X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem na zwolnieniu, bo mam ciążę zagrożona. Mam macice jednorożna i przez to 40% szans na donoszenie ciąży.

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 09:15

MagdaWaw lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 , vitae13 Dołączam do grona bez objawowych ciąż ;-) :-D , jak na razie odpukać jedynie to nie mam @ , duży mam apetyt i trochę , tak z rana było mi nie dobrze .

Milka1991, vitae13 lubią tę wiadomość

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja że zwolnieniem nie wiem co robić. Jestem nauczycielką, pracuję z maluszkami, nauczanie początkowe. Semestr kończy się w połowie lutego, nie wiem czy dam radę dociągnąć.

Gosia1989 lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Ja jestem na L4 od dłuższego czasu teraz tylko zmienię na ciążowe :)
    Co do komarów wydaje mi się ze chodzi Ci o ten wirus zika on nie występuje u nas tylko w Ameryce Południowej, środkowej i chyba w jakiejś części Azji jeśli tam nie podrożujesz nie ma powodu do strachu :)

Ok dzięki ;) uspokoiłaś mnie

Milka1991 wrote:
    Vitae mam dokładnie tak samo, plus czasem lekkie zawroty głowy ;) no to dobrze, że nie tylko ja tak mam :)

Tekla ja mam niżej bóle, ale właśnie dużo dziewczyn pisało o takim pępkowym dziwnym bólu, także luz ;) wszystko jest ok :)
    Mnie komary gryzą prawie codziennie i się tym nie przejmuję, nie wiedziałam, że komary mogą być tak niebezpieczne...myślę że ginekolog nic Ci nie powie na temat komara :P

Dzięki za informacje, wszystko dla mnie takie nowe i nie wiem co normalne, a co nie chyba kupię książkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 09:21

Milka1991 lubi tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę na l4, bo mam problemy z żylakami i siedzącą pracę.
    Zbieram się zaraz po wyniki badań, bo może progesteron na dnie i trza interweniować

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Teklaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Milka1991 , vitae13 Dołączam do grona bez objawowych ciąż ;-) :-D , jak na razie odpukać jedynie to nie mam @ , duży mam apetyt i trochę , tak z rana było mi nie dobrze .

Mnie dziś ssało ;) cycki nic specjalnego, czuję że się ciupkę powiększyły, ale jakiegoś mega bólu przy dotyku/chodzeniu nie ma, tylko ten ból od pępka w górę, aaa wiem jakaś taka rozkojarzona jestem :)

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) ja mam dzisiaj jakieś czarne myśli - objawów dużo nie mam, bolą mnie strasznie piersi czasem zemdli ale dziś od rana boli prawy jajnik aż ciągnie, nie cały czas i nie tak żebym myślała o czymś przeciwbólowym ale go czuje:( a dzisiaj miałam taki piękny sen nad ranem - byłam na usg i widziałam moje dziecko jak się pięknie rusza i uśmiecha :) ale lekarka nie chciała mi powiedzieć czy jest ok,, który tydzieńi czy widziała serduszko. masakra, oby do czwartku do wizyty dotrwać.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    cześć dziewczyny :) ja mam dzisiaj jakieś czarne myśli - objawów dużo nie mam, bolą mnie strasznie piersi czasem zemdli ale dziś od rana boli prawy jajnik aż ciągnie, nie cały czas i nie tak żebym myślała o czymś przeciwbólowym ale go czuje:( a dzisiaj miałam taki piękny sen nad ranem - byłam na usg i widziałam moje dziecko jak się pięknie rusza i uśmiecha :) ale lekarka nie chciała mi powiedzieć czy jest ok,, który tydzieńi czy widziała serduszko. masakra, oby do czwartku do wizyty dotrwać.

Gakin a ile Ty byś chciała objawów?

Wszystko jest dobrze. Mnie też ciągle bolą jajniki albo jeden albo drugi.

Czwartek już niedaleko. :-)

• takaiga Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj test mnie uspokoil :) dwie grube tluste kreski :)

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Peg lubią tę wiadomość

III wizyta - 23 września
    w4sqyx8dme81ycma.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magduska ja wcale nie narzekam na brak objawow - jest ok jak dla mnie tylko zmartwił mnie dzisiaj jajnik. Ja wcale nie mam ochoty na wymioty :D

macduska lubi tę wiadomość

• Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się chce ciągle spać.

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    magduska ja wcale nie narzekam na brak objawow - jest ok jak dla mnie tylko zmartwił mnie dzisiaj jajnik. Ja wcale nie mam ochoty na wymioty :D

Napisałam to żartobliwie. :-)

• Kad Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) nie przejmujcie sie tak, ze nie macie objawów tylko cieszcie. Wiem, ze chciałbyscie poczuć, ze jesteście w ciazy, napewno pózniej Was to poczucie nie ominie :) to dopiero pierwsze tygodnie. Pierwsza ciąża to duży znak zapytania, nie wiecie co Was czeka, ale zazdroszczę Wam tego! Ja jestem drugi raz w ciazy, juz wiem co mnie czeka, nie odkrywam nic nowego. A przy pierwszej ciazy to czekanie jakie objawy przyjdą czy czytanie o każdym tygodniu ciąży było takie fajne. Pózniej kompletowanie całej wyprawki - super rzecz! Szkoda, ze ja juz wszystko mam, no ale napewno dużo rzeczy dokupie dla samej przyjemności :P Cieszcie sie z tego stanu, bo to szybko przemija :) wiele z Was miało dużo problemów z ciąża, wiec rozumiem, ze sie martwicie, ale stres tez nie jest dobry dla dziecka :( swoją drogą to okropne dlaczego tyle młodych dziewczyn ma problemy z utrzymaniem ciazy :( jednak takim zamartwianiem sie odbieracie sobie przyjemność z tego stanu, wiec głowa do góry wszystko bedzie dobrze :)

Szczęśliwa Mamusia, vitae13, sy__la, Ejda665 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    A ja że zwolnieniem nie wiem co robić. Jestem nauczycielką, pracuję z maluszkami, nauczanie początkowe. Semestr kończy się w połowie lutego, nie wiem czy dam radę dociągnąć.
    To jesteśmy w tej samej sytuacji tylko ja prócz początkowego chodzę jeszcze do przedszkola i gimnazjum. Trochę się boję iść do pracy bo jednak zwiększone ryzyko infekcji. Do tego wiem że dyrektorce łatwiej będzie znaleźć na zastępstwo na cały rok a nie w połowie roku szkolnego. Dla dzieci też lepiej aby cały rok jedną nauczycielkę miały. z drugiej strony też chciałabym jeszcze popracować. Pewnie spytam się swojej dyry co jej bardziej pasuje :-)

• MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, byłam tutaj w piątek, ale widzę, że wszystkie moje wpisy zniknęły.
    Jestem dzisiaj w 4 tyg 6 dniu. Termin mam wyznaczony na 12 kwietnia. Zażywam luteinę, prolutex, acard oraz kwas foliowy i letrox - bo TSH wynosiło 2,94. Macica jednorożna dlatego oprócz luteiny ten prolutex. Pierwsza ciąża - poród przedwczesny w 23 tygodniu, niestety mojego synka nie dało się uratować. Jestem z Poznania.
    Następną wizytę u lekarza mam 14.08 - zobaczymy czy już będzie coś widać na USG.
    Z objawów mam lekkie mdłości. Reszta póki co bez zmian.

niania.ogg, Gosia1989, Sarita, sy__la lubią tę wiadomość

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • Magdama Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! Ja też w zasadzie należę do bezobjawowców :). Tylko piersi taaakie ogromne i ciężkie, że szok. I tyle. Po waszych wpisach wygląda na to, że nie mam się co martwić. Ale jeszcze miałam koszmar, że mój gin mówi mi, że nic "tu" nie widzi i że sobie wymyślam. Taki mam kiepski nastrój teraz.

Wizyta 12.08
    thgfyx8dzt3b7xyz.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    To jesteśmy w tej samej sytuacji tylko ja prócz początkowego chodzę jeszcze do przedszkola i gimnazjum. Trochę się boję iść do pracy bo jednak zwiększone ryzyko infekcji. Do tego wiem że dyrektorce łatwiej będzie znaleźć na zastępstwo na cały rok a nie w połowie roku szkolnego. Dla dzieci też lepiej aby cały rok jedną nauczycielkę miały. z drugiej strony też chciałabym jeszcze popracować. Pewnie spytam się swojej dyry co jej bardziej pasuje :-)
    ja pracuję dodatkowo w szkole weekendowej. Mam plan popracować do początku marca potem wrócić mniej więcej w maju. Nie mam dużo godzin a to jest średnio co dwa tygodnie więc mam nadzieję ze się uda tak plan ułożyć żebym miała krótką przerwę. Na razie nie mówię dyrekcji.

• Omon Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych objawów - cycki nie bolą, mdłości brak, zawrotów głowy nie zaobserwowałam :D Jedyne co to cycki są takie jakieś inne, nie wiem czy cięższe, czy pełniejsze, ale na pewno sztywniejsze i to zaobserwowałam podczas brania prysznica :P Bo tak "na sucho" to nie widzę różnicy.

I dzisiaj wydarzyło się coś dziwnego - obudziłam się wyspana, mimo, że było jeszcze wcześnie ale spać już mi się nie chciało. Wzięłam laptopa, weszłam tutaj, przeczytałam może dwa posty i zasnęłam z laptopem na kolanach :O Spałam tak godzinę :D

vitae13 lubi tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:

Dlatego też ja od razu idę na zwolnienie.

Gosia1989 lubi tę wiadomość

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki, tak ich dużo, że strach, że aż bliźniaki gin zobaczy ;P Ja mam wizytę dopiero na 17:45. Wizytą samą w sobie tak się nie stresuję, jestem bardzo spokojna o kropka, ale będę się martwić o Helenkę, bo my się od dnia jej urodzin praktycznie nie rozstajemy, może ze dwa razy została na godzinkę z tatą. A dziś zostanie ok. 2h z ciocią. jej nic nie będzie, ale ja to psychicznie źle zniosę. ot matka wariatka.

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ