięcy sie juz nie doczekałam :) i całe szczęście, teraz mam super corunie

• annak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Taki zagoniony dzień był u mnie dzisiaj, że nawet nie miałam kiedy do Was napisać.
    Przepraszam, nie dam rady odnieść się do wcześniejszych postów. Chciałam napisać do Was w sprawie naszej tabelki.

Przedstawiam moją propozycję jej kształtu pod tym linkiem:
    http://tnij.org/kwiecien2017

Jeśli macie jakiekolwiek uwagi, to piszcie. Zwłaszcza Ejda, pełnomocnik do spraw powstania powyższego zestawienia :-D
    Starałam się wrzucić tam najważniejsze informacje, ale może czegoś Wam brakuje, albo czegoś jest za dużo?
    Wpisałam jako przykład siebie + jedną fikcyjną postać ;-) żebyście widziały, jaki miałam zamysł jeśli chodzi o poszczególne kolumny. Każda osoba może się wpisywać do tabeli i edytować ją, więc trzeba uważać, żeby nie pokasować cudzych wpisów ;-)

Oprócz arkusza głównego "o nas" dodałam jeszcze arkusz "komunikacja". On jest na wypadek, gdyby szlag trafił Belly (wcale się nie zdziwię). Wtedy tam będziemy mogły umówić się na kontakt na innym forum, albo przekażemy sobie adresy mailowe, albo cokolwiek.

Czekam na Wasze uwagi. O nic się nie pogniewam ;-)

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Peg lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniuk Fajny pomysł z tą tabelką już się wpisałam ;) .

• Edyta91 Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a jak u Was z.wymiotami? U mniebrano i wieczorem...

EDYTA91
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rownież sie wpisałam ;)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo super tabela

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak super, tylko sformatowałabym datę porodu, żeby wszystkie były w jednym formacie i zrobiła sortowanie według tego.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile kwasu foliowego bierzecie dziennie

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ