Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Was Kobietki
. Poczytuje Was juz od okolo 2 tygodni
. Nie mialam wcześniej powodu? hmm odwagi ? Aby napisać. Zacznę może od początku.. Staram sie o dziecko dopiero 2 cykl, mam juz synka ale mialam mega problemy aby donosic ciąże do końca gdyż od 5 do 13 tyg leżałam plackiem w szpitalu z meeeeeeeeega krwotokami - bo to nie bylo krwawienia.. rok przed ciąża miałam ciąże pozamaciczna pozniej poronienie aż nastepna była donoszona. Rok po urodzeniu dziecka miałam ciąże obumarłą.. Wiec miałam troche przeżyć. Dostalam teraz duphaston na wydłużenie cykli bo trwają co 24 dni a owu występuje 14 -16 dnia .. I w razie jakby sie udało mam brac dupka bo mam problemy z progesteronem bralam poprzenia donoszoną ciąże.
Przejdę do sedna. W 12 dc (czwartek) byłam u ginekologa jajeczko 17 mm w lewym jajniku ( w prawym mam usuniety jajowód ) i pwoiedział 2-3 dni i pęknie a od 16 dnia dupka . OK . W sobotę czuje ból jajnika jak zwykle przy owu. I to by sie zgadzało w koncu jajeczko rosnie 1-2 mm dziennie to w sobote miałby 19-21 mm ...od wczoraj biore dupka 2x1 tabletka .. a dzisiaj około h temu czuje bol jajnika .... MASAKRA !! teraz bardziej klucie z tylu jakby w macicy, nie wiem jak to opisac moze troche jakby pęcherz z jajnikiem ... Myśle sobie owulacja ?! Ale już przecież była w sobote i czułam ją - ale teraz też cos czuje .. najgorsze jest to ze biore od wczoraj dupka a slyszalam ze on moze zahamowac owu .. Dziewczyny wierze co choć ciut sie bardziej oriętujecie na tym bo ja juz ten cykl na straty posłałam .
AAAAAA i przepraszam ze tutaj tak pisze ale czuje sie trochę zżyta z wami gdy tak was poczytuje, te wasze kreski , USG, HCG to wszystko mi tak humor poprawia . Jak wracam z pracy to od razu tutaj zaglądam i myśle sobie ze może ja też niedlugo zobacze te 2 kreski i bede szukała objawów)) . Powodzenia wszystkim dziewczynom życze . I Aby sie wszystko dobrze ułożyło ! Moc uścisków !
Gosia1989, Teklaa, Milka1991, Agga, Lollis lubią tę wiadomość
-
angelika1984 jeszcze opis
to jest serduszko?
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Masz rację, Sysiu, że miło sie czyta to forum
Aaale obrodziło nauczycielkami - ja też się dołączam
widzę, ze wakacje to dla nas naprawdę owocny czas
a - i dementuję słowa pana położnika o rodzących nauczycielkach - ja byłam najcichsza i najgrzeczniejsza
Ech, ja nadal nie wiem na czym stoję.. Czy coś z tego będzie czy nie.. Testować będę w piątek, bo wtedy wypada termin @.. Aaale.. Nie wiem czy to kwestia wmawiania sobie i urojeń- mam kilka objawów. Już kilka dni temu bóle w dole brzucha, lekkie mdłości a dzis mocniejsze, ogólna niemoc i dzis tkliwe piersi
bety nie robię - ja i igła to dwie sprzeczności
Milka1991, Karolczyk lubią tę wiadomość
16.09 dwa centymetry człowieka
14.10 - usg prenatalne
8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK
[/ur
-
Ja dziś byłam na badaniach pierwszego trymestu, do pakietu dodałam sobie progestteron bo tak tu straszycie tym niskim progiem...krew się lala i lala, chyba z siedem probowek :p też wam było tak zimno potem? Poszłam po zakupy i myślałam,że zamarzne. Teraz skarpetki, dresik, kolderka i Wy11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.
-
Nie ma co, wyobraźnia mnie poniosła
ale faktycznie to co wskazujesz Angie to mały człowieczek, takie troszkę ufo na raziejeszcze raz gratulacje Mamusiu !!
Sysia witaj, trzymamy kciuki za Twoją owulację i mam nadzieję ciążunię, !daj znać jak będziesz testować
Itania to czekamy na wielki finał w piątek, a objawy hmm, u każdego inaczej, ciążowe i okresowe są bardzo podobne, przynajmniej u mnie tak było, z tym że ból na okres był jedno - dwudniowy, a na ciążę już ciągły po dziś dzień
Gabi i Niania meldujcie się po wizytach
Ejda o już badania? ja postanowiłam wstrzymać się do momentu serduszka, muszę mieć pewność, że słusznie wydam parę stówek...
powiesz mi ile zapłaciłaś za wszystko?
też mam zlecone i jak sprawdzałam ceny to szokSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Dziekuje za wsparcie dziewczyny. Jestem w 29 dniu po transferze moze rzeczywiscie za wczesnie. W kazdym razie czekaja mnie kolejne dwa dlugie tygodnie czekania i mam nadzieje ze jeszcze wiecej
Jutro ide do pracy dać zwolnienie i pogadać z szefem. Jestem jeszcze na urlopie ale może jak pozna sytuacje to da mi spokój i przestanie do mnie pisac sluzbowe maile i wydzwaniać za każdym razem jak rodzice dzieciaków z przedszkola maja jakiś problem...
-
Melduje sie i ja po wizycie. Widac pęchezyk i dzidzie. Lekarka nie umiała zmierzyć i nie wiem na który tydzień wychodzi ciąża. Już do niej nie ide.
Szczęśliwa Mamusia, macduska, Agga, Antonelka, Lollis, niania.ogg lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/sl-72637.png
-
angelika1984 wrote:Na tym zdjęciu ja widzę tylko płód główkę u tulw. Nie wiem gdzie co jest. Jak się ruszalo serduszko pikalo to na monitorze widzialam
Aaaa faktycznieteraz widzę!
Milka1991 lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171