Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bym wolała ich nie mieć, ani nie mieć bólów głowy. Już mnie odrzuca od jedzenia w ogóle straciłam na cokolwiek apetyt bo wiem, ze będzie mnie mulilo. Nic w tym przyjemnego, mam nadzieje ze reszta czasu przejdzie bezobjawowo
tego sobie życzę i tej, która rownież będzie tego chciała
-
Hej dziewczyny witam się wczoraj pierwszy raz w życiu ujrzałam II kreski dziś robiłam bete i wyszło 79.34 ↑ rozumiem że ok? to moja pierwsza w życiu beta, czytałam tutaj że dobrze powtórzyć za 48h.
Jestem w 29 dc
Miałam też dziś stresik, jak wychodziłam dziś z tolaety około 16 kiedy jechałam z pracy do domu, zobaczyłam odrobinkę krwi - rany jakiego stresa złapałam, teraz już nie ma, ale sprawdzam co chwilę, implantacja? do tego cały dzień pobolewa brzusio, a najbardziej z prawej strony w górę od okolicy pępka - masakra kłuje/ciągnie strasznie, wyczytałam, że może to być macica, ale już teraz? napisałam sms do mojego gina, chciałam iść do niego około 23 sierpnia, ale jutro wizyta u ginekologa na 17:00 super, że się udało
Gratuluje wszystkim dziewczynom i życzę nudnyc 9 miesięcykahaśka, niania.ogg, Milka1991, Lollis, magdzia26, Gosia1989, Magdama lubią tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
nick nieaktualnyJa jednak dziś pojechałam na wizytę. Było widać pęcherzyk ciążowy, cialko żółtkowe i zarodek. Zarodek był bardzo mały, wiec nawet nie dało się go zmierzyć. Pani doktor powiedziała, że jeszcze za wcześnie na serduszko. Następna wizyta 16 sierpnia...i znowu to czekanie
kahaśka, lis87, niania.ogg, Milka1991, magdzia26, Lollis, Agga, Gosia1989, Ejda665, kasieniaczek lubią tę wiadomość
-
Ejda665 wrote:Kochana, ja będę miała pierwszą wizytę i usg pierwszego dnia 8 tygodna, także jak nic u Ciebie niepokojącgo się nie dzieje, to czekaj cierpliwie, a ujrzysz serduszko
))
Ja właśnie zaliczyłam drugiego pawiai jakoś tak mnie to uspokaja hahaha żeby wymioty tak cieszyły mój mąż się ze mnie śmieje ale rozumie
Agga lubi tę wiadomość
-
Monika34 wrote:zdolowalam sie bo janadal nie mam objawow:( tylko bolalce piersi:( co ja bym dala za nudnosci
Monika, ja za to piersi poczułam dopiero dzisiaj i to też nie jest intensywny ból. Po prostu czuję, że je mam;) Każdy organizm jest inny, jeszcze wykraczesz sobie te mdłości i będziesz się śmiała z tego, że chciałas je mieć -
dziewczyny, ale zazdroszę tym z was, które są już po USG. Ja idę jutro i jestem kłębkiem nerwów. Objawy mam. Senność, mdłości, zmęczenie, zawroty głowy. Ale jestem po in vitro i przyjmuję spore ilości luteiny i estrofemu i wiem, że może to być po lekach.
Strasznie się boję.
Wizyta jutro o 14.25 -
Nie mogę doczekać się jutrzejsze wizyty. W ogóle termin poprzedniej ciąży wychodził mi na czerwiec 2016 niestety nie rozwijała się prawidłowo. Ostatni okres miałam w czerwcu. W ciążę z synem zaszłam dokładnie w terminie porodu drugiej ciąży w której miałam puste jajo płodowe.
https://www.maluchy.pl/sl-72637.png
-
Gabi, sunshine, wizytujemy jutro razem
I w podobnych terminach jesteśmy...fajnie
Różowy Kordonku ja dostałam zaświadczenie do pracy o ciąży na etapie samego pęcherzyka. Powiedziałam ginowi, że potrzebuję żeby mi zmienili stanowisko na inne, bardziej odpowiednie dla kobiety w ciąży, i dał bez problemu.
Kahaśka, fajnie żeś się odezwała o tą tabelkę, bo mi też jej tu brakowało.https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
sunshine wrote:dziewczyny, ale zazdroszę tym z was, które są już po USG. Ja idę jutro i jestem kłębkiem nerwów. Objawy mam. Senność, mdłości, zmęczenie, zawroty głowy. Ale jestem po in vitro i przyjmuję spore ilości luteiny i estrofemu i wiem, że może to być po lekach.
Strasznie się boję.
Wizyta jutro o 14.25
Sunshine a Ty w jakiej klinice mialas prcedure? Ja jestem z Novum7.03.2017 - Nina jest z nami
-
O Kordonku, właśnie o Tobie dzisiaj myślałam
no to gratuluję pierwszych mdłości ! też się już nie mogę tego doczekać, haha, szalone Jesteśmy, ale wtedy przynajmniej będę mieć poczucie, że jest jak powinno
Praca w labie faktycznie ryzykowna, skonsultuj się z ginkiem i dobrze zadecyduj. Iii ja ostatnio na wizycie nie widziałam serduszka, nawet zarodka, a ginek założył mi kartę ciąży, więc może Twój też będzie na tyle sympatyczny
Tekla witaj na pokładzie
będziemy jutro trzymać kciuki żeby wszystko było dobrze, daj znać po wizycie
Peg to świetne wiadomości ! super, że już wszystko jest na miejscu, i zarodeczek nawet, a do kolejnej wizyty szybciutko zleci
Sunshine miałam pytać kto jutro wizytuje
Zatem powodzenia na wizycie, przynieś nam dobre wieści Kochana, innych nie przyjmujemy
Gabi i Niania i Wy jutro wizytujecie, zatem będę trzymać potrójne kciuki za Was trzy
Chwalić się od razu po wyjściu z gabinetu
A ja już kończę, Mążek co się rzuca, że tylko belly i belly i nie mam dla Niego czasu itd...hahachyba muszę Mu dać coś czego bardzo potrzebuje
Dobranoc :*
Teklaa lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, piszę tu pierwszy raz
jestem juz mamą prawie trzyletniej dziewczynki i teraz postanowiliśmy postarać sie dla niej o rodzeństwo. Zaszłam w pierwszym cyklu po wyciągnieciu antykoncepcji. Pierwsza ciążę zniosłam bardzo dobrze, ale dowiedziałam sie o niej dopiero w 8tc, także odeszło mi sporo stresów
Z objawów to tydzień temu miałam lekkie nudności, senność, kręciło mi się w głowie. Na dzień dzisiejszy objawów brak, może minimalnie powiększył sie mi biust, ale mnie nie boli (przez cała 1 ciąże zreszta tez nie bolał). Dołączam sie do wielkanocnych zajączków, bo termin z kalendarza wychodzi mi na 17.04. Testów zrobiłam juz sporo, bety nie robiłam. Teraz pozostaje mi cierpliwie czekać na 15.08 na wizytę. Wszystkim Wam serdecznie gratuluję
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 21:55
niania.ogg, Antonelka, magdzia26, kahaśka, macduska, Ejda665, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
kahaśka wrote:A co masz zawarte w tym zaświadczeniu?[/QUOTE
to było w poprzedniej ciąży i już nie pamiętam, ale coś tam zaświadczam o ciąży i moje dane,czy jakoś podobnie. tylko to. nawet tygodnia ciąży tam nie było. Ale do pracy było jak najbardziej ok. Jak potem przyniosłam zwykłe l4 to na podstawie tego zaświadczenia było 100% płatne.
Teraz się zastanawiam jak to powinnam kulturalnie rozegrać... do mojego powrotu do pracy jeszcze dobra chwila, ale nie wrócę wtedy kiedy się mnie spodziewają. I co teraz, iść meldować o ciąży? Dzień dobry, przyszłam tylko powiedzieć, że nie wracam w styczniu 2017, ale latem 2018, cześć i czołem.. Będzie mi niezręcznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 22:05
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
agnieszkaa wrote:Gratuluję wszystkim nowym mamom
Ja cały tydzień po pracy przesypiałam po 2/3 godziny w weekend to samo... Jak tak dalej pójdzie to obudzę się dopiero na poród
hihih
Czekam z niecierpliwością na pierwszą wizytę
Agga daj znać jak u Ciebie! Dzisiaj chyba masz wizytę tak?
Edit.
Teraz widzę, że zniknęła ta wizyta z Twojej tablicy.. a myślałam, że jakieś nowości będąMamy ten sam termin i jestem ciekawa jak to może wyglądać u mnie
nie byalm, bo sie uspokoilam w ptczekam do konca tygodnia tylko nie wiem jeszcze w ktory` dzien pojde na wizyte
agnieszkaa lubi tę wiadomość
-
Niania ja też mam rozkminę. Macierzyński skończył mi się w lipcu. Teraz jestem na zaległym urlopie i ustaliliśmy z przełożonym, że wracam od października a tu zonk. Zastanawiam się, czy wysłać tylko zaświadczenie czy dzwonić, bo w sumie nie znam człowieka
-
Niebieskaa, sy__la,
Wy mi tutaj nie róbcie takiej reklamy z tą tabelką, bo poprzeczkę stawiacie wysoko
Ejda,
To mamy fuchę
Taka odpowiedzialność na nas!
Witam nowe koleżanki!!
Fufka,
Od jakiegoś czasu się zastanawiam, co u Ciebie, gdzie jesteś i czemu zniknęłaś, a Ty awatarek podmieniłaś! Trochę mi zajęło, żeby to załapać. Brawo Ania!Hehe...
W ogóle to awatarki ułatwiają komunikację. Łatwiej i szybciej się wszystkich rozpoznaje. Zachęcam
A co do suwaczka... to ja ustawię, obiecuję. Marzę o nim od kilku lat. Ale czekam jeszcze do środy na te dodatkowe potwierdzenia i zapewnienia. Jak wszystko będzie ok, to ustawiam!
Aaa, bo w końcu zapomniałam: tabelka będzie max jutro!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 22:40
sy__la, Fufka30, Milka1991 lubią tę wiadomość