Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fufka30 wrote:Ja jestem na L4 od dłuższego czasu teraz tylko zmienię na ciążowe
Co do komarów wydaje mi się ze chodzi Ci o ten wirus zika on nie występuje u nas tylko w Ameryce Południowej, środkowej i chyba w jakiejś części Azji jeśli tam nie podrożujesz nie ma powodu do strachu
Ok dziękiuspokoiłaś mnie
Milka1991 wrote:Vitae mam dokładnie tak samo, plus czasem lekkie zawroty głowyno to dobrze, że nie tylko ja tak mam
Tekla ja mam niżej bóle, ale właśnie dużo dziewczyn pisało o takim pępkowym dziwnym bólu, także luzwszystko jest ok
Mnie komary gryzą prawie codziennie i się tym nie przejmuję, nie wiedziałam, że komary mogą być tak niebezpieczne...myślę że ginekolog nic Ci nie powie na temat komara
Dzięki za informacje, wszystko dla mnie takie nowe i nie wiem co normalne, a co nie chyba kupię książkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 09:21
Milka1991 lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Szczęśliwa Mamusia wrote:Milka1991 , vitae13 Dołączam do grona bez objawowych ciąż
, jak na razie odpukać jedynie to nie mam @ , duży mam apetyt i trochę , tak z rana było mi nie dobrze .
Mnie dziś ssałocycki nic specjalnego, czuję że się ciupkę powiększyły, ale jakiegoś mega bólu przy dotyku/chodzeniu nie ma, tylko ten ból od pępka w górę, aaa wiem jakaś taka rozkojarzona jestem
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
cześć dziewczyny
ja mam dzisiaj jakieś czarne myśli - objawów dużo nie mam, bolą mnie strasznie piersi czasem zemdli ale dziś od rana boli prawy jajnik aż ciągnie, nie cały czas i nie tak żebym myślała o czymś przeciwbólowym ale go czuje:( a dzisiaj miałam taki piękny sen nad ranem - byłam na usg i widziałam moje dziecko jak się pięknie rusza i uśmiecha
ale lekarka nie chciała mi powiedzieć czy jest ok,, który tydzieńi czy widziała serduszko. masakra, oby do czwartku do wizyty dotrwać.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
nick nieaktualnyGakin wrote:cześć dziewczyny
ja mam dzisiaj jakieś czarne myśli - objawów dużo nie mam, bolą mnie strasznie piersi czasem zemdli ale dziś od rana boli prawy jajnik aż ciągnie, nie cały czas i nie tak żebym myślała o czymś przeciwbólowym ale go czuje:( a dzisiaj miałam taki piękny sen nad ranem - byłam na usg i widziałam moje dziecko jak się pięknie rusza i uśmiecha
ale lekarka nie chciała mi powiedzieć czy jest ok,, który tydzieńi czy widziała serduszko. masakra, oby do czwartku do wizyty dotrwać.
Gakin a ile Ty byś chciała objawów?
Wszystko jest dobrze. Mnie też ciągle bolą jajniki albo jeden albo drugi.
Czwartek już niedaleko. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
nie przejmujcie sie tak, ze nie macie objawów tylko cieszcie. Wiem, ze chciałbyscie poczuć, ze jesteście w ciazy, napewno pózniej Was to poczucie nie ominie
to dopiero pierwsze tygodnie. Pierwsza ciąża to duży znak zapytania, nie wiecie co Was czeka, ale zazdroszczę Wam tego! Ja jestem drugi raz w ciazy, juz wiem co mnie czeka, nie odkrywam nic nowego. A przy pierwszej ciazy to czekanie jakie objawy przyjdą czy czytanie o każdym tygodniu ciąży było takie fajne. Pózniej kompletowanie całej wyprawki - super rzecz! Szkoda, ze ja juz wszystko mam, no ale napewno dużo rzeczy dokupie dla samej przyjemności
Cieszcie sie z tego stanu, bo to szybko przemija
wiele z Was miało dużo problemów z ciąża, wiec rozumiem, ze sie martwicie, ale stres tez nie jest dobry dla dziecka
swoją drogą to okropne dlaczego tyle młodych dziewczyn ma problemy z utrzymaniem ciazy
jednak takim zamartwianiem sie odbieracie sobie przyjemność z tego stanu, wiec głowa do góry wszystko bedzie dobrze
Szczęśliwa Mamusia, vitae13, sy__la, Ejda665 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolczyk wrote:A ja że zwolnieniem nie wiem co robić. Jestem nauczycielką, pracuję z maluszkami, nauczanie początkowe. Semestr kończy się w połowie lutego, nie wiem czy dam radę dociągnąć.
-
Hej dziewczyny, byłam tutaj w piątek, ale widzę, że wszystkie moje wpisy zniknęły.
Jestem dzisiaj w 4 tyg 6 dniu. Termin mam wyznaczony na 12 kwietnia. Zażywam luteinę, prolutex, acard oraz kwas foliowy i letrox - bo TSH wynosiło 2,94. Macica jednorożna dlatego oprócz luteiny ten prolutex. Pierwsza ciąża - poród przedwczesny w 23 tygodniu, niestety mojego synka nie dało się uratować. Jestem z Poznania.
Następną wizytę u lekarza mam 14.08 - zobaczymy czy już będzie coś widać na USG.
Z objawów mam lekkie mdłości. Reszta póki co bez zmian.niania.ogg, Gosia1989, Sarita, sy__la lubią tę wiadomość
MagdaWaw
-
hej dziewczyny! Ja też w zasadzie należę do bezobjawowców
. Tylko piersi taaakie ogromne i ciężkie, że szok. I tyle. Po waszych wpisach wygląda na to, że nie mam się co martwić. Ale jeszcze miałam koszmar, że mój gin mówi mi, że nic "tu" nie widzi i że sobie wymyślam. Taki mam kiepski nastrój teraz.
-
Gosia1989 wrote:To jesteśmy w tej samej sytuacji tylko ja prócz początkowego chodzę jeszcze do przedszkola i gimnazjum. Trochę się boję iść do pracy bo jednak zwiększone ryzyko infekcji. Do tego wiem że dyrektorce łatwiej będzie znaleźć na zastępstwo na cały rok a nie w połowie roku szkolnego. Dla dzieci też lepiej aby cały rok jedną nauczycielkę miały. z drugiej strony też chciałabym jeszcze popracować. Pewnie spytam się swojej dyry co jej bardziej pasujeFilipek - 09.03.17
-
Ja nie mam żadnych objawów - cycki nie bolą, mdłości brak, zawrotów głowy nie zaobserwowałam
Jedyne co to cycki są takie jakieś inne, nie wiem czy cięższe, czy pełniejsze, ale na pewno sztywniejsze i to zaobserwowałam podczas brania prysznica
Bo tak "na sucho" to nie widzę różnicy.
I dzisiaj wydarzyło się coś dziwnego - obudziłam się wyspana, mimo, że było jeszcze wcześnie ale spać już mi się nie chciało. Wzięłam laptopa, weszłam tutaj, przeczytałam może dwa posty i zasnęłam z laptopem na kolanachSpałam tak godzinę
vitae13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosia1989 wrote:To jesteśmy w tej samej sytuacji tylko ja prócz początkowego chodzę jeszcze do przedszkola i gimnazjum. Trochę się boję iść do pracy bo jednak zwiększone ryzyko infekcji. Do tego wiem że dyrektorce łatwiej będzie znaleźć na zastępstwo na cały rok a nie w połowie roku szkolnego. Dla dzieci też lepiej aby cały rok jedną nauczycielkę miały. z drugiej strony też chciałabym jeszcze popracować. Pewnie spytam się swojej dyry co jej bardziej pasuje
Dlatego też ja od razu idę na zwolnienie.Gosia1989 lubi tę wiadomość
-
dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki, tak ich dużo, że strach, że aż bliźniaki gin zobaczy ;P Ja mam wizytę dopiero na 17:45. Wizytą samą w sobie tak się nie stresuję, jestem bardzo spokojna o kropka, ale będę się martwić o Helenkę, bo my się od dnia jej urodzin praktycznie nie rozstajemy, może ze dwa razy została na godzinkę z tatą. A dziś zostanie ok. 2h z ciocią. jej nic nie będzie, ale ja to psychicznie źle zniosę. ot matka wariatka.https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png