X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem na zwolnieniu, bo mam ciążę zagrożona. Mam macice jednorożna i przez to 40% szans na donoszenie ciąży.

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 09:15

MagdaWaw lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 , vitae13 Dołączam do grona bez objawowych ciąż ;-) :-D , jak na razie odpukać jedynie to nie mam @ , duży mam apetyt i trochę , tak z rana było mi nie dobrze .

Milka1991, vitae13 lubią tę wiadomość

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja że zwolnieniem nie wiem co robić. Jestem nauczycielką, pracuję z maluszkami, nauczanie początkowe. Semestr kończy się w połowie lutego, nie wiem czy dam radę dociągnąć.

Gosia1989 lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Ja jestem na L4 od dłuższego czasu teraz tylko zmienię na ciążowe :)
    Co do komarów wydaje mi się ze chodzi Ci o ten wirus zika on nie występuje u nas tylko w Ameryce Południowej, środkowej i chyba w jakiejś części Azji jeśli tam nie podrożujesz nie ma powodu do strachu :)

Ok dzięki ;) uspokoiłaś mnie

Milka1991 wrote:
    Vitae mam dokładnie tak samo, plus czasem lekkie zawroty głowy ;) no to dobrze, że nie tylko ja tak mam :)

Tekla ja mam niżej bóle, ale właśnie dużo dziewczyn pisało o takim pępkowym dziwnym bólu, także luz ;) wszystko jest ok :)
    Mnie komary gryzą prawie codziennie i się tym nie przejmuję, nie wiedziałam, że komary mogą być tak niebezpieczne...myślę że ginekolog nic Ci nie powie na temat komara :P

Dzięki za informacje, wszystko dla mnie takie nowe i nie wiem co normalne, a co nie chyba kupię książkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 09:21

Milka1991 lubi tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę na l4, bo mam problemy z żylakami i siedzącą pracę.
    Zbieram się zaraz po wyniki badań, bo może progesteron na dnie i trza interweniować

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Teklaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Milka1991 , vitae13 Dołączam do grona bez objawowych ciąż ;-) :-D , jak na razie odpukać jedynie to nie mam @ , duży mam apetyt i trochę , tak z rana było mi nie dobrze .

Mnie dziś ssało ;) cycki nic specjalnego, czuję że się ciupkę powiększyły, ale jakiegoś mega bólu przy dotyku/chodzeniu nie ma, tylko ten ból od pępka w górę, aaa wiem jakaś taka rozkojarzona jestem :)

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) ja mam dzisiaj jakieś czarne myśli - objawów dużo nie mam, bolą mnie strasznie piersi czasem zemdli ale dziś od rana boli prawy jajnik aż ciągnie, nie cały czas i nie tak żebym myślała o czymś przeciwbólowym ale go czuje:( a dzisiaj miałam taki piękny sen nad ranem - byłam na usg i widziałam moje dziecko jak się pięknie rusza i uśmiecha :) ale lekarka nie chciała mi powiedzieć czy jest ok,, który tydzieńi czy widziała serduszko. masakra, oby do czwartku do wizyty dotrwać.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    cześć dziewczyny :) ja mam dzisiaj jakieś czarne myśli - objawów dużo nie mam, bolą mnie strasznie piersi czasem zemdli ale dziś od rana boli prawy jajnik aż ciągnie, nie cały czas i nie tak żebym myślała o czymś przeciwbólowym ale go czuje:( a dzisiaj miałam taki piękny sen nad ranem - byłam na usg i widziałam moje dziecko jak się pięknie rusza i uśmiecha :) ale lekarka nie chciała mi powiedzieć czy jest ok,, który tydzieńi czy widziała serduszko. masakra, oby do czwartku do wizyty dotrwać.

Gakin a ile Ty byś chciała objawów?

Wszystko jest dobrze. Mnie też ciągle bolą jajniki albo jeden albo drugi.

Czwartek już niedaleko. :-)

• takaiga Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj test mnie uspokoil :) dwie grube tluste kreski :)

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Peg lubią tę wiadomość

III wizyta - 23 września
    w4sqyx8dme81ycma.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magduska ja wcale nie narzekam na brak objawow - jest ok jak dla mnie tylko zmartwił mnie dzisiaj jajnik. Ja wcale nie mam ochoty na wymioty :D

macduska lubi tę wiadomość

• Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się chce ciągle spać.

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    magduska ja wcale nie narzekam na brak objawow - jest ok jak dla mnie tylko zmartwił mnie dzisiaj jajnik. Ja wcale nie mam ochoty na wymioty :D

Napisałam to żartobliwie. :-)

• Kad Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) nie przejmujcie sie tak, ze nie macie objawów tylko cieszcie. Wiem, ze chciałbyscie poczuć, ze jesteście w ciazy, napewno pózniej Was to poczucie nie ominie :) to dopiero pierwsze tygodnie. Pierwsza ciąża to duży znak zapytania, nie wiecie co Was czeka, ale zazdroszczę Wam tego! Ja jestem drugi raz w ciazy, juz wiem co mnie czeka, nie odkrywam nic nowego. A przy pierwszej ciazy to czekanie jakie objawy przyjdą czy czytanie o każdym tygodniu ciąży było takie fajne. Pózniej kompletowanie całej wyprawki - super rzecz! Szkoda, ze ja juz wszystko mam, no ale napewno dużo rzeczy dokupie dla samej przyjemności :P Cieszcie sie z tego stanu, bo to szybko przemija :) wiele z Was miało dużo problemów z ciąża, wiec rozumiem, ze sie martwicie, ale stres tez nie jest dobry dla dziecka :( swoją drogą to okropne dlaczego tyle młodych dziewczyn ma problemy z utrzymaniem ciazy :( jednak takim zamartwianiem sie odbieracie sobie przyjemność z tego stanu, wiec głowa do góry wszystko bedzie dobrze :)

Szczęśliwa Mamusia, vitae13, sy__la, Ejda665 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    A ja że zwolnieniem nie wiem co robić. Jestem nauczycielką, pracuję z maluszkami, nauczanie początkowe. Semestr kończy się w połowie lutego, nie wiem czy dam radę dociągnąć.
    To jesteśmy w tej samej sytuacji tylko ja prócz początkowego chodzę jeszcze do przedszkola i gimnazjum. Trochę się boję iść do pracy bo jednak zwiększone ryzyko infekcji. Do tego wiem że dyrektorce łatwiej będzie znaleźć na zastępstwo na cały rok a nie w połowie roku szkolnego. Dla dzieci też lepiej aby cały rok jedną nauczycielkę miały. z drugiej strony też chciałabym jeszcze popracować. Pewnie spytam się swojej dyry co jej bardziej pasuje :-)

• MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, byłam tutaj w piątek, ale widzę, że wszystkie moje wpisy zniknęły.
    Jestem dzisiaj w 4 tyg 6 dniu. Termin mam wyznaczony na 12 kwietnia. Zażywam luteinę, prolutex, acard oraz kwas foliowy i letrox - bo TSH wynosiło 2,94. Macica jednorożna dlatego oprócz luteiny ten prolutex. Pierwsza ciąża - poród przedwczesny w 23 tygodniu, niestety mojego synka nie dało się uratować. Jestem z Poznania.
    Następną wizytę u lekarza mam 14.08 - zobaczymy czy już będzie coś widać na USG.
    Z objawów mam lekkie mdłości. Reszta póki co bez zmian.

niania.ogg, Gosia1989, Sarita, sy__la lubią tę wiadomość

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • Magdama Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! Ja też w zasadzie należę do bezobjawowców :). Tylko piersi taaakie ogromne i ciężkie, że szok. I tyle. Po waszych wpisach wygląda na to, że nie mam się co martwić. Ale jeszcze miałam koszmar, że mój gin mówi mi, że nic "tu" nie widzi i że sobie wymyślam. Taki mam kiepski nastrój teraz.

Wizyta 12.08
    thgfyx8dzt3b7xyz.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    To jesteśmy w tej samej sytuacji tylko ja prócz początkowego chodzę jeszcze do przedszkola i gimnazjum. Trochę się boję iść do pracy bo jednak zwiększone ryzyko infekcji. Do tego wiem że dyrektorce łatwiej będzie znaleźć na zastępstwo na cały rok a nie w połowie roku szkolnego. Dla dzieci też lepiej aby cały rok jedną nauczycielkę miały. z drugiej strony też chciałabym jeszcze popracować. Pewnie spytam się swojej dyry co jej bardziej pasuje :-)
    ja pracuję dodatkowo w szkole weekendowej. Mam plan popracować do początku marca potem wrócić mniej więcej w maju. Nie mam dużo godzin a to jest średnio co dwa tygodnie więc mam nadzieję ze się uda tak plan ułożyć żebym miała krótką przerwę. Na razie nie mówię dyrekcji.

• Omon Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych objawów - cycki nie bolą, mdłości brak, zawrotów głowy nie zaobserwowałam :D Jedyne co to cycki są takie jakieś inne, nie wiem czy cięższe, czy pełniejsze, ale na pewno sztywniejsze i to zaobserwowałam podczas brania prysznica :P Bo tak "na sucho" to nie widzę różnicy.

I dzisiaj wydarzyło się coś dziwnego - obudziłam się wyspana, mimo, że było jeszcze wcześnie ale spać już mi się nie chciało. Wzięłam laptopa, weszłam tutaj, przeczytałam może dwa posty i zasnęłam z laptopem na kolanach :O Spałam tak godzinę :D

vitae13 lubi tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:

Dlatego też ja od razu idę na zwolnienie.

Gosia1989 lubi tę wiadomość

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki, tak ich dużo, że strach, że aż bliźniaki gin zobaczy ;P Ja mam wizytę dopiero na 17:45. Wizytą samą w sobie tak się nie stresuję, jestem bardzo spokojna o kropka, ale będę się martwić o Helenkę, bo my się od dnia jej urodzin praktycznie nie rozstajemy, może ze dwa razy została na godzinkę z tatą. A dziś zostanie ok. 2h z ciocią. jej nic nie będzie, ale ja to psychicznie źle zniosę. ot matka wariatka.

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ