X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdolowalam sie bo janadal nie mam objawow:( tylko bolalce piersi:( co ja bym dala za nudnosci

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolała ich nie mieć, ani nie mieć bólów głowy. Już mnie odrzuca od jedzenia w ogóle straciłam na cokolwiek apetyt bo wiem, ze będzie mnie mulilo. Nic w tym przyjemnego, mam nadzieje ze reszta czasu przejdzie bezobjawowo :) tego sobie życzę i tej, która rownież będzie tego chciała ;)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się wczoraj pierwszy raz w życiu ujrzałam II kreski dziś robiłam bete i wyszło 79.34 ↑ rozumiem że ok? to moja pierwsza w życiu beta, czytałam tutaj że dobrze powtórzyć za 48h.
    Jestem w 29 dc
    Miałam też dziś stresik, jak wychodziłam dziś z tolaety około 16 kiedy jechałam z pracy do domu, zobaczyłam odrobinkę krwi - rany jakiego stresa złapałam, teraz już nie ma, ale sprawdzam co chwilę, implantacja? do tego cały dzień pobolewa brzusio, a najbardziej z prawej strony w górę od okolicy pępka - masakra kłuje/ciągnie strasznie, wyczytałam, że może to być macica, ale już teraz? napisałam sms do mojego gina, chciałam iść do niego około 23 sierpnia, ale jutro wizyta u ginekologa na 17:00 super, że się udało

Gratuluje wszystkim dziewczynom i życzę nudnyc 9 miesięcy ;)

kahaśka, niania.ogg, Milka1991, Lollis, magdzia26, Gosia1989, Magdama lubią tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak dziś pojechałam na wizytę. Było widać pęcherzyk ciążowy, cialko żółtkowe i zarodek. Zarodek był bardzo mały, wiec nawet nie dało się go zmierzyć. Pani doktor powiedziała, że jeszcze za wcześnie na serduszko. Następna wizyta 16 sierpnia...i znowu to czekanie

kahaśka, lis87, niania.ogg, Milka1991, magdzia26, Lollis, Agga, Gosia1989, Ejda665, kasieniaczek lubią tę wiadomość

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejda665 wrote:
    Kochana, ja będę miała pierwszą wizytę i usg pierwszego dnia 8 tygodna, także jak nic u Ciebie niepokojącgo się nie dzieje, to czekaj cierpliwie, a ujrzysz serduszko :)))
    Właśnie zastanawiam się czy dobrze robie czy nie jestem po trudnej ciąży która zakończyła się w 23 tygodniu i może powinnam iść wcześniej ale pewnie będę się martwić ze nie ma serduszka i wokół ahhh
    Ja właśnie zaliczyłam drugiego pawia :D i jakoś tak mnie to uspokaja hahaha żeby wymioty tak cieszyły mój mąż się ze mnie śmieje ale rozumie ;)

Agga lubi tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    zdolowalam sie bo janadal nie mam objawow:( tylko bolalce piersi:( co ja bym dala za nudnosci

Monika, ja za to piersi poczułam dopiero dzisiaj i to też nie jest intensywny ból. Po prostu czuję, że je mam;) Każdy organizm jest inny, jeszcze wykraczesz sobie te mdłości i będziesz się śmiała z tego, że chciałas je mieć;)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ale zazdroszę tym z was, które są już po USG. Ja idę jutro i jestem kłębkiem nerwów. Objawy mam. Senność, mdłości, zmęczenie, zawroty głowy. Ale jestem po in vitro i przyjmuję spore ilości luteiny i estrofemu i wiem, że może to być po lekach.
    Strasznie się boję.
    Wizyta jutro o 14.25

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę doczekać się jutrzejsze wizyty. W ogóle termin poprzedniej ciąży wychodził mi na czerwiec 2016 niestety nie rozwijała się prawidłowo. Ostatni okres miałam w czerwcu. W ciążę z synem zaszłam dokładnie w terminie porodu drugiej ciąży w której miałam puste jajo płodowe.

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, sunshine, wizytujemy jutro razem :) I w podobnych terminach jesteśmy...fajnie :)

Różowy Kordonku ja dostałam zaświadczenie do pracy o ciąży na etapie samego pęcherzyka. Powiedziałam ginowi, że potrzebuję żeby mi zmienili stanowisko na inne, bardziej odpowiednie dla kobiety w ciąży, i dał bez problemu.

Kahaśka, fajnie żeś się odezwała o tą tabelkę, bo mi też jej tu brakowało.

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co masz zawarte w tym zaświadczeniu?

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    dziewczyny, ale zazdroszę tym z was, które są już po USG. Ja idę jutro i jestem kłębkiem nerwów. Objawy mam. Senność, mdłości, zmęczenie, zawroty głowy. Ale jestem po in vitro i przyjmuję spore ilości luteiny i estrofemu i wiem, że może to być po lekach.
    Strasznie się boję.
    Wizyta jutro o 14.25

Sunshine a Ty w jakiej klinice mialas prcedure? Ja jestem z Novum :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kordonku, właśnie o Tobie dzisiaj myślałam :P no to gratuluję pierwszych mdłości ! też się już nie mogę tego doczekać, haha, szalone Jesteśmy, ale wtedy przynajmniej będę mieć poczucie, że jest jak powinno ;)
    Praca w labie faktycznie ryzykowna, skonsultuj się z ginkiem i dobrze zadecyduj. Iii ja ostatnio na wizycie nie widziałam serduszka, nawet zarodka, a ginek założył mi kartę ciąży, więc może Twój też będzie na tyle sympatyczny :)

Tekla witaj na pokładzie :)
    będziemy jutro trzymać kciuki żeby wszystko było dobrze, daj znać po wizycie ;)

Peg to świetne wiadomości ! super, że już wszystko jest na miejscu, i zarodeczek nawet, a do kolejnej wizyty szybciutko zleci ;)

Sunshine miałam pytać kto jutro wizytuje :)
    Zatem powodzenia na wizycie, przynieś nam dobre wieści Kochana, innych nie przyjmujemy ;)

Gabi i Niania i Wy jutro wizytujecie, zatem będę trzymać potrójne kciuki za Was trzy ;)
    Chwalić się od razu po wyjściu z gabinetu :)

A ja już kończę, Mążek co się rzuca, że tylko belly i belly i nie mam dla Niego czasu itd...haha :P chyba muszę Mu dać coś czego bardzo potrzebuje <3 :P
    Dobranoc :*

Teklaa lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tylko ja cierpliwie czekam z wizytą do 8 tygodnia ciąży :p

Gosia1989 lubi tę wiadomość

Lilianka <3 23 luty 2015 <3
    biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, piszę tu pierwszy raz :) jestem juz mamą prawie trzyletniej dziewczynki i teraz postanowiliśmy postarać sie dla niej o rodzeństwo. Zaszłam w pierwszym cyklu po wyciągnieciu antykoncepcji. Pierwsza ciążę zniosłam bardzo dobrze, ale dowiedziałam sie o niej dopiero w 8tc, także odeszło mi sporo stresów :) Z objawów to tydzień temu miałam lekkie nudności, senność, kręciło mi się w głowie. Na dzień dzisiejszy objawów brak, może minimalnie powiększył sie mi biust, ale mnie nie boli (przez cała 1 ciąże zreszta tez nie bolał). Dołączam sie do wielkanocnych zajączków, bo termin z kalendarza wychodzi mi na 17.04. Testów zrobiłam juz sporo, bety nie robiłam. Teraz pozostaje mi cierpliwie czekać na 15.08 na wizytę. Wszystkim Wam serdecznie gratuluję :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 21:55

niania.ogg, Antonelka, magdzia26, kahaśka, macduska, Ejda665, Milka1991 lubią tę wiadomość

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    A co masz zawarte w tym zaświadczeniu?[/QUOTE

to było w poprzedniej ciąży i już nie pamiętam, ale coś tam zaświadczam o ciąży i moje dane,czy jakoś podobnie. tylko to. nawet tygodnia ciąży tam nie było. Ale do pracy było jak najbardziej ok. Jak potem przyniosłam zwykłe l4 to na podstawie tego zaświadczenia było 100% płatne.

Teraz się zastanawiam jak to powinnam kulturalnie rozegrać... do mojego powrotu do pracy jeszcze dobra chwila, ale nie wrócę wtedy kiedy się mnie spodziewają. I co teraz, iść meldować o ciąży? Dzień dobry, przyszłam tylko powiedzieć, że nie wracam w styczniu 2017, ale latem 2018 :D, cześć i czołem.. Będzie mi niezręcznie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 22:05

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Sunshine a Ty w jakiej klinice mialas prcedure? Ja jestem z Novum :-)
    w Invimedzie

Antonelka lubi tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • takaiga Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupilam test i jutro znowu zatestuje bo takiego mam stresa czy jest ta ciaza.... Objawow zero po za tym ze sikam czesto... I slinotok mam

III wizyta - 23 września
    w4sqyx8dme81ycma.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszkaa wrote:
    Gratuluję wszystkim nowym mamom :) Ja cały tydzień po pracy przesypiałam po 2/3 godziny w weekend to samo... Jak tak dalej pójdzie to obudzę się dopiero na poród :) hihih

Czekam z niecierpliwością na pierwszą wizytę :)
    Agga daj znać jak u Ciebie! Dzisiaj chyba masz wizytę tak? :)

Edit.
    Teraz widzę, że zniknęła ta wizyta z Twojej tablicy.. a myślałam, że jakieś nowości będą :) Mamy ten sam termin i jestem ciekawa jak to może wyglądać u mnie :)

nie byalm, bo sie uspokoilam w pt ;) czekam do konca tygodnia tylko nie wiem jeszcze w ktory` dzien pojde na wizyte :)

agnieszkaa lubi tę wiadomość

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania ja też mam rozkminę. Macierzyński skończył mi się w lipcu. Teraz jestem na zaległym urlopie i ustaliliśmy z przełożonym, że wracam od października a tu zonk. Zastanawiam się, czy wysłać tylko zaświadczenie czy dzwonić, bo w sumie nie znam człowieka

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• annak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa, sy__la,
    Wy mi tutaj nie róbcie takiej reklamy z tą tabelką, bo poprzeczkę stawiacie wysoko ;-)

Ejda,
    To mamy fuchę ;-)
    Taka odpowiedzialność na nas!

Witam nowe koleżanki!!

Fufka,
    Od jakiegoś czasu się zastanawiam, co u Ciebie, gdzie jesteś i czemu zniknęłaś, a Ty awatarek podmieniłaś! Trochę mi zajęło, żeby to załapać. Brawo Ania! :-| Hehe...

W ogóle to awatarki ułatwiają komunikację. Łatwiej i szybciej się wszystkich rozpoznaje. Zachęcam :-)
    A co do suwaczka... to ja ustawię, obiecuję. Marzę o nim od kilku lat. Ale czekam jeszcze do środy na te dodatkowe potwierdzenia i zapewnienia. Jak wszystko będzie ok, to ustawiam!

Aaa, bo w końcu zapomniałam: tabelka będzie max jutro!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 22:40

sy__la, Fufka30, Milka1991 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ