X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 08:10

Awf3p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon wrote:
    Ja nie mam żadnych objawów - cycki nie bolą, mdłości brak, zawrotów głowy nie zaobserwowałam :D Jedyne co to cycki są takie jakieś inne, nie wiem czy cięższe, czy pełniejsze, ale na pewno sztywniejsze i to zaobserwowałam podczas brania prysznica :P Bo tak "na sucho" to nie widzę różnicy.

I dzisiaj wydarzyło się coś dziwnego - obudziłam się wyspana, mimo, że było jeszcze wcześnie ale spać już mi się nie chciało. Wzięłam laptopa, weszłam tutaj, przeczytałam może dwa posty i zasnęłam z laptopem na kolanach :O Spałam tak godzinę :D

Ooo, mam tak od tygodnia. Pobudka na siku o 6, i koniec spania. A potem mój mąż mi wyciąga że spiacej ręki tableta około 8. ;-)

Omon lubi tę wiadomość

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po tych rozmowach o porannym rzyganiu, stało się, ja też obejmowałam się pierwszy raz z toaletą... Jakoś mnie to nie cieszy.

Awf3p2.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo ile nauczycielek;-) Ja też mam kilka godzin w gimnazjum,na szczęście to jeden budynek, ale mam dylemat, będę głowiła się z ginem;) Dajcie znać jak podejmiecie decyzję co do zwolnienia, trzeba przyswajać argumenty ze wszystkich stron:)

A teraz anegdotka:D Sto lat temu za czasów liceum jechałam autobusem na pobliską wioskę. Usiadł obok mnie facet, gaduła niesamowita. Okazało się, że jest położnikiem i mówi tak "wie Pani co, jak słyszę, że nauczycielka na porodówce to jak nie muszę, to się nie zbliżam. No żadne się tak nie drą, tylko te nauczycielki cholerne" ;)

Dziewczyny, szykujemy gardełka :D

kasieniaczek, Omon, Kleopatra lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon- ja dzisiaj pobudka o 7:00, zjadłam śniadanie, poczytałam tu nas i po 9:00 już mnie zbierało na kimonko ;)

Omon lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo maaaaatkooo dziewczyny ! Ile mam do nadrobienia czytania :O
    Któraś z was piszę pamiętnik na belly? :)

Mi z objawów to tylko ogromne cycki przeszkdzają, pobolewanie podbrzusza jest małe. No i muszę trochę tempa zwolnić ale ciężko jest przy mojej półtorarocznej ;)

Idę z nią dzisiaj na ostatnie szczepienie, a sama do dentysty. Ciągle nie mogę doleczyć wszystkich zębów po pierwszej ciąży, a tu kolejna :P mój dentysta się załamie heheh

Lilianka <3 23 luty 2015 <3
    biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWaw wrote:
    Hej dziewczyny, byłam tutaj w piątek, ale widzę, że wszystkie moje wpisy zniknęły.
    Jestem dzisiaj w 4 tyg 6 dniu. Termin mam wyznaczony na 12 kwietnia. Zażywam luteinę, prolutex, acard oraz kwas foliowy i letrox - bo TSH wynosiło 2,94. Macica jednorożna dlatego oprócz luteiny ten prolutex. Pierwsza ciąża - poród przedwczesny w 23 tygodniu, niestety mojego synka nie dało się uratować. Jestem z Poznania.
    Następną wizytę u lekarza mam 14.08 - zobaczymy czy już będzie coś widać na USG.
    Z objawów mam lekkie mdłości. Reszta póki co bez zmian.

Widzę, że jesteśmy w podobnej sutacji. Tez zażywam luteinę, acard i leki na tarczyce. Dodatkowo biorę duphaston. Lekarka tez zastanawiała się nad prolutexem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 13:22

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki i zaległam. No tak mi słabo, że szok. Masakra jakaś :( Opuściły mnie wzystkie siły, ledwo do domu dolazłam.
    Na szczęście wyniki dobre, progesteron 25 :D gites

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Odebrałam wyniki i zaległam. No tak mi słabo, że szok. Masakra jakaś :( Opuściły mnie wzystkie siły, ledwo do domu dolazłam.
    Na szczęście wyniki dobre, progesteron 25 :D gites

Kahaska w Warszawie co chwila pada. Ja poszlam na chwile do sklepu i caly czas mulilo i bylo mi slabo....
    Chyba beznadziejna pogoda tak na nas wplywa

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollis Ja kochana po trzech porodach i jak wszystko mi się sypie nie to że straszę was itp niektore z kobiet mają super figurę po porodzie itp , mi po ciąży też zęby poszły , włosy moja dentystka też ma co robić , śmieję się czasem gdybm ja tak ciągle do niej nie chodziła , to by nie miała co robić :) .

• Edyta91 Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Od pewnego czasu Was śledze i bardzo sie ciesze ze tyle.tu.pozytywnych testow. Gratusluje z calego serca. Ja w lutym.poronilam aktualnie jesten w 6 tyg 5 dzien ciazy. Tydzien temu bylam pierwszy raz na.usg byl pecherzyk 8mm bez zarodka. Teraz czeka i.czekam na kolejna wizyte z nadzieja ze uslysze serduszko i tym razem wszystko bedzie ok. Jesli chodzi o objawy to od kilku dni mdlosci od.wczoraj wymioty nawet w nocy czasem.czuje jak mnie.cos.w podbrzuszu pobolewa a.przy tym.nogi jakby dretwialy. Wszysyko sprawia.mnie.o.nerwy ale mam nadzieje ze.bedzie ok. Pozdrawiam i mam nadzieje ze mnie.tu przygraniecie aaa termin.mam wg mnie tak.na 31.03/ 01.04 lekarz jeszcze nie obliczal gdyz moje.miesiaczki sa.nieregularne. ostatnia beta jaka.zrobilam ponad 25000

Szczęśliwa Mamusia, sy__la, Magdama lubią tę wiadomość

EDYTA91
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Kahaska w Warszawie co chwila pada. Ja poszlam na chwile do sklepu i caly czas mulilo i bylo mi slabo....
    U nas też kropi, a od Wawy idą czarne chmury

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg wrote:
    Widzę, że jesteśmy w podobnej sutacji. Tez zażywam luteinę, acard i leki na tarczyce. Dodatkowo biorę duphaston. Lekarka tez zastanawiała się nad prolutexem. Pierwsza ciążę tez poronilam i niestety też jestem posiadaczką macicy jednoroznej.
    Kochana mam nadzieję, że tym razem nam się uda :-)

Peg mnie zastanawia, że lekarz powiedział, że Prolutex będziemy stosować przez całą ciąże, a na ulotce jest info, że można stosować tylko w pierwszym trymestrze.
    Jeden lekarz powiedział mi, że on się prowadzenia mojej ciąży z macicą jednorożną nie podejmie i mam pomyśleć o adopcji. Poszła do innego mówił, że już kilka takich ciąż prowadził i że udało się donosić do 34 tygodnia. Więc jestem dobrej myśli.
    A co mówi twój lekarz kochana?

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc i czołem! :) gratuluje nowym mamusio. I z całego serca gratuluje! Przyszle święta wielkanocne będą obfite!;) spaceruje z mloda i mnie mdli.. Nie mogę patrzeć na jedzenie. Z jednej strony sie cieszę ze mdli a z drugiej jak befzie gorzej jak tu z mloda dać rade?

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • sunshine Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    A ja że zwolnieniem nie wiem co robić. Jestem nauczycielką, pracuję z maluszkami, nauczanie początkowe. Semestr kończy się w połowie lutego, nie wiem czy dam radę dociągnąć.

Pracujesz w przedszkolu? Ja też. Ja dziś zamierzam poprosić o zwolnienie. Boję się tych wszystkich wirusów. W tym roku co chwile byłam na antybiotyku i to takim silnym. dzieci co chwilę chorę. Jedno miało podejrzenie zapalenia opon mózgowych. Do tego mam w grupie dwójkę autystów. To cudowne i kochane dzieciaki ale praca z nimi jest często dość ciężka. Jestem po in vitro i zdaję sobie sprawę ze kolejny raz może się nie udać.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Lollis Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Lollis Ja kochana po trzech porodach i jak wszystko mi się sypie nie to że straszę was itp niektore z kobiet mają super figurę po porodzie itp , mi po ciąży też zęby poszły , włosy moja dentystka też ma co robić , śmieję się czasem gdybm ja tak ciągle do niej nie chodziła , to by nie miała co robić :) .

U mnie włosy i figura też w opłakanym stanie... Mam nadprogramowych kilogramów sporo, więc będę musiała się pilnować żeby nie przytyć za dużo. Włosy wychodzą mi garściami :(

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta91 wrote:
    Czesc. Od pewnego czasu Was śledze i bardzo sie ciesze ze tyle.tu.pozytywnych testow. Gratusluje z calego serca. Ja w lutym.poronilam aktualnie jesten w 6 tyg 5 dzien ciazy. Tydzien temu bylam pierwszy raz na.usg byl pecherzyk 8mm bez zarodka. Teraz czeka i.czekam na kolejna wizyte z nadzieja ze uslysze serduszko i tym razem wszystko bedzie ok. Jesli chodzi o objawy to od kilku dni mdlosci od.wczoraj wymioty nawet w nocy czasem.czuje jak mnie.cos.w podbrzuszu pobolewa a.przy tym.nogi jakby dretwialy. Wszysyko sprawia.mnie.o.nerwy ale mam nadzieje ze.bedzie ok. Pozdrawiam i mam nadzieje ze mnie.tu przygraniecie aaa termin.mam wg mnie tak.na 31.03/ 01.04 lekarz jeszcze nie obliczal gdyz moje.miesiaczki sa.nieregularne. ostatnia beta jaka.zrobilam ponad 25000

Super beta ! <3 musi być dobrze, trzymam kciuki mocno ! Ja w lutym przeszłam biochemiczną :(

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:

Ja jestem z pod Warszawy :) podzielam Twój los...

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytko91 Ale pokaźna beta , wow :D :D :D, gratuluję mija droga i dobrze rozumiem Twoj strach ja też jestem po poronieniu , dziewczyny chyba przechwaliłam brak objawów jakoś nie dobrze mi od samego rana , i trochę kreci mi się w głowie , a muszę do lekarza rodzinnego na 12 iść , nie wiem jak ja dojdę w ten upał a jutro ma padać deszcz .

Lollis Ja mam podobnie z włosami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 11:14

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu się znowu dzieje na tym belly :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 17:25

BGRAp2.pngFBmcp2.png

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ