X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 08:10

Awf3p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon wrote:
    Ja nie mam żadnych objawów - cycki nie bolą, mdłości brak, zawrotów głowy nie zaobserwowałam :D Jedyne co to cycki są takie jakieś inne, nie wiem czy cięższe, czy pełniejsze, ale na pewno sztywniejsze i to zaobserwowałam podczas brania prysznica :P Bo tak "na sucho" to nie widzę różnicy.

I dzisiaj wydarzyło się coś dziwnego - obudziłam się wyspana, mimo, że było jeszcze wcześnie ale spać już mi się nie chciało. Wzięłam laptopa, weszłam tutaj, przeczytałam może dwa posty i zasnęłam z laptopem na kolanach :O Spałam tak godzinę :D

Ooo, mam tak od tygodnia. Pobudka na siku o 6, i koniec spania. A potem mój mąż mi wyciąga że spiacej ręki tableta około 8. ;-)

Omon lubi tę wiadomość

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po tych rozmowach o porannym rzyganiu, stało się, ja też obejmowałam się pierwszy raz z toaletą... Jakoś mnie to nie cieszy.

Awf3p2.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo ile nauczycielek;-) Ja też mam kilka godzin w gimnazjum,na szczęście to jeden budynek, ale mam dylemat, będę głowiła się z ginem;) Dajcie znać jak podejmiecie decyzję co do zwolnienia, trzeba przyswajać argumenty ze wszystkich stron:)

A teraz anegdotka:D Sto lat temu za czasów liceum jechałam autobusem na pobliską wioskę. Usiadł obok mnie facet, gaduła niesamowita. Okazało się, że jest położnikiem i mówi tak "wie Pani co, jak słyszę, że nauczycielka na porodówce to jak nie muszę, to się nie zbliżam. No żadne się tak nie drą, tylko te nauczycielki cholerne" ;)

Dziewczyny, szykujemy gardełka :D

kasieniaczek, Omon, Kleopatra lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon- ja dzisiaj pobudka o 7:00, zjadłam śniadanie, poczytałam tu nas i po 9:00 już mnie zbierało na kimonko ;)

Omon lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo maaaaatkooo dziewczyny ! Ile mam do nadrobienia czytania :O
    Któraś z was piszę pamiętnik na belly? :)

Mi z objawów to tylko ogromne cycki przeszkdzają, pobolewanie podbrzusza jest małe. No i muszę trochę tempa zwolnić ale ciężko jest przy mojej półtorarocznej ;)

Idę z nią dzisiaj na ostatnie szczepienie, a sama do dentysty. Ciągle nie mogę doleczyć wszystkich zębów po pierwszej ciąży, a tu kolejna :P mój dentysta się załamie heheh

Lilianka <3 23 luty 2015 <3
    biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWaw wrote:
    Hej dziewczyny, byłam tutaj w piątek, ale widzę, że wszystkie moje wpisy zniknęły.
    Jestem dzisiaj w 4 tyg 6 dniu. Termin mam wyznaczony na 12 kwietnia. Zażywam luteinę, prolutex, acard oraz kwas foliowy i letrox - bo TSH wynosiło 2,94. Macica jednorożna dlatego oprócz luteiny ten prolutex. Pierwsza ciąża - poród przedwczesny w 23 tygodniu, niestety mojego synka nie dało się uratować. Jestem z Poznania.
    Następną wizytę u lekarza mam 14.08 - zobaczymy czy już będzie coś widać na USG.
    Z objawów mam lekkie mdłości. Reszta póki co bez zmian.

Widzę, że jesteśmy w podobnej sutacji. Tez zażywam luteinę, acard i leki na tarczyce. Dodatkowo biorę duphaston. Lekarka tez zastanawiała się nad prolutexem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 13:22

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki i zaległam. No tak mi słabo, że szok. Masakra jakaś :( Opuściły mnie wzystkie siły, ledwo do domu dolazłam.
    Na szczęście wyniki dobre, progesteron 25 :D gites

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Odebrałam wyniki i zaległam. No tak mi słabo, że szok. Masakra jakaś :( Opuściły mnie wzystkie siły, ledwo do domu dolazłam.
    Na szczęście wyniki dobre, progesteron 25 :D gites

Kahaska w Warszawie co chwila pada. Ja poszlam na chwile do sklepu i caly czas mulilo i bylo mi slabo....
    Chyba beznadziejna pogoda tak na nas wplywa

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollis Ja kochana po trzech porodach i jak wszystko mi się sypie nie to że straszę was itp niektore z kobiet mają super figurę po porodzie itp , mi po ciąży też zęby poszły , włosy moja dentystka też ma co robić , śmieję się czasem gdybm ja tak ciągle do niej nie chodziła , to by nie miała co robić :) .

• Edyta91 Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Od pewnego czasu Was śledze i bardzo sie ciesze ze tyle.tu.pozytywnych testow. Gratusluje z calego serca. Ja w lutym.poronilam aktualnie jesten w 6 tyg 5 dzien ciazy. Tydzien temu bylam pierwszy raz na.usg byl pecherzyk 8mm bez zarodka. Teraz czeka i.czekam na kolejna wizyte z nadzieja ze uslysze serduszko i tym razem wszystko bedzie ok. Jesli chodzi o objawy to od kilku dni mdlosci od.wczoraj wymioty nawet w nocy czasem.czuje jak mnie.cos.w podbrzuszu pobolewa a.przy tym.nogi jakby dretwialy. Wszysyko sprawia.mnie.o.nerwy ale mam nadzieje ze.bedzie ok. Pozdrawiam i mam nadzieje ze mnie.tu przygraniecie aaa termin.mam wg mnie tak.na 31.03/ 01.04 lekarz jeszcze nie obliczal gdyz moje.miesiaczki sa.nieregularne. ostatnia beta jaka.zrobilam ponad 25000

Szczęśliwa Mamusia, sy__la, Magdama lubią tę wiadomość

EDYTA91
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Kahaska w Warszawie co chwila pada. Ja poszlam na chwile do sklepu i caly czas mulilo i bylo mi slabo....
    U nas też kropi, a od Wawy idą czarne chmury

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg wrote:
    Widzę, że jesteśmy w podobnej sutacji. Tez zażywam luteinę, acard i leki na tarczyce. Dodatkowo biorę duphaston. Lekarka tez zastanawiała się nad prolutexem. Pierwsza ciążę tez poronilam i niestety też jestem posiadaczką macicy jednoroznej.
    Kochana mam nadzieję, że tym razem nam się uda :-)

Peg mnie zastanawia, że lekarz powiedział, że Prolutex będziemy stosować przez całą ciąże, a na ulotce jest info, że można stosować tylko w pierwszym trymestrze.
    Jeden lekarz powiedział mi, że on się prowadzenia mojej ciąży z macicą jednorożną nie podejmie i mam pomyśleć o adopcji. Poszła do innego mówił, że już kilka takich ciąż prowadził i że udało się donosić do 34 tygodnia. Więc jestem dobrej myśli.
    A co mówi twój lekarz kochana?

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc i czołem! :) gratuluje nowym mamusio. I z całego serca gratuluje! Przyszle święta wielkanocne będą obfite!;) spaceruje z mloda i mnie mdli.. Nie mogę patrzeć na jedzenie. Z jednej strony sie cieszę ze mdli a z drugiej jak befzie gorzej jak tu z mloda dać rade?

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • sunshine Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    A ja że zwolnieniem nie wiem co robić. Jestem nauczycielką, pracuję z maluszkami, nauczanie początkowe. Semestr kończy się w połowie lutego, nie wiem czy dam radę dociągnąć.

Pracujesz w przedszkolu? Ja też. Ja dziś zamierzam poprosić o zwolnienie. Boję się tych wszystkich wirusów. W tym roku co chwile byłam na antybiotyku i to takim silnym. dzieci co chwilę chorę. Jedno miało podejrzenie zapalenia opon mózgowych. Do tego mam w grupie dwójkę autystów. To cudowne i kochane dzieciaki ale praca z nimi jest często dość ciężka. Jestem po in vitro i zdaję sobie sprawę ze kolejny raz może się nie udać.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Lollis Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Lollis Ja kochana po trzech porodach i jak wszystko mi się sypie nie to że straszę was itp niektore z kobiet mają super figurę po porodzie itp , mi po ciąży też zęby poszły , włosy moja dentystka też ma co robić , śmieję się czasem gdybm ja tak ciągle do niej nie chodziła , to by nie miała co robić :) .

U mnie włosy i figura też w opłakanym stanie... Mam nadprogramowych kilogramów sporo, więc będę musiała się pilnować żeby nie przytyć za dużo. Włosy wychodzą mi garściami :(

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta91 wrote:
    Czesc. Od pewnego czasu Was śledze i bardzo sie ciesze ze tyle.tu.pozytywnych testow. Gratusluje z calego serca. Ja w lutym.poronilam aktualnie jesten w 6 tyg 5 dzien ciazy. Tydzien temu bylam pierwszy raz na.usg byl pecherzyk 8mm bez zarodka. Teraz czeka i.czekam na kolejna wizyte z nadzieja ze uslysze serduszko i tym razem wszystko bedzie ok. Jesli chodzi o objawy to od kilku dni mdlosci od.wczoraj wymioty nawet w nocy czasem.czuje jak mnie.cos.w podbrzuszu pobolewa a.przy tym.nogi jakby dretwialy. Wszysyko sprawia.mnie.o.nerwy ale mam nadzieje ze.bedzie ok. Pozdrawiam i mam nadzieje ze mnie.tu przygraniecie aaa termin.mam wg mnie tak.na 31.03/ 01.04 lekarz jeszcze nie obliczal gdyz moje.miesiaczki sa.nieregularne. ostatnia beta jaka.zrobilam ponad 25000

Super beta ! <3 musi być dobrze, trzymam kciuki mocno ! Ja w lutym przeszłam biochemiczną :(

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:

Ja jestem z pod Warszawy :) podzielam Twój los...

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytko91 Ale pokaźna beta , wow :D :D :D, gratuluję mija droga i dobrze rozumiem Twoj strach ja też jestem po poronieniu , dziewczyny chyba przechwaliłam brak objawów jakoś nie dobrze mi od samego rana , i trochę kreci mi się w głowie , a muszę do lekarza rodzinnego na 12 iść , nie wiem jak ja dojdę w ten upał a jutro ma padać deszcz .

Lollis Ja mam podobnie z włosami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 11:14

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu się znowu dzieje na tym belly :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 17:25

BGRAp2.pngFBmcp2.png

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ